Įkraunama...
Įkraunama...

Koks geriausias amžiaus skirtumas tarp vaikų???

na mamytes ir teveliai koks jusu manymu yra geriausias amziaus skirtumas tarp vaiku ir kodel?
Atsakyti
Pagal mane geriausiai, kai tarp vaiku yra mazas metu skirtumas. Nes tada vyresnis nespeja priprasti prie seimos "numyletinio" statuso ir jam lengviau susitaikyt su atejusiu i jo gyvenima nauja seimos nari. Idealiausia, jei skirtumas butu 2-3 metai. Nebent veliau palaukti, kol pirmagimis paaugs iki 5-6 metu, kai jam daugiau rupi draugai, o ne mama.
Cia tik mano nuomone wink.gif. O ka kitos galvoja ??? Parasykit!
Atsakyti
As taip norejau pametinuku.
Kad kartu zaistu, bendrautu. Ir jiems butu linksmiau ir man.

Nes pati turiu 10 metais vyresni broli, tai toks jausmas, kad skirtingose seimose augome. wink.gif

O dabar kadangi atliko cezario pjuvi, nenoriu greitai pastoti, nes noriu pagimdyti naturaliai.
Tad lauksiu, kol mazyle paaugs iki kokiu 3 metuku, palepinsiu ja, o veliau gal ir broliuko susilauksime. Bus mazei gyvas baby-born'as.  ;D

Rekomenduojamas geriausias skirtumas tarp vaiku - 18 men. (po 18 men reikia pastoti). Bet tai tik fiziologiniu atzvilgiu. Geriau mamos sveikatai ir vaiko.
O psichologiskai geriau, kaip viksrelis parase. wink.gif
Atsakyti
Tarp maniskiu 3 metu skirtumas, man jis atrodo puikus, nes kai gime mazoji, tai vyresnele jau buvo pakankamai savarankiska, dabar jos paaugo ir kartu zaidzia ;D Tikiuosi ir uzaugusios sutars, nes tie keli metai nieko nereiskia.
Atsakyti
tarp mano merginu 2 metu skirtumas,tieiog negaliu atsidziaugti,kaip jos bendrauja ir tikiuosi veliau taip bus :Dmano didzioji visada buvo "auksinis vaikas",taip ,kad man nebuvo sunku,o dabar dvi"auksines",sulenda kur ir tiek juoku suranda,kad visas namas plysta,bet negi barsi,kad joms linksma,dazniausiai ir man nuo to tik linksmiau pasidaro ;D
Atsakyti
na va o musu su broliu skirtumas 8 metai - niekad neturejom nieko bendra, galvojau kad kai as vaikus turesiu bus pametinukai, arba nedidelis skirtumas, o cia va kaip isejo, tiesa pasakius neaisku kas iseis, bet tikrai bus didesnis nei 6 metai skirtumas.

Tik pagalvojau, kad gi visi sako kad kai vaikelis dar 1-2metu jam demesio reik viso, o ne su broliu dalintis? nors tikriausiai viskas nuo tevu priklauso kaip jie sugeba susitvarkyt.
Atsakyti
Na va, tarp maniškių irgi 8m skirtumas.Dabar tai vyresnysis mažąją labai globoja- neaišku kaip bus toliau.  :smile.gif
Truputį bijau kad atėjus paauglystei neatitoltų vaikai vienas nuo kito  :-/ Bet ir nelabai žinau ką dėl to galėčiau dar daryti: neliepiu primygtinai broliui sesės daboti, pati ją stengiuos prižiūrėti , o jis pats kiek nori tiek man  padeda.Nepritariu pasakymui, kads vyresni vaikai turi padėti mažesnius brolius ar seses auginti- tai vaikui gali tiesiog įkyrėti , o gal net kažkokią neapykantą mažajam sukelti. Na stengiuosi , o kas gausis- matysim vėliau........ wink.gif
Atsakyti
o as visad svajojau turet broli.tai man dabar nelabai ir svarbu koks amziaus skirtumas.kad tik nebutu vienas vaikas.rodos pavyko.bus ir antras birzelio men.o skirtumas bus 1,10m.gal ir gerai,kaip sakant vienas vargas.bet bijau,kad vyriasniajam nepritruktu demesio.nes kolkas tai rodos pavydus auga.nelabai linkes dalintis(mamos genai......buvau vienturte-viskas man ir man.....)
o kad vyresniem(5-6m)lengviau istvert tai nemanau.kaip pavyzdys mano vyro brolis.tarp ju skirtumas 7metai.bet kai anyta pasakojo,tai vyresnysis labai kankinosi ir nekente brolio.o dabar panasus atvejis su musu vaikais.vyro brolis turi 6m, o mes 1,8m.tai tas vyresnysis labai pavydi savo babos ,mazajam.jis tarsi dvejose pusese:jam idomu maziukas,nori su juo zaist,bet ir tuo paciu nemegsta jo kaip konkurento.
cia matyt ,kaip kam.ir nuo vaiko charakterio ir nuo tevu elgesio priklauso.bet tikriausiai visi ta pavyda isgyvena,nepriklausomai nuo amziaus skirtumo
Atsakyti
turiu broli jaunesni 3 metais. mano manymu tai pats idealiausias metu skirtumas. labai myliu savo broliu ir labai graziai bendraujame mudu  ;)
 taip planuoju ir tarp savo vaiku "pareguliuoti" toki laiko tarpa  ;D
Atsakyti
..GERIAUSIAS SKIRTUMAS VAIKAMS AR MAMAI  ;)?

Tarp mano mergaičių 1.2m. skirtumas,

Pliusai man:
pradžioj man buvo labai sunku, dabar labai lengva-nes viską vienu šūviu darai, ir maistą, ir mokai įgūdžių, ir pamokėles abiem iškart pravedi, ir drabužiai tinka vienos kitai iškart.Iš manęs reikalauja minimalaus dėmesio, nes visad turi viena kitą.

Minusai man:
reikia iškęst dvigubą triukšmą ir dvigubą bardaką ir dvigubą ožių antplūdį.

Pliusai joms:
visada yra kompanija pažaisti, viena kitą supažindina su savo idėjom, visko prisigalvoja (ir dvigubos šunybės ir dvigubos kūrybinės mintys).

Minusai joms:
Erzinasi, pavydi, trukdo viena kitai miegoti, valgyti, praustis, ruošt pamokėles.Turi  abi vieną tą patį kambarį, televizorių, magą ir t.t., reikai dalintis, eiti į nuolatinius kompromisus su sese.Žodžiu, jos labai turi taikytis viena prie kitos ir neturi tos ramybės, kuria turėtų būdamos po vieną.
Atsakyti
Pas mus skirtumas 6 metai .  Pliusai ir minusai manau vienodi ,ar pametinukes ar su didesniu skirtumu .Ar bendraus manau priklauso ne nuo skirtumo ,o nuo paciu vaiku .Zinau kur isauge ir pametinukai nekaip bendrauja .Zinau kur skirtumas 10 metu ir puikiai sutaria . Cia nuo charakterio priklauso . Vaikai zaidziasi ,pesasi ,taikosi ,kaip vaikai .Koks bebutu skirtumas ,vis vien jis yra smile.gif Na nebent dvynukai tada jau super smile.gif
Atsakyti
Dvynukai broliukai ir sese 7 metais vyresne - tikrai super:
Broliukams gerai- sese jais rupinasi ir taip jau 1.5 metu. Jai vis nenusibosta, o ir jie nuo jos irgi neatstoja.
Bet niekam nepatarciau antro gimdyti, kai pirmagimis issiruosia i pirma klase - mokslai tikrai nukencia. Ne todel, kad vyresnelis nenori mokytis, o todel, kad brolis(sese) daug idomiau. O jei dar netycia du is karto ir nemiegaliai.
Mane asmeniskai siek tiek grauzia sazine...
Atsakyti