QUOTE(index @ 2009 11 05, 08:38)
Taiso
Gušauskienė, egzaminas pas
Juzukonį man.
Uždavinys, tai jau berods citavau, apie anonimo siųstą laišką su garso įrašu.
Šiandien parašė ponia G.: "Labas rytas.
Visus rasto darbu rezultatus palieku katedroje. Apgailestauju, taciau neprisimenu Jusu darbo ivertinimo. Tad siulyciau ivertinimo ieskoti el. studento knyguteje arba siandien po pietu paskambinti i katedra."
Po pietų??
man egzaminas po pietų...
jėėzau.
nejau tikrai rašto darbų rezultatai būna knygelėje??
Na kažkaip nesitiki, kad rašto darbų rezultatai bus knygelėse.
prisiminiau tavo užduotį. Galvoju kaip aš spręsčiau. Praėjusi kartą turbūt gerai neįsiskaičiau. Jaučiu visų pirma pasinaudočiau teismų praktika, kurią buvau nurodžiusi, o po to bandyčiau pažiūrėti, kas tinka būtent tam uždaviniui. Dar reikėtų dėmesį skirti ir tam, kas iš viso yra įrodymai.BPK 20str. Prokuroras gali įrodymus rinkti tik įstatymų nustatyta tvarka. Tik tokius įrodymus jis gali pateikti teismui. Asmuo gali įrodymus rinkti ir kitokiais būdais. Ir juos teikti teismui.
Šiuo atveju pats anoniminis laiškas tikrai nebus įrodymas. Bet jo pagrindu įstatymų nustatyta tvarka surinkti įrodymai jau bus įrodymais. Dėl pačios kasetės - būtų galima galvoti taip (negaliu teigti, kad galvoju teisingai): Pačios kasetės prokurorai kaip įrodymo pateikti negali, nes ne jie įrašinėjo pokalbį. T.y. ne jie tą kasetę kaip įrodymą gavo įstatymų nustatyta tvarka. Kita vertus, prokurorai, paskyrę kasetės ekspertizę ir gavę atitinkamą atsakymą, galėtų įrodinėti ten esančius faktus.
Tokie būtų mano greiti pamąstymai. Į 100 proc. teisingą atsakymą nepretenduoju. Bet gal kokia mintis padės sprendžiant uždavinį.
O pati dėstytoja man visai tokia nepiktybinė atrodė.
Papildyta:
QUOTE(Fanfan @ 2009 11 05, 09:32)
Mėnuli, man ta pati dėstytoja taisė darbą. Ir egzas pas ją.
O uždavinys apie Žalgirio stadioną. Nu pasakyk, kad turi išspręstą ir įvertintą

man tik pasiskaityt, kad žinot, kur nugrybavau.
Atsakė ir man dėstytoja. Bent dar geriau, kad darbo išvis katedroj nėra prie neįskaitytų

Tipo mano kolegos gal paimė. Bet aš nieko neprašiau, kad paimtų
Nea, man nereikia uždavinių spręsti. Aš 4 kurse. BPT jau laikėm seniai.
Bet žinai, kartais visokių minčių kyla, kai keli studentai iš savo pozicijų į uždavinį pažiūri. Aš prieš porą savaičių pas tą pačią dėstytoją ikiteisminį tyrimą laikiau.