Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(Garbanelele @ 2009 12 30, 16:25)
Ar yra kam is jusu buve taip, kad pagal gleives turi but O, gleives keiciasi taip kaip turetu but kai O vyksta ir baigiasi, o temperatura vis tiek neuzkyla?

Man taip buvo paskutini cikla - O ivyko, jauciau tai pagal gleives, tik va temp pakilimo taip ir neuzfiksavau. Nors kasryt tvarkingai matavaus, tuo paciu termometru, neturejau nei pokyciu, nei stresu, nei kelioniu. Bet va kazkaip taip ivyko... Pati nesupratau kodel... unsure.gif
Atsakyti
Gelyteee, ka tokiu atveju darai su smileysex.gif ? blush2.gif blush2.gif blush2.gif Susilaikot, ar drasiai be jokiu apsaugu? Nes net nezinau kaip elgtis, ar galiu but garantuota, kad nepatapsiu netycia nestuke.gif .
Atsakyti
Priminkit, jei kas žinote ax.gif Aš pamiršau per tiek nedaug laiko doh.gif
O kai maitini krūtimi (na, tai ne pagrindinis jau kūdikio maistas ir menstruacijos jau metai reguliarios..vaikui 1.5 metukų) tai nieko natūralaus planuojant/neplanuojant nepadarysi? g.gif Ar galima matuoti BT ir ja pasikliauti g.gif
Kaip pagal 'natūralumą' turėtų elgtis maitinanti krūtimi mama..vis vien jau gi vaisingumas (jei jis iš viso yra..bet tarkim - yra) tai tikrai atsistatęs nuo menstruacijų atsiradimo po gimdymo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 31, 00:20)
Priminkit, jei kas žinote ax.gif Aš pamiršau per tiek nedaug laiko doh.gif
O kai maitini krūtimi (na, tai ne pagrindinis jau kūdikio maistas ir menstruacijos jau metai reguliarios..vaikui 1.5 metukų) tai nieko natūralaus planuojant/neplanuojant nepadarysi? g.gif Ar galima matuoti BT ir ja pasikliauti g.gif
Kaip pagal 'natūralumą' turėtų elgtis maitinanti krūtimi mama..vis vien jau gi vaisingumas (jei jis iš viso yra..bet tarkim - yra) tai tikrai atsistatęs nuo menstruacijų atsiradimo po gimdymo unsure.gif

Galima drąsiai pasikliauti BT matavimu. Tas laikas po gimdymo yra išimtis tik iki tol, kol atsistato reguliarūs ciklai. Net ir kol nereguliarūs, BT pakilimas vertinant griežtai pagal taisykles rodo ne ką kita kaip ovuliaciją, tik tiek, kad jo gali tekti labai ilgai laukti.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 12 31, 00:04)
Galima drąsiai pasikliauti BT matavimu. Tas laikas po gimdymo yra išimtis tik iki tol, kol atsistato reguliarūs ciklai. Net ir kol nereguliarūs, BT pakilimas vertinant griežtai pagal taisykles rodo ne ką kita kaip ovuliaciją, tik tiek, kad jo gali tekti labai ilgai laukti.

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Aš daug begalvodama visai susimaišiau doh.gif biggrin.gif Žiūrinėjau internete visokius vaisingumo indikatorius ir beveik prie kiekvieno parašyta, kad po gimdymo/maitinant krūtimi netinka..ir visai nepagalvojau, kad gali būti kalba būtent apie tą periodą kol po gimdymo nėra menstruacijų doh.gif
O man nepaisant maitinimo krūtimi po pusmečio kaip laikrodukas atėjo ir stojo į savo vėžes ir labai punktualiai viskas nuo antro ciklo. Vietiškai, žvakutėm pasisaugau, bet man jos įkyrėję, noriu vėl visiškai natūraliai planuoti ir prisiminiau BT, net fertilityfriends teko atkapstyt visą praeitį smile.gif Dabar žinosiu, kad galiu bandyti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2009 12 30, 18:45)
Gelyteee, ka tokiu atveju darai su  smileysex.gifblush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Susilaikot, ar drasiai be jokiu apsaugu? Nes net nezinau kaip elgtis, ar galiu but garantuota, kad nepatapsiu netycia  nestuke.gif .

Na mes su MB susilaikem rolleyes.gif Siaip ilgas nesimylejimo periodas gavosi, bet vien del to grieztai susilaikem, nes tai buvo pats pirmasis ciklas po zindymo, tai ir suabejojom jog gal cia nereguliarumas jo kaltas del nepakilimo. Bet siaip, jei tureciau reguliarius ciklus, tai pasikliauciau tuom kart gleivem. Man jos visus pirmuosius santuokos metus vienintelis NSP metodas buvo. Cia dar jei su elektroniniu termometru matuojiesi, tai jei nepakilo, pamastyk ar kartais ne elementai pasibaige. Manasis net naujas, nors ir brangesni pirkaus, pagrybaut megdavo - kelis kart is eiles matuojant skirtingas temp rodydavo.

O tu ka tik po KT ? Kiek seniai naudoji NSP? Ar ivaldzius gleiviu stebejima?
QUOTE(Rasma @ 2009 12 30, 22:20)
O kai maitini krūtimi  tai nieko natūralaus planuojant/neplanuojant nepadarysi ? g.gif
Ar galima matuoti BT ir ja pasikliauti g.gif

Sorry, bet nelabai suprantu sito sakinio? ax.gif Gi jei mm atsiradusios, tai tinka visas NSP komplektas. Net jei maitini ir nesi susirgus, teoriskai galima matuoti BT ir taip bandyti atsekti busima O. Tik aisku, cia jau daug dielov. rolleyes.gif As savo abi O po gimdymu atsekiau gleiviu pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2009 12 31, 12:02)

O tu ka tik po KT ? Kiek seniai naudoji NSP? Ar ivaldzius gleiviu stebejima?

Na jau 8 men be KT gyvenu. Nutraukus viskas gerai buvo puse metu. Tik 7 ciklas sugrybavo. NSP tiek pat ir taikau. Zinau, kad dar nedaug ax.gif . Gleives jau gerai atskiriu, tik pirmus tris menesius su jom sunkiau buvo. Bet dabar jau ir dregnuma jauciu kada prasideda.
Atsakyti
Kaip smagu, mūsų gretos didėja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2009 12 31, 13:02)
Net jei maitini ir nesi susirgus, teoriskai galima matuoti BT ir taip bandyti atsekti busima O. Tik aisku, cia jau daug dielov.  rolleyes.gif As savo abi O po gimdymu atsekiau gleiviu pagalba.

Deja ne būsimą, o buvusią, taip kad šaukštai gali būti jau po pietų. Todėl bent aš tai nematau prasmės matuoti BT iki pirmųjų mmm po gimdymo. Va laukiant antrųjų - jau kas kita.
Atsakyti
Tikrai smagu, kad daugėja NŠP besidominčių porų thumbup.gif
Man šiandien yra dešimtoji ciklo diena, kol kas vis dar sausasis laikotarpis, gleivių nėr. Tik sunkoka dėl susilaikymo šį mokymosi mėnesį doh.gif doh.gif Vakar kažkodėl buvo užkilus temp. 36,9 blink.gif blink.gif o šiandien jau 36,6 - tokia pati buvo ciklo 7 dieną. Tai ko čia vakar ta temp. taip užšoko g.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 01 01, 17:42)
Tikrai smagu, kad daugėja NŠP besidominčių porų  thumbup.gif
Man šiandien yra dešimtoji ciklo diena, kol kas vis dar sausasis laikotarpis, gleivių nėr. Tik sunkoka dėl susilaikymo šį mokymosi mėnesį  doh.gif  doh.gif Vakar kažkodėl buvo užkilus temp. 36,9  blink.gif  blink.gif  o šiandien jau 36,6 - tokia pati buvo ciklo 7 dieną. Tai ko čia vakar ta temp. taip užšoko  g.gif

Man šįryt irgi užšoko iki 37C nuo 36,7C nors nemanau, kad buvo O. Va, vakar, juk Naujieji biggrin.gif teko šampano paragaut, gali tai įtakoti 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės prireikė ir man jūsų patarimo. Kaip minėjau šį ciklą naudoju tik Bilingo metodą, pagal jį piką nustačiau gruodžio 26 dieną dar tris dienas paskaičiavau kaip galimas vaisingas. Vakar po smileysex.gif šiek tiek baigė manyje. Ar yra tikimybė, kad nestuke.gif ? Gleivės tirštos, jų beveik nėra sausa. Man atrodo pagal literatūra, kad nelabai yra galimybių, bet kažkaip neramu.
Atsakyti