Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(suri kata @ 2010 01 04, 13:02)
Kaip manote, kodėl nenustatė pagal BT ovuliacijos?

Tikriausiai todėl, kad temperatūra kilo palaipsniui, o ne aiškiai šoktelėjo po 6 žemesnės temperatūros dienų. g.gif Net ir vizualiai sunku šį grafiką pavadinti dvifaziu. Aš nedrįsčiau teigti, kad O tikrai įvykusi.
Atsakyti
Sveikutės, o aš tai jau susipainiojau su tuo Bilingso metodu g.gif
Man pvz buvo sausa, vakar visą dieną irgi sausa, o vakare pasirodė baltų, tąsokų, bet nevandeningų gleivių. Šiandien tai sausa, tai atsiranda šiek tiek gleivių. Sakyčiau taip per pusę... g.gif tai ką čia reiškia, ką čia man žymėti...?
Atsakyti
Ne, drėgnumo jokio. Jeigu gerai prisimenu, tai kai vartojau KT, tai lygtais viskas normaliai buvo.
Tikiuosi, kad viskas susitvarkys.
Atsakyti
Aš nedrįsčiau teigti, kad O tikrai įvykusi.

Hmm g.gif Aš maniau, kad įvykusi tikrai, be to kodėl pakilo temp. kitų priežasčių nematau, negalėtų juk dar labiau kilti tiesiog šiaip sau. Na tikiuosi, kad ji įvyko 19 CD, arba buvo neovuliacinis ciklas ar kaip..
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 01 04, 12:02)
Naudoju www.myfertilitycharts.com, pradžioje buvau prisijungusi prie fertilityfriend, bet ten rašo, kad jis tinkamas tik norint pastoti, ir iš tiesų pabandžiau - šiek tiek skirtingai nustato ovuliacijos dieną.

Labai labai keista unsure.gif
Koks skirtumas kokiu tikslu matuojame BT, nuo to ovuliacija neįtakojama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 01 04, 12:02)
Naudoju www.myfertilitycharts.com, pradžioje buvau prisijungusi prie fertilityfriend, bet ten rašo, kad jis tinkamas tik norint pastoti, ir iš tiesų pabandžiau - šiek tiek skirtingai nustato ovuliacijos dieną.

Vieninteli skirtuma matau matuojant BT, vieni smileysex.gif paciom paciausiom dienom vengia, kitiem meile liejasi laisvai lotuliukas.gif . Daugiau kaip ir nieko... Tik klaidina duodami skirtingas dienas unsure.gif
Atsakyti
Taip, kažkodėl fertilityfriend man nustatė O 14CD, o myfertilitycharts - 18CD, kas manau buvo tiesa (kaip minėjau mano ciklas 34d.), nes mėnesinės prasidėjo 15DPO, o pagal fertilityfriend - tai buvo 21DPO.

Šiandien nukrito temp., laukiu mėnesinių, manau viskas bus pagal planą smile.gif Svarbiausia, kad ne nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 01 06, 11:59)
Taip, kažkodėl fertilityfriend man nustatė O 14CD, o myfertilitycharts - 18CD, kas manau buvo tiesa (kaip minėjau mano ciklas 34d.), nes mėnesinės prasidėjo 15DPO, o pagal fertilityfriend - tai buvo 21DPO.

na, manau, labai logiska - norint pastoti, geriau paankstinti ovuliacijos data, nes vaisingiausi santykiai gali buti kelios dienos pries ivykstant ovuliacijai. o saugantis nestumo - geriau apsidrausti ir ovuliacijos data pavelinti, nes kiausialaste gyvena tik 24 valandas, todel santykiai praejus 1 parai po ovuliacijos - nevaisingi.
taigi ir tos programeles gali skaiciuoti atitinkamai. bet kuriuo atveju, ovuliacija nustatoma tik gana apytiksliai ir tik post factum...
Atsakyti
Na, aš jau ėmiau galvoti, ko apie NŠP nieko nerašot, o pasirodo, rašot, tik aš nematau smile.gif

Įšoku į paskutinį puslapį su bandymu paaiškinti kodėl gali skirtis ovuliacijos dienos.

Tai priklauso nuo taisykių, kurias programa taiko temperatūros pakilimui užfiksuoti.

Pvz., vien temperatūrinis metodas reikalauja 3 pakilusių per 0.2
Simptoterminis - kad trečioji būtų bent per 0.2

Tai ir atsiranda skirtumai. Gali būti, kad temperatūrinio metodo negali pritaikyti, bet simtoterminis "aptinka" ovuliaciją.

O jeigu programa skirta norinčioms pastoti, reikia žiūrėti kokias taisykles jie taiko.
Atsakyti
Fertility friend, kadangi jau 12 ciklų naudoju naudoja tokį metodą: pagal BT ovuliaciją nustato tada, kai turima bent 6 dienų iki O temperatūra ir bent 3 dienas ji išlieka pakilusi per 0,2C
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 01 07, 23:43)
Fertility friend, kadangi jau 12 ciklų naudoju naudoja tokį metodą: pagal BT ovuliaciją nustato tada, kai turima bent 6 dienų iki O temperatūra ir bent 3 dienas ji išlieka pakilusi per 0,2C

Aš irgi daugiau kaip metus naudojau, ir tikrai ne taip yra smile.gif Na, bet ne taip girežtai, kaip sakai. Buvo, kad ignoruoja kokias dvi aukštas temperatūras žemoje fazėje, yra buvę, kad "aukštoje" fazėje premperatūra šokinėjo kasdnien tai per 0.1, tai 0.2. Geriausiai jam pasiseka temp nustatyti, jeigu yra kas nors žinoma apie gleives, bet jeigu nėra, tai gali vis persigalvoti ir stumdyti ovuliaciją šen bei ten.
Ten galima atlikti testą, gauni 10 ciklų ir reikia pasakyti kada buvo ir ar buvo ovuliacija. Tai aš su savo taisyklėmis pataikiau tik 50 proc. smile.gif Ir tiesiog nustebdavau pamačiusi atsakymą blink.gif
Geriausia, aišku, būtų pasiskaityti kokias jie taisykles taiko, gi siuntė manualus kaip prisiregistravau, bet tingiu smile.gif Be to jis man buvo patogus tik dėl to, kad nereikia ieškoti nukištos knygutės, duomenys nepasimeta smile.gif Bet jo interpretacijas visada tikrinau savo taisyklėmis smile.gif
Gal tuo go28days,com būtų patogesnis, kad neinterpretuoja ir tuo pačiu neklaidina.
Atsakyti
O man tai kažkokios nesamonės su tuo matavimo temperatūros g.gif Viena ryta temp. 36,4 kitą jau 36, 8 po to vėl 36, 3 36, 7....
Kasdien taip šokinėja... Ar čia gali būt dėlnuovargio, ar streso, nes man dabar sunki sesija g.gif
Atsakyti