Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(Ramera @ 2010 01 09, 21:45)
Sveikos. Su vaikinu nutarėme naudoti šį apsisaugojimo būdą.

Pradėjau sekti savo ciklą. Kad būtų lengviau užsiregistravau go28days ir ten galima pasirinkti interpretavimo metodą, bet daugelis pavadinimų man negirdėti (skaičiau abi temas čia ir duotas nuorodas peržvelgiau). Gal kažkuri žinosite kuo skiriasi šie metodai:
* Rötzer
* Kippley
* Double checking
* German
* Billings (šitas vienintelis tikrai žinomas).

Rotzer yra taisyklė, padedanti nustatyti vaisingos fazės pradžiai, German turbūt turima mintyje kita vokiečių taisyklė vaisingos fazes pradžiai nustatyti. Double cheking yra dvigubo patiktinimo, arba lietuvškai simptoterminis metodas, kai vaisingos fazės pradžia ir pabaigai nustatoma remiantis bent dviem požymiais. Kippley yra parašę storą knygą, tai ką tiksliai turi mintyje irgi sunku pasakyti, jų yra manualas viešai http://nfpandmore.org/nfphowto.shtml

Žiogeli, išsiunčiau paštu. Labai džiaugiuosi, kad ryžaisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 10, 18:15)
Na, bet pasiryžau. Taigi, laukiu ciklo pabaigos ir pradėsiu. Dar vienas klausimas: kur jūs gaunat lentelių kreivių braižymui? Norėčiau turėti popierinį variantą. Gal kas nors yra išleidęs kokią knygelę a la "pratybų sąsiuvinį"?

as pries kelis menesius buvau Vilniaus seimos centre, tai ten nusipirkau ir knygute apie vaisingumo pazinima bei lenteliu knygele, kurias atsisvieciau ir dabar paisausi smile.gif
Atsakyti
Ačiū labai, gavau Raidelės lenteles. Belieka atsispausdinti.

Dar vienas kvailokas klausimas. Kaip jūs manot, ar galima matuotis temperatūrą tuo metu, kai žindai? Mano mažasis iš pat ankstyvo ryto ateina pas mane į lovą "am", ar reikia bandyt nubusti anksčiau, ar galiu tiesiog jį pasiguldžiusi žindydama matuoti? Jei vieną kartą matuosiu žindydama, o kitą ne, turėtų tai įtakos, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2010 01 10, 02:14)
Gal kuri zinote kur galima paskaityt apie vaisingu dienu nustatyma pagal gimdos padeti?

Popieriniame variante - šiek tiek čia (prekiauja ir Vilniaus, Kauno, Panevėžio šeimos centrai).

Tik patikslinu - pagal gimdos kaklelio, o ne gimdos padėtį. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 01 10, 16:56)
Galistano termometrus (...)

Ačiū, Rasma 4u.gif - sudomino. bigsmile.gif
Atsakyti
Aciu Rasmai mirksiukas.gif . Ieskosiu ir as to galistano termometro, nes i keliones saugiau imti ne gyvsidabrini termometra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 10 sausio 2010 - 20:25
Ne visose vaistinėse yra tų termometrų be gyvsidabrio..o gaila, nes reik važiuot ir ieškot ax.gif
Bet aš pvz. Vilniaus "Akropolyje" esančioje "Eurovaistinėje" tikrai jau nevienąkart pirkau. Sudėti savitarnos lentynose, kažkur beje netoli nėštumo/ovuliacijos/narkotinių medžiagų testų, pipečių, klizmų ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 11, 10:06)
Ne visose vaistinėse yra tų termometrų be gyvsidabrio..o gaila, nes reik važiuot ir ieškot ax.gif

Na, jei jau Vilniuj ne visur jų yra, tai man savo kaimi iš viso nėr šansų rast... verysad.gif O gaila, nes įtariu, kad mano elektroninis jau pradėjo „pagrybaut“... Kol kas dar atsirenku, kas kaip, bet bijau, kad kuo toliau, tuo sunkiau bus jo pagrybavimus supaisyti...
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2010 01 11, 12:23)
Na, jei jau Vilniuj ne visur jų yra, tai man savo kaimi iš viso nėr šansų rast...  verysad.gif

Kartais 'vietinės' vaistinės nustebina bigsmile.gif Pabandykit paklausti g.gif O jei labai labai reikės, tai aš važiuosiu šią savaitę pirkti, tai galiu padėti, jei tik rasiu ir bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 01 10, 19:04)
Popieriniame variante - šiek tiek čia (prekiauja ir Vilniaus, Kauno, Panevėžio šeimos centrai).

Tik patikslinu - pagal gimdos kaklelio, o ne gimdos padėtį. mirksiukas.gif
Papildyta:

Ačiū, Rasma 4u.gif - sudomino. bigsmile.gif

Aciu,tik as ne LT gyvenu tai teks netu ieskot 4u.gif
Beje aciu ,kad pataisei mane,nes ivedus pagal gimdos padeti nieko neradau,o kai ivedziau pagal gimdos kaklelio ismete gan daug,einu skaityt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astulyte28: 11 sausio 2010 - 15:51
QUOTE(Rasma @ 2010 01 11, 12:59)
Kartais 'vietinės' vaistinės nustebina bigsmile.gif Pabandykit paklausti g.gif O jei labai labai reikės, tai aš važiuosiu šią savaitę pirkti, tai galiu padėti, jei tik rasiu ir bus 4u.gif

Artimiausias išklausinėjau - neturi (kai kurios net nėra tokių stebuklų girdėjusios doh.gif ). Tai jei nebus labai sunku blush2.gif būčiau labai dėkinga, jei pagelbėtum.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 09, 21:27)
Aš vis galvoju jungtis prie praktikuojančių NŠP būrio. Bandysiu smile.gif  ....užsisakiau, kad praneštų apie organizuojamus mokymus.

Dziaugiuosi uz Tave, Žiogeli mirksiukas.gif
O kad zadi dar mokymus praeiti - tai irgi labai sveikintina. Visos tos baimes, neuztikrintumai, nepasitikejimai savo kunu gali buti iveikti su geru ir profesonaliu apmokymu. Zinoma, reikia ir patirties, igudziu.

QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 10, 17:52)
Kaip jūs manot, ar galima matuotis temperatūrą tuo metu, kai žindai? Mano mažasis iš pat ankstyvo ryto ateina pas mane į lovą "am", ar reikia bandyt nubusti anksčiau, ar galiu tiesiog jį pasiguldžiusi žindydama matuoti? Jei vieną kartą matuosiu žindydama, o kitą ne, turėtų tai įtakos, ar ne?

As manau, kad galima. As ir pati kartais tai maitindama, tai ne matuojuosi ir kiek pastebejau, tai itakos neturi. Svarbiausia, kad nebutum islipus is lovos. smile.gif

Kas del tu begyvsidabriniu termometru tai nezinau... unsure.gif Man jie super patikimi irgi neatrodo. Skaiciau, kad skystis daznai sutrukineja, paklaida jie turi. Vis zadu fertility termometra isigyt (nors ju skirtumas nuo elektroniniu irgi ne kazin koks - tik kad 2 skaiciukus po kablelio rodo tongue.gif ), bet va kol kas paprastas elektroninis manes nepavede, tai juo naudojuos. ax.gif
Atsakyti
o tiesa, kur ir kokie cia mokymai? Man irgi idomu thumbup.gif
Atsakyti