Įkraunama...
Įkraunama...

Ką studijuojate? Kodėl?

QUOTE(bra$ke @ 2007 02 26, 02:43)
kolegijoje esu baigusi socialini darba, bet kai jau stojau zinojau, kad ne i savo vezes stoju... baigiau. studijas tesiau universitete. igijau socialines pedagoges specialybe.... bet ka as su siais diplomais s darysiu nezinau.
visa laika svajojau studijuoti kalbas, bet kadangi gime vaikelis, tai visi mano planai ir pasikeite. noreciau studijas testi bet nezinau kur, nes sirdis vis linksta i kalbas. bet kiek girdejau sio dalyko neakivaizdiniu budu studijuoti neimanoma. tad teks tenkintis ivairiausiu lygiu kursais.
o del magistriniu studiju dar turiu siek tiek laiko pasukti galva  g.gif  gal atrasiu sriti, kuri ir man bus idomi  mirksiukas.gif

Anglų k. neakivaizdiniu būdu galima studijuoti vu, vpu ir tsi(prie Šiaulių universiteto). Priima turinčius uviversitetinį išsilavinimą. Mokslas trunka 2-3.m metų.
Papildyta:
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 03 02, 14:43)
studijuoju psichologiją VU. smagu, įdomu, todėl labai patenkinta  wub.gif

Labai domina psichologija. Tu tikriausiai dieniniam? As turiu aukštojo diplomą, tai yra galimybė studijuoti VU sutrumpintai- 3 metus. Tik konkursas nemažas- 3 į vieną vietą. Kad mokytis įdomu, tai faktas. Bet ar sunku? Labai bijau matematikos. Tuoj priiminės dokumentus, o aš dar neapsisprendusi. O darbą ar bus įmanoma susirasti?
Atsakyti
Aš studijuoju Viko Reklamos vadybą, trečias kursas smile.gif šiaip jaučiuos savo rogėse, tik tikėjaus truputį kitokių studijų ax.gif
Mano manymu, Lietuvoje jaunimas po mokyklos nežino ko norį, o tų, kurie žino, manau, mažuma smile.gif Stoja bet kur, svarbu, kad įstot, nes kitaip ką žmonės pasakys.
Atsakyti
QUOTE(gretka @ 2007 03 14, 12:43)
Labai domina psichologija. Tu tikriausiai dieniniam? As turiu aukštojo diplomą, tai yra galimybė studijuoti VU sutrumpintai- 3 metus. Tik konkursas nemažas- 3 į vieną vietą. Kad mokytis įdomu, tai faktas. Bet ar sunku? Labai bijau matematikos. Tuoj priiminės dokumentus, o aš dar neapsisprendusi. O darbą ar bus įmanoma susirasti?

Bakalaure jau nėra taip įdomu... Ir aplamai, yra semestras, kai 8 laborus turi padaryt ir juos visus atsiskaityt (referatai kiekvienam...), kitam semestre 6...
Dėl stojimo - įstoti nėra labai sunku, bet labai daug kas jau po pirmos sesijos išeina, nusivilia, nes mokytis tikrai nelengva, sunku derinti su darbu...
Tačiau jei motyvacija tikrai didelė ir tikrai žinai, kad to nori - studijuoti verta. Ir geriausia iš anksto nusiteikti, kad studijuoti magistrantūroje yra tik dieninės studijos...
Dėl matematikos - aš jos irgi labai bijojau. Bet matematiką dėsto nuostabus žmogus, nei vienas mano kurse jokių bėdų su matematika neturėjo... Išlaikė net ir tie, kurių pirmoji specialybė buvo kalbos ar menai...
Papildyta:
Beje, kalbant apie save, aš baiginėju organizacinę psichologiją ax.gif
Savo pasirinkimu esu patenkinta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2007 04 03, 12:08)
Bakalaure jau nėra taip įdomu... Ir aplamai, yra semestras, kai 8 laborus turi padaryt ir juos visus atsiskaityt (referatai kiekvienam...), kitam semestre 6...
Dėl stojimo - įstoti nėra labai sunku, bet labai daug kas jau po pirmos sesijos išeina, nusivilia, nes mokytis tikrai nelengva, sunku derinti su darbu...
Tačiau jei motyvacija tikrai didelė ir tikrai žinai, kad to nori - studijuoti verta. Ir geriausia iš anksto nusiteikti, kad studijuoti magistrantūroje yra tik dieninės studijos...
Dėl matematikos - aš jos irgi labai bijojau. Bet matematiką dėsto nuostabus žmogus, nei vienas mano kurse jokių bėdų su matematika neturėjo... Išlaikė net ir tie, kurių pirmoji specialybė buvo kalbos ar menai...
Papildyta:
Beje, kalbant apie save, aš baiginėju organizacinę psichologiją  ax.gif
Savo pasirinkimu esu patenkinta  bigsmile.gif

dar pamiršai parašyti, kad dar vienam semestre yra dar 2 laborai biggrin.gif o šiaip tai nežinau, man tie laborai baisiai nekliudo smile.gif o ir nukretančių po pirmos sesijos nemanau, kad yra tiek daug. pas mus kurse išėjo tik porą panelių, bet tik todėl, kad jos paraleliai stojo ir į VU psichologiją, ir į kokį tai užsienio universitetą. Tai kai sužinojo, kad pateko užsienin, metė čia.
Čia aišku kaip kam, bet man tai visai smagu pas mus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 04 03, 13:34)
dar pamiršai parašyti, kad dar vienam semestre yra dar 2 laborai  biggrin.gif o šiaip tai nežinau, man tie laborai baisiai nekliudo  smile.gif o ir nukretančių po pirmos sesijos nemanau, kad yra tiek daug. pas mus kurse išėjo tik porą panelių, bet tik todėl, kad jos paraleliai stojo ir į VU psichologiją, ir į kokį tai užsienio universitetą. Tai kai sužinojo, kad pateko užsienin, metė čia.
Čia aišku kaip kam, bet man tai visai smagu pas mus  4u.gif

nežinau, galbūt man studijuojant buvo išimtis: įstojo 47, o baigė ir diplomus gavo 10... Po metų grįžo iš akademinių ir baigė dar 2... Po mūsų baigė gal 30...
Priklauso tik nuo žmonių ir jų motyvacijos. aš jau stodama žinojau, kad tikrai baigsiu, ir kad organizacinę psichologiją magistrantūroj studijuosiu. Savo planą įvykdžiau bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2007 04 03, 18:14)
nežinau, galbūt man studijuojant buvo išimtis: įstojo 47, o baigė ir diplomus gavo 10... Po metų grįžo iš akademinių ir baigė dar 2... Po mūsų baigė gal 30...
Priklauso tik nuo žmonių ir jų motyvacijos. aš jau stodama žinojau, kad tikrai baigsiu, ir kad organizacinę psichologiją magistrantūroj studijuosiu. Savo planą įvykdžiau  bigsmile.gif

tai jūsų gan mažai priėmė, mūsų buvo per 70 blink.gif
o mane klinikinė labiau domina (ir kaip rodo apklausos mūsų kurse - daugumą taip pat g.gif ) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 04 03, 23:17)
tai jūsų gan mažai priėmė, mūsų buvo per 70  blink.gif
o mane klinikinė labiau domina (ir kaip rodo apklausos mūsų kurse - daugumą taip pat g.gif ) smile.gif

Oho kiek daug jūsų priėmė blink.gif blink.gif blink.gif
Man tai šiek tiek keistoka, nes dar ir dienininkų kasmet apie 70 baigia... Bus nemaža konkurencija stojant į magistrantūrą g.gif
Dėl pakraipos, tai pas mus buvo gal panašiai norinčių studijuoti tiek klinikinę, tiek organizacinę, tiek pedagoginę... Manęs klinikinė netraukė - aš save įsivaizduoju dirbančia tik verslo organizacijoje, reiktų man į polikliniką ar panašiai, tai frusty.gif Bet aišku, kiekvienam savi poreikiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2007 04 04, 09:59)
Oho kiek daug jūsų priėmė  blink.gif  blink.gif  blink.gif
Man tai šiek tiek keistoka, nes dar ir dienininkų kasmet apie 70 baigia... Bus nemaža konkurencija stojant į magistrantūrą  g.gif
Dėl pakraipos, tai pas mus buvo gal panašiai norinčių studijuoti tiek klinikinę, tiek organizacinę, tiek pedagoginę... Manęs klinikinė netraukė - aš save įsivaizduoju dirbančia tik verslo organizacijoje, reiktų man į polikliniką ar panašiai, tai  frusty.gif Bet aišku, kiekvienam savi poreikiai  ax.gif

Gal neparašiau anksčiau, bet aš dieniniam ir studijuoju, galvojau, kad ir tu 4u.gif Sorry, jei sumaišiau 4u.gif
Mūsų kurso atveju, manau, į pedagoginę bus praktiškai be konkurso, kažkaip kol kas ten nori tik vienas žmogus, kiek girdėjau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 04 04, 13:03)
Gal neparašiau anksčiau, bet aš dieniniam ir studijuoju, galvojau, kad ir tu  4u.gif Sorry, jei sumaišiau 4u.gif
Mūsų kurso atveju, manau, į pedagoginę bus praktiškai be konkurso, kažkaip kol kas ten nori tik vienas žmogus, kiek girdėjau  g.gif

Dabar jau ir aš dieniniam studijuoju ax.gif , bakalaurą mokiausi 3 metus, nes jau turėjau vieną bakalauro diplomą, specialybės, pagal kurią dirbančios savęs neįsivaizduoju...
Dabar suprantu, kodėl rašei, kad studijuot faina bigsmile.gif , tačiau tiems, kas nori stot su aukštuoju vertėtų tikrai apsispręst ar to nori, nes įstojus į pirmą vietą iškyla studijos, kurias gana sunku derinti su darbu (kas nedirba, tai tiem tikrai smagu, nes per metus bent jau mums buvo po 3 sesijos, kurių kiekvienos trukmė po 5 savaites doh.gif , o paskaitos dažniausiai prasideda 8.30 ir tęsiasi iki 18.00).
O į pedagoginę tai ir kai aš stojau nesurinko... Ten nebuvo nei vieno mokančio už mokslą, net ir su skolom...
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2007 04 04, 19:52)
Dabar jau ir aš dieniniam studijuoju  ax.gif , bakalaurą mokiausi 3 metus, nes jau turėjau vieną bakalauro diplomą, specialybės, pagal kurią dirbančios savęs neįsivaizduoju...
Dabar suprantu, kodėl rašei, kad studijuot faina  bigsmile.gif , tačiau tiems, kas nori stot su aukštuoju vertėtų tikrai apsispręst ar to nori, nes įstojus į pirmą vietą iškyla studijos, kurias gana sunku derinti su darbu (kas nedirba, tai tiem tikrai smagu, nes per metus bent jau mums buvo po 3 sesijos, kurių kiekvienos trukmė po 5 savaites  doh.gif , o paskaitos dažniausiai prasideda 8.30 ir tęsiasi iki 18.00).
O į pedagoginę tai ir kai aš stojau nesurinko... Ten nebuvo nei vieno mokančio už mokslą, net ir su skolom...

pas mus kai kuriom dienom paskaitos nuo 8.30 iki 20.00 doh.gif Kaip išeini su tamsa, taip su ja ir grįžti thumbup.gif . Man iš tikrųjų faina, nors ir be galo daug darbo dabar, o dauguma mano artimųjų iki šiol man prikaišioja - ir ką gi aš veiksiu baigus tas studijas lotuliukas.gif
Atsakyti
Siauliu universitete, menu fakultete, Grafines ir taikomasias technologijas - savo specialybe esu patenkinta ir jauciuosi savo vietoje wub.gif
Atsakyti
Kauno Kolegija, Multimedijos technologija bigsmile.gif Rinkausi tarp tokios srities ir meno, bet pasirinkau multimediją, patinka wub.gif
Atsakyti