Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 4

baisu skaityti apie pliaukštelėjimus, net jei tai ir ne mušimas.. Mane auklėjo tokiu būdu. Taip, išaugau dora, bet skauduliai giliai širdin įsmigę liko..
Nepateisinu jokių rankų kėlimų prieš vaikus, kokie jie bebūtų. O jei jau nepavyksta patiems namuose susikalbėti, susitarti su vaiku, tokiu atveju į psichologus reikia kreiptis, o ne lazdelėm mosikuotis.... Nesvarbu ką mano vaikas beiškrėstų, pabandytų tik kas iš auklėtojų ar šiaip pašalinių jam pliaukštelti. Jei mokytojai nesusitvarko, reiškias prasti mokytojai. Ką su paaugliais darys, jei su mažučiais nesusitaria..
Žinoma, kiekvienas auklėja savaip. Bet aš pagalvojau apie štai ką. Nežinau kiek metų praėjo nuo to, kai jūs įvaikinot. Mums minėjo, kad pirmus du metus kas pusmetį turėsim pasirodyti pokalbiui. Paskui sekančius du metus po kartelį. Tada bus kalbama su vaiku, uždavinėjami klausimai, bandoma suprasti kaip integravosi. O taip pat atsižvelgiama į tai, kokius auklėjimo būdus naudoja tėvai. O jūs nepagalvojat apie tai, kad jūsų mergaitė pasakys, jog jai buvo pliaukštelėta mokykloje? Nebijot to, kaip į tokį pasakymą gali reaguoti soc. darbuotojos ir kokių veiksmų imtis?
Juk vaiko teises pažeidžiamos. O jūs vietoj to, kad ginti savo turtą, dar ir kažkuriuo būdu pateisinat mokytojos poelgį.
Liūdna tokius pasisakymus skaityti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 04 gruodžio 2009 - 15:26

Visiškai pritariu visiems Saulės postams. Širdis dainuoja klausant. Tikrai.
Kuo aš ten dokumentą skaitau tuo aš labiau nesuprantu jis apskritai kam, prie ko jis čia pritaikytas. Paskirtis man visai neaiški.
Laureta, kiek aš pamenu temą- tiek tu ir smurtas prieš vaikus neatsiejami dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2009 12 04, 15:24)
Mums minėjo, kad pirmus du metus kas pusmetį turėsim pasirodyti pokalbiui. Paskui sekančius du metus po kartelį. Tada bus kalbama su vaiku, uždavinėjami klausimai, bandoma suprasti kaip integravosi. O taip pat atsižvelgiama į tai, kokius auklėjimo būdus naudoja tėvai.

Jūs čia kokioje šalyje gyvenate? blink.gif Lietuvoje taip nebūna
Atsakyti

O kas yra smurtas? Ir kaip suprantamas pats zodis smurtas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2009 12 04, 19:40)
O kas yra smurtas? Ir kaip suprantamas pats zodis smurtas?  g.gif

http://www.children....X...&session=no tau asmeniškai.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2009 12 04, 16:17)
Jūs čia kokioje šalyje gyvenate? blink.gif Lietuvoje taip nebūna

gaila, kad nebūna.
Vokietijoj mes, bet vaiko laukiam iš Lietuvos, o ir to patikrinimo lietuviai reikalauja. Dukart i metus dar ir su trumpu video.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2009 12 04, 20:34)
gaila, kad nebūna.
Vokietijoj mes, bet vaiko laukiam iš Lietuvos, o ir to patikrinimo lietuviai reikalauja.  Dukart i metus dar ir su trumpu video.

Superinis dalykas, tikrai gaila, kad pas mus to nėra.

Alfija, perskaičiau tą smurto sąrašą ir smurtautoja ir aš verysad.gif būna pas mus kartais šie- Nenuoseklumas vertinant ir teisiant vaiką;
- Neaiškios, besikeičiančios, nenuoseklios ribos, kartais ribų visai nėra, o kartais jos yra itin griežtos blush2.gif Taisysiuos ax.gif

Nubaustas mano berniokas, žaidė mano nauju telefonu ir nepagerinus rekordo (mašinų lenktynių) šveitė sienon doh.gif Dabar už savo santaupas (taupė naujam telefonui) taisys+ neleidžiu šaudau-gaudau žaidimų kompų žaisti šią savaitę (sakau, dar susinervinęs kompą sienon įmontuosi mad.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 04 gruodžio 2009 - 19:48
QUOTE(Šelma @ 2009 12 04, 20:44)
Superinis dalykas, tikrai gaila, kad pas mus to nėra.

Alfija, perskaičiau tą smurto sąrašą ir smurtautoja ir aš  verysad.gif  būna pas mus kartais šie- Nenuoseklumas vertinant ir teisiant vaiką;
- Neaiškios, besikeičiančios, nenuoseklios ribos, kartais ribų visai nėra, o kartais jos yra itin griežtos  blush2.gif  Taisysiuos  ax.gif

Nubaustas mano berniokas, žaidė mano nauju telefonu ir nepagerinus rekordo (mašinų lenktynių) šveitė sienon  doh.gif  Dabar už savo santaupas (taupė naujam telefonui) taisys+ neleidžiu šaudau-gaudau žaidimų kompų žaisti šią savaitę (sakau, dar susinervinęs kompą sienon įmontuosi mad.gif )

Šelma, bet tu skirtumą jauti tarp keturmečio ir saviškio ar ne? Keli ten tavo vaikai pastatyti skalbė patlynę, savo rūbus, už suvalgytą saldainį buvo baudžiamas, r daug yra dalykų apie kuriuos nenorėčia kalbėti dabar, bet va šitas įvaikinimo atvejis įra įrodymas- kad įsivaikinimo sistema labai netobula. O galų gale kam tylėti, gal Laureta norėtų papsakoti pati apie du grąžintus berniukus ir kaip ji su jais elgėsi.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 12 04, 21:19)
Šelma, bet tu skirtumą jauti tarp keturmečio ir saviškio ar ne? Keli ten tavo vaikai pastatyti skalbė patlynę, savo rūbus, už suvalgytą saldainį buvo baudžiamas, r daug yra dalykų apie kuriuos nenorėčia kalbėti dabar, bet va šitas įvaikinimo atvejis įra įrodymas- kad įsivaikinimo sistema labai netobula. O galų gale kam tylėti, gal Laureta norėtų papsakoti pati apie du grąžintus berniukus ir kaip ji su jais elgėsi.

idomu... g.gif
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2009 12 04, 19:55)

perskaiciau, kuri tu man pritaikei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 12 04, 21:19)

Jaučiu žinoma smile.gif Tik nustebau, kad nenuoseklumas prie smurto priskiriamas, nors sutinku, kad žalos vaje vaje kiek pridaro doh.gif O apie tai ką perskaičiau po pirmo sakinio net neturiu žodžiu pakomentuot unsure.gif
Atsakyti
musimui nepritariu visom keturiom ir noriu tiketi, kad vaikiui galimi kiti budai parodyti koks elgesys jai yra geriausias ir atnesa naudos, bet aciu laurutei, kad skyreli pagyvino, ir realybe parode apie rozine amerika, o tai jau galvojau niekas nebelenda i sita skyriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2009 12 04, 23:45)
musimui nepritariu visom keturiom ir noriu tiketi, kad vaikiui galimi kiti budai parodyti koks elgesys jai yra geriausias ir atnesa naudos, bet aciu laurutei, kad skyreli pagyvino, ir realybe parode apie  rozine amerika, o tai jau galvojau niekas nebelenda i sita skyriu  lotuliukas.gif

rozinis gyvenimas butu baigesis jeigu buciau nesiemus jokiu priemoniu. uz kitu vaiku musima mokykloje galiu susilaukti kaip mama inspektoriu arba skyrybos 5 metams su savo vaiku, jeigu is tevu kas pasiskustu. Vaikams yra draudziama liesti, stumti kitus vaikus. Apie kumsciavima nera net kalbos. Mano mazyles net berniukai bijodavo...

Per tris menesius isbandem keleta budu, mano manymu kad bus iseita is susidariusios padeties. Deja... deja... Mano vyrui pora kartu sudave kumstuku i ranka doh.gif Sakydavau, musk mane ne vaikus, ji man atsakydavo, negaliu, nes tau skaudes... Tikrai negaliu paaiskinti jos tokio laikino pasikeitimo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 04 gruodžio 2009 - 23:06