Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 4

QUOTE(Supersmile @ 2010 02 17, 02:25)
Ar galeciau as pvz savo vardu iforminti globa, o MB figuruotu tik kaip kartu gyvenamtis asmuo, kuris irgi sutinka su globa?
Mes turime suni is koviniu rusies. Jis auginamas draugiskai ir neskatinamams joks agresyvumas. Ar tai nebutu kliutis?

noriu ir as pasakyti:suprantu,kad sitos mintys tik"visko pradzia",kazkaip viskas dar labai netikra.prsimenu savo tokia busena.
pirmiausia noreciau patarti,kad susirastumet kokia mamyciu grupe kurios organizuoja paramos akcijas ir nueitumete i kudikiu ar vaiku globos namelius.tada pati pajusite savo"tikruosius"jausmus.dabar jauciasi didele baime,abejones...nebijokit,o kas gali blogo atsitikti?kas gali blogo atsitikti kai pasigimdot savo vaikeli?o gi nieko!
taip,gyvenimas apsivercia aukstyn kojomis,nes pradedi gyventi gyvenima ne del vyro ir suns,o pirmiausia del vaikelio,vyro...,o suniukui kartais tiesiog nera laiko,/kartais ir jegu/.
savanoriska gloaba gal ir turi kazkokiu privalumu,kai vaikas jau kiek paauges ir jis tiesiog praleidzia atostogas pas "artimus gimines",o jei tai vaikutis iki 3 metu,tai tiesiog per skaudu visiems.mb po pirmo mergaiciu pasisveciavimo pasake:viskas,turim apsispresti:arba pasiimam visam laikui,arba ...cia ne supermarketas,kad nuvezi ir vel grazini!
ir jis buvo teisus,nes tas grazinimas kaip sau brangaus zmogaus isvezimas kazkur...
jei vaikas bus jusu namuose,tai savaime suprantama,kad jis tures tureti savo kambari,nes jei vaikelis uzmiega 9 vakaro,tai kaip jis galetu miegoti bendrame kambaryje?suo!!!!!!!!!!o va cia tai galvos skausmas!
bash.gif ir ne todel,kad jis piktas ar tiesiog"bolonke",todel,kad mes buvom nusipirke suniuka,kai mergaites atsivezem pasisveciuoti...tai jos pamate ta maza 2 men.sunyti pradejo is baimes"lipti sienomis" ir ka?visa laime,kad mes turim kiema ir suo ta pacia minute iskeliavo i voljera...ir daugiau niekada negrizo i namus!
turit pasirinkti:ar vaikas,ar suo!kito kelio nera,nes tie vaikukai bijo visko!/paskaitykit ir kitas temas,ten viena mamyte pasakoja,kai ji busimasis mazius bijo ,net prie masinos prieiti,bijo"pajoti"teciui ant peciu/

o globa,kokia ji bebutu skiriama vienam,tik paprastai tvarkomi dokumentai abieju seimos nariu.tikrinama del teistumo ir panasiai.nezinau ,jei esat nesusituokia...

...bet pirmiausia nueikit i vaiku namus... mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 02 18, 10:12)
noriu ir as pasakyti:suprantu,kad sitos mintys tik"visko pradzia",kazkaip viskas dar labai netikra.prsimenu savo tokia busena.
pirmiausia noreciau patarti,kad susirastumet kokia mamyciu grupe kurios organizuoja paramos akcijas ir nueitumete i kudikiu ar vaiku globos namelius.tada pati pajusite savo"tikruosius"jausmus.dabar jauciasi didele baime,abejones...nebijokit,o kas gali blogo atsitikti?kas gali blogo atsitikti kai pasigimdot savo vaikeli?o gi nieko!
.........

Dekui visoms uz nuomones 4u.gif
Tikrai dabar viskas aiskiau ir ne taip mistiskai atrodo.
Apie savanoriska globa turejau minciu, kad gali buti skaudu, nes kai seniau MB sunus is buvusios santuokos pasisveciuodavo pas mus savaitgali, tai po to tokia tustuma jausdavosi....
Vaiku namuose buvau pries kelis menesiu, tik kad pabuvojau didesniu vaiku grupese. Tas vizitas mane ir paskatino pradeti galvoti apie konkretsnius veiksmus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Supersmile @ 2010 02 18, 00:07)
Dekui visoms uz nuomones  4u.gif
Tikrai dabar viskas aiskiau ir ne taip mistiskai atrodo.
Apie savanoriska globa turejau minciu, kad gali buti skaudu, nes kai seniau MB sunus is buvusios santuokos pasisveciuodavo pas mus savaitgali, tai po to tokia tustuma jausdavosi....
Vaiku namuose buvau pries kelis menesiu, tik kad pabuvojau didesniu vaiku grupese. Tas vizitas mane ir paskatino pradeti galvoti apie konkretsnius veiksmus  smile.gif

idomiausia yra tai,kad pradzioje atrodo,kad to vaikiuko reikia man paciam,bet kai vaikai apsigyvena musu namuose,tada supranti,kad esi laiminga tuomet,kai tas mazas zmogutis pradeda sypsotis ir juoktis...cia as nieko "neromantinu",tikrai bunu tooookia laiminga,kai suprantu,kad dukra ar dukros del kazko dziaugiasi.
gera vien nuo tos minties,kad tu suteiki tam vaikui-"paprasta "vaikyste!
Atsakyti
Sri lanka į dešimtuką. Norisi ir dar ir dar kažkuo pradžiuginti.

Mano draugė taip pakomentavo Braškės gimtadienį - kai vaiko akys blizga nuo kiekvienos smulkmenos - norisi dar blizgėjimo pamatyti". tiesą sakant, aš pas tą draugę jau bijau ir vežtis. namuose itek vietos dovanėlėms nėra laugh.gif o buvo pati aršiausia idėjos "vaikas namuose" kritikė laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 02 18, 02:03)
Sri lanka  į dešimtuką. Norisi ir dar ir dar kažkuo pradžiuginti.

Mano draugė taip pakomentavo Braškės gimtadienį - kai vaiko akys blizga nuo kiekvienos smulkmenos - norisi dar blizgėjimo pamatyti". tiesą sakant, aš pas tą draugę jau bijau ir vežtis. namuose itek vietos dovanėlėms nėra laugh.gif o buvo pati aršiausia idėjos "vaikas namuose" kritikė laugh.gif

jo,labai smagu matyti laimingus vaikus!labai gera suprasti,kad tu duodi "ta" ko jokie vaiku namai negali duoti...deja ir ju tikrieji tevai...bet reikia gerai suvokti ir ta,kad atejus vaikui i namus,daug kas pasikeis,laaabai daug kas.pvz.jus negalesit,tiesiog,sesti ir isdumti i siltuosius krastus,kad jus negalesit tiesiog ryte ilgiau pamiegoti,kad jus paprasciausiai negalesit susesti su vyru ir sedeti puse dienos prie teliko...jus daug ko negalesit.gali pasikeisti jusu santykiai su vyru,draugemis.deja apie tai irgi reikia pagalvoti:kas bus jei mes su vyru issiskirsim?
buna,kad ne tik suo pabega is namu...
nepykit,cia as tik pamastymams irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 02 18, 09:12)

o globa,kokia ji bebutu skiriama vienam,tik paprastai tvarkomi dokumentai abieju seimos nariu.tikrinama del teistumo ir panasiai.nezinau ,jei esat nesusituokia...

Susituokusiems asmenims globa gali būti skiriama abiems, pvz. mes abu esame vaiko globėjai ir tokią globą mums paskyrė teismas.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 02 18, 02:47)
Susituokusiems asmenims globa gali būti skiriama abiems, pvz. mes abu esame vaiko globėjai ir tokią globą mums paskyrė teismas.

o geras,sito nezinojau.labai gaila,nes kazkaip tikrai kvaila,kad seimoje uz vaikus esu "atsakinga" tik as viena. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 02 18, 14:00)
o geras,sito nezinojau.labai gaila,nes kazkaip tikrai kvaila,kad seimoje uz vaikus esu "atsakinga" tik as viena. blink.gif

mes patys to išsireikalavom,bet visi labai stebėjosi:kam to reikia?

ogi tam,kad jei man kas nors nutiktų,dukrytė galėtų augt su tėčiu
Atsakyti
Sveikos mielosios mamytes. Atsiprasau, kad isiterpiau ax.gif Globoju mergyte (nuolatine globa) , kita menesi vaziuoju i Airija dirbt ir gyvent, gal kuri zinot ar girdejot apie globejo pasalpa ten ? Kaip sutvarkyti, kur kreiptis ir kokio didzio ?
P.S. tik nepamanykit, kad man asmeniskai jos reikia, situos pinigelius dedu i vaiko saskaita wink.gif
Isanksto dekoju smile.gif
Atsakyti
Mūsų carvel taip pat su globotiniu yra išvykusi gyventi atrodo į Airiją, tai užklauskite tiesiai jos arba palaukite, kol čia pasirodys smile.gif Ji tikriausiai visąk praėjusi, tai tiksliai galės pasakyti, kas ir kaip.
Atsakyti
va va,o ar galima globojama vaikuti issivezti?jus teiravotes?nes zinau,kad iki puses metu isvaziuoti /sveciuotis/galima,o kaip toliau.as dar neissiaiskinau,norim vaziuoti i pasisveciuoti,o ...paskui gali ir kitaip viskas pasisukti.
Papildyta:

bandziau klausti ivaikinimas.lt,tai mano klausimo "nepastebejo" 2 kartus,supratau,kad reikia skambinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 19 vasario 2010 - 12:18
as skambinau i savo vtt, pasakiau, kad kovo menesi isvaziuojam i airija dirbt ir gyvent, pasake, kad reikia pas juos atvykti ir parasyti, kad isvaziuojam ir adresa kur gyvensim wink.gif ir dar sake, kad reikes uzeiti i soc skyriu, irgi pranesti apie isvaziavima, reikes rinktis is kur noresim gauti pasalpa, jei is ten, tai cia atsisakyti smile.gif tai todel ir noriu suzinoti kiek pinigeliu airijoje moka, ar apsimoka cia atsisakyti wink.gif
P.S. parasiau carvel, lauksiu atsakymo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kize: 19 vasario 2010 - 14:59