Labas merginos
globotini galima veztis bet kur ir bet kuriam laikui,tik reikia pries tai prasinesti VTAT ,parasyti pranesima,kur ir kokiam laikui isvyksti.Mes karts nuo karto ir susirasom emeilu arba susiskambiname su darbuotojais. Vykstant i uzsieni butina pasiimti vaiku gimimo liudijimus ir globos paskyrimo dokumentus isverstus i anglu kalba ir patvirtintus notariskai ,nes be ju galite paprasciausiai buti neileisti i sali.Maniskiai kai vaziavo su vyru pas mane Anglijoje visa valanda buvo tyrinejami kas ir kaip,nors ir turejo visus dokumentus.

sveikutes.as vis ilendu paskaitinet,bet va parasyt susiruosiu kai bedos nutinka.
zinot,duokit sautuva nusisausiu
gi vel mano Danute parase vaiku teisese ,kad nori iseit.ka tik kalbejom susedusios,nu ryte parase,dabar kaip ir gailisi ir nesupranta kas jai ir kodel ji taip daro.
o eilinis konfliktas kilo kai isleidau i blynu svente mieste,o ismove su giminaite pas kazkokius giminaiciu.skambinu,telefono nekelia.na vienu zodziu tai buvo pradzia...
po to isgirdau kalbant telefonu su kazkokiu vyru ar bernu apie musu seima,gyvenima,masinas,pajamas,ar ji dar mergaite ir apie jo nora pamatyt danutes papukus.kai as pradejau prasyt telefono paziuret kas cia toks nesveikas skambina prasidejo isterikos,visa vakara prakalbejau su ja bet tik susitaikem,bet ji niekaip nesuprato ka noriu pasakyt.kaip siandien dar papasakojo,kad jis klausineja kokie jos trusikai,kaip jis ja nori nurengt ir aprengt ir susitikt vienumoje.na vienu zodziu buvo antras skandaslas del to vyrelio ir jos noro susipazint su juo.na neina jai iaiskint kad tai visiska nesamone ir kad toki vaiku tvirkintoja tik policijai reikia priduot.vyras dar snekino kartu nuvaziuot su danute susitikt ir kudlas pakutent.bet danute nesutiko.
ir galu gale atsirado sesereles,kuriom iki siol danutes nereikejo vienai 19 sedi su vaiku musu miesto vaiku namuose,kita 20m klaipedoj gyvena su draugu ir vaiku.danute pati joms lipa ant galvu ir nori bendraut.galu gale pareiske kad vaziuos pas seseri i klaipeda.sakau,palauk as taves neisleeisiu kazkur.lai sesuo atvaziuoja taves aplankyt ir tada jei matysiu kad normalus zmones,kita karta galesi vaziuot.o sesuo neparode jokio didelio noro atvaziuot.priezastis-mazas vaikas.vaikui 1.4m.na uzmuskit as nesuprantu ar tai problema susitikt ir bendraut seserims.na ir viskas prasidejo.
sekancia diena Danute leke i vaiku namus pas ta kita sese,kurios prireikia tik kai su savim ir kitais pradeda pyktis,o sese is vis net ne karto neaplanke danutes.na ir ten pabure visi.viena aukletoja tipo paklause kiek kartu i savaite mes vaziuojam su Danute pirkti rubu.nu vos nenuvirtau.as nezinau kaip jus,bet mes rubus perkam rudeni ir pavasari,na nebent pritruksta kokiu apatiniu ar koiniu ar kas grazaus pasitaiko. na vienu zodziu pareiskimas Danutes vaiku teisese,,sake uz menesiuko,gal ir teismas bus.bet labiausiai as nesuprantu jos,as matau kad jos ten netraukia,tik ji ten tikis turet didesne laisve.
galvoju kad uzteks zaist,lai eina,bet taip noretusi kad nesiktu ten visiems ant musu,kaip visi is globeju grize vaikai.o ji jau pradejo ir gimines is kazkur isdygusios deda,kad aukle mum reikalinga ir gera bizni is jos pasidarem.
taip noresiu ja lankyt vaiku namuose,dometis kaip jai sekasi,bet turbut tam priesinsis vyras.jis tai budavo tas kuris jas lepino,pirkdavo viska ir suteikdavo pramogas,o cia taip varo ant jo.as jam aiskinu kad tai pasimetes vaikas,bet kazi ar daaiskinsiu,bet tikrai savo seimos negreiausiu ir nesipyksiu,jei tekss daugiau nebesusitikt su danute.
va tokia liudna mano istorija.nakti miegu ir sapnuoju save vaiku namuose vietoj danutes,pabundu is siaubo.ir zinau kad tikrai bus naktu kai ji ten prabus verkdama.gi ten ne namai.ir taip skauda sirdi apie tai pagalvojus.
zinot,duokit sautuva nusisausiu

o eilinis konfliktas kilo kai isleidau i blynu svente mieste,o ismove su giminaite pas kazkokius giminaiciu.skambinu,telefono nekelia.na vienu zodziu tai buvo pradzia...
po to isgirdau kalbant telefonu su kazkokiu vyru ar bernu apie musu seima,gyvenima,masinas,pajamas,ar ji dar mergaite ir apie jo nora pamatyt danutes papukus.kai as pradejau prasyt telefono paziuret kas cia toks nesveikas skambina prasidejo isterikos,visa vakara prakalbejau su ja bet tik susitaikem,bet ji niekaip nesuprato ka noriu pasakyt.kaip siandien dar papasakojo,kad jis klausineja kokie jos trusikai,kaip jis ja nori nurengt ir aprengt ir susitikt vienumoje.na vienu zodziu buvo antras skandaslas del to vyrelio ir jos noro susipazint su juo.na neina jai iaiskint kad tai visiska nesamone ir kad toki vaiku tvirkintoja tik policijai reikia priduot.vyras dar snekino kartu nuvaziuot su danute susitikt ir kudlas pakutent.bet danute nesutiko.
ir galu gale atsirado sesereles,kuriom iki siol danutes nereikejo vienai 19 sedi su vaiku musu miesto vaiku namuose,kita 20m klaipedoj gyvena su draugu ir vaiku.danute pati joms lipa ant galvu ir nori bendraut.galu gale pareiske kad vaziuos pas seseri i klaipeda.sakau,palauk as taves neisleeisiu kazkur.lai sesuo atvaziuoja taves aplankyt ir tada jei matysiu kad normalus zmones,kita karta galesi vaziuot.o sesuo neparode jokio didelio noro atvaziuot.priezastis-mazas vaikas.vaikui 1.4m.na uzmuskit as nesuprantu ar tai problema susitikt ir bendraut seserims.na ir viskas prasidejo.
sekancia diena Danute leke i vaiku namus pas ta kita sese,kurios prireikia tik kai su savim ir kitais pradeda pyktis,o sese is vis net ne karto neaplanke danutes.na ir ten pabure visi.viena aukletoja tipo paklause kiek kartu i savaite mes vaziuojam su Danute pirkti rubu.nu vos nenuvirtau.as nezinau kaip jus,bet mes rubus perkam rudeni ir pavasari,na nebent pritruksta kokiu apatiniu ar koiniu ar kas grazaus pasitaiko. na vienu zodziu pareiskimas Danutes vaiku teisese,,sake uz menesiuko,gal ir teismas bus.bet labiausiai as nesuprantu jos,as matau kad jos ten netraukia,tik ji ten tikis turet didesne laisve.
galvoju kad uzteks zaist,lai eina,bet taip noretusi kad nesiktu ten visiems ant musu,kaip visi is globeju grize vaikai.o ji jau pradejo ir gimines is kazkur isdygusios deda,kad aukle mum reikalinga ir gera bizni is jos pasidarem.
taip noresiu ja lankyt vaiku namuose,dometis kaip jai sekasi,bet turbut tam priesinsis vyras.jis tai budavo tas kuris jas lepino,pirkdavo viska ir suteikdavo pramogas,o cia taip varo ant jo.as jam aiskinu kad tai pasimetes vaikas,bet kazi ar daaiskinsiu,bet tikrai savo seimos negreiausiu ir nesipyksiu,jei tekss daugiau nebesusitikt su danute.
va tokia liudna mano istorija.nakti miegu ir sapnuoju save vaiku namuose vietoj danutes,pabundu is siaubo.ir zinau kad tikrai bus naktu kai ji ten prabus verkdama.gi ten ne namai.ir taip skauda sirdi apie tai pagalvojus.
Labas Velute, ziurau tau sunku kaip ir mums syki taip buvo. Brolis prisnekino kad globociau mergaite savaitgaliais ir per atostogas. Jai buvo tiek metu kiek tavo Danutei. Nu vienu zodziu is pat pradziu buvo viskas gerai, po to ji noredavo likt pas mano broli jis ja rupinosi pirko rubus ir duodavo pinigu ir ji kaime turejo tokia drauge ir is vaiku namu atvaziuodavo pas savo broli. ta drauge buvo nepescia duodavosi su bernais ir t.t mes jai uzdraudem su ja draugaut. Na ir prasidejo melavimai, nenorejimas eit pas mus tipo jai varzybos ir t.t Praeidavo kiek laiko ir vel gerai. Labai grazi mergyte buvo, rukyt pradejus buvo o mum melavo kad ki neruko.Nu ir vienu syk susipyko su broliu ir parase vaiu teisem toki lapa atseit ja jis bardavo lindo prie jos nu vienu zodziu. tai as toki rasta maciau teisese viena diena, o paskui jau visai kitoki maciau prokuraturoj nu vienu zodziu kazkos burdelis. Po to sykio atsikandau ba nieko neisaiskino ir viskas gerai ten baigesi bet keik nervu kainavo, paskui jau net vaiku teisese sake kam jus ja emet juk yra mazesniu vaikuciu kuri globos reikia ir meiles. O sios dideles panos ne visos tai ivertina ir man atrodo ji jums ir darys tais problemas. Kiek zinau po musu ir kitai globejai ji meluodavo vokti pradejus buvo. Zinai Velute na tegul eina i tuos vaiku namus nes pamatysi paskui pradesi pyktis su vyru o ju jau toks amzius kad reikia daugiau laisves .
Velute, pati puikiai įvardijai ko bijai- kad apkalbės, kad neatrodysi gražiai. Nustok to bijoti ir tada būsi laisva priimti teisingą sprendimą. Bereikalinga tavo auka , neaukok savo šeimos dėl gražaus tavo kaip globėjos įvaizdžio. padarei be galo be galo daug ir aišku to niekas nematys jei nenorės ir tu nieko čia nepadarysi, pamatys tik tai ką norės- nevažiuoji kas savaitę į parduotuvę rūbų pirkti ar dar visokios fignios.Suklydai kai aną kartą jai leidai pasilikti. šaunuolės vaikų teisės kad tada į teismą sutvarkė dokus, retai taip vaikų teisės būna globėjos pusėje. Nepraskysk ir nesiaukok. Neturi bijoti to ko bijai, atsigręžk atgal ir persižiūrėk kiek nuveikei dėl jos ir pati sau primink jei jau pamiršai ir dabar tik košmarus sapnuoji. Man irgi taip buvo, ir sapnavau ir nervavausi. Bet kai nustojau bijoti kad nebaisu atrodyti bloga globėja nes esu gera mama, bendradarbė, žmona, ,darbuotoja ir suvokiau kad dėl vaiko padariau nežmoniškai daugiau nei bet kuri kvarka iš vaikų teisių ar darželio auklėtoja-nugi pagijau.
Velute, stiprybes tau !!! Suprantu tave visu 100 %, pazystamas jausmas...
Ir is savo patirciu zinau, kodel mergaite taip elgiasi
1) Mano seima buvo asociali, neapsikenciau, tad 11 metu pasiprasiau i internata (rusu laikais). Pradzioje buvo smagu: daug vaiku, linksma, nauji svarus rubai, maistas skanus ir laiku... bet ir atsirado pareigos, prie kuriu nebuvau pratusi: tvarkytis, praustis, pamokos, rezimas. Prisiminiau savo mama, uzsinorejau atgal, gi ten niekas nieko nereikalauja ! Gi, ten LAISVE ! Pamirsau bada, smurta ir pan.. Prasidejo atsikalbinejimai, pabegimai is internato pas "mylima mama". (Aciu dievui, taip susikloste, kad mama kazkur issikrauste, nezinojau, kur jos ieskoti).
2) As turiu 6 metais jaunesne seseri, ji taip pat augo vaiku namuose. Pradzioje imdavau ja savaitgaliais, atostogom. Veliau susitvarkiau dokumentelius buvau jos nuolatine globeja, rupinausi is sirdies. Gyveno mano seimoje, buvo pilnavertis seimos narys. Prasidejo draugai, lakstymai, naktym negrizdavo. Susipazino su berniuku is padorios seimos, apsiramino. Viena grazia diena sutiko berniuka is savo vaiku namu, pradejo su juo draugauti... vel pasikeite i blogaja puse, apkalbinejo mus, girdejau kai telefonu visaip mus tersia. Buvo skaudu iki asaru. Isejo (jau buvo pilnamete). Po kiek laiko grizo.. su pilvuku. Pamirsau savo asaras, priemem. Idarbinau vietoj saves, kad gautu uz vaikuti pasalpele 2 metus. Ir ka manot ? Pagimde, pradejo gauti nemazus pinigelius ir vel paliko mus
Jos vaiko tevas ja nuolat musa, pinigus atimineja ir pan. Bet ten ji jaucia LAISVE ! Ten niekas nezyzia: susitvarkyk, nesikeik, eik su vaiku i lauka ir pan...
3) As turiu du sunus, mergaite globoju. Viena grazia diena musu seima subirejo... Su vyru pasiskyrstem kokiom dienom pas ka bus vaikuciai ( globotines jis iskarto atsisake). Pajutau, kad berniukai, pradejo gan daznai prasytis pas teti, ypac vyresnelis." Kodel" ilgai neteko galvot. Ten LAISVE ! Ten daaug maziau drausmes, ten nebutina praustis, tvarkytis, ten girtas tetis duoda daugiau pinigu ir pan.
(aciu dievui tetis isvaziavo i uzsieni)
Tai va mamytes, globejos
Kaip ir mes suauge, taip ir vaikai renkasi kur jiems geriau, kur priimtiniau
Vienems patinka geris, o kitus traukia prie blogio. As labai dekinga zmonem, kurie per didelius vargus isaugino mane padoriu zmogumi ! Tad ir pati stengiuosi ta pati daryti, bet.... nevisada tai pavyksta ir mano sazine svari 
Ir is savo patirciu zinau, kodel mergaite taip elgiasi

1) Mano seima buvo asociali, neapsikenciau, tad 11 metu pasiprasiau i internata (rusu laikais). Pradzioje buvo smagu: daug vaiku, linksma, nauji svarus rubai, maistas skanus ir laiku... bet ir atsirado pareigos, prie kuriu nebuvau pratusi: tvarkytis, praustis, pamokos, rezimas. Prisiminiau savo mama, uzsinorejau atgal, gi ten niekas nieko nereikalauja ! Gi, ten LAISVE ! Pamirsau bada, smurta ir pan.. Prasidejo atsikalbinejimai, pabegimai is internato pas "mylima mama". (Aciu dievui, taip susikloste, kad mama kazkur issikrauste, nezinojau, kur jos ieskoti).
2) As turiu 6 metais jaunesne seseri, ji taip pat augo vaiku namuose. Pradzioje imdavau ja savaitgaliais, atostogom. Veliau susitvarkiau dokumentelius buvau jos nuolatine globeja, rupinausi is sirdies. Gyveno mano seimoje, buvo pilnavertis seimos narys. Prasidejo draugai, lakstymai, naktym negrizdavo. Susipazino su berniuku is padorios seimos, apsiramino. Viena grazia diena sutiko berniuka is savo vaiku namu, pradejo su juo draugauti... vel pasikeite i blogaja puse, apkalbinejo mus, girdejau kai telefonu visaip mus tersia. Buvo skaudu iki asaru. Isejo (jau buvo pilnamete). Po kiek laiko grizo.. su pilvuku. Pamirsau savo asaras, priemem. Idarbinau vietoj saves, kad gautu uz vaikuti pasalpele 2 metus. Ir ka manot ? Pagimde, pradejo gauti nemazus pinigelius ir vel paliko mus

3) As turiu du sunus, mergaite globoju. Viena grazia diena musu seima subirejo... Su vyru pasiskyrstem kokiom dienom pas ka bus vaikuciai ( globotines jis iskarto atsisake). Pajutau, kad berniukai, pradejo gan daznai prasytis pas teti, ypac vyresnelis." Kodel" ilgai neteko galvot. Ten LAISVE ! Ten daaug maziau drausmes, ten nebutina praustis, tvarkytis, ten girtas tetis duoda daugiau pinigu ir pan.

Tai va mamytes, globejos

O siaube
Skaitau tuos visus globeju rupescius ir baisu darosi..., kazin ar ir su ivaikintais vaikais paauglysteje tokios nesamones dedasi????????
Siaip esu nusiteikusi, kad kokio konflikto metu pasakys, "neaiskink man, nes nesi mano tikroji mama", bet visoks smeistas ir kitokios nesamones, nu baisu.... VELUTE, laikykis, esi nepavydetinoje situacijoje, beje, esi labai stipri moteris

Skaitau tuos visus globeju rupescius ir baisu darosi..., kazin ar ir su ivaikintais vaikais paauglysteje tokios nesamones dedasi????????

Manau nera skirtumo, ar globojamas, ar ivaikintas ar savas vaikas... Kiek yra visokiu istoriju, kai net savas nusisuka. Bet vistiek reikia nusiteikti, kad paukstelis isskrenda is tevu lizdelio, tik gaila, kad per anksti ar blogoju. O taip norisi nors kazkiek dekingumo ir pagarbos

QUOTE(Kize @ 2010 02 24, 15:04)
o kodėl turėtų vaikas jaustis dėkingas dėl JŪSŲ sprendimo? nea

QUOTE(Karusia @ 2010 02 24, 16:20)
nei biologiniai, nei įvaikint/globojami neprivalo jaustis dėkingi. Gali, bet neprivalo.

Neprivalo, bet galėtų. Ir tai būtų labai gerai. Dėkingumo nereikėtų suprasti kaip linksėjimo galva ir kartojimo ačiū ačiū ir taip visą gyvenimą, jokiu būdu, bent aš vaikų dėkingumą suprantu taip -kai jie savo elgesiu neskaudina savo tėvų, ir paaugę ir suaugę.
QUOTE(Karusia @ 2010 02 24, 17:20)
nei biologiniai, nei įvaikint/globojami neprivalo jaustis dėkingi. Gali, bet neprivalo.

Na nezinau. Normalus zmogus turi dekingumo jausma. Jei gavai obuoli, sakai- aciu.
Gavai kokia pagalba, sakai - aciu ir kazkiek laiko jautiesi tam zmogui dekingas. O mes snekame, apie vaiko auginima, rupesti, meile. Tiek metu tenka pluseti kol uzauga

Negi jus nesate dekinga savo augintojams ? nejauciate pagarbos ?
QUOTE(Vistik @ 2010 02 24, 15:45)
bent aš vaikų dėkingumą suprantu taip -kai jie savo elgesiu neskaudina savo tėvų, ir paaugę ir suaugę.
dar yra skirtumas, dėl ko tu skaudinsiesi. Galbūt yra dalykų, kur nuomonės nesutampa. pvz. mano mama man buvo išrinkusi ir profesiją ir vyrą. ir skaudinosi ilgus metus. nu tai ką? reikėjo tekėti už ..?