Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 4

TAI VA KAS SEKET MANO RASYMUS IR ISTORIJA NUO PRADZIU,ISMAISIAU VISUS PSIGHOLOGUS,VISAS INSTANCIJAS su vaiku.dabar jau ji pati nebenori eiti,sako as ne durna.ir vaiku teises eilini karta siule.
siandien buvom susitarusios,kad atvaziuos jos buvusi aukletoja,bet vakar Danute buvo nuejus i vaiku namus IR JI BANDE KALBETIS SU VAIKU.TAI SIANDIEN AUKLETOJA PASKAMBINO IR PASAKE,KAD TURBUT NEBEVARKIM NEI JI,NEI MES.{NEPYKIT,CIA DIDELES RAIDES IS SKUBEJIMO NUSISPAUDZIA blush2.gif }sake ji ten vaiku namuose jau kvepuoja ta laisve,laksto po grupes lyg isprotejus.
o ir namuose visai mes pasidareme sudo vietoj.i jokius pasakymus nereaguoja,grizta kada nori ir is kur nori.
tai tiek,laisve jai kvepuoja is priekio ir is nugaros,o ji tuo kaifuoja.
na o teisme tai nieko as nebesakysiu.pati pasirinko iseit.padariau ir daviau kiek galejau per tuos tris su virsum metu.lai klojasi savo kelia i gyvenima.gal kai jos nebus mazoji globotine uzaugs normalesniu zmogumi.o dabar veda labai is kelio,moko visokiu bjaurasciu.
vakar kalbejom vakare su Danute,ji kiek supratau eis ten kur geriau.nori ir pas kazkokia buvusia globeja nueit,atrodo trikisi ir kad uzsienieciai issives,yra tai mums pabrezus ir vaiku namuose tikisi labai per daug.tai yra didele ir nereali,bei neisraunama svajone.bet svajones man atrodo labai greit baigsis ir ji pamatys kos realus ir ziaurus gyvenimas.

ir dar postas tiems kas ruosiasi globot ar vaikintis didesnius vaikucius,ne naujagimius.VAIKU NAMAI PIRMIAUSIA KISA TAI,NUO KO JIEMS PALENGVETU IR JEI NETURIT PAZISTAMU IR NEGALIT GAUT VAIKO PO BLATU,GERIAU NEVARKIT.

tai ne mano ismastymas,vakar paciuose vaiku namuose taip buvo pasakyta mano Danutei.ne konkreciai taip,bet buvo atsiliepimas apie musu mazesne globotine"MES JIEMS IR IKISOM JA,NES ZINOJOM KOKIA.........JI YRA"padejau taskiukus,nes neatsimenu to ivardinto zodzio,kuriuo jie ivardino vaika,bet jis buvo tikrai ne is graziuju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo velute: 25 vasario 2010 - 14:44
QUOTE(velute @ 2010 02 25, 14:38)
ir dar postas tiems kas ruosiasi globot ar vaikintis didesnius vaikucius,ne naujagimius.VAIKU NAMAI PIRMIAUSIA KISA TAI,NUO KO JIEMS PALENGVETU IR JEI NETURIT PAZISTAMU IR NEGALIT GAUT VAIKO PO BLATU,GERIAU NEVARKIT.

netiesa schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 02 25, 15:53)

išeina kad gerus sau pasilieka? netiesa vienareikšmiškai ...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 02 25, 15:53)

velutės atveju taip ir buvo, ji perspėja gal tik labai kategoriškai bet taip gali pasitaikyti ir kitiems .
Papildyta:
QUOTE(*saulė* @ 2010 02 25, 11:07)
Iš tikrųjų šioje velutės situacijoje baisiausia yra tai, kad ta 14 metų pasimetusi paauglė kaip ir turi galimybę rinktis. Noriu būnu ten, noriu nebūnu ten, kaip man patogiau. Šiaip šiuo laikotarpiu tikriausiai daugelis ir savų vaikų turėdami tokią galimybę pagrasintų tėvams, kad aš išeinu, nes man taip patogiau. Iš tikrųjų, jeigu velutė būtų tiek tvirta, kad vis dėlto nuspręstų kovoti su paauglės principais, tai teismas nepanaikintų tos globos, tik todėl, kad mergaitė nori. Jeigu velutė nuėjusi į teismą teisėjai pasakytų, kad to nori mergaitė, o ne globėja, jeigu papasakotų, kad mergaitė su kažkuo kažkur kalbasi tokiomis temomis, su kažkuo kažkur susitikinėja ir nori išeiti iš jos namų tik todėl, kad jie neleidžia, teismas atsižvelgdamas į vaiko interesus jokiu būdu tokios globos nepanaikintų. Jeigu velutė teisme pasakys, kad ji nebenori jos globoti, nes nesusitvarko ir pan. tai gali būti, kad panaikins globą. Vienu žodžiu, teismas irgi taip paprastai nenaikins globos, pirmiausia išsiaiškins, kas čia ir kaip. Taip kad čia dar visko gali būti.
O kada bus teismas?

g.gif Kaži Velutė norės būti prie gražių ar prie protingų...
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 02 25, 13:49)
tai jau,jiems bus geriau,nes manau ji ir vaiku namuose negyvens!o ka,kas nors is vtat kada nors pasidomi globojamais vaikais??????????? irnesakyk.gif cia tai naujiena!
man atrodo,kad toms "miegancioms grazuolems"is vtat /atsiprasau,bet su retomis isimtimis/apskritai jokio skirtumo kaip kas vyksta...kaip yra,taip ir gerai"popierius sutvarkysim!"

Na nesakykit, as seniau dalyvaudavau VTT komisijos posedziuose, bent jau pas mus Klp tai tikrai nemazai skiriama demesio tokiais atvejais (pokalbiai, psichologai ir pan), kaip ir velute pasakojo smile.gif

QUOTE(velute @ 2010 02 25, 16:38)
VAIKU NAMAI PIRMIAUSIA KISA TAI,NUO KO JIEMS PALENGVETU IR JEI NETURIT PAZISTAMU IR NEGALIT GAUT VAIKO PO BLATU,GERIAU NEVARKIT.

yra tame ir tiesos wink.gif as kai atejau i VTT kalbetis del globos (mane ten pazysta, nes ir sese globojau, ir pati kelis metus buvau globojama), tai iskarto PERSPEJO: siuo metu nera pasirinkimo (as norejau nuo 2 iki 4 metuku mergaites), bet yra viena mergelike 4.5 m, turejo kelias globejas, nesugyveno biggrin.gif Ale nuvaziavau, pasiziurejau, grazute, blondinuke, pradejom bendraut ir pasiemem smile.gif Kol kas su mokslais sunkoka, bet stengiames ir labai nemegsta tvarkos (cia gal as per daug pedante biggrin.gif ).
Ir is kitu girdejau, ir koridoriuje laukdama girdejau, kai darbuotojos deste realia situacija apie vaika, jo elgesi, sveikata, tevus ir pan. Nera jie suinteresuoti, kad vaikas lakstytu is seimos i globos namus ir atgal. Koks bebutu vaikas, tokie dalykai ir ji traumuoja.

tai va taip, cia matyt kiekvienam mieste skirtingas poziuris i globa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kize: 25 vasario 2010 - 16:20
velute suprantu kaip galit jaustis ... bet jai 14 o jums juk daugiau ji kaprizingas tikriausiai sunkus paauglys o jus suaugę žmonės .. žinau kodėl mergaite taip elgiasi , žinau nes pati tokia buvau .... juk kai yra rimtu problemų su savo bio vaikais neatsisakom jų augint kovojam nepasiduodam... čia turėtu būt tas pats ... beabejo su Jumis negyvenam nematom realios situacijos negirdim kitos puse ir tt pasikliaujam tik vienu pasakojimu , bet viską gyvenime lengva sugriaut ir prarast bet kovot dėl gerio yra be galo sunku .. vieni renkasi lengvesni variantą kiti sunkesni .. neturit jaust mergaitei neigiamu jausmu nes ji jus šmeižia jūsų nenori ir pan. nes tai tik viską griauna ją reikia pabandyt suprast kodėl ji taip elgiasi? jai dabar akivaizdžiai sunku tokiu elgiasiu tokie vaikai tik ir parodo man taip bloga todėl aš užspausta į kampą ir pasiruošusi gintis ... nereikia sakyt mes jai ta mes jai ana o jai vistiek blogai .. į žmogaus vidų neįlysi ir nežinosi ką galvoja... ar visada po šypseną slepiasi šypsena?... pagalvokit ... jei ją sustabdysit jei jaus kad turi tėvus , kurie ją priima tokia kokia yra bet kada net su padarytom klaidom ji po poros metų atsileis , ir ateis dieną kai pasakys ačiū kad tada neleidot padaryt kvailystes....

tiesiog niekas niekada nebando gilintis kodėl taip o ne kitaip , kartais reikia išmoks skaityt tarp eilučių .. sėkmes Velute kad ir koks Jūsų šeimos sprendimas būtu ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 25 vasario 2010 - 16:16
QUOTE(Lera @ 2010 02 25, 15:54)

Nežinau, ar tai ties, ar ne. Bet tokia tikimybė yra, nes aišku, kad geresnius vaikus geriau sau pasilikti, nes su jais mažiau vargo smile.gif O kam vargti, jeigu tą vargą gali kažkam kitam "iškišti". Čia tik šiaip pamąstymas, bet manau logikos tame yra. Nes kažkur irgi esu girdėjusi tokią mintį, tik jau nebeprisimenu nei kur, nei iš ko....
Atsakyti
gal biskuti per grieztai pasakiau,aisku priklauso ir nuo paciu darbuotoju,bet va pas mus tokie atsiliepimai apie paimamus vaikus paciu darbuotoju.
jus net neisivaizduojat kaip graziai piese,"gerutes,grazutes,mokosi super,ismete blogi globejai viena is 5 lyg seimu kita is 3,bet mergaites nekaltos,biski kas nepatinka ir atveza,sutraumuoja vaikus"kad sutraumuoja tai tiesa,nekistu tu vaiku su kuriais jiems patiems problemos ,niekas tiek ir negrazintu.gal ir kitiems vaikama,tiems kuriems tikrai reiketu geros seimos,gyvenimas butu saunesnis.o visa kita ka jie pasake apie mergaites buvo makaronai ant ausu.as tai labiausiai pykstu ant tu tokiu valdanciu kitu gyvenimus darbuotoju.o vaikai atrodo lieka paskutinej vietoj.

Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2010 02 25, 16:15)
velute suprantu kaip galit jaustis ... bet jai 14 o jums juk daugiau ji kaprizingas tikriausiai sunkus paauglys o jus suaugę žmonės .. žinau kodėl mergaite taip elgiasi , žinau nes pati tokia buvau .... juk kai yra rimtu problemų su savo bio vaikais neatsisakom jų augint kovojam nepasiduodam... čia turėtu būt tas pats ... beabejo su Jumis negyvenam nematom realios situacijos negirdim kitos puse ir tt pasikliaujam tik vienu pasakojimu , bet viską gyvenime lengva sugriaut ir prarast bet kovot dėl gerio yra be galo sunku .. vieni renkasi lengvesni variantą kiti sunkesni .. neturit jaust mergaitei neigiamu jausmu nes ji jus šmeižia jūsų nenori ir pan. nes tai tik viską griauna ją reikia pabandyt suprast kodėl ji taip elgiasi? jai dabar akivaizdžiai sunku tokiu elgiasiu tokie vaikai tik ir parodo man taip bloga todėl aš užspausta į kampą ir pasiruošusi gintis ... nereikia sakyt mes jai ta mes jai ana o jai vistiek blogai .. į žmogaus vidų neįlysi ir nežinosi ką galvoja... ar visada po šypseną slepiasi šypsena?... pagalvokit ... jei ją sustabdysit jei jaus kad turi tėvus , kurie ją priima tokia kokia yra bet kada net su padarytom klaidom ji po poros metų atsileis , ir ateis dieną kai pasakys ačiū kad tada neleidot padaryt kvailystes....

tiesiog niekas niekada nebando gilintis kodėl taip o ne kitaip , kartais reikia išmoks skaityt tarp eilučių .. sėkmes Velute kad ir koks Jūsų šeimos sprendimas būtu ..

matyt neskaitet anksciau,kiek kartu mes ja stabdem,ir teismas jau ne pirmas.o ji musu tuo poelgiu tik dar pasinaudodavo.o be to mes jos nevarom,priesingai bandom atkalbet.bet ji jau tik ir mato ta kita gyvenima,be suvarzymu,moralu ir isipareigojimu.gi ne as viena ja tokia matau.man tik labai abidna,kad jos vietoj galejo augti kitas vaikas,kuris tikrai svajojo apie seima ir kitokia ateiti.o kad paauglyste,tai taip.bet jai to neiaiskinsi.siuometu tik ji viena sau teisi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 02 25, 15:54)

QUOTE(*saulė* @ 2010 02 25, 16:17)
Nežinau, ar tai ties, ar ne. Bet tokia tikimybė yra, nes aišku, kad geresnius vaikus geriau sau pasilikti, nes su jais mažiau vargo smile.gif O kam vargti, jeigu tą vargą gali kažkam kitam "iškišti". Čia tik šiaip pamąstymas, bet manau logikos tame yra. Nes kažkur irgi esu girdėjusi tokią mintį, tik jau nebeprisimenu nei kur, nei iš ko....

1. ne globos namai skirsto.
2. darbuotojų požiūris į vaikus, jų gerovę skiriasi
3. Kas yra gėras blogas, tarkime 3-5 metų vaikui?
4. Pasisakykit tos, kurių paauglystė tėvams buvo lengva.
5. Kai siūlė vaikus - nei apie realybės nepagražino, nesiūlė primygtinai.
Aš ir dabar manau, kad parsivežiau geriausią toje grupėje vaiką smile.gif

Papildyta:
p.s. "mano" globos namuose buvo berniukas, kurį parvežė globėja, nes po pusmečio bendravimo su vaiku prireikė į psichiatrinę atisgulti. ar gali vaikas išvesti iš proto? ar nereiktų prieš imant globai geriau pasiskaičiuoti savo galimybes bei galią - pamilti ne kraujo" vaiką, priimti jų keistenybes, skausmus, trūkumus?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 02 25, 18:38)
ar nereiktų prieš imant globai geriau pasiskaičiuoti savo galimybes bei galią - pamilti ne kraujo" vaiką, priimti jų keistenybes, skausmus, trūkumus?

Karusia, kaip gali pasiskaiciuoti savo galimybes, juk negali numatyti visu smulkmenu ir nesmulkmenu, kurios mum nepriimtinos. Pradzioje visad atrodo vienaip, o veliau... deja. Cia tas pats kaip ir vyras su moterim susitinka, pradeda gyventi, slifuotis.. ir ateina viena grazi dienele, kai supranti, kad nebegali buti su tuo zmogumi, keliai issiskyria smile.gif
Visi mes turim trukumu, keistenybiu, skausmu, bet ne visi gali to priimti. Ir ta kas negali priimti, nemanau, kad galima smerkti.
Atsakyti
karusia,musu atveju abu kartus siule vaiku namai.o kad is proto isvest,tai visiskai realu.as atrodo esu stiprus ir kaip visi sako ramus zmogus,bet zinokit kai isgirsti ir pamatai tai,ko net neisivaizdavai ir kai tai yra daroma,kad specialiai tave paveikt,ttikrai galima isprotet.mano vyras dirba naktinese,tai kai jis iseidavo i darba,teko isbandyt save,perzenkt per save ir nemiegot iki pat ryto.as galvoju jei as buciau rasiusi visa mergaites gyvenima nuo pradziu su smulkmenom,tai dabar iseitu gera psichologine knyga,su siaubo elementais.aisku ten butu ir daug geru emociju,nes ju tikrai buvo.tikrai sis 14m zmogutis nera juodas.ji turi tokia gera ,silta sirdi ir kartu visiskai kita savo puse.o dar kai prisijungia "geros"gimines,kurios ne pirsto del jos nepajudino,gaunasi visas siuzetas.gal but kazko nepadariau,ka reikejo padaryt,bet tikrai atidaviau visa save bandymams.dabar save griauziu del visko,bet tikiuos kad viskas praeis,gi as dar turiu du vaikus ir juos turiu uzaugint.
Atsakyti
Karusia,aš nekėliau problemų tėvams-nelaksčiau laukais,o skaičiau nosį į knygas įkišus tongue.gif
o kad VTAT'e daugumai vaikai ir jų likimai nerūpi-tiesa
kaip ir globėjai
Atsakyti