As turiu DZ.Kadz ta knyga ir ji man labai patinka, ten ne tik kaip iskarpas pasidaryti,bet ir kaip siuti pacius meskucius parasyta. Gausiai iliustruota. As pirkau Homosapiens knygyne Vilniuje
Žodžiu reikia man ir master class ir Džemos Kadž apie lekalo gamybą

Arbatėle, šaunuolė, labai fainiukas Mataušėlis
O iš velto snukučio liko vos mažytė velta nosytė?
LT saulele, mane pamiršk, nereikia man tų knygų

QUOTE(Zhuvycia @ 2009 11 30, 11:27)

Norėjau dar tik pasakyti, kad ta katytė, kuri visoms mums pasirodė nesimpatiška, aukcione parduota už 900 dolerių

QUOTE(Zhuvycia @ 2009 11 30, 10:27)
mane pamiršk,

Kaip tavo knygos reikalai juda

QUOTE(Zhuvycia @ 2009 11 30, 11:19)
eilinį kartą pasitvirtina posakis, kad dėl skonio nesiginčijama

QUOTE(LT saulele @ 2009 11 30, 18:00)
Oi, tai rodyk rodyk, žiūrėk ir prireiks man tos knygos

QUOTE(Zhuvycia @ 2009 11 30, 10:27)

Apvelti gražią suede? Nusikaltimas

Sveikos, siaubas, nėr kada net meškiukų temon užsukti
Merginos, kur be senukų dar galima nelemto nailoninio siūlo gaut? Senukuose tardžiau kokius keturis konsultantus, bet apart poliesterio virvės jie man nieko negalėjo pasiūlyt
Guli visokie meškiai gabalais ir be akių
Iš e-bay miniukams medžiagų parsisiunčiau, o pirmąjį meškiuką, skirtą konkursui, dar net nenufotografavus kaimynė... išsinešė... 34 metų motera
Apsikabino ir sėdėjo su juo pas mane visa laiminga, tai sakiau, turėk tu jį
Nufotkinsiu vėliau, gal nesužais

O aš su klausimu
: gal pamenat, kurioj temutėj buvo paaiškinta, kaip ir kokia eiga dėti sąnariukus meškiams?
As tąkart nesiuvau meškio, tai ir jokios info neišsisaugojau...

As tąkart nesiuvau meškio, tai ir jokios info neišsisaugojau...

Pasiuvau "kalėduką" (atsarginį variantą
, nes pirminis kažko strigo man, tai atidėjau
), pati savim didžiuojuos, kad ne paskutinę naktį
, aišku, reikia pabaigt ir t.t., bet didysis darbas nuveiktas
ieškočiau ten, kur prekiauja siūlais, ypač tinkamais siuvimui
(pvz. Vilniuje, Ibrahim, kur siuvimo mašinom prekiauja, ar senamiestyje, Trakų g. yra burdos berods parduotuvė
, ir t.t.) Net Jysk kažkada esu mačius tvirto siūlo
...
temos nežinau, bet aš iš pradžių visada jungiu galvą su kūnu, po to rankas abi ir kojas abi, arba kartais vieną ranką, vieną koją, tada kitą porą... Nors daug kur schemose rašo, kad atseit pirma galūnes, tada galvą, bet man taip ne
Papildyta:
Žostaute, įsiskaičiau dabar, kad nedidutį meškiuką siuvi, tai teoriškai tu jos vistiek neprikemši taip, kad akmeninis būtų
, gali ir be nailoninio išsiverst, jei nerasi, tiesiog jei turėtum, kaip būna pvz. tvirtesni siūlai 40 LL (linas lavsanas) ar 45 LL, tai dvigubus rišt ant akyčių ir tiek, atlaiko
, nes gaunasi keturi dvigubi siūlai, viso 8, ypač gerai, jei kažkas galėtų padėt užrišt pirmąjį mazgą, tai tiesiog pravėrus akytę šiek tiek fiziškai iš viršaus įspaust (ne siūlu tempiant) ir kol suspausta, surišt mazgelį...

QUOTE(žostautė @ 2009 12 01, 11:47)
kur be senukų dar galima nelemto nailoninio siūlo gaut?
ieškočiau ten, kur prekiauja siūlais, ypač tinkamais siuvimui

QUOTE(Žiurbutis @ 2009 12 01, 12:02)
kaip ir kokia eiga dėti sąnariukus meškiams?
temos nežinau, bet aš iš pradžių visada jungiu galvą su kūnu, po to rankas abi ir kojas abi, arba kartais vieną ranką, vieną koją, tada kitą porą... Nors daug kur schemose rašo, kad atseit pirma galūnes, tada galvą, bet man taip ne

Papildyta:
Žostaute, įsiskaičiau dabar, kad nedidutį meškiuką siuvi, tai teoriškai tu jos vistiek neprikemši taip, kad akmeninis būtų

QUOTE(LT saulele @ 2009 12 01, 23:13)
Pasiuvau "kalėduką" (atsarginį variantą, nes pirminis kažko strigo man, tai atidėjau), pati savim didžiuojuos, kad ne paskutinę naktį, aišku, reikia pabaigt ir t.t., bet didysis darbas nuveiktas
ieškočiau ten, kur prekiauja siūlais, ypač tinkamais siuvimui (pvz. Vilniuje, Ibrahim, kur siuvimo mašinom prekiauja, ar senamiestyje, Trakų g. yra burdos berods parduotuvė
, ir t.t.) Net Jysk kažkada esu mačius tvirto siūlo ...
Papildyta:
Žostaute, įsiskaičiau dabar, kad nedidutį meškiuką siuvi, tai teoriškai tu jos vistiek neprikemši taip, kad akmeninis būtų, gali ir be nailoninio išsiverst, jei nerasi, tiesiog jei turėtum, kaip būna pvz. tvirtesni siūlai 40 LL (linas lavsanas) ar 45 LL, tai dvigubus rišt ant akyčių ir tiek, atlaiko, nes gaunasi keturi dvigubi siūlai, viso 8, ypač gerai, jei kažkas galėtų padėt užrišt pirmąjį mazgą, tai tiesiog pravėrus akytę šiek tiek fiziškai iš viršaus įspaust (ne siūlu tempiant) ir kol suspausta, surišt mazgelį...

ieškočiau ten, kur prekiauja siūlais, ypač tinkamais siuvimui (pvz. Vilniuje, Ibrahim, kur siuvimo mašinom prekiauja, ar senamiestyje, Trakų g. yra burdos berods parduotuvė

Papildyta:
Žostaute, įsiskaičiau dabar, kad nedidutį meškiuką siuvi, tai teoriškai tu jos vistiek neprikemši taip, kad akmeninis būtų, gali ir be nailoninio išsiverst, jei nerasi, tiesiog jei turėtum, kaip būna pvz. tvirtesni siūlai 40 LL (linas lavsanas) ar 45 LL, tai dvigubus rišt ant akyčių ir tiek, atlaiko, nes gaunasi keturi dvigubi siūlai, viso 8, ypač gerai, jei kažkas galėtų padėt užrišt pirmąjį mazgą, tai tiesiog pravėrus akytę šiek tiek fiziškai iš viršaus įspaust (ne siūlu tempiant) ir kol suspausta, surišt mazgelį...
O aš baigiau ir antrąjį

LT saulele, labai puikus patarimas žostautei dėl akyčių siuvimo, aš net ir didelius taip darau - aš spaudžiu akytes (nors labai man tai kraupiai atrodo, lyg gyvam padarui akis norėčiau išspausti) o vyras riša tuo tarpu. O aš tai tvirtus siūlus pirkau Gariūnuose. Paskui užsisakiau ir probear nuostabiuus, labai labai tvirtus, tai tie gariūniškiai gerokai silpnesni už juos, bet pakankamai geri, o ypač mažiukui meškiukui tai tikrai tiks.
O Žiurbutis gal klausė, ne ką po ko jungti (nors tai visiškai neturi jokios reikšmės - kam kurią detalę kada patogiau, tas tada ir jungia. Aš tai pagal nuotaiką, kartais galūnes, kartais galvą, nors dažniausiai tai galvą paskutinę, nes ją pirma visą pabaigiu, o pabaiginėti prijungtą labai nepatogu, kartia sprijungiu detales dar net neprikimštas o paskui tik kemšu, kartais atvirkščiai, visiškai viską pabaigiu, net padukus suformuoju, tada tik prijungiu), tai trumpai paaiškinsiu - pirmiausia detalėje (pvz. kojoje) praduri su yla skylę sąnariukui, tada mauni taip: ant šplintuko (jei turi) metalinį diskiuką, tada medinį ir visą ta chebrą kiši į kojytę iš vidaus. Prakiši pro pradurtą skylę. Tada praduri skylę ir atitinkamoje kūnelio vietoje ir tą išlindusį iš kojos šplintą kiši į naujai (ar jau seniausiai) pradurtą skylę kūnelyje. Kūnelio viduje - viskas atvirkštine tvarka - oirma medinis diskelis, paskui metalinis, o tada jau užsuki šplinto galiukus į skirtingas puses. Jei tai kojytė - patarčiau sukti kiek tik galima, kad kuo tvirčiau laikytųsi, tada meškiukas tikrai stovės (arba bent jau stovėti jam bus žymiai lengviau nei su tabaluojančiomis kojytėmis), o jei rankytės - gali būti ir šiek tiek laisvesnės, nors irgi, kad laikytųsi pakėlus rankytę. Tai tokia (nelabai ir trumpa) pamokėlė