Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 7 tema

QUOTE(skruzdeda @ 2009 11 12, 20:37)

Mus ilga laika klaidino, kad del prisegto liezuvelio vaikas laiku nekalba, bet tai buvo netiesa. Dar neoperavome mes jo, bet vaikas kalba. Tik dar S, Š, Ž, Č problemos. Galbut del prisegto liezuvelio. O visai kalbai jokios itakos neturi.

o taip, aš jau ir pamiršau apie tą liežuvį - pas mus irgi smarkokai prisegtas buvo, bet logopedė man labai aiškiai pasakė, kad tokie įvairūs burnos defektai neturi įtakos pačios kalbos vystymuisi smegenyse, jie gali turėti įtakos nebent pačiai motyvacijai - nes sunkiau tariasi garsai.
Atsakyti
del adenoidu ir kalbos tai visiska netiesa. Nu tie gydytojai tai kartais ziauriai nusisneka.
Jeigu nebutu galimybes kvepuoti per burna, tai taip... vaikas galvotu kaip neuzdusti. Bet kai yra galimybe kvepuoti per burna, tai jokiu pasekmiu kalbai tas neturi tikrai. Man yra kazkoks nosies defektas pertvarose, del kurio visa gyvenima kvepavau per burna. Tevai nesiryzo lauzti nosies kaulu, as pati taip pat. Pradejau kalbeti apie 1.5 metuku, o 2 metu jau kalbejau labai gerai. Kam tas kvepavimas per burna daro itaka, tai anginai ir persalimo ligoms ir dantu gedimui.
Atsakyti
Kai padideje adenoidai, vaikas kvepuoja per burna ir tada neteisingai vystosi gomurys, tarimui tai turi itaka 4u.gif maniskis kalbejo nesuprantamai tiek dle tarimo, tiek del kalbos sitemos nebuvimo. Mums liepe ir pas ortodonta eiti ir pas LOR. laimei adenoidu nereikejo operuoti. Mano sesers vyresnelis, kuris turi beda su adenoidais, tai po siai dienai sneka per nosi ir labai neiaskiai..ka kalbeti apie skruzdedos minetus susirgimus
Kalbejausi su musu logopede. sake, kad liezuvio masazus daro butent tuo domejesi logopedai, nes jie zino kokius taskus ten spausti ir kaip masazuoti. Daznai daro vaikams, kurie turi sakysim gimimo trauma ir pazeistos judejimo funkcijos, bet ne intelektas. Vilniuje dirba dazrelyje Saulute, Siauliuose, jei yra atsius man info.
Dar sake, kad dabar "kruciausia" kalbos padargu masaziste yra Maksvoje. Ten sake stebuklus daro, kaip vaikui palengveja kalbos procesas t.y. tarimas ir artikuliacija, zinoma, nesakau, kad tai susije su kalbos procesu vykstanciu galvoje.

joge, musu logopede liepe tau nurimti 4u.gif sake, kad tavo vyresnelio didele pazanga padaryta per metus 4u.gif su demesiu sunkiau, bet cia manau ir broliuku konkurencija prisideda. Zodziu einate geru keliu ir pazanga yra gera 4u.gif
Atsakyti
Aš nesiginčysiu dėl adenoidų,nesu medikė.Bet mūsų mergaitė labai kamavosi,pati prašiausi konsultacijų. Naktim knarkdavo,kaip traktorius,net dūsdavo,tai mums kaip aiškino,kad ir deguonies pakankamai smegenys negauna...Nedvejojom,kuo skubiau skyrėm operaciją... o kaip gerti vaikui,kai negali kvėpuoti per nosį?
Ir tikrai po operacijos pagerėjo,naktimi negirdžiu kaip kvėpuoja...ir balsiuką dažniau rodyti pradėjo. Man paprastai vienas gydytojas išaiškino,kad nosis gerklė ausys vienu kanalu sujungti,todėl ir klausai trukdo adenoidai,tipo garsas iškraipomas... g.gif nežinau ar čia teisybė verysad.gif Mūsų atveju,tai prisideda viskas ir gimė maža,išsekusi,ir mama alkoholio nevengė,nei nėštumo,nei žindymo metu...vėlai sėdėt pradėjo,šliaužiot,vaikščiot. nesirūpino niekas,nemaitino ten per daug nešokinėjo,sirgdavo pastoviai,sloga nuo pat gimimo,keli plaučių uždegimai per žiemą....Aj nepradėsiu schmoll.gif ...paduotų man kas po ranka tuos tėvus gun_bandana.gif bash.gif bash.gif nesu ir niekad nebuvau labai pamaldi,dabar kasdien turbūt meldžiuosi,kad viskas su ta mergaite būtų gerai... unsure.gif
Atsakyti
medison 4u.gif paskaitau tavo rupesti apie ta vaika ir bliaunu..aciu D, akd yra tokiu zmoniu, kaip tu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 13, 19:30)
medison  4u.gif paskaitau tavo rupesti apie ta vaika ir bliaunu..aciu D, akd yra tokiu zmoniu, kaip tu wub.gif

reiškias tu tokia pati jautruolė kaip aš cray.gif ...tik paskutiniu metu kai tikrai sunku,neverkiu,tarsi kas užrakintų ašaras....bet jau kai kažkas gero ,šilto,mielo tai paleidžiu dūdaaaas..... doh.gif
Atsakyti
merginos gal kuri zinot delko vaikas naktimis griezia dantukais ?
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 11 13, 20:07)
merginos gal kuri zinot delko  vaikas naktimis griezia dantukais ?

kažkaip anksčiau visad sakydavo,kad kirminų turi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . bet nelabai tiesa turbūt,nors pasitikrint gal ir verta. aš griežiau nuo vaikystės,tyrė mane ten visaip,ir ilgai....kol finale nusprendė,kad paveldima,nes mano tėtis griežė. doh.gif Mano vaikai kartais sugriežia rolleyes.gif Aš pagal save ,tai gal sakyčiau kai susinervinus būnu,nuo įtampos naktimis grodavau biggrin.gif . Ir dabar pro retą serenadų vyrui " pavarau" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 13, 15:17)
Kai padideje adenoidai, vaikas kvepuoja per burna ir tada neteisingai vystosi gomurys, tarimui tai turi itaka 

Aa, na tarimui, tai zinoma. Bet ne klabos atsiradimui ir pletotei. Mano mazikei kas truputis ir buna viena nosis tokia pusiau uzimta. Kai kvepuoja girdisi toks ale katino puravimas, nu toks kai jam malonu buna: pur.. pur... pur. O jeigu dar koks virusiukas arba kojuciu nusalimas, tai is karto sloga. 10 menesiu, o jau mazdaug 6 kartus sloga buvo. Tai didesne tai labai nedidele. Greiciausiai irgi yra adenoidai kalti. Bet per burna dar nekvepuoja ir jeigu ne sloga neknarkia. Kada nors reikes prisiruosti pas LORa. Gal tai tos visos epidemijos nurims.
Beje maniskiui buvo galimybe pasiskiepyti nuo to pandeminio viruso. Kaip butu buve gerai. Nes cia jis gal vienintelis realiausias tiltas, galintis i seima uznesti sita virusa. Ale nutariau neskiepyti. Nu kaip jai bus taip. Persirgs gal kaip nors visi tuo gripu, bet del raidos nenorejau rizikuoti. Juolab sako, kad si vakcina turi gyvsidabrio.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 13, 16:17)
joge, musu logopede liepe tau nurimti 4u.gif sake, kad tavo vyresnelio didele pazanga padaryta per metus 4u.gif su demesiu sunkiau, bet cia manau ir broliuku konkurencija prisideda. Zodziu einate geru keliu ir pazanga yra gera 4u.gif

Alchemie, na, kaip tau ačiū 4u.gif už dėmesį ir nuoširdumą
Gaila net,kad tavęs nepažįstu...
kaip tik dabar skaitau išvadas. Liūdniausios vietos: savarankiškumo įgūdžiai(atitink a 2 metukų vietoj keturių) , regimasis ir girdimasis suvokimas. Man diagnozės apskritai patinka, nes duoda man spyrį į užpakalį biggrin.gif ir sudėlioja visus taškus ant i. Nebelieka jokių gal ,kad viskas savaime išsispręs. Bet va kaip tokiose srityse dirbt, dar nesugalvojau g.gif
su broliais konkurencija nuo gimimo. Jie turi problemų irgi, bet gal tik kalbos, nes dėmesį geriau išlaiko. Tiek, kad kai du, nemato reikalo kalbėtis tarpusavy, susirodo pirštais, net pas gydytoją doh.gif
Mb logopedė labai patiko, tik nežinau, ar jis visko paklausė, ką turėjo paklaust. Kita apžiūra tik po 2 metų, beje g.gif
Gaila tik, kad mūsų privati logopedė nestuke.gif ir nebeilgai galės padėti, o kitą rast be galo bus sunku. Darželyje turim, nors tiek gerai 4u.gif
QUOTE(gobsiukas @ 2009 11 13, 21:07)

maniškiai neseniai irgi pradėjo griežt, bet dienom. Na, nervina, bet ar čia blogai, net nežinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joge: 13 lapkričio 2009 - 22:37
Gobsiukas, kaip jums sekasi? PAziurejau i tavo vaiko apibudinima "kas geriau uz traukini" ir atsiminiau kaip maniskis kiekviena ryta ir vakara eidavo su mociute i perona ir ziuredavo i traukinius kai buvo mazdaug 3 metu. Ziauriai patikdavo traukiniai. Traukinukas Tomas budavo Nr.1
Tai tuo metu kaip tik daznai rikiuodavo kaladeles arba kokias nors masinytes i eile. Kas ten zino, ar cia buvo autizmo pozymis, ar todel, kad jam labai patiko traukiniai. Bet paskui perdege traukiniais ir nustojo rikiuoti.
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 11 13, 20:07)

Maniškė būdama 3-4 dažnai grieždavo (ir naktį ir dieną), tai jokios priežąsties neatkapstėm, apart, kad tai tiesiog autistukams dažnai būdingas dalykas.
O va mažasis neseniai kai naktim užgriežė, tai padarę tyrimus, rado spalinių kiaušinėlius. Darželiniai dažnai pasirodo tom spalinėm vienas nuo kito užsikrečia.
Pasidarykit tepinėlio tyrimą dėl visa ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 14 lapkričio 2009 - 08:26