Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

Mano pazistamos mergaite irgi buvo pakliuvusi i vyresniu grupe, tai kai reikejo pasilikti metams dar darzelyje, jei buvo didelis stresas. Dar prisidejo ir buve grupiokai, kurie sutike lauke vis "maze" vadindavo.
Atsakyti
aš nekalbėjau apie vaiko perkėlimą pas vyresniukus. mano Liepa su bendraamžiais buvo sukelta į kitą grupę. kaip sakant atskyrė labiau mokančius vaikus, nuo mažiau. beje, likę mažiai po kurio laiko atėjo pas iškeltuosius dičkius.

Va, dukra jau išeis šiemet iš tos grupės, į kurią buvo perkelta kaip gabesnė lopšelinė. tai toj grupėj kurį laiką ir puodukai buvo. taip kad tikrai nesijautė, kad kažkas ne vietoj ir ne laiku schmoll.gif
Atsakyti
krika, as atsakiau asaraa'i
Atsakyti
aš supratau, bet paaiškinau ir kitą pusę. kad jei iškeliami, nebūtinai pas vyresnius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2010 05 20, 15:49)
aš supratau, bet paaiškinau ir kitą pusę. kad jei iškeliami, nebūtinai pas vyresnius  mirksiukas.gif

cia jau kita situacija, kiek supratau asaraa nenori leisti i lopseli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 05 20, 12:19)
Aš kaip tik labai nepatenkinta tuo, kad mano pirmagimis dėl perpildytų lopšelių grupių į darželį iškeliavo vos sulaukęs dvejų

Ne, nu vos sulaukęs dvejų, ar beveik trijų skirtingi dalykai mirksiukas.gif Tarkim, mano vienas vaikas išėjo į darželį 2 metų ir 5 mėn., nes aš taip prašiau. O prašiau dėl to, kad jis jau nuo 1,5 metų kalbėjo sakiniais, seniai buvo savarankiškas - ėjo į tualetą (ne ant puoduko), pats savarankiškai gėrė, valgė. Man kažkaip atrodė, kad tarp leliukų jam nebus jokio progreso unsure.gif Beje, priimtas į darželio grupę, auklėtojų buvo įvertintas taip pat teigiamai, kaip visiškai pritinkantis prie anų vyresnių vaikų biggrin.gif O, dar po metų tą pačią grupę jau lankė ir dar 1,5 metų jaunesnis mūsų brolis tongue.gif Toliau, dėl perkėlimo į atskiras grupes prieš mokyklą, tai šitai mes irgi kažkaip neskausmingai išgyvenom. Visų pirma iš tos grupės išėjo 5 vaikai į priešmokyklinę, maniškiai aišku liko su dauguma... Sekančiais metais jis išėjo į priešmokyklinę, bet brolis su dar 3 draugais liko... Tai tuos jau perkėlė kiton grupėn. Bet nieko, išgyveno wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 20 gegužės 2010 - 17:10
QUOTE(krika @ 2010 05 19, 21:54)
o taip: vienas su soske vaikšto, kitas ne. vienas su pampersu vaikšto, kitas ne. vienas šneka, kitas vapena savo kalba. pavyzdžių daug  biggrin.gif

doh.gif doh.gif doh.gif baisu
Atsakyti
Baltike, tavo aprašytas variantas, kodėl geriau lopšelyje, niekuo nesiskiria nuo to, kodėl mažam blogiau darželyje - tiesiog iš kitos pusės pažiūrėjai... Juk jei nebūtų lopšyje tų didesnių/gabesnių/drąsesnių vaikų, tai mažiukai mokytųsi daryti tą patį vietoj jų. O dabar jie atsiduria tų, kurie maži išeina iš lopštio į darželį, vietoje, tik tiek, kad lopšyje mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 20 gegužės 2010 - 18:24
QUOTE(ČIČI @ 2010 05 20, 16:05)
cia jau kita situacija, kiek supratau asaraa nenori leisti i lopseli  ax.gif

mes einam lopsiuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2010 05 20, 19:23)
Baltike, tavo aprašytas variantas, kodėl geriau lopšelyje, niekuo nesiskiria nuo to, kodėl mažam blogiau darželyje - tiesiog iš kitos pusės pažiūrėjai... Juk jei nebūtų lopšyje tų didesnių/gabesnių/drąsesnių vaikų, tai mažiukai mokytųsi daryti tą patį vietoj jų. O dabar jie atsiduria tų, kurie maži išeina iš lopštio į darželį, vietoje, tik tiek, kad lopšyje mirksiukas.gif .

Sutinku - pažiūrėjau iš savo, kaip mamos, taško. Nenoriu jaunesnio, nei absoliuti kolektyve susirinkusi dauguma, vaiko leisti nei į lopšelį, nei į darželį, nei į mokyklą. Kiek teko susidurti - visur vyriausieji jaučiasi kur kas geriau, nei jauniausieji. Ir jei lopšelis skirtas 2-3 metų vaikams, kaip daugumoje darželių, tai ir leidžiu tokio amžiaus vaiką ten. O ne 1,5 metų į lopšelį, o jau 2-2,5 metų į darželį. (Nors buvau kažkada padariusi ir taip - bet gyveni žmogau ir mokaisi.)
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 05 21, 08:08)
Sutinku - pažiūrėjau iš savo, kaip mamos, taško. Nenoriu jaunesnio, nei absoliuti kolektyve susirinkusi dauguma, vaiko leisti nei į lopšelį, nei į darželį, nei į mokyklą. Kiek teko susidurti - visur vyriausieji jaučiasi kur kas geriau, nei jauniausieji. Ir jei lopšelis skirtas 2-3 metų vaikams, kaip daugumoje darželių, tai ir leidžiu tokio amžiaus vaiką ten. O ne 1,5 metų į lopšelį, o jau 2-2,5 metų į darželį. (Nors buvau kažkada padariusi ir taip - bet gyveni žmogau ir mokaisi.)

Galgi čia ir nuo paties vaiko priklauso g.gif Niekada nesigailėjau išleidusi savo 2,5 metų vaiką į darželį schmoll.gif Mano mazgiai dabar irgi lanko grupę su metais vyresniais. Dauguma jau nuo rudens išeina į paruošiamą, liks tik 5 vaikai, kuriuos jungs su kažkuo kitu... Aš nematau tame bėdos, juolab, kad tie mano mazgiai tiek ūgiu, tiek intelektu nieko neatsilieka nuo tų pačių metais vyresniųjų tongue.gif Siūlė man ir juos išleist į paruošiamąją (kaip sausio mėn gimusius), bet neskubu, palauksim dar... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 21 gegužės 2010 - 09:42
QUOTE(jėga @ 2010 05 21, 10:41)
Galgi čia ir nuo paties vaiko priklauso g.gif Niekada nesigailėjau išleidusi savo 2,5 metų vaiką į darželį schmoll.gif

Gal todėl, kad nebandei leisti į lopšelį smile.gif ? Maniškių visų charakteriai skirtingi, bet tik priežastys skiriasi, kodėl jie nelabai gerai jaučiasi/jautėsi grupėje su vyresniais, nors atrodytų visur kitur būtent su vyresniais, o ne su jaunesniais bendrauti veržiasi. Jokūbas šiemet buvo grupėje su 1-2 metais jaunesniais (bendraamžiai jie ten tebuvo trys) ir bent jau iš išorės atrodo, kad psichologiškai jautėsi kur kas geriau, nei tada, kai buvo tarp vyresniųjų. Aišku, smagiausia su bendraamžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 21 gegužės 2010 - 10:37