Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja skyrybos šiandienai?

QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 02, 10:52)
Nueini, duoda rekvizitus ir padarai pavedima. Su kvitu gryzti pas antstoli ir formina dokumentus.

Kiek moket priklauso nuo kontoros ir isieskomos sumos dydzio. Pvz. mum priteisti 400lt alimentu, plius skola uz kazkuri laikotarpi...tai antstoliui teko sumoketi 120lt.

Cia Vilniuje.

man klaipedoje sake kad kainuos 250 anstolio darbas, o riteista taip pat 400 Lt
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 01, 22:12)
vajej..tai juk turi abdukcija- rimtas reikalas, manau tai laaabai svarus argumentas kaltei irodyt smile.gif
VTAT darbuotoja atejo neispejus ir manau jos ispejusios nevaiksto...na pas mus irgi vaikiskas bardakelis buvo, bet svaru ir jauku smile.gif ismetyti zaislai auginant vaika normalus reiskinys smile.gif
kad vaikelis pas teti ant ranku nebuna- svarbu pasakyti. Nemanau, kad vaikas jauciasi saugus ''ant vyrisku ranku'', jei jose verkia ir tiesiasi pas mama.. schmoll.gif o jei jis jauciasi nesaugus, vadinasi tetukas blogai ji veikia- logiska smile.gif

Del to lankymo- pagal istatyma tevas privalo matytis su vaiku ir privalot jam ta leisti. Taciau jei jis ateina agresyvus ir kelia skandalus, manau svarbus motyvas tokio zmogaus neisileisti, argumentuojant tuo, kad bijai del savo ir vaiko sveikatos (ypac, kai jis buvo jus sumuses).

Maniskis pas mus su griausmu verzesi koki pusmeti- tai sakau, su matiruotem,su langu dauzymais ir tt. Aisku as jo neisileidau (karta ileidau, bet kaip ir jusiskis- nieko negalima pasakyt, rekia, staugia, grasina, visokiais zodziais deda ir zemina cia pat prie leliaus..lelius krupcioja, nesupranta kas vyksta... doh.gif ). Tada nebeisileidau..atleke po menesiuko ta VTAT darbuotoja aiskintis- paaiskinau, kad atvaziuoja karta per menesi ir taip elgiasi. Po to jis isvis nebesirode metus laiko (db jau lygiai 2 metai, kaip nebeatvaziuoja)..o teisme sauke, kad lankosi kas savaite, bet neisileidziu..tai tiesiog paneigiau teisejai, kad jis lankosi, o jei ir buvo atvaziaves, tai agresyvus- savaime suprantama baisu tokiam atidaryti duris.

Bet siaip be pagrindo sakyt, kad nesilanko, tai negalima. Tiesiog galit pasakyt, kad atvaziaves siurksciai elgiasi, rekauja, skandalina, nepagarbiai elgiasi.

4u.gif

bet kad jis is tikruju nebesilanko, net nepasiteirauja kaip vaikutis auga, ar nieko netruksta, buvo atejes vos kelis kartus, bet jam cia nera ka veikt, tai pasededavo 15 min ir issinesdindavo. Ir prasau nesikreipti i mane jus smile.gif as dar labai jauna biggrin.gif dar vakar buvau primascius klausimu, bet visi per nakti isgaravo unsure.gif betom kai mano ex musesi, tai ir leliukui pataike, jam tada dar tik 3 menesiai buvo verysad.gif
o tavo vyras vaikui bent jau moka alimentus? kad nesilanko, nes maniskis, tai lygina alimentu mokejima su pasimatymais, jei nesimato, reiskia ir moketi nereikia fool.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_simona @ 2010 08 02, 11:11)
man klaipedoje sake kad kainuos 250 anstolio darbas, o riteista taip pat 400 Lt
Papildyta:

bet kad jis is tikruju nebesilanko, net nepasiteirauja kaip vaikutis auga, ar nieko netruksta, buvo atejes vos kelis kartus, bet jam cia nera ka veikt, tai pasededavo 15 min ir issinesdindavo. Ir prasau nesikreipti i mane jus smile.gif as dar labai jauna biggrin.gif dar vakar buvau primascius klausimu, bet visi per nakti isgaravo  unsure.gif  betom kai mano ex musesi, tai ir leliukui pataike, jam tada dar tik 3 menesiai buvo  verysad.gif
o tavo vyras vaikui bent jau moka alimentus? kad nesilanko, nes maniskis, tai lygina alimentu mokejima su pasimatymais, jei nesimato, reiskia ir moketi nereikia  fool.gif

..oho..kazkokie brangoki antstoliai..bandyk per kelias kontoras pasiskambint...man butu kainave 250, jei buciau padavus antra vykdomaji rasta- del teismo islaidu ir neturtines zalos..tai per abu vykdomuosius rastus butu iseje 250lt....

Na jei nesilanko, tai kaimynai gal gali paliudyt..gal su kuriais daugiau bendrauji? nors man teisme uzteko mano ir tevu parodymu, del nesilankymo..vyro liudytojas net kalbejo, kad mate, kaip as ''nachaliskai neatidarau vyrui duru'', bet vyro tai neisgelbejo, kaip ir minejau dar tas liuditojas niu niu niu gavo smile.gif

Na su mustynem tai baisu....jau kad leliui pataike tai isvis.. blink.gif nors manes irgi nevengdavo paauklet, kai su lelium ant ranku budavau...

Alimentu mes negaunam schmoll.gif jam 400lt yra per daug, tai nemoka isvis smile.gif as aisku jo ir nereikalauju, nes jei pareikalauciau, tai gal koki 100lt ir numestu, bet tada stovetu cia mum po langais..jis skaito, kad alimentus privalo moket tik kai vaika mato lotuliukas.gif o ji isileist i namus....nezinau nezinau...jis mum tiek visai seimai pridares nemalonumu, kad...patyliu...ir mano mama nuo jo yra gavus... doh.gif o galu gale jau 2 metus ir nebuvo jo cia- tai kaip vaikui pristatyt ta vyra? g.gif
Atsakyti
nu tai aisku, visi jie vienodo proto, sakau sitas irgi masto kad alimentai mokami tik tada jei mataisi su vaiku, kad vaiko nelanko manau bus nesunku irodyt, nes anksciau kai ateidavo parasydavo sms, ar busim namie, kadangi dabar nesiteirauja, reiskia ir neateina smile.gif o jei ateina ir neranda musu namuose, tai kas kaltas kad neprasineses ateina smile.gif o tu ar planuoji is jo tuos nemoketus alimentus prisiteisti? sitas tai irgi svajoja nemoket alimentu, nesilankyt, uzrasyt buta tevam ir pabegt nelegaliai dirbt i uzsieni, kazin tokiu ar butu imanoma tevystes teises atimti? smile.gif

o tavo mergyte ar neklausineja apie teti? mes ziuriu visai nebe i tema nusikalbejom smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_simona: 02 rugpjūčio 2010 - 11:07
dėl to kiek kainuoja santuokos nutraukimas, tai radau vienoj svetainėj santrauką, gana neblogą, kad kainuoja nuo nulio jei patys bendrai susitariat ir aprengiat dokumentus ir nuo dvidešimt litų, jeigu mokat susitarti, tačiau nemokat parengti dokumentų teismui. Cituojų tekstą iš svetainės www.teisesgidas.lt DUK Šeimos teisė. Tikiuosi kam nors padės smile.gif

Santuokos nutraukimas NEMOKAMAS
Nutraukti santuoką nesumokant nei advokatams, nei konsultantams nei teismui žyminio mokesčio yra įmanoma, jeigu patys sutuoktiniai sutaria bendru sutarimu skirtis, turi dokumentus, kurių reikia nutraukti santuokai(apie tai kalbėta viena tema aukščiau). Tereikia parengti du dokumentus, t.y. Bendrą sutuoktinių pareiškimą dėl santuokos nutraukimo bendru sutarimu(kurį pasirašo abu sutuoktiniai) ir sutartį dėl santuokos nutraukimo pasekmių(kurią taip pat pasirašo abu sutuoktiniai). Jų pavyzdžius galite nemokamai parsisiųsti paspaudę čia.
Santuokos nutraukimo bendru sutarimu dokumentų kainos
Jeigu atitinkate vyriausybės nustatytus lygius antrinei teisinei pagalbai gauti, gali nieko nekainuoti, jeigu pateksite į šimtu procentų finansuojamų statusą, o jeigu pateksite į penkiasdešimt procentų finansuojamą statusą, tai viena valanda sugaišta advokato jums gali kainuoti nuo dvidešimties litų, jeigu reikės jus dar ir teisme atstovauti, tai kainuoti gali dar du šimtus.
Jeigu viršijate vyriausybės nustatytus lygius, arba tiesiog nenorite kreiptis į valstybės finansuojamus advokatus dėl kylančių nepatogumų renkant tam skirtus dokumentus, galima kreiptis privačiai dėl tokių dokumentų parengimo. Kainos svyruoja pavyzdžiui parengimo internetu nuo 60 litų iki 200 ir daugiau. Santuokos nutraukimas bendru sutuoktinių pareiškimu, tai vienintelis ir greitas būdas nutraukti santuoką. Manytume, kad privačiai pigiausiai pareiškimus dėl santuokos nutraukimu bendru sutarimu pagal 2010-07-29 dienos paieškos duomenis(už dvidešimt litų) Lietuvoje rengia VšĮ Valetudo grupė. Jų puslapyje galite apsilankyti paspaudę čia.
Santuokos nutraukimas ginčo teisenoje(karo stovyje)
Šiuo atveju nepriklausomai norite jūs valstybės finansuojamo advokato ar ne, verta jį turėti dėl šių priežasčių: būsite atleisti šimtu procentų(arba bent penkiasdešimt procentų) nuo žyminio mokesčio, nuo įrodymų rinkimo okesčių(pvz. DNR ekspertizės mokesčio), nuo kitų mokesčių susijusių su bylinėjimosi procesu ir net po jo vykdomajame procese, kai reikialingas antstolis norint išieškoti skolas.
Privačiai pareiškimų kainos jau pakyla ir gan smariai, pigiausiai pavyko rasti nuo 120 litų vien tik projekto parengimas, be atstovavimo teisme. Tačiau jeigu Jūsų teisinės žinio menkos vistik jums paskiras valstybės finansuojamas advokatas,jeigu yra finansuojamas tik penkiasdešimt procentų gali kainuoti apie 200 litų, o svarbiausia, kad jiems atlyginimą sumoka antrinė teisinė pagalba, tad už suteiktas paslaugas galite atsiskaityti tik po bylos proceso pabaigos. Tad jeigu laimėsite bylą net tai, ką reikės sumokėti antrinei teisinei pagalbai, galite prisiteisti iš "karą" pralaimėjusios šalies. Privatus advokatų atstovavimas teisme, pagal apklausos duomenis telefonu prasideda nuo 500 iki 2000 litų vien tik pirmos instancijos teisme. Be to Jūs nebūtumėte atleista nuo žyminio mokesčio, įrodinėjimo mokesčių, o kur dar vykdymo išlaidos norint išieškoti skolą iš pralaimėjusiosios šalies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidas82: 02 rugpjūčio 2010 - 11:51
QUOTE(mama_simona @ 2010 08 02, 12:06)
nu tai aisku, visi jie vienodo proto, sakau sitas irgi masto kad alimentai mokami tik tada jei mataisi su vaiku, kad vaiko nelanko manau bus nesunku irodyt, nes anksciau kai ateidavo parasydavo sms, ar busim namie, kadangi dabar nesiteirauja, reiskia ir neateina smile.gif o jei ateina ir neranda musu namuose, tai kas kaltas kad neprasineses ateina smile.gif o tu ar planuoji is jo tuos nemoketus alimentus prisiteisti? sitas tai irgi svajoja nemoket alimentu, nesilankyt, uzrasyt buta tevam ir pabegt nelegaliai dirbt i uzsieni, kazin tokiu ar butu imanoma tevystes teises atimti? smile.gif
o tavo mergyte ar neklausineja apie teti? mes ziuriu visai nebe i tema nusikalbejom smile.gif  4u.gif

ne, maniske nieko neklausineja..ka gi ji gali klausinet, kai paskutini karta ji mate budama metu ar kiek vyresne..neatsimena apie toki zmogu isvis..liudna, bet nieko cia nepakeisi..
As esu padavus dokumentus antstoliams- bet kas is to..mano ex neturi nei turto, nei banko saskaitos, nei dirba kur, nei birzoj stovi..zodziu, nepabijosiu zodzio asocialus...tai kazka atsiteist is jo- be sansu...tiesiog i antstolius ejau, kad pazyma gaut i vaiku islaikymo fonda..kai galesiu sau leist- paduosiu i antstolius ir del neturtines zalos- siaip, kad kabotu ant jo skola...bet kazin ar ko dasimusiu..jis pas antstolius turi n bylu ir n skolu..bet...nera ka is jo paimt doh.gif

na truputi ne i tema...bet kaip gi gali pasakyt ta skirybu kaina, kai kiekvienas atvejis skirtingas ir skirtingos tu atveju sumos- reikia aplinkybes issiaiskint ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 02, 13:28)
ne, maniske nieko neklausineja..ka gi ji gali klausinet, kai paskutini karta ji mate budama metu ar kiek vyresne..neatsimena apie toki zmogu isvis..liudna, bet nieko cia nepakeisi..
As esu padavus dokumentus antstoliams- bet kas is to..mano ex neturi nei turto, nei banko saskaitos, nei dirba kur, nei birzoj stovi..zodziu, nepabijosiu zodzio asocialus...tai kazka atsiteist is jo- be sansu...tiesiog i antstolius ejau, kad pazyma gaut i vaiku islaikymo fonda..kai galesiu sau leist- paduosiu i antstolius ir del neturtines zalos- siaip, kad kabotu ant jo skola...bet kazin ar ko dasimusiu..jis pas antstolius turi n bylu ir n skolu..bet...nera ka is jo paimt doh.gif

na truputi ne i tema...bet kaip gi gali pasakyt ta skirybu kaina, kai kiekvienas atvejis skirtingas ir skirtingos tu atveju sumos- reikia aplinkybes issiaiskint ... 4u.gif

o as mazyle Liepute lanko darzeli? Mano skyrybu kaina vis kyla ir kyla... unsure.gif neisivaizduoju kiek dar kainuos, advokatas jau pastebejo kad jis kiekviena nutarti skus, turbut ir teismo sprendima, jeigu jis jam nepatiks ... O tu dar sakei, kad priteise uz moraline zala? liuks smile.gif tik butu daug sauniau kad jis tuos pinigelius ir sumoketu...
Atsakyti
Mamyte Saulyte

dar norejau paklausti, advokatui mokejai pries visa procesa ar po?
Atsakyti
QUOTE(mama_simona @ 2010 08 02, 19:15)
Mamyte Saulyte

dar norejau paklausti, advokatui mokejai pries visa procesa ar po?

Mokejau pries procesa smile.gif uz atstovavima- pries pat posedi smile.gif uz ieskini, kol ji renge dalimis mokejau smile.gif

ps. del darziuko-maniske nelanko, turim mes namie mociute smile.gif jei dar uz darzeli reiktu moket... doh.gif
del moralines zalos- priteise 5000lt (advokatas cia man irase- lb malonus zmogus pakliuvo, sako "cia kad graziau butu", realiai pati nebuciau net uzsiminus apie tai). Tik kas is to- neissireikalausiu.... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSaulyte: 03 rugpjūčio 2010 - 09:51
QUOTE(gingilis @ 2009 11 19, 14:48)
Asmeninė patirtis tokia(skyrybos vyksta du metus,"piktuoju" dėl vyro nenoro skirtis)-jau sumokėta gerokai virš 3000 lt ir dar nesimato galo,nes sprendimus skundžia,reikia vėl rašyti atsiliepimus,sutikimus-nesutikimus,o tai vėl gi kainuoja.Ir nepigiai...  doh.gif

ohoho... manes irgi tas pats laukia, speju... nes jau pirmoji nutartis apskusta... speju skundai ir toliau nesibaigs... Kazin ar buna kad teismas priima neskundziama sprendima?
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 03, 10:49)
Mokejau pries procesa smile.gif uz atstovavima- pries pat posedi smile.gif uz ieskini, kol ji renge dalimis mokejau smile.gif

ps. del darziuko-maniske nelanko, turim mes namie mociute smile.gif jei dar uz darzeli reiktu moket... doh.gif
del moralines zalos- priteise 5000lt (advokatas cia man irase- lb malonus zmogus pakliuvo, sako "cia kad graziau butu", realiai pati nebuciau net uzsiminus apie tai). Tik kas is to- neissireikalausiu.... smile.gif

o ka cia gali zinot, gal prades dirbti kur nors ir po biskiuka susigrazinsit pinigelius, aisku svajot galima, kai tokie protinguoliai zada begt i uzsieni ir dirbt nelegaliai..... unsure.gif
smagu,kad mociute namie, o tu ar dirbi? mano maziuko mociute irgi jau namie sedi smile.gif gales ir man paziureti,kai iseisiu dirbt, bet jei tevas mokes vaiko islaikyma, tai gal duosim laisves tai mociutei smile.gif nors pati sako kad mielai priziureti sita maza aukseli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_simona @ 2010 08 03, 12:31)
o ka cia gali zinot, gal prades dirbti kur nors ir po biskiuka susigrazinsit pinigelius, aisku svajot galima, kai tokie protinguoliai zada begt i uzsieni ir dirbt nelegaliai.....  unsure.gif
smagu,kad mociute namie, o tu ar dirbi? mano maziuko mociute irgi jau namie sedi smile.gif gales ir man paziureti,kai iseisiu dirbt, bet jei tevas mokes vaiko islaikyma, tai gal duosim laisves tai mociutei smile.gif nors pati sako kad mielai priziureti sita maza aukseli smile.gif

Dabar nedirbu..stoviu birzoj, pasalpele gaunu..+ paskutiniam kurse db studijuosiu. Dirbau iki birzelio, bet pradejo sveikata slubuot- iki pietu paskaitos, nuo pietu iki 22val darbe.. doh.gif atsisakiau tu darbu, nes ir vaiko nemaciau, ir sveikata bei diplomas man svarbiau...kol dirbau, dar pasitaupiau.. tai db pati priziuriu leliu ir ramiai keliaujam po kaimus, po ezerus ir tt..zodziu, megaujames...aisku, dekuj tevam uz stoga 4u.gif nes jei reiketu uz komunalines moket ir tt, tada jau butu problema.

Mes kai kartu su tevais gyvenam, tai tevai kartais mus painioja ir jau anuke "dukryte" pasaukia biggrin.gif mielai mano mama paziuri, kai man kur isbegt reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 03, 12:57)
Dabar nedirbu..stoviu birzoj, pasalpele gaunu..+ paskutiniam kurse db studijuosiu. Dirbau iki birzelio, bet pradejo sveikata slubuot- iki pietu paskaitos, nuo pietu iki 22val darbe.. doh.gif atsisakiau tu darbu, nes  ir vaiko nemaciau, ir sveikata bei diplomas man svarbiau...kol dirbau, dar pasitaupiau.. tai db pati priziuriu leliu ir ramiai keliaujam po kaimus, po ezerus ir tt..zodziu, megaujames...aisku, dekuj tevam uz stoga 4u.gif nes jei reiketu uz komunalines moket ir tt, tada jau butu problema.

Mes kai kartu su tevais gyvenam, tai tevai kartais mus painioja ir jau anuke "dukryte" pasaukia biggrin.gif mielai mano mama paziuri, kai man kur isbegt reikia smile.gif

nu va kaip saunu, o baigus ar zadi jau pagal specialybe ieskot darbuko? man irgi metai liko, bijau kad neistempsiu, nes labai sunku verysad.gif
o as va ir uz komunalines moku ir t.t. unsure.gif o dar ir mokslas kainuoja...
Atsakyti