Kai pradejau skyrybas, mano pajamos leido tureti valstybes skirta advokate. Taigi skyrybos pirmus metus nekainavo nieko, isskyrus dokumentu susirinkimus is visu regitru ir pan. (iki 100lt.). Po metu pajamos pakilo, tad uz advokate teko pradeti moketi. Nutraukiau byla, nes buvo minciu taikytis bei jau norejau kitos advokates - maniske i viena posedi net neatejo nes pamirso
Situacija tipiska - vyras buvo auka, rasinejo visur kur tik galejo blogai apie mane. Ir dabar kalbam telefonu graziai, o kita diena ziuriu ateina vaiku teisiu atstovai pas mane - prie ju ir policijos vizitu taip pripratau, kad jau nebeimu galvon
Patariu ir jus neimkit nes man jos pacios sako visi vyrai taip elgiasi skyrybu metu.
Kadangi advokates nebeturejau o skirtis visvien norejau, susiradau kita advokata. Gyvenu provincijoje. Apejau kelis, bet per tiek laiko (skyriausi jau antri metai be rezultatu) jau mokejau rinktis gerus ir tik kalbancius ir imancius pinigus uz darba, tad gavau tarpini varianta - 1200lt.uz darba plius tai padengia teismu islaidas. Kita advokate, kurios is pradziu labai norejau, prase 2000lt.uz pirmus metus plius papildomai uz kiekviena popieriaus lapa. Mano byla susijusi su uzsieniu, tad papildomao kainuos vertimai. Eks lyg sutiko skitis graziuoju. Naujos islaidos - 400lt.vertimams (uz 5 nepilnus lapus bei kelis dokumentus

) bei 200lt.ju issiuntimui. Galejau siusti paprastesniu keliu, bet tik sis budas buvo oficialiai registruotas internete, ko man gali reiketi veliau parodyti teisme jei jis apsigalvos.
Jei graziuoju neiseis, apie vertimu kainas bijau pagalvoti... Stengiuosi galvoti pozityviai. Prie situacijos taip pripratau, kad ja skustis ir verkslent jau atsibodo. Einu kaip tankas, be jausmu ir svarbu prastumiu diena
As visu pirma noreciau paskatint mamytes kurios neturi pastoviu pajamu, nueiti i savivaldybes skyrius issiaiskinti, ar jiems priklauso valstybinio advokato pagalba. Nors mano advokatas kuriam moku privaciai man labiau patinka nei mano tureta, bet zinau buna visokiu tiesiog reikia atsirinkti. Jei byla kazkiek sudetingesne, vistiek turesit gilintis ir skaityti nemazai ir pacios. Kartais atrodo, kad turim atlikti advokatu darba, bet jei tas padeda pasistumet i prieki - pirmyn.
Mano didziausi nusiskundimai skiriantis - jau virs dvieju metu uz darzeli moku pilna kaina, nors jau 2,5m.negaunu jokios paramos is vyro. Puse kainos uz du vaikus man butu DIDELE pagalba. Po stovejimo darbo birzoje nebegaunu paramos, o socialiniu neduoda nes nesu issiskyrusi. Kaimynysteje gyvena vienisa moteris su mergaite tai buna sirdi skauda, nors zinau negrazu taip skaiciuoti, kad ji nedirbanti gauna neblogas pajamas ir uz darzeli nemoka visai. Issisuku, nors ir sunkiai. Tiesiog noretusi tuos pinigelius ar tai vaikam pataupyti, ar nuvesti i koki kina ar prie juros, ko simet negalejome sau leisti.
Ir dar visoms mamoms patariu nereaguoti i vyru kalbas del vaiku pasiemimo pas juos. Jei jus nesate asociali, istatymai is jusu vaiku neatims. Maniskis yra negrazines ju laiku kelias paras, ir net bande trukdyti mano darbui - sakydavo atvaziuok pasiimti, as aisku lekiu, vaikai zinau irgi pergyvena nes pas teti jau 4 dienas vietoj zadetu 2. Dabar reaguociau paprasciau. Po pirmo vaiko apsivemimo budavo gaunu zinute "pasiimk SAVO vaika". Skaudu, kad vaikai naudojami kaip irankiai mamoms panervinti, bet tap nebus jei ismoksite atsiriboti ir pazvelgti giliau i priezastis kodel jie taip elgias. Nesinervuosite ir jie nesinervuos. Beje advokate sake vaiku tiesiog neduoti ir tegul skundziasi jis kiek tik nori - vaiku teises priversti jusu negales, ta spres teismas. Tokiu atveju gal greiciau vyrai susigriebs nusistatyti lankymo grafikus ir ju laikytis. Nereaguokite i ten dirbanciu moteru pastabas. As daznai pagal jas pasijusdavau, kad vyras ir jo teises yra auksciau visko, auginu vaikus tevui, nors jis tik epizodiskas ir laisvu metu man viska tik apsunkina. Taip nera! Nebijokit ir tiesiog neduokit jei matot vaikui tai kenkia. Tegu paduoda i teisma ir irodineja savo teises. Gal nereiks jum moket tuo atveju. Maniskis budavo nusistato grafika lankyti kas dvi savaites, vaikai laukia, ateina po 2-3menesiu vaikai nebenori pas teva. O su visom psichologinem pasekmem tenka tvarkytis mamai! Vienu zodziu nebijokit to pabrezti kai ateis laikas. Tegu sprendzia teisme. NEBIJOKIT!
Uz viska beje Gyvenimui esu dekinga nes dabar labiau ivertinu ramybe. Zmogui tiek nedaug reikia buti laimingam, o jus ta turite - savo vaikus. Visa kita praeis ir pasimirs