QUOTE(Erkesta @ 2011 04 10, 15:52)
Pagal istatymo nustatyta tvarka vieno vaiko islaikymas kainuoja 400lt per menesi, jei skirtis tarkim ne taikos sutartimi, tai teismas priteistu po 400lt kiekvienam vaikui, kuriuos turetumet dalintis per puse, t.y. 200lt is tecio, 200lt is mamos. Jeigu jus uzgincijat, kad jums mazai, tada teismas gali paprasyti surinkti pirkimo cekius, kiek jus per menesi iseldziat vaikams, ir tada ta suma, kuri jums iseina dalins per puse, tiek vyrui ir priteis. Panasu kad buves susipazino su tvarka ir zino kiek gali siulyti
As nesu teisininke, bet katik mano drauge per ta pati ejo, tai pasakoju.

As nesu teisininke, bet katik mano drauge per ta pati ejo, tai pasakoju.
Tokios įstatymo nustatytos tvarkos nėra. Jus apgavo. Įstatymas yra nustatęs, kad išlaikymas vaikui priteisiamas proporcingai vaiko poreikiams ir tėvų galimybėms. Tai visiškai nereiškia, kad vaikui per mėnesį reikia tik 400 lt (pabandykit už tek išlaikyti), ir kad tuos 400 abu tėvai duoda po lygiai - po 200 lt:mirksiukas:
Visos čia per tą patį eina

QUOTE(lyggi.. @ 2011 04 11, 10:19)
Jus irgi neklaidinkit
dar ir kaip nagrines
teismas negali ipareigoti zmogaus prasyti daugiau, negu 400 Lt, jei jis tiek nenori 

Prašyti įpareigoti negali, tačiau gali padidinti sumą savo iniciatyva - gal ir nedaug, bet yra tokių precedentų, ypač, jei aplikybės objektyviai leidžia tai daryti... Kažkaip įdomu man, kuri motina nenorės, kad jos vikas gautų daugiau? kitas klausimas, kas ją verčia prašyti mažiau - gal diedas grąsina, gal yra kitos aplinkybės