Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja skyrybos šiandienai?

QUOTE(Erkesta @ 2011 04 10, 15:52)
Pagal istatymo nustatyta tvarka vieno vaiko islaikymas kainuoja 400lt per menesi, jei skirtis tarkim ne taikos sutartimi, tai teismas priteistu po 400lt kiekvienam vaikui, kuriuos turetumet dalintis per puse, t.y. 200lt is tecio, 200lt is mamos. Jeigu jus uzgincijat, kad jums mazai, tada teismas gali paprasyti surinkti pirkimo cekius, kiek jus per menesi iseldziat vaikams, ir tada ta suma, kuri jums iseina dalins per puse, tiek vyrui ir priteis. Panasu kad buves susipazino su tvarka ir zino kiek gali siulyti biggrin.gif
As nesu teisininke, bet katik mano drauge per ta pati ejo, tai pasakoju.

Tokios įstatymo nustatytos tvarkos nėra. Jus apgavo. Įstatymas yra nustatęs, kad išlaikymas vaikui priteisiamas proporcingai vaiko poreikiams ir tėvų galimybėms. Tai visiškai nereiškia, kad vaikui per mėnesį reikia tik 400 lt (pabandykit už tek išlaikyti), ir kad tuos 400 abu tėvai duoda po lygiai - po 200 lt:mirksiukas:
Visos čia per tą patį eina mirksiukas.gif

QUOTE(lyggi.. @ 2011 04 11, 10:19)
Jus irgi neklaidinkit smile.gif dar ir kaip nagrines smile.gif teismas negali ipareigoti zmogaus prasyti daugiau, negu 400 Lt, jei jis tiek nenori smile.gif

Prašyti įpareigoti negali, tačiau gali padidinti sumą savo iniciatyva - gal ir nedaug, bet yra tokių precedentų, ypač, jei aplikybės objektyviai leidžia tai daryti... Kažkaip įdomu man, kuri motina nenorės, kad jos vikas gautų daugiau? kitas klausimas, kas ją verčia prašyti mažiau - gal diedas grąsina, gal yra kitos aplinkybės g.gif
Atsakyti
na tikrai tas pats per ta pati...erendira, jei pagal galimybes, jei ex uzdirba mazai arba visai ne....poto jo pajamos kazkada pakils - tai ka, vel dasiteist daugiau? mano nuomone, betvarke teismjuose ir tiek. butu fiksuota suma, pagal kuria apskiaciuotas "vidutinis" vaiko pragyvenimo lygis ir ta fiksuojama suma, del nuolatines infliacijos, na pvz kas 2-3metus perziurima.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 04 11, 11:08)
na tikrai tas pats per ta pati...erendira, jei pagal galimybes, jei ex uzdirba mazai arba visai ne....poto jo pajamos kazkada pakils - tai ka, vel dasiteist daugiau? mano nuomone, betvarke teismjuose ir tiek. butu fiksuota suma, pagal kuria apskiaciuotas "vidutinis" vaiko pragyvenimo lygis ir ta fiksuojama suma, del nuolatines infliacijos, na pvz kas 2-3metus perziurima.

Išties, zuzu, tas pats per tą patį mirksiukas.gif Kurioje vietoje mano parašyti žodžiai prieštarauja jūsų pasisakymui? mirksiukas.gif
Įstatymas sako - pagal galimybes, bet jis taip pat sako ir pagal poreikius. Atskirti nevalia. Bet to, teismų praktika sako, kad galimybes tie, kurie turi teikti išlaikymą, turi priartinti prie vaiko poreikių. Tai tas ex, kuris uždirba mažai, turės pasistengti, kad uždirbtų daug mirksiukas.gif Tam ir yra praktikos nustatytas dydis - ne mažiau, nei 1 MMN, vadinasi, iš tėvo - bent jau 1/2 MMA, net jei jis ir tingi dirbti. Va ir jūsų fiksuota suma. Čia kad tėtukui gavus geriau apmokamą darbą nereiktų vėl lėkti į teismą.

Bet gal nereikia užmiršti, kad vaikai ir poreikiai skirtingi, užtai įstatymas tai ir numato... Gal vienam, sveikam ir niekuo neužsiimančiam vaikui ir užtenka kažkiek, o kitam, tarkim, turinčiam sveikatos problemų ar kryptingai užsiimančiam konkrečia (ir kainuojančia) veikla vaikui reikia gerokai daugiau. Tada ir netinka jūsų trokštamas fiksuotas dydis, nes kažkas liks nuskriaustas. Už tai įstaymas ir sako - pagal poreikius.

Tame, kad vis akcentuojate išlaikymo sumą ir neuždirbančius ex, matau jūsų vidinį konfliktą (neužsigaukit) - ir norisi pasirodyti gerutei (čia prieš ex,kuris neuždirba), ir nesinori išsišokti ar nuskriausti vaikus, prisiteisiant per mažai. Užtai ir norite, kad būtų fiksuota suma ir jums netektų prisiimti atsakomybės už sprendimą dėl jos dydžio... Dar kartą prašau neužsigauti, aš nepuolu, tik aiškinuosi situaciją 4u.gif

Aš savo ruožtu, kiekvieną kartą akcentuoju - mes visos, mūsų vaikai ir ex yra ne vienodi, todėl egiamės kiekviena savaip ir reikalaujame aliementų savo nuožiūra, todėl nedera to kritikuoti ar išvis dėl to diskutuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 11 balandžio 2011 - 11:09
cia jokio uzsigavo. man paciai neaiskus tie "poreikiai". kaip mergiona ar kazkas rase, kaip nusprest ar vaikui reik tokios rasiklio, ar nukainuoto. ar rubo is zaros ar rubo is maximos ar rubo is drauges ranku.
pvz man niekad neduos uz eko muila pvz - sakys yra tindirindi vaikams kurie puikiai tinka. tiesiog manau, kad manes sioj srity jis/jie nesupras.
tai vot taip.

o kur kitos temos ir pavz, atostogos. maziui gal gerai ir kaime visad sedet o vat as noriu ir prie juros ar pan. tai vel neturiu teises tiketis ar pn, juk argumentas 'vaikas neatsimins" ir tt.
ka noriu pasakyt? vat del tu poreikiu ir vyksta karas - nes kiekvienam poreikiai irgi labai SUBJEKTYVIAI interpretuotinas dalykas.

man istringa, kad l daug dibrbat ir penktad vakarais kaip pati rasot, nu vat...bet kaip manot kad patenkint tuos vidut savo vaiko poreikius ar kaip? as irgi tuo atzvilg stengiuos, bet nemanau kad mano ex tai suprastu. jusu, kaip suprantu, jam irgi dzin. taigi, ko jie nesupranta - as pasidarau pati. zinau, akd cia mano klaida. ir gal po tiek metu kiek jus lauket, gal man irgi atsibos laukt, jei situacija nesikeis.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 04 12, 14:01)
cia jokio uzsigavo. man paciai neaiskus tie "poreikiai". kaip mergiona ar kazkas rase, kaip nusprest ar vaikui reik tokios rasiklio, ar nukainuoto. ar rubo is zaros ar rubo is maximos ar rubo is drauges ranku.
pvz man niekad neduos uz eko muila pvz - sakys yra tindirindi vaikams kurie puikiai tinka. tiesiog manau, kad manes sioj srity jis/jie nesupras.
tai vot taip.

o kur kitos temos ir pavz, atostogos. maziui gal gerai ir kaime visad sedet o vat as noriu ir prie juros ar pan. tai vel neturiu teises tiketis ar pn, juk argumentas 'vaikas neatsimins" ir tt.
ka noriu pasakyt? vat del tu poreikiu ir vyksta karas - nes kiekvienam poreikiai irgi labai SUBJEKTYVIAI interpretuotinas dalykas.

man istringa, kad l daug dibrbat ir penktad vakarais kaip pati rasot, nu vat...bet kaip manot kad patenkint tuos vidut savo vaiko poreikius ar kaip? as irgi tuo atzvilg stengiuos, bet nemanau kad mano ex tai suprastu. jusu, kaip suprantu, jam irgi dzin. taigi, ko jie nesupranta - as pasidarau pati. zinau, akd cia mano klaida. ir gal po tiek metu kiek jus lauket, gal man irgi atsibos laukt, jei situacija nesikeis.

Už tai ir nėra to nustatyto dydžio - jūs, aš kitos mamos sbjektyviai psrendžiam, kokios apimties yra tie vaiko poreikiai... juk visos vaiko teisių konvencijos ir konstitucijos neapsiriboja tik materialinėm - į maistą, rūbus ir būstą - vaiko teisėm, bet ir į emocinį ir socialinį vystymąsi, užsiėmimą jam patinkančia veikla, atostogas, dalyvavimą renginiuose (reiktų pasitiklsinti, kiek ten visko prirašyta... o teismas įvertina jūsų subjektyvų pasakymą ir tėvo subjektyvų pasakymą...
Kita vertus, yra tokios nuostatos, kad, tarkim, apranga turi nežeisti vaiko orumo. Taigi, automatiškai tai gali atsieiti brangiau, nei keičiantis rūbeliais (iš patirties žinau, kad nuo 3 iki kokių 8 m. vaikiškų rūbų tiesiog nebeišeina atiduoti, nes jie susidėvi) ir t.t. ir pan.

Taip, dirbu daug tam, kad maksimaliai tenkinčiau vaiko poreikius. savo irgi. Ir man taip pat paprasčiau buvo viską padaryti pačiai, bet juk gali ateiti laikas, kai pačios pastangų nepakanka (mano darbo specifika tiesiogiai susijusi su verslo apskritai "gera savijauta" - jei verslui prastai - manęs jam tiesiog nereikia) O kad ex nesupranta, jog vaikas egzistuoja ir tada, kai jis apie jį prisimena, ir užkūriau teismą. Nieko čia neišauklėsi... vieno galiuosi, kad užkūriau taip vėlai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 12 balandžio 2011 - 14:25
600 lt virsune, abeju sutikimu. smile.gif
Atsakyti
Kokia čia viršūnė? g.gif
Atsakyti
Laba diena. Esu naujokė.jau seniai noriu skirtis,tik nežinau, kaip tai padaryti.Su vyru skirtinguose kambariuose gyvenam jau 2metus. Butas abieju, yra dukra 11 metų.Jis kitos neturi ir as ne. Taciau jis piktas, ištisai mane ižeidinėja, žemina.Tai girdi dukra.Ar tai priežastis skirtis dėl jo kaltės?Pinigų duoda ,bet nepakankamai, derasi dėl kiekvieno lito.Aš uždirbu, nesiskundžiu, bet ir jis dirba.Pagrindinę priežastį įvardinciau, kaip psichologinį smurtą. Jis skitis nesiruošia.Reikėtų visko imtis pačiai.Gal vėliau, jau prasidėjus procesui,jis ir sutiktų skirtis.Remontus organizuoju as,pirkinius perku irgi as. Yra čekių.Visus 12 metų mokescius mokėjau irgi as internetu.Kokios mano galimybės skiriantis. Aš Kaune. Gal galit parekomenduoti gera advokata kaune, nes tikrai esu labai pasimetus.Labai lauksiu nuomoniu.Sutikciau jam išmokėti dalį pinigų už buta,imciau paskolą.Tik su juo neina susikalbėti
Atsakyti
Sis laiskutis skirtas Fashion.
Miela Egle nereikia cia manes smeisti ar kitaip teigti, kad neprisidedu ar nenoriu prisideti prie vaiku auginimo. Kodel tu neparasai, kad automobiliuka palieku (verte 13500lt), kad vaikus taip pat apiperku, kad vaikai turi savo kambarius pas mane ir kad turi idealias salygas augti, o tu juos paemei ir issivezei is musu namu. Tai parasyk tada, kad reikia prasyti taves, tiksliau prasyti 10 kartu, kad vaikus leistum susitikt su manim, nors as visas teisias turiu juos matyti kaip ir tu. Zodziu, manau, kad, taip yra tokiu vyru, kurie vengia islaikyti savo atzalas, bet sis atvejis yra ne toks. Ir as pasistengsiu nusviesti ivykiu eiga. Ir neleisiu, kad mane apipiltu purvais.
Ir dar. As ir cia galiu pasakyti, kad gerbiu ir myliu savo vaiku mama ir jei jau skiriames, skyrkimes graziai.
Su pagarba,
V.
Atsakyti
QUOTE(tetukas31 @ 2011 04 23, 11:15)
2

rolleyes.gif idomi situacija..
gal jums reiketu viska issiaiskinti gyvai? vaikams tikrai geriausia, kad tevai bent jau islaikytu kiek imanoma draugiskus santykius.
Atsakyti
QUOTE(tetukas31 @ 2011 04 23, 12:15)
Miela Egle nereikia cia manes smeisti ar kitaip teigti, kad neprisidedu ar nenoriu prisideti prie vaiku auginimo. Kodel tu neparasai, kad automobiliuka palieku (verte 13500lt), kad vaikus taip pat apiperku, kad vaikai turi savo kambarius pas mane ir kad turi idealias salygas augti, o tu juos paemei ir issivezei is musu namu. Tai parasyk tada, kad reikia prasyti taves, tiksliau prasyti 10 kartu, kad vaikus leistum susitikt su manim, nors as visas teisias turiu juos matyti kaip ir tu. Zodziu, manau, kad, taip yra tokiu vyru, kurie vengia islaikyti savo atzalas, bet sis atvejis yra ne toks. Ir as pasistengsiu nusviesti ivykiu eiga. Ir neleisiu, kad mane apipiltu purvais.
Ir dar. As ir cia galiu pasakyti, kad gerbiu ir myliu savo vaiku mama ir jei jau skiriames, skyrkimes graziai.
Su pagarba,
V.

blink.gif jus cia kazka sumaisete g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fashion: 23 balandžio 2011 - 16:37
Deja nesumaisiau Egle. Gaila, kad net svetimi ir nepazistami zmones sako-tarkites draugiskai, juk vistiek reikes tartis del pinigu, o tu? advokatas, uzklausos i darba??? Blyn va taip ir buna, kaip atsivedi pas save mergina, ja islaikai, o ji tau ragus iklijuoja... Negrazu Egle, labai negrazu. As tikrai visiems papasakosiu sios bylos eiga, nes daugelis moteru galvoja, kad vyrai sikniai, taciau taip tikrai nera. Tikiu, kad teismas i visa tai atsizvelgs ir bandys mus sutaikyti, nors... Pparastai tokias gyvenimas nubaudzia, o vaikai viska patys pamatys paauge ir gyvens su tuo tevu, kuris is tikruju juos myli, o ne prisidengdamas vaikais nori save pacia issilaikyti.
Atsakyti