QUOTE(Mergiona @ 2010 04 17, 15:28)
O dėl ko tada konkrečiai sutart reikia?
O jei "karo keliu" tai kiekviena pusė turi turėt advokatą ir kiekvienas moka savajam, plius teismo išlaidos, kurias moka kaltininkas? Ar per pusę viskas? O jei vyras pajamų neturi?
Ir dar: AR SVARBU KAS (aš ar vyras) PRADĖJO PROCESĄ?
Labas, kaip tik pradėjau skyrybų procesą, tai galiu papasakokt apie jas kiek žinau : sutart dėl skyrybų abiejų susisitarimu reikia: Einant abiem pas ta patį advokatą ir sakant,kad norit skirtis, nes nesutinka mūsų charakteriai ir pan. Ką užgyvenot santuokos metu, viską sutinkant dalinti per pusę, arba sutariat: kas tau lieka, kas vyrui, kiek vyras mokės vaiko išlaikymui (t.y elementų). Ir nei vienas neturit dėl to priekaištų. Tada labai greitai Teismas Jus išskiria...
Aš, kaip tik dabar skyriuosi "Karo keliu"- ta prasme: Skyrybos, dėl vyro kaltės. Susiradau advokatę, paaiškinau visą situaciją, dėl ko noriu skirtis. Jinai manęs išklausius, susakė kainą, kiek maždaug kainuos (man teks mokėt apie 1500 lt, į kainą įeina: dokumentų tvarkymas, ieškinio dydis (žiūrint kiek norima prisiteist+moralinė žala). Pinigus, aišku turėsiu sumokėti skyrybų procesų metu. Bet teismui nustačius, kad ištikrųjų skyrybos yra dėl vyro kaltės...Visas išlaidas privalės Vyras sumokėt ( advokatės atstovavimą, popierizmo tvarkymą, teismo išlaidas+ moralinę žalą). Kadangi, aš turiu įrodymų, kad mano vyras man neištikimas (t.y kelios nuotraukos, kurias išsitraukiau iš interneto), advokatė mane užtikrino, jog teismui pakankamai įrodymų, dėl jo kaltumo, nusprendžiau nepagailėt pinigų ir susimokėti advokatei. Nors, man tai palyginus nemaži pinigai.
Beto, kai pirmą kart susitikom su advokatę, man jinai liepė:
1) parašyti tokį rašinėlį ( papasakot viską nuo pat santuokos pradžios iki šių dienų, ir sakė, kad rašyt viską: kada buvo geras bendras gyvenimo etapas, nuo kada prasidėjo blogas ir pan);
2)kiek tėvas skiria vaiko išlaikymui (pvz. mano atveju, tėvas vaikui jokių pinigų neskiria nuo 2009 09 mėn);
3)Koks mūsų bendras turtas (pažymos: Registre, Regitroj, Gyvenamos vietos deklaracijos, Gaunamų Pajamų (mano alga), Iš vaiko darželio (žinoma, jei lanko. Nuo kada lanko? Kiek mokama į mėn už darželį).
4) Patarė, rinkti visus čekius, kiek skirių vaikui per mėn.
5) Na ir aišku, visi popieriai ar liudijimai vyro nenaudai įrodyti ( baudos kvitai jo vardu, kad skriaudė, kad gėrė, kad gastroliavo su draugais per naktis,kad smurtavo prieš jus, kad šeima nesirūpino ir pan..( mano atveju užteko nuotraukų). čia tik daugelis pvz., gal pas jus kitokiu yra.
O jei vyras pajamų neturi...teismui rupės dėl ko jis neturi pajamų? Jei jūsų vyras įrodys, kad pajamų nėra, dėl to kad darbą prarado ne dėl savo kaltės, ir kad jo negali susirast...tai čia kitas klausymas. Bet prieš tai turės, įrodyt, kad yra užsiregistravęs darbo biržoje, kad negauna iš jos nedarbingumo pašalpos, iš darbo biržos bus paprašyta pateikti dok: nuo kada įstojo, kokie darbo paiūlimai buvo siūlomi ir pan.
Labai jau išsiplėčiau...bet jei esat įsitikinusi, kad skyrybos gali būti, tik dėl Vyro kaltės, nedvejokit. Žinoma, tai kainuos, bet anksčiau ar vėliau, tie pinigėliai sugrįš.
Didžiausios semės ir ištvermės, jei pradėsit skyrybų procesą.
Papildyta:
Ai dar pamiršau paminėt, šiaip skyrybų atveju, kuris pirmas padavė skyrybų, neturi reikšmės. Tik teismas sprendžia, kuris kaltas, o kuris ne. Jus samdot advokatę, kad pradėtų teismo procesą. Bet kokiu atveju: tiek Jus, tiek Jūsų vyras gauna kvietimą į teismą. Iki teismo, vyras gali susirast advokatą Jo atstovavimui teisme. Žodžiu, jei teismas įrodys vyro kaltę, visos išlaidos bus skirtos jam sumokėt, t.y ką Jus sumokėjot advokatei, patyrėt kokį nuostolį ar pan. privalės Jums sumokėt.
Už tai ir linkiu stiprybės, nes jos tikrai prireiks