QUOTE(geriete:) @ 2010 04 18, 20:35)
Aš, stengsiuos elgtis kuo santūriau (ojaj kaip tos dienos nelaukiu, žinau tą dieną kauksiu iš skausmo). Mano atveju, dar teismo data nežinoma, bet ateinančią savaitę turėčiau sužinoti, kada bus teismas. visi jau dokumentai pristatyti advokatei, laukiu jos skambučio.
Aš, jau esu turėjus vieną teismo procesą- tik dėl mano buto vagystės. Lygiai taip pat, galvojau kaip čia reiks teismo metu elgtis-planavau rėkt kiek įmanoma ir rėkiau, savo tiesą įrodinėjau. deja- teisėjas mažai dėmesio kreipė į tuos rėkavimus (buvau sudrausminta ir pagazdinta net bauda, kad kalbu be teisėjo leidimo). teismo metu teisėjas uždavinėja klausymus pirmoj eilėj atsakovui (t.y mūsų atveju- vyrui), poto ieškovui-t.y Mums. Kol Teisėjas kalbina vieną, ar kitą asmenį, negali buti jokių komentarų.
Pasiruoškit morališkai, nes busit dergiama kaip tik įmanomą. O klausant pasakojimų apie Jus+dar kokios netiesos, bus žiauriai skaudu, nes negalėsit pratart nei žodžio ir apsigint. Tik kaip bus Jusų eilė kalbėt (ir tai jei teisėjas teiksis paklaust, dėl Jusų vyro pasisakymo pasiteisinimo) galėsit atsakyt ir pagrįsti savo atsakymą. va kokia LT teismo procesai.
Šiaip gal ne į temą, bet va kaip buvo teismas dėl vagystės, kur aš buvau ieškovė, ir atsakovai buvo surasti, teismo proceso metu, pasijutau taip lyg bučiau padarius nusikaltimą, kad padaviau į teismą Vagis. po pačio teismo net verkiau, nors įrodymai dėl apiplėšimo buvo akyvaizdūs, juolab kad buvo prisipažinta, kad tai jų darbas.
Ir vėl kiek daug prirašiau
Aš, jau esu turėjus vieną teismo procesą- tik dėl mano buto vagystės. Lygiai taip pat, galvojau kaip čia reiks teismo metu elgtis-planavau rėkt kiek įmanoma ir rėkiau, savo tiesą įrodinėjau. deja- teisėjas mažai dėmesio kreipė į tuos rėkavimus (buvau sudrausminta ir pagazdinta net bauda, kad kalbu be teisėjo leidimo). teismo metu teisėjas uždavinėja klausymus pirmoj eilėj atsakovui (t.y mūsų atveju- vyrui), poto ieškovui-t.y Mums. Kol Teisėjas kalbina vieną, ar kitą asmenį, negali buti jokių komentarų.
Pasiruoškit morališkai, nes busit dergiama kaip tik įmanomą. O klausant pasakojimų apie Jus+dar kokios netiesos, bus žiauriai skaudu, nes negalėsit pratart nei žodžio ir apsigint. Tik kaip bus Jusų eilė kalbėt (ir tai jei teisėjas teiksis paklaust, dėl Jusų vyro pasisakymo pasiteisinimo) galėsit atsakyt ir pagrįsti savo atsakymą. va kokia LT teismo procesai.
Šiaip gal ne į temą, bet va kaip buvo teismas dėl vagystės, kur aš buvau ieškovė, ir atsakovai buvo surasti, teismo proceso metu, pasijutau taip lyg bučiau padarius nusikaltimą, kad padaviau į teismą Vagis. po pačio teismo net verkiau, nors įrodymai dėl apiplėšimo buvo akyvaizdūs, juolab kad buvo prisipažinta, kad tai jų darbas.
Ir vėl kiek daug prirašiau

Ok dekui supratau.Apie tai jog mes moterys busim kaltos amzinai del skyrybu tai as jau pajutau is visuomenes nuostatos,ypac senesniu zmoniu. Rekti as ir nesiruosiau,nera del ko. Vyrams lengviau padaryti itaka,spaudima.Na bet mes moterys irgi nepescios. Gerai pradesiu medituoti:)
QUOTE(Ditė @ 2010 04 20, 17:01)
Reikia ( Jei yra bendru vaiku). Skiriantis bet kokiu atveju, teismui privalomi dokumentai-pazymos, kuriuos reikia pateikti: Registro(turimas turtas), Regitros, Gaunamos pajamos per men, Deklaruotos gyvenamos vietos. Sios pazymos yra privalomos. Visi kiti dokumentai reikalingi, atsizvelgiant i skyrybu priezasti.
Su siuo klausymu, jau esu susipazinus

QUOTE(geriete:) @ 2010 04 20, 22:06)
Reikia ( Jei yra bendru vaiku). Skiriantis bet kokiu atveju, teismui privalomi dokumentai-pazymos, kuriuos reikia pateikti: Registro(turimas turtas), Regitros, Gaunamos pajamos per men, Deklaruotos gyvenamos vietos. Sios pazymos yra privalomos. Visi kiti dokumentai reikalingi, atsizvelgiant i skyrybu priezasti.

O jei abipusiu sutarimu skyrybos ir del turto pasidalinimo klausimu nekyla, tai vis vien reikia pazymu? kam tos pajamos? ar tikrai ju reikia?
QUOTE(zaliake @ 2010 04 21, 18:46)
O jei abipusiu sutarimu skyrybos ir del turto pasidalinimo klausimu nekyla, tai vis vien reikia pazymu? kam tos pajamos? ar tikrai ju reikia?
reikia bent 1 pusės (pas kurią vaikas lieka), kad nekiltų abejonių dėl galimybės išlaikyti vaiką

QUOTE(Stigma @ 2010 04 21, 20:25)
reikia bent 1 pusės (pas kurią vaikas lieka), kad nekiltų abejonių dėl galimybės išlaikyti vaiką 

Taip, tikra tiesa...reikia tam, kad galėtumėm motyvuoti vaiko išlaikymą. Tokia pas mus Lietuvoje priimti įstatymai. Skiriantis bendru sutarimu, tos pajamos reikalingos tam, kad galima būtų priteisti iš antros pusės elementus ir nuo gaunamų pajamų priklauso vaiko išlaikymui skyriamas elementų dydis. Jei vaikas lieka pas vieną iš tėvų, kuris negauna jokių pajamų, juolab kad vaiko tėvas/motiną sutinką dėl skyrybų, čia nieko blogo( svarbiausia vaikas prižiūrėtas, ne iš asocialios šeimos ir pan).
QUOTE(Stigma @ 2010 04 21, 18:25)

Manau, kad geriaujau surinkti daugiau pazymau nei kad paskui kazko teismui truktu

QUOTE(OILILY @ 2010 05 01, 13:49)
o kodel turetum negaleti nesti pati dokumentu?
skiriantis abipusiai, prasymas teismui, sutartis del skyrybu pasekmiu,pazymos is regitros ir registro, pazyma apie seimos sudeti ir gyvenama vieta to pas kuri vaikas liks. taippat pasu kopijos, santuokos liudijimas, vaiku gim liudijimu kopijos.
viska susegat ir nesat.
advokatas reikalingas tik kad surinkt visus dokus.
gaila mano parsas ex kai nunese prasyma i teisma, mano egzemplioriaus negrazino. motyvas - o kam tau, gi sprendima teismo turi, ten taspats. tipo jis sprendzia ar reik man ar ne to kas man priklauso. tureciau tuos dok - galeciau pvz duot kam reik - nereiktu net advokato.
Papildyta:
QUOTE(zaliake @ 2010 04 21, 17:46)
jei abipusiu sutarimu - NEREIK pajamu pazymu
Papildyta:
QUOTE(geriete:) @ 2010 04 20, 21:06)

NEREIKIA pajamu, neklaidinkit. pries kelias savaites draugas nese prasyma, as pries kelis menesius issiskyriau

QUOTE(OILILY @ 2010 05 01, 17:05)
is kokio miesto esi?
galeciau jei tu ne kaune, pasiulyt advokata, su kuriuo gal net pavyktu suderint elektronines konsultacijas. man ji kai pasiule, kai pirma kart susitikau ir tiesiai pasake - nebuk durna, daryk taip, nes tave ismaudys. oj sakiau ne, ex ne toks... ale advokatas buvo teisus - patirtis daro savo. nuo tol jau ivairiais klausimais keli draugai pas ji keliavo, ir liko patenkinti.
siaip i teisma pristatyt ieskini gali pati savarankiskai - viska priims, jei kazko truks - pranes. o del anos nebaigtos bylos - gal ja atnaujint reiktu ir tiek?
ar buvai nemokamoje konsultacijoje ? dabar gi yra galimybe tokia

QUOTE(OILILY @ 2010 05 02, 12:14)
bet jei jau buvo byla ir buvo duota 6 men susitaikymas - nebeturetu vel kartotis

Papildyta:
pamegink http://gerasadvokata...onsultacija.php - niekas neduos per galva

http://www_versloban...3cc3e90be09cd.2
nu siaip kai paskiriaqmas teismo laikas, teismas ir siuncia kvietimus. kurjeris pagal deklaruota vieta iesko. jeigu vyro neina surast LT - tada paprasciau viskas gaunas. siaip reiktu patikrint ar zmogus deklaraves isvykima i uzsieni.
jei turit jo asm koda, siulyciau bandyti i seniunija eit ir kalbeti taip: kad sutuoktinis metai laiko nesirodo, norit skirtis, tik norit zinot ar deklaravo isvykima i uzsieni ar ne. jei taip - kada mazdaug - pries metus/pusmeti ir tt. ieskiny nurodykit - pagal mano turimus duomenis, isvykimas deklaruotas... o jei nedeklaruotas - dar geriau - pagal deklaruota vieta belekam saukima iteiks ir ramu.
beja, kol jus susituoke, jei jis prisikabins skolu ir pan - jus irgi uz tai atsakinga busite
o ir jusu igytas turtas kai jau negyvenat su juo, ir jam priklausys, atsargiai sioj vietoj.
as skiriantis bendru sutikimu zmogum pasitikejau. o ismaude tai ojej. nepasigedino pavogt mano brolio kompo, mamos sviestuvo, mane isvadino islaikytine ir tt... visus baldus pasiliko, VISKA....
Papildyta:
jei gavo saukima, posedis vyko. jus jame buvot? jei jis neatejo i posedi nepraneses - turejo vykt viskas... jei tada dave pusmeti susitaikymui, po pusmecio reikejo kreiptis. o siaip ieskinyje nurodykit, kad prasote neduot termino susitaikymui, nes tai nebeimanoma.
jei turit jo asm koda, siulyciau bandyti i seniunija eit ir kalbeti taip: kad sutuoktinis metai laiko nesirodo, norit skirtis, tik norit zinot ar deklaravo isvykima i uzsieni ar ne. jei taip - kada mazdaug - pries metus/pusmeti ir tt. ieskiny nurodykit - pagal mano turimus duomenis, isvykimas deklaruotas... o jei nedeklaruotas - dar geriau - pagal deklaruota vieta belekam saukima iteiks ir ramu.
beja, kol jus susituoke, jei jis prisikabins skolu ir pan - jus irgi uz tai atsakinga busite

as skiriantis bendru sutikimu zmogum pasitikejau. o ismaude tai ojej. nepasigedino pavogt mano brolio kompo, mamos sviestuvo, mane isvadino islaikytine ir tt... visus baldus pasiliko, VISKA....
Papildyta:
QUOTE(OILILY @ 2010 05 02, 14:00)
jei gavo saukima, posedis vyko. jus jame buvot? jei jis neatejo i posedi nepraneses - turejo vykt viskas... jei tada dave pusmeti susitaikymui, po pusmecio reikejo kreiptis. o siaip ieskinyje nurodykit, kad prasote neduot termino susitaikymui, nes tai nebeimanoma.
QUOTE(OILILY @ 2010 05 02, 16:00)

jei vaikas ir jus esat LT pilieciai, tai, mano manymu, jus ir kreipiates i teisma pagal gyv vieta. tai kam jum popierius verst?