QUOTE(OILILY @ 2010 05 02, 17:00)
Turejau panasios patirties, bet pries N metu.
Keleta pamastymu ir patatrimu.
Tikrai nerasyk, kad neprasiai ar atsisakai islaikymo vaikui - tai buvo mano klaida

Nors alimentai, t.y. vaiko islaikymas priklauso bet kokiu atveju - ar LT pilietis, ar ne visiskai nesvarbu.
Mano ex buvo irgi ne LT pilietis ir isvykes is LT. Butent tai nurodziau kaip priezasti neskirti laiko susitaikymui (mazdaug "sutuoktiniai bendro ukio neveda, kartu negyvena tiek tai laiko, sutuoktinis isvykes is LT, seima galutinai isiro, nera pagrindo manyti kad tai gali pasikeisti, todel prasoma tesimo neskirti laiko susitaikymui")
Del saukimo i teisma.
Mano byloje dokumentai taip ir buvo siunciami per ministerijas. Uztruko ilgai, bet suveike. Tik veliau suzinojau, kad padariau dar viena klaida. Kaip veliau man aiskino, galejau nurodyti "paskutini man zinoma adresa (gyv. vieta) ir nurodyti LT adresa - tada galetu siusti saukimus cia ar duoti skelbimus i laikrascius"
Dar vienas momentas. Kadangi bylos eiga yra ilga, pacios vyras (kaip kazkas rase) gali priimti finansiniu isipareigojimu (pvz. kreditu), kurios dalinai pakabins ir Tau. Todel arba atskiru prasymu, arba tame paciame ieskinyje del "santuokos nurtaukimo reiketu teismo prasyti 'nutraukti jungtine sutuoktiniu nuosavybe nuo tokios tai dienos ir velesnius vyro finansinius isipareigojimus Tau netaikyti". Nzn, ar as tinkamai cia paaiskinau, bet jei ka - klausk.