Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(MichGirl @ 2009 11 08, 01:38)
KAd aplamai amerikoj graziau, svariau, zmones mandagesni ir t.t. tai faktas, bet jei puskei taip blogai LT butu tai kasmet ten nevaziuotu, ar ne?

Na na, aš, kaipLietuvos patriotas - ne visai sutikčiau. Tiksliau, su šitais gal ir sutikčiau, bet yra minusų, kurie aukščiau išvardintas ypatybes gali nusverti. Gražiau, švariau - taip, bet vartojimas toks, kad tas "švarumas" per kitur išlenda, tik jo nesimato. Wall-E pažiūrėkite... Žmonės mandagesni - taip, bet apsimestinai, nuoširdumo minimaliai, jei ką - tuoj "pasimatysim teisme". O jei kokiam netinkamam rajone - tai su šautuvais mandagiai gali prasinešti, ko pas mus nėra tiek daug dar...

QUOTE(dimming @ 2009 11 30, 21:04)
noriu paklausti del mobiliu telefonu planu JAV:

koki operatoriu su isankstiniu mokejimu planu galetumet rekomenduoti?

T-mobile gali būti gerai, bet Amerikoje yra daug mobiliojo ryšio nepadengtų vietų. Jei gyvensi vienoje vietoje - geriau iš anksto nueik į vienos ar kitos mob. kompanijos interneto svetainę ir pažiūrėk žemėlapį (arba įvesk adresą), kad įsitikintum, ar toje vietoje ta kompanija turi ryšį. Jei T-Mobile - tai čia žiūrėk: http://www.t-mobile....=mst_global_cvg. Aš viešbutyje pragyvenau dvi savaites be ryšio, nes turėjau T-mobile, jei norėjau paskambinti - eidavau ant kalniuko. O Bitės telefonas veikė, nes bitė turi roamingo sutartį su kitu operatorium, bet, aišku, kainos kitos, tai skambinti nenorėdavau.

QUOTE(Archideja @ 2009 11 30, 22:54)
O jeigu as budama JAV noresiu paskambint ar nusiust sms i LT - pigiau tai daryt nusipirkus vietine kortele T-mobile?

Geriausia - vežkis nešiojamą kompą ir nusipirk Skype accountą - į Lietuvą visai nedaug kainuoja ir į telefonus skambinti tik, aišku, interneto ryšys turi būti, bet paprastai jį bet kur galima rasti. O jei ne - tada, kaip sako MichGirl, ieškok "specialios" kortelės :-)
Atsakyti
Uzsakant bilietus per expedia.com ji neatsiuncia jokiu e-tickets, tik flight itinerary. Ar tai normalu? Ar galima atsispausdinus Itinerary chek-in'tis i lektuvo skrydi oro uoste?
Atsakyti
QUOTE(Niccolo @ 2009 12 02, 05:50)
Na na, aš, kaipLietuvos patriotas - ne visai sutikčiau. Tiksliau, su šitais gal ir sutikčiau, bet yra minusų, kurie aukščiau išvardintas ypatybes gali nusverti. Gražiau, švariau - taip, bet vartojimas toks, kad tas "švarumas" per kitur išlenda, tik jo nesimato. Wall-E pažiūrėkite... Žmonės mandagesni - taip, bet apsimestinai, nuoširdumo minimaliai, jei ką - tuoj "pasimatysim teisme". O jei kokiam netinkamam rajone - tai su šautuvais mandagiai gali prasinešti, ko pas mus nėra tiek daug dar...
T-mobile gali būti gerai, bet Amerikoje yra daug mobiliojo ryšio nepadengtų vietų. Jei gyvensi vienoje vietoje - geriau iš anksto nueik į vienos ar kitos mob. kompanijos interneto svetainę ir pažiūrėk žemėlapį (arba įvesk adresą), kad įsitikintum, ar toje vietoje ta kompanija turi ryšį. Jei T-Mobile - tai čia žiūrėk: http://www.t-mobile....=mst_global_cvg. Aš viešbutyje pragyvenau dvi savaites be ryšio, nes turėjau T-mobile, jei norėjau paskambinti - eidavau ant kalniuko. O Bitės telefonas veikė, nes bitė turi roamingo sutartį su kitu operatorium, bet, aišku, kainos kitos, tai skambinti nenorėdavau.
Geriausia - vežkis nešiojamą kompą ir nusipirk Skype accountą - į Lietuvą visai nedaug kainuoja ir į telefonus skambinti tik, aišku, interneto ryšys turi būti, bet paprastai jį bet kur galima rasti. O jei ne - tada, kaip sako MichGirl, ieškok "specialios" kortelės :-)

Apsimestinis mandagumas sakai blogai? Man tikrai geriau apsimestine pardavejos sypsena, negu nuosirdziai surauktas snukis. rolleyes.gif Bet siaip zmoniu bendravimas cia visai kitoks ir nuosirdziu sypsenu cia tikrai daugiau nei LT. Kitoks mentalitetas, susiformaves per daug metu ir tiek.

Del T-Mobile - zemelapis ideja gera, bet jis parodo tik kaip veikia gatvese ir t.t. konkreciose. uz veikima pastato viduje jie negali garantuoti. SIaip as tmobile naudojuos nuo 2001 (pries tai kitaip vadinos dar) ir del rysio problemu nera. nebent jau visai nulendi ar nuvaziuoji kur. Dar tas priklauso ir nuo telefono aparato pacio - vienos antenos geresnes kitos prastesnes smile.gif

Naudotis Skype mintis labai gera, taip pat dar galima is Yahoo! messenger. Mano vyras atsidare cia JAV saskaita ir dabar is bet kur pasaulyje kai skambina mums namo tai moka tik 1 centa uz minute, kaip is JAV i JAV. Idomu jei atsidarius Lietuvoje ir paskui skambinant i Lietuva is JAV, turbut irgi butu kaip vietinis lietuvishkas skambutis - t.y. pigiau.

QUOTE(Archideja @ 2009 12 02, 12:13)
Uzsakant bilietus per expedia.com ji neatsiuncia jokiu e-tickets, tik flight itinerary. Ar tai normalu? Ar galima atsispausdinus Itinerary chek-in'tis i lektuvo skrydi oro uoste?

e bilietas ir yra e bilietas. jei jau siustu kazka tai butu popierinis, o ne e. smile.gif nereikia nieko spausdintis is vis, nebent sau paciai - i oro uosta vykti reikia su asmens dokumentais ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 12 02, 22:25)
e bilietas ir yra e bilietas. jei jau siustu kazka tai butu popierinis, o ne e. smile.gif nereikia nieko spausdintis is vis, nebent sau paciai - i oro uosta vykti reikia su asmens dokumentais ir tiek.

Kai as pirkau praeitais metais per greitai.lt - man atsiunte i e-mail e-bilietus. O dabar, kaip suprantu, prie check-in oro uoste pagal mano pasa jie duomenu bazej matys kokius skrydzius as pirkau ir isduos man boarding card? Teisingai supratau?
Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Archideja @ 2009 12 03, 05:37)
Kai as pirkau praeitais metais per greitai.lt - man atsiunte i e-mail e-bilietus. O dabar, kaip suprantu, prie check-in oro uoste pagal mano pasa jie duomenu bazej matys kokius skrydzius as pirkau ir isduos man boarding card? Teisingai supratau?
Aciu uz pagalba 4u.gif

jie atsiunte tau tik kopija - israsa kazkoki, net jei ir butu neatsiunte ir butum i oro uosta vykus tik su pasu butu viskas OK buve wink.gif Siuncia LTi emailus kazka, nes turbut e-bilietai ten naujesnis dalykas tai zmones labiau priprate kazka apciuopiamo matyt smile.gif

taip oro uoste atvyksi su pasu ir atspausdins boarding pass vietoj. Daugumoj avialiniju gali ir 24 val pries skrydi is savo kompo jei turesit su savim padaryti e-check in ir atsispausdint boarding pass pati - tada atvykus i oro uosta tiesiai per apsauga gali eit - susitaupo laiko.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 12 02, 21:25)

Del T-Mobile - zemelapis ideja gera, bet jis parodo tik kaip veikia gatvese ir t.t. konkreciose. uz veikima pastato viduje jie negali garantuoti. SIaip as tmobile naudojuos nuo 2001 (pries tai kitaip vadinos dar) ir del rysio problemu nera. nebent jau visai nulendi ar nuvaziuoji kur. Dar tas priklauso ir nuo telefono aparato pacio - vienos antenos geresnes kitos prastesnes smile.gif

Na, jeigu žemėlapyje rasi, kad toje vietoje, kurioj gyvensi, 50 mylių spinduliu nėra ryšio, tai gali išorinę anteną statyti ir to ryšio vis tiek nebus :-) Aš T-mobile naudojausi tik 6 savaites, bet galiu pasakyti, kad per tą laiką ryšio nebuvo dažniau, negu naudojantis Bite Lietuvoje per 10 metų. Žmonės Lietuvoje yra įpratę, kad mobilus ryšys yra visur - ir be jokių trukdžių, jie apie tai net negalvoja. Amerikoje tokio padengimo tikrai nėra - ypač jei keliausi, o ne būsi didmiestyje, todėl padengimu pasidomėti vertėtų.

QUOTE(MichGirl @ 2009 12 03, 18:51)
jie atsiunte tau tik kopija - israsa kazkoki, net jei ir butu neatsiunte ir butum i oro uosta vykus tik su pasu butu viskas OK buve wink.gif Siuncia LTi emailus kazka, nes turbut e-bilietai ten naujesnis dalykas tai zmones labiau priprate kazka apciuopiamo matyt smile.gif

taip oro uoste atvyksi su pasu ir atspausdins boarding pass vietoj. Daugumoj avialiniju gali ir 24 val pries skrydi is savo kompo jei turesit su savim padaryti e-check in ir atsispausdint boarding pass pati - tada atvykus i oro uosta tiesiai per apsauga gali eit - susitaupo laiko.

LTi el., bilietai naudojami jau kelis metus. Pasižiūrėjau savo seną el. paštą - aš 2007 spalį iš Vilniaus be jokių popierių skridau, tai nėra visai naujiena. Tikiu, kad aš nebuvau pirmasis taip skridęs.
Siūlyčiau vis tik nevažiuoti į oro uostą tik su pasu, tikintis, kad jie bus paslaugūs ir atspausdins boarding passus vietoje, o pasidomėti konkrečios avialinijos politika. Pavyzdžiui, jei su pasu nuvažiuosi pas Ryanairą, tai jie mielai tau vietoje atspausdins boarding passą tik už kokius 40 GBP ar už atitikmenį vietos valiuta, nes jie reikalauja boarding pasą atsispausdinti iš anksto. Žinoma, Ryanairas pagarsėjęs savo naxališkumu, bet turbūt tai ne vienintelė kompanija, kuri pelnisi iš naivių keleivių, kurie į oro uostą atvyksta tik su pasu.
Na, norėjau pasakyti, kad vis tik reikėtų skaityti konkrečios kompanijos taisykles.
Atsakyti
QUOTE(Niccolo @ 2009 12 03, 15:13)
Na, jeigu žemėlapyje rasi, kad toje vietoje, kurioj gyvensi, 50 mylių spinduliu nėra ryšio, tai gali išorinę anteną statyti ir to ryšio vis tiek nebus :-) Aš T-mobile naudojausi tik 6 savaites, bet galiu pasakyti, kad per tą laiką ryšio nebuvo dažniau, negu naudojantis Bite Lietuvoje per 10 metų. Žmonės Lietuvoje yra įpratę, kad mobilus ryšys yra visur - ir be jokių trukdžių, jie apie tai net negalvoja. Amerikoje tokio padengimo tikrai nėra - ypač jei keliausi, o ne būsi didmiestyje, todėl padengimu pasidomėti vertėtų.
LTi el., bilietai naudojami jau kelis metus. Pasižiūrėjau savo seną el. paštą - aš 2007 spalį iš Vilniaus be jokių popierių skridau, tai nėra visai naujiena. Tikiu, kad aš nebuvau pirmasis taip skridęs.
Siūlyčiau vis tik nevažiuoti į oro uostą tik su pasu, tikintis, kad jie bus paslaugūs ir atspausdins boarding passus vietoje, o pasidomėti konkrečios avialinijos politika. Pavyzdžiui, jei su pasu nuvažiuosi pas Ryanairą, tai jie mielai tau vietoje atspausdins boarding passą tik už kokius 40 GBP ar už atitikmenį vietos valiuta, nes jie reikalauja boarding pasą atsispausdinti iš anksto. Žinoma, Ryanairas pagarsėjęs savo naxališkumu, bet turbūt tai ne vienintelė kompanija, kuri pelnisi iš naivių keleivių, kurie į oro uostą atvyksta tik su pasu.
Na, norėjau pasakyti, kad vis tik reikėtų skaityti konkrečios kompanijos taisykles.

nu palyginai LT ir JAV... LT kaimai ir t.t. visi salyginai arti didziuju miestu, tai bepigu, kad rysys veikia praktishkai visur. ne... as grizus visada perku Omnitel Extra ir nors... pvz mano tevu sode (8km nuo miesto) jis neveikia. Tevu telefonai irgi ten beveikia, arba reikia grybauti po apylinke, kad rysi pasigaut, nors man rodos pas juos abu irgi Omnitel g.gif
JAV gi visu pirma reljefas koks kai kur, mes va tarp kalnu gyvenam, bokstas gali but prie pat, bet ziurek uz gretimo kalno uzvaziavus kai kurie zmones ir nebeturi signalo jau gero... Bet tai pamirsk mobiliakus, antenos ju juk ant zemes, mano masinos palydovinis radijas ir tas issijungia tam tikrom gatvem cia vaziuojant, kuris atrodo turetu veikt kur kas geriau nei mobilus tel. O ten kur ivairios gamtos grozybes, bet gyventoju nera tik turistai pagrinde, tai neapsimoka jiems statyti atskiru bokstu tai rysys gali ir neveikti. Bet kad mieste kazkur nebutu rysio tai dar man taip nepasitaike, gyvenau 3 skirtingose valstijose, apkeliavus virs 30. Ai buna, kad prie Meksikos sienos bunant, ar kai prie Niagaros kriokliu buvau, pagauna signala uzsieninio boksto ir pasveikina atvykus i Kanada/Meksika nors stovi JAV - bet cia smulkmena. Siaip ar taip zmogus paklause kokiu telefonu galima isigyti as atsakiau, t-mobile pagal kokybe ir t.t. yra antroj vietoj JAV, pirmoj Verizon, bet as nezinau ar jie turi kazka ka is anksto apmoketi galima ir naudotis. Pasiulymas del Skype geras, tik tada jei zmogus vesis su savim kompa ir viesbuciuose tures rysi ir nereiks i LT skambinti dazniau negu turistas prie kompo gali buti smile.gif

Del bilietu - sakiau, kad LT ebilietai yra naujesnis reikalas nei JAV ir gerokai - tik tiek, todel dar nevisi maziau keliaujantys zmones supranta ta koncepta smile.gif Del boarding pass'u - tai JAV tikrai neegzistuoja tokios avialinijos, kurios reikalautu kazko atspausdinto turet is anksto jeigu tai e-bilietas. Ir uz atspausdinima boarding pass kaip Ryanair pinigu tikrai ne viena niekada neeme ir siai dienai neima. Taisykles skaitytis aisku galima, bet nieko naujo ten nerasi ko as nepasakiau butent situo klausimu. smile.gif
Atsakyti
Jau planuoju kitos vasaros atostogas ir svarstau visokius variantus. Sakykite, kiek verta baladotis iki JAV pamatant ir aplankant vien tik New Yorka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masha: 04 gruodžio 2009 - 23:46
QUOTE(Masha @ 2009 12 04, 17:44)
Jau planuoju kitos vasaros atostogas ir svarstau visokius variantus. Sakykite, kiek verta baladotis iki JAV pamatant ir aplankant vien tik New Yorka?

Kodel gi ne, jei niekam daugiau kitam laiko neuztenka. Tai didelis ivairoves pilnas miestas!
Atsakyti
atrodo ir skraidziau, bet kadangi neprireike...Ar lektuve laptopui salia keleiviu vietos razetes buna ar ne?jeigu pasikrauti? ar kazkurioj kitoj lektuvo vietoj?

koki maista galima bagaze nusivezti i JAV?

Atsakyti
Biznio klasej buna. Ekonominej dazniausiai ne, labai retai kur, priklausomai nuo avialiniju ir kartais tik keliose vietose jei is vis buna. Siaip pasikrauti lektuve bet kur tau nemanau, kad leis, nes kas ir butu jei visi noretu kas kompa pasikrauti, kas telefona, kas dar ka. smile.gif bet skrydis i JAV nera toks baisulingai ilgas, atmetus laika kai negali naudotis el. priestaisais, plius kai valgysi ir t.t. ne tiek daug tu valandu ir lieka.. nustatyk kompo ekrana ant kuo mazesnes sviesos ir baterija ilgiau laikys. Jei su persedimu skrisi, oro uoste pasikrausi kur nors.

del maisto: negalima jokiu mesu, jokiu svieziu vaisiu ar darzoviu, seklu ar grudu, nepasterizuotu pieno produktu ir panasiai. visokie ten duona, suriai vakuume, saldainiai ir t.t. be problemu.
Atsakyti
Kazin ar USA nupirkti mob. telefonai, fotikai, video kameros ir panasus dalykai be problemu veiks LT? Kazkur girdejau, kad jie netinka Lietuvai...
Atsakyti