Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio erozijos ir gastritas

labai bijau endoskopinio tyrimo, bet ir su tais skausmeliais nebeimanoma gyvent, as geriu omeprozole vaistus bet mano seiles biski rugstokos buna gal zinote del ko? blink.gif
reikes pameginti linu seklas gerti blush2.gif
ir seip ar imanoma sia liga issigyditi ir maitintis kaip anksciau be skausmu ? aisku jau reiketu su saiku bet vistiek, ledai, sokoladas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(cibjusa @ 2011 03 08, 18:33)
Man tą bakteriją pirma iš kraujo nustatė,paskui iš skrandžio(nors prieš tai aš natūraliu būdu ją gydžiausi juoduoju riešutu)bet nepavyko.Tai liepė man tuos antibiotikus gerti ir nexium.Sugėriau ir nieko g.gif kaip švestą vandenį verysad.gif

o kas tau negerai su skranduku yra? g.gif as dar tesiu gydima nuo bakterijos antibiotikais man lyg ir pagerejo nebera tokiu dideliu skausmu po valgio, bet vistiek dar pavalgiusi nesijauciu gerai g.gif seiles kazkokios nemalonios verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(labaryta @ 2011 03 08, 23:52)
labai bijau endoskopinio tyrimo, bet ir su tais skausmeliais nebeimanoma gyvent, as geriu omeprozole vaistus bet mano seiles biski rugstokos buna gal zinote del ko? blink.gif
reikes pameginti linu seklas gerti  blush2.gif
ir seip ar imanoma sia liga issigyditi ir maitintis kaip anksciau be skausmu ? aisku jau reiketu su saiku bet vistiek, ledai, sokoladas  blush2.gif

Rūgštokos seilės - tai nuo padidėjusio rūgštingumo. O tyrimo jei bijote, darykitės su nejautra - jokių problemų šiais laikais mirksiukas.gif
O visiškai išsigydyti manau neįmanoma smile.gif Paūmėjimai vis teik būna karts nuo karto.
Atsakyti
QUOTE(mangule @ 2011 03 08, 21:58)
Rūgštokos seilės - tai nuo padidėjusio rūgštingumo. O tyrimo jei bijote, darykitės su nejautra - jokių problemų šiais laikais  mirksiukas.gif
O visiškai išsigydyti manau neįmanoma smile.gif  Paūmėjimai vis teik būna karts nuo karto.

na ziuresiu, siuometu esu anglijoje daktaras israse siuntima endoskopiniam tyrimui turi ateiti laiskas su paskyrimo data , labai bijau as to tyrimo noreciau kad mane uzmigdytu keletai minuciu unsure.gif unsure.gif man dar 20 metu o jau skrandukui isivariau liga,nebemielas gyvenimas doh.gif dar vakarais jauciu gerklei kazkoki jausma lyg biski spaustu, gal zinote kas tai yra? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(labaryta @ 2011 03 08, 22:32)
na ziuresiu, siuometu esu anglijoje daktaras israse siuntima endoskopiniam tyrimui turi ateiti laiskas su paskyrimo data , labai bijau as to tyrimo noreciau kad mane uzmigdytu keletai minuciu  unsure.gif  unsure.gif man dar 20 metu o jau skrandukui isivariau liga,nebemielas gyvenimas doh.gif dar vakarais jauciu gerklei kazkoki jausma lyg biski spaustu, gal zinote kas tai yra? blink.gif

arba refliuksas,arba ezofagitas.
O šiaip,tikrai įmanoma grįžt prie įprasto valgymo.
Aš pvz.dabar valgau viską,ir kinų maistą aštrų,ir marinuotus agurkėlius ir šokoladą ir ledus ir sultis geriu (tik jų reiktų nepadaugint).Žodžiu,valgau viską,o problemų tfu tfu tfu,kaip ir nėra.Būna,kad užeina skausmeliai,ale inkalu nošpos tabletę ir praeina per kokia 30min.O ir užeina retai.Tik refliuksas vis pasijaučia,tai stengiuosi nepersivalgyti ir tiek.Omeprazolio seniai nebegeriu,nes kažkaip buvo užėjęs laikas,kad nebepadėjo jis man,tada ezomeprazolį gal 2 sav.gėriau ir vsio.Jau nuo spalio nieko nebegeriu.Bet va,dabar sugalvojau,kad profilaktiškai porą sav.pagersiu omepą kas antra dieną.
O šiaip man sunku jį gert,nes mano pusryčių laikas labai neprognozuojamas,tik dabar kažkaip panašiai pavalgau.
O įprastam gyvenimo ritme,tai pavalgau tik,kai atsiranda minutė laisva,tai tikrai niekada negaliu prieš 30min.išgert,nes,kad ir kada išgersiu-niekada nebūsiu tikra ar galėsiu poros val.bėgyje pavalgyt... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 03 08, 22:40)
arba refliuksas,arba ezofagitas.
O šiaip,tikrai įmanoma grįžt prie įprasto valgymo.
Aš pvz.dabar valgau viską,ir kinų maistą aštrų,ir marinuotus agurkėlius ir šokoladą ir ledus ir sultis geriu (tik jų reiktų nepadaugint).Žodžiu,valgau viską,o problemų tfu tfu tfu,kaip ir nėra.Būna,kad užeina skausmeliai,ale inkalu nošpos tabletę ir praeina per kokia 30min.O ir užeina retai.Tik refliuksas vis pasijaučia,tai stengiuosi nepersivalgyti ir tiek.Omeprazolio seniai nebegeriu,nes kažkaip buvo užėjęs laikas,kad nebepadėjo jis man,tada ezomeprazolį gal 2 sav.gėriau ir vsio.Jau nuo spalio nieko nebegeriu.Bet va,dabar sugalvojau,kad profilaktiškai porą sav.pagersiu omepą kas antra dieną.
O šiaip man sunku jį gert,nes mano pusryčių laikas labai neprognozuojamas,tik dabar kažkaip panašiai pavalgau.
O įprastam gyvenimo ritme,tai pavalgau tik,kai atsiranda minutė laisva,tai tikrai niekada negaliu prieš 30min.išgert,nes,kad ir kada išgersiu-niekada nebūsiu tikra ar galėsiu poros val.bėgyje pavalgyt... doh.gif  doh.gif

gera girdeti kad imanoma pasveikti ir grysti prie normalaus maitinimosi bigsmile.gif labai to laukiu rolleyes.gif O kas tau buvo su skranduku negerai?kokiais budais gydeisi?ir per kiek laiko issigydiai skrandzio bedeles? g.gif
Atsakyti
QUOTE(labaryta @ 2011 03 08, 23:43)
gera girdeti kad imanoma pasveikti ir grysti prie normalaus maitinimosi bigsmile.gif  labai to laukiu rolleyes.gif O kas tau buvo su skranduku negerai?kokiais budais gydeisi?ir per kiek laiko issigydiai skrandzio bedeles? g.gif

Lėtinį gastritą turiu nuo vaikystės.2 refliuksus turiu,gastroezofaginį ir duodenogastrinį,o daugiau nežinau,kad ten dedasi,nes niekad normaliai pažiūrėt negali.Pas mane labai jautri gerklė ir pradėjus kišt žarną,pas mane būna žiaurus pasipriešinimas,sunkiai įkiša,išdrasko trachėją ir šiaip viskas spazmuot pradeda,tai visad gydytojas pasako,kad nėra užtikrintas dėl tyrimo tikslumo,o išvadose parašo,kad vertinimas apsunkintas.
Taip,kad turbūt NORMALIOS endoskopijos dar neturėjau.Gal kada nors prisiruošiu pakloti 400lt endoskopijai su narkoze ir helicobacter pylori testu (jo dar nesugebėjo padaryt,nes per daug viskas spazmuoja doh.gif doh.gif ai,tiesa,buvo pavykę,bet mano gydytojas,misteris nuostabusis,sugebėjo jį praganyti doh.gif doh.gif )
Nu,sąžiningai omeprazolį gėriau 4 mėn. ir viskas lotuliukas.gif Neturėjau noro terliotis su linų sėmenim ir panašiai,juolab,kad iš tų 4 mėn.2 prabuvau sanatorijoj,tai vėlgi,sąlygų kažkaip nelabai buvo.Šiaip gal būčiau gėrus nuovirą,nes tiesa pasakius,man jis labai skanus,kai nuverdi sėmenis,kartu su sauja uogų kokių. thumbup.gif
Tai dariausi rugsėjį endoskopiją,tai rado tik refliuksus ir lėtinį gastritą,jokių paraudimų,iš kurių galėjo pasidaryt opos-nebebuvo.Aišku,mano skrandis visad toks ribinis,nes kitų vaistų daug geriu,blogai veikiančių skrandį,o kartais geriu ir nepavalgius ar net neužsigerdama vandeniu doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 09 kovo 2011 - 00:07
cry.gif cry.gif cry.gif as noriu pasveikti man skauda duobute,negaliu normaliai maitintis,dar vakarais gerklei idomu jausma jauciu lyg smaugtu ,nezinau kas yra ir labai bijau endoskopinio tyrimos tos proceduros blink.gif kaip issigyditi ir pradet normaliai gyventi ....
Atsakyti
QUOTE(labaryta @ 2011 03 09, 22:57)
cry.gif  cry.gif  cry.gif  as noriu pasveikti man skauda duobute,negaliu normaliai maitintis,dar vakarais gerklei idomu jausma jauciu lyg smaugtu  ,nezinau kas yra ir labai bijau endoskopinio tyrimos tos proceduros  blink.gif kaip issigyditi ir pradet normaliai gyventi ....

Perskaiciau ir parasysiu savo nuomone(Trumpai)Daug cia visko prirasyta,bet tiesos nera daugumoje,refliuksas gydomas ir jei laiku viskas pasiseka,nesusidaro tolimesniu ligos blogumu(bet zinoma viskas saiku)o zarnele tau butina tirtis,nes as labiau manau,kad prie visu bedeliu tu gali tureti stemples diafragmos isvarza.P.s nes labai panasus simptomai,bet......nesakau,kad tai mano Diagnoze!O tas medus,pikiai,linu semenys-tai tik lengviems,lengvai pasizaidziant gydimas(gal labiau Opoms?)Kai atliks endoskopiny tyrima,tuomet gausi atsakyma!Nesikankink cia ieskodama iseities,nes cia tik forumas,o nuomoniu daug?Reikia rimtai apsiziureti ir tikrai rasi tinkama gydima,Sekmes wub.gif Sveikatos forumietems!Ir dar?Helyco Bactery naujausiomis ziniomis negerai,kad gydoma antibijotikais,jos negalima naikinti,nes antibijotikai pazeidzia Jusu mikloflora ir isdangina gerasias bakterijas,kuriu pasekmeje ateityje Jusu organizmas daug ko netekes,sunkiai kovoja.Tai is medicinines literaturos.Pries paskiriant gyditojams tuos antibijotikus,nebijokite paklausti to komentaro .Sveikateles Jums!!!! wub.gif
Atsakyti
Labas.Tai va su tais antibiotikais sugėriau aš juos,bet taip nusilpo imunitetas,kad gripu su komplikacijom susirgau temp 39,5 ir nekrito savaite.Tai šeimos gyd.sako nieko nebus be antibiotikų nepraeis,tai vėl antibiot gėriau blink.gif Tai skrandis vėl taip pablogėjo,kad jau nebežinau verysad.gif buvo blogi kraujo tyr,tai šeimos gyd.siuntimą dar į klinikas pas gastohepatologus išrašė,tai vėl eisiu verysad.gif
Atsakyti
Vartojant antibiotikus tuo paciu metu (ir dar kuri laika po to,kokius pora menesiu) butina naudoti probiotikus,kokius rimtesnius vitaminus ir dar ka nors imunitetui,kad ir vaistazoliu arbateles (bet tik ne tas is pakeliu kur vaistinese buna,neveiksmingos jos,reikia patiems prisirinkti),tada su imunitetu nebus kazkokiu ypatingu problemu smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2011 03 09, 00:59)
Taip,kad turbūt NORMALIOS endoskopijos dar neturėjau.Gal kada nors prisiruošiu pakloti 400lt endoskopijai su narkoze ir helicobacter pylori testu (jo dar nesugebėjo padaryt,nes per daug viskas spazmuoja  doh.gif  doh.gif  ai,tiesa,buvo pavykę,bet mano gydytojas,misteris nuostabusis,sugebėjo jį praganyti  doh.gif  doh.gif )

Man tas pats.Bet kaip tu ir istveri tokia kankyne,man tai uzteko vieno karto,spazmavo taip kad istraukt zarnos nejo,o kaip skaudejo (net ir kita diena dar)... doh.gif Po to gal tris dienas nieko valgyt negalejau,stemple sureaguodavo ir viska mete lauk,tai tik skystas maistas tiko doh.gif Sakiau daugiau niekada...Pries metus dariausi su narkoze,primigde porai minuciu,ne tyrimas,o vienas malonumas,nei skaudejo ka,nei kokio diskomforto,o ir apziureti gerai galejo.Daktare sake kad jei stemple spazmuoja ir zmogus tamposi tai niekad tikslios diagnozes nebus,tada,sake,galima kokiu tik nori refliuksu primatyti,ir esanciu,ir nesanciu... doh.gif Mokejau kazkur apie 200lt,Grybo gatvej cia ,su helicobakteriu smile.gif .
Atsakyti
ar spaudimo jausmas gerkej susijes su skrandzio ligom? jausmas lyg koks gumulas istriges butu, stengiuosi vis nuryti bet nieko, tik tas jausmas kad norisi vis ryti ir ryti seiles .. jau senai man tas jausmas. siaip per daug nepergyvenu, bet vistiek nemalonu.
su skrandziu problemu man n buve. siuo metu ramybes periodas, tik kart nuo karto pamaudzia, ypac kai privalgau ko sunkaus ir astraus.
o su skrandziu siaip kankinuosi keli metai.pozymiai is pradziu buvo opos, veliau-lyg ir gastroezofaginio refliukso.niekas man tiksliai nenustate.
tik va tas gerklej gumulas gyvent neleidzia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 03 11, 13:35)
Vartojant antibiotikus tuo paciu metu (ir dar kuri laika po to,kokius pora menesiu)  butina naudoti probiotikus,kokius rimtesnius vitaminus ir dar ka nors imunitetui,kad ir vaistazoliu arbateles (bet tik ne tas is pakeliu kur vaistinese buna,neveiksmingos jos,reikia patiems prisirinkti),tada su imunitetu nebus kazkokiu ypatingu problemu smile.gif .
Papildyta:

Man tas pats.Bet kaip tu ir istveri tokia kankyne,man tai uzteko vieno karto,spazmavo taip kad istraukt zarnos nejo,o kaip skaudejo (net ir kita diena dar)... doh.gif Po to gal tris dienas nieko valgyt negalejau,stemple sureaguodavo ir viska mete lauk,tai tik skystas maistas tiko doh.gif Sakiau daugiau niekada...Pries metus dariausi su narkoze,primigde porai minuciu,ne tyrimas,o vienas malonumas,nei skaudejo ka,nei kokio diskomforto,o ir apziureti gerai galejo.Daktare sake kad jei stemple spazmuoja ir zmogus tamposi tai niekad tikslios diagnozes nebus,tada,sake,galima kokiu tik nori refliuksu primatyti,ir esanciu,ir nesanciu... doh.gif  Mokejau kazkur apie 200lt,Grybo gatvej cia ,su helicobakteriu smile.gif .

Nu...Dabar susumavus gaunasi 400lt maždaug su helycobakteriu... unsure.gif Tai brangoka,turint omeny,kad po tyrimo reik gydytis,o po gydymosi reikia kartot endoskopiją... unsure.gif
Atsakyti