Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų aktualijos

wub.gif wub.gif wub.gif

Su pavasario švente, su šv. Velykom 4u.gif
user posted image
Volšebnyje sny
Atsakyti
mielosios,su sventem jus thumbup.gif .turiu klausimuka.nusipirkau nukainuota sanpaulijos vazoneli dar su keliais ziedeliais ir nezinau ka dabar daryti kad vel ja prazydinti,ar reikia kokiu trasu ar laukti kada pati uzsimanys prazysti.taip noriu kad prazystu,bet neturiu patirties tai saukiuosi jusu pagalbos,aciu
Atsakyti
Half, žinoma, reikėtų ir patręšti, tačiau sanpaulijų žydėjimą itin stimuliuoja šviesa. Dabar, kad šviesus paros metas ilgas, sanpaulijos gerai žydi - vienos net ištisai, kitos ne nedidelėmis pertraukėlėmis poilsiui. Dar būtų gerai tą pirktinę ištraukti iš vazonėlio ir apžiūrėti šaknis - ar sveikos, nepapuvusios, ar išnaudojo visą žemę ar dar ne. Gero augimo ir žydėjimo!
Atsakyti
Sveikos, su Šv.Velykomis! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Švenčių proga mano vienas nežiniukas miniukas žiedelius krauna yahoo.gif
Atsakyti
Sveikos, su Šv.Velykom!

Mergaites turiu klausimeli. ax.gif Jai gelyte jau turi mikroskopinius ziedelius, jos jau negalima persodinti? Reik palaukti kol baigs zydeti? Ar galiu ramei persodinti?
Aciu.
Atsakyti
turiu klausimėlį ir aš dėl persodinimo... ar reikia persodinti sanpaulijas į didesnius vazonėlius. taip gražiai augo , o dabar pradėjo lapeliai ruduoti, prarado blizgelį, gal sakau per mažas jau vazonėlis. bet dabar taip gausiai žydi, nežinau ar galima persodinti. prašau patarimo unsure.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveikos,
Pas mane irgi jau startuoja žydėjimo metas. Dabar žydi šios gėlytės:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

O kitos krauna žiedelius. Labai jauku namuose nuo jų žiedų.
Atsakyti
AusraJ, kokia antroji įdomi ir keista bigsmile.gif .
Aš pagaliau sulaukiau Willodene žiedelių wub.gif :
user posted image
Atsakyti
v-i-k-a, manau gali sodinti.

Čikibari, pirmosios matosi, kad yra šoninių ūglių. Juos reikėtų pašalint vos pasirodžius. Gerai būtų pašalint ir dabar , apatinius džiūstančius lapus nuskinčiau g.gif
Tiesą sakant jie kažkaip pūvančiai džiūsta lens.gif g.gif

AusraJ, antrosios ten jau tokie žiedai ar dar tik pumpurai? Tiek daug blink.gif g.gif

Kaštone, žavi Willodene wub.gif

g.gif Topazas = Topas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 06 balandžio 2010 - 20:10
taip yra priaugusi pilna vaikučių tarp šakelių, bet kai juos iš ten iškrapštyti g.gif
na manau savaitėj kartą vistiek reikia palieti unsure.gif o kaip dėl persodinimo, ką patartumėt, gal perkelti į didesnį vazonėlį?
Atsakyti
Čikibari, paaugusius pažastinukus galima atsargiai pašalinti aštriu peiliu ar skalpeliu. Pjūvio vietą būtų gerai pabarstyti trinta medžio anglimi.
Į didesnį vazoną nesodinčiau, tik pakeisčiau žemę nauja. Jeigu priaugęs pilnas vazonas šaknų, jas galima apipjaustyti (pjūvius padžiovinti, vėlgi nepakenktų apibarstyti trinta anglimi). Sėkmės.
Atsakyti
dzūkė - aciu uz atsakyma, sen jau persodinau.

O cia mano dvi grazuoles prazydo:
user posted image
user posted image
Atsakyti