Įkraunama...
Įkraunama...

Kai mamai baigiasi kantrybė..

QUOTE(Brigitte @ 2010 08 01, 09:52)
Tiesa sakant nelabai suprantu vaiko pastatymo ant zemes prasmes tam, kad jis pastovetu ir palauktu kol vel paimsiu atgal ant ranku  g.gif  Kiekvienas pasilenkimas padeti svori ir kiekvienas pasilenkimas ji pakelti - papildoma apkrova stuburui. As nesu pati sau priesas. Tada jau geriau ta svori tiesiog nunesti nuo tasko A iki tasko B be sustojimu  g.gif  Ir isvis, kam tada nesti? Sodinti i vezima ir keliaut kur reikia be jokiu apkrovu stuburui  g.gif
Griztant prie mano situacijos gatveje. Nesu is tu kazkur nuolat skubanciu. Esu vaiko auginimo atostogose ir naudoju jas butent vaiko auginimui. Dazniausiai i lauka einam kad ji ten pazaistu ir tik retkarciais mano reikalais. Jei kazkur einam ir dukra susidomi rasos laseliais ant gyvatvores lapu ar zeme sliauziancia sraige, niekad neskubinu jos, pati irgi pritupiu salia paziuret ka ten gero rado (tenka gatveje daznai panasiose situacijose isgirst "einam greiciau" "ko ten stovi" "as taves nelauksiu" ir pan). Bet dabar, nors ir nemegstu sito zodzio, bet tai yra grynu gryniausias OZYS. Dukra savo elgesiu sako: as begiosiu pirmyn - atgal o tu sekiok is paskos arba jei jau sito nedarai, tai nesiok mane ant ranku. O as irgi zmogus su ivairiom emocijom. Man pabosta tas betikslis jos sekiojimas. Man paskausda nugara ja betampant ant ranku. Vat ir norisi rasti elgesio modeli, kad ir vaikui tiktu, ir mamai gerai butu  rolleyes.gif

Kiek paskaičiau, tai susidariau tokį įspūdį - jei vaikas sėdi vežime ir reikia iš taško A į tašką B, tai tiesiog sodint į vežimą ir vežt... Nes kaip matau, laisvės, kai reikia, ji irgi gauna pakankamai.
O dėl lakstymo pirmyn atgal, jei kol kas neina kitaip susitart, tada irgi vežčiau vežimu pavojingose vietose, o nepavojingose leisčiau lakstyt... pirmyn, atgal, kairėn dešinėn ar vietoj stovėt...

Maniškė mat nuo metukų su trupučiu vežime nesėdi (paskutinis pasisėdėjimas baigėsi fizišku vežimėlio saugos diržų sutraukymu), tai todėl apie nešiojimą ir kalbėjau... Pas mane tai kol kas beveik vienintelis užtikrintas būdas nueit iš taško A į tašką B bigsmile.gif
O dėl krūvio nugarai pastatant ir paimant... Hm... Tiesą sakant, man didesnis krūvis gaunasi nešti nepastatant ar nepaleidžiant pabėgiot ilgą laiko tarpą, o paties paėmimo momentu ar nuleidimo kol kas krūvio kaip ir nepajuntu.
Bet čia jau aišku ne į temą.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 08 02, 04:38)
Kiek paskaičiau, tai susidariau tokį įspūdį - jei vaikas sėdi vežime ir reikia iš taško A į tašką B, tai tiesiog sodint į vežimą ir vežt... Nes kaip matau, laisvės, kai reikia, ji irgi gauna pakankamai.

Tai uztat kad i vezima irgi tik krokodilo asarom sedames doh.gif Bjauriausia kad suluzo musu triratukas verysad.gif Buvo vaiko toleruojama susisiekimo priemone. Dabar laukiu kol MB alga gaus, ieskosim naujo - padaveto tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Jacinte @ 2010 08 01, 21:06)
Tokioje situacijoje as taip pat padedu norima ar "nenorima" daikta ir tiesiog iseinu is kambario, nueinu ir pradedu ka tvarkyti ir stengiuosi visiskai nekreipti demesio. Man tai siek tiek padeda. Svarbiausia manau paciai stengtis nesusinervinti, nes vaikai tai labai jaucia.

Jei i tema apie kantrybes praradima, tai as pajutus kylancia blogu emociju banga pradedu niuniuoti kokia melodija. Man atlegsta, mergina irgi pradeda klausytis ir aprimsta mazumele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 08 01, 11:45)
dėl to pliaukštelėjimo per užpakalį...
Ir aš kartais pliaukštelėju, nes manau, kad vaikai turi suprasti, kad tam tikri jų poelgiai įtakoja kitų žmonių jausmus. Jie turi suprasti, kad specialiai išpiltas ant čiužinio jogurtas, gali taip įskaudinti mamą, jog ji gali pajusti pyktį ir net pliaukštelti. Stengiuosi neslėpti nuo vaikų savo jausmų, parodyti jiems, kad jų emocijos, o ypač poelgiai turi ryšį su mano emocijomis ir poelgiais ir atvirkščiai. Ir aš nematau tame nieko blogo, nes suaugę žmonės taip nesielgia. Juk supykę neaplaistom kolegės stalo jogurtu, iš dalies bijodamos likti be kuokšto plaukų ir kelių nagų. Vaikai turi išmokti šią pamoką.

Sveikos mamos 4u.gif

daugiausia siame forume sedziu tik kaip skaitytoja, bet dabar tais norejosi ikisti trigrasi.. ax.gif , tad pasisakysiu..

Mano tiek septynmetissunus, tiek pusantru dukryte - abu megsta karts nuo karto istraukti ta korta "noriu - nenoriu", ir krecia kiaulystes jei nepavyksta pasokdinti. Bet nesutinku, kad pliaukstelejimas parodo vaikui kaip mane veikia ju elgesys. Greiciau susitvarkau parodydama tas emocijas atitinkamai, irgi galiu zysti kaip jie, uzsispirti, verkti, arba net nesikalbeti - maniskiai greit susigaudo blogai padare, o man paciai sureagavus i juos ju paciu elgesiu visi "uzvirimai" praeina. Dar daug kalbu, kartais kvailokai jauciuosi aiskindama savo jausmus mazylei, bet, tikiu kad ji viska supranta, su sunum aisku, jau paprasciau jis jau pats nuspeja savo elgesio pasekmes aplinkiniu atzvilgiu.

Su tais pliaukstelejimais tai man atrodo galima taip issiprovokuoti priesgyna, kad paskui tikrai ilgai reiks ieskoti budo susitarti su maziais.

Dar labai mane nustebino tie znaibymai ir kandziojimai, maniskiai niekad to nedare, nezinau, gal maziuke dar prades, bet tokiu atveju sucypciau taip, kaip jinai susizeidus saukia, vaikui bus aisku, kad skauda bigsmile.gif

Ir nesedejimas vezime doh.gif , pranesu panelytei, kad niekur nedingsi ir vaziuosi vezimu, jei nori gali rekti, gali spardytis, bet sedesi vezime, pradzioj rekdavo ir raitydavosi mazdaug puse keliones laiko, dabar jau uztenka papriesgyniauti, kol dirzus susegu, aisku nelabai malonu budavo, kai praeiviai spokso, kaip i mama tirone blush2.gif , bet po truputi tikslas pasiektas biggrin.gif
Atsakyti
Aš kai norėdavau savo >metinukę nuvežti vežimu iš taško A į tašką B, tai apsiginkluodavau visokia veikla ir skanumynais, kurių šiaip normaliai nedažnai duodavau biggrin.gif Dabar tą metodą naudoju jei reikia su ja apsiprekinti parduotuvėje smile.gif
Atsakyti
Paskaitinėju vis aš apie situacijas. Tai toks įspudys, kad mano dukra paauglė rašytu, kaip ji prižiūrėjo jaunesnįjį brolį. Tokios pačios, "bedavonės" kaip jai nugara skauda, kaip kantrybės neturi ir pan., bet aš ja suprantu ir palaikau ja ir nuraminu, ir aišku pinigėliu gauna, bet nereikia pamiršti kad jai tik 13 metu.
O čia mamkos barbes, trukdo matai laiką joms vaikas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2010 08 02, 11:56)
Paskaitinėju vis aš apie situacijas. Tai toks įspudys, kad mano dukra paauglė rašytu, kaip ji prižiūrėjo jaunesnįjį brolį. Tokios pačios, "bedavonės" kaip jai nugara skauda, kaip kantrybės neturi ir pan., bet aš ja suprantu ir palaikau ja ir nuraminu, ir aišku pinigėliu gauna, bet nereikia pamiršti kad jai tik 13 metu.
O čia mamkos barbes, trukdo matai laiką joms vaikas  doh.gif

Kaip gerai kad nors viena brandi asmenybe i sita tema uzeina. O tai mes, Barbes, visai prapultume bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2010 08 02, 11:45)
Aš kai norėdavau savo >metinukę nuvežti vežimu iš taško A į tašką B, tai apsiginkluodavau visokia veikla ir skanumynais, kurių šiaip normaliai nedažnai duodavau biggrin.gif Dabar tą metodą naudoju jei reikia su ja apsiprekinti parduotuvėje smile.gif

Aš tai kažkodėl nemėgstu papirkinėt... Daro ir mano draugė taip, ir daug kas turbūt, bet man - jei reikia, tai turi būt "reikia" be kyšių. Kiek žinau, vaikui būtina nuo vaikystės pajusti ir nusivylimo jausmą, ir suprast, kad ne viskas bus, kaip nori...
Vežime kad maniškė nesėdi, tai aš tik džiaugiuosi, kaip džiaugiausi, kai po mėnesio gyvenimo atsisakė čiulptuko, jei tarkim būčiau tvirtai įsitikinus, kad vežimas būtinas, tai būčiau sodinus ir niekuo nepapirkinėjus.
Kaip kad matau, jog jai dar būtinas pietų miegas, tai guldau lovytėn ir klyksmų bei raitymųsi nesiklausau... Aha, galėčiau imt ant rankų, guost, vėl guldyt, sūpuot ir užtęst isteriją vietoj dešimt minučių į dvi valandas, ir vaikas liktų nepamiegojęs, ir aš susinervinus, dar galėčiau kokius kyšius siūlyt, paskui jų reikėtų vis daugiau...
Geriau jau sukąst dantis, išeit į kitą kambarį, prisiverst negrįžinėt ir tiek.
Manau ir su vežimu tas pat, ir su parduotuve turbūt, nors su parduotuve gal kitas atvejis, vaikui "nereikia" į ją eit, jis kaip ir "paslaugą mamai daro eidamas", tada gal kokios veiklos ir skanumynai visai nieko...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 08 02, 14:55)
Kaip kad matau, jog jai dar būtinas pietų miegas, tai guldau lovytėn ir klyksmų bei raitymųsi nesiklausau... Aha, galėčiau imt ant rankų, guost, vėl guldyt, sūpuot ir užtęst isteriją vietoj dešimt minučių į dvi valandas, ir vaikas liktų nepamiegojęs, ir aš susinervinus, dar galėčiau kokius kyšius siūlyt, paskui jų reikėtų vis daugiau...
Geriau jau sukąst dantis, išeit į kitą kambarį, prisiverst negrįžinėt ir tiek.

Tai gerai kad paklykavus uzmiega. Maniske tai elementariai islipa is lovos ir tiek ziniu doh.gif Ejimas miegot pas mus punktas Nr. 2 su tevu varymu is kantrybes ax.gif
Atsakyti
kol kas migdau lovoje, iš kurios išlipti dar neįmanoma, tuoj bus įmanoma,ir manau, tada miegas kuriam laikui baigsis sad.gif nelaikysiu gi pririšus...
pati nemiegojau nuo metukų, nemanau, kad tai labai gerai. nes kai užmiega mano madam, tai miega tris valandas - vadinas, dar trūksta dienos miego.
o kai pradės normaliai kalbėt, manau, įkalbėsiu dar dienom pamiegot - tokia viltis, kuri miršta paskutinė smile.gif arba daržely gal miegos...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 08 02, 15:31)
kol kas migdau lovoje, iš kurios išlipti dar neįmanoma, tuoj bus įmanoma,ir manau, tada miegas kuriam laikui baigsis sad.gif nelaikysiu gi pririšus...
pati nemiegojau nuo metukų, nemanau, kad tai labai gerai. nes kai užmiega mano madam, tai miega tris valandas - vadinas, dar trūksta dienos miego.
o kai pradės normaliai kalbėt, manau, įkalbėsiu dar dienom pamiegot - tokia viltis, kuri miršta paskutinė smile.gif arba daržely gal miegos...

Tai va pas mus miegai buvo susitvarke...... keletui menesiu, kai is savo lovos perkrausciau atgal i lovele...... kol is jos islipti nepamegino doh.gif Tai dabar islipa, imi nesi atgal paguldai ir taip n sykiu, zaisliukus visus ant sono, tipo "ziurek liales irgi liuli-liuli".... Kartai uzminga, kartais taip ir lieka nemiegojus, nors tada jau vakarop kojos pintis pradeda, griuvineja net is nuovargio, bet vistiek is lovos lipa nors tu ka doh.gif As irgi tikiuosi kad bent darzelyje miegos, kai matys kad kiti vaikai miega (jei tik ji is viso adaptuosis ten)
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2010 08 02, 11:56)
O čia mamkos barbes, trukdo matai laiką joms vaikas  doh.gif

As tai niekur neiskaiciau, kad trukdytu laika, jei zmogus iesko patarimo, tai sveikintina mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Jacinte @ 2010 08 01, 21:06)
Si istorija tarsi apie mus.  smile.gif Perskaiciau ir nusiraminau, nes jau bebuvau beprarandanti kantrybe. Greiciausiai cia toks augimo periodas. Tokioje situacijoje as taip pat padedu norima ar "nenorima" daikta ir tiesiog iseinu is kambario, nueinu ir pradedu ka tvarkyti ir stengiuosi visiskai nekreipti demesio. Man tai siek tiek padeda. Svarbiausia manau paciai stengtis nesusinervinti, nes vaikai tai labai jaucia. Zinoma sunkiausia kai isterijos prasideda viesoj vietoj ar pvz. nakti. Praso gerti, duodu - neima, tik padedu - vel rekia, kad nori. doh.gif  Tuomet reikia ieskoti kitokiu gudrybiu. Kantrybes.  4u.gif

Nuraminot ir mane, tikrai turbūt čia toks etapas. O nebando kaip nors kitaip provokuoti?
Atsakyti