QUOTE(Brigitte @ 2010 08 01, 09:52)
Tiesa sakant nelabai suprantu vaiko pastatymo ant zemes prasmes tam, kad jis pastovetu ir palauktu kol vel paimsiu atgal ant ranku
Kiekvienas pasilenkimas padeti svori ir kiekvienas pasilenkimas ji pakelti - papildoma apkrova stuburui. As nesu pati sau priesas. Tada jau geriau ta svori tiesiog nunesti nuo tasko A iki tasko B be sustojimu
Ir isvis, kam tada nesti? Sodinti i vezima ir keliaut kur reikia be jokiu apkrovu stuburui
Griztant prie mano situacijos gatveje. Nesu is tu kazkur nuolat skubanciu. Esu vaiko auginimo atostogose ir naudoju jas butent vaiko auginimui. Dazniausiai i lauka einam kad ji ten pazaistu ir tik retkarciais mano reikalais. Jei kazkur einam ir dukra susidomi rasos laseliais ant gyvatvores lapu ar zeme sliauziancia sraige, niekad neskubinu jos, pati irgi pritupiu salia paziuret ka ten gero rado (tenka gatveje daznai panasiose situacijose isgirst "einam greiciau" "ko ten stovi" "as taves nelauksiu" ir pan). Bet dabar, nors ir nemegstu sito zodzio, bet tai yra grynu gryniausias OZYS. Dukra savo elgesiu sako: as begiosiu pirmyn - atgal o tu sekiok is paskos arba jei jau sito nedarai, tai nesiok mane ant ranku. O as irgi zmogus su ivairiom emocijom. Man pabosta tas betikslis jos sekiojimas. Man paskausda nugara ja betampant ant ranku. Vat ir norisi rasti elgesio modeli, kad ir vaikui tiktu, ir mamai gerai butu

Griztant prie mano situacijos gatveje. Nesu is tu kazkur nuolat skubanciu. Esu vaiko auginimo atostogose ir naudoju jas butent vaiko auginimui. Dazniausiai i lauka einam kad ji ten pazaistu ir tik retkarciais mano reikalais. Jei kazkur einam ir dukra susidomi rasos laseliais ant gyvatvores lapu ar zeme sliauziancia sraige, niekad neskubinu jos, pati irgi pritupiu salia paziuret ka ten gero rado (tenka gatveje daznai panasiose situacijose isgirst "einam greiciau" "ko ten stovi" "as taves nelauksiu" ir pan). Bet dabar, nors ir nemegstu sito zodzio, bet tai yra grynu gryniausias OZYS. Dukra savo elgesiu sako: as begiosiu pirmyn - atgal o tu sekiok is paskos arba jei jau sito nedarai, tai nesiok mane ant ranku. O as irgi zmogus su ivairiom emocijom. Man pabosta tas betikslis jos sekiojimas. Man paskausda nugara ja betampant ant ranku. Vat ir norisi rasti elgesio modeli, kad ir vaikui tiktu, ir mamai gerai butu

Kiek paskaičiau, tai susidariau tokį įspūdį - jei vaikas sėdi vežime ir reikia iš taško A į tašką B, tai tiesiog sodint į vežimą ir vežt... Nes kaip matau, laisvės, kai reikia, ji irgi gauna pakankamai.
O dėl lakstymo pirmyn atgal, jei kol kas neina kitaip susitart, tada irgi vežčiau vežimu pavojingose vietose, o nepavojingose leisčiau lakstyt... pirmyn, atgal, kairėn dešinėn ar vietoj stovėt...
Maniškė mat nuo metukų su trupučiu vežime nesėdi (paskutinis pasisėdėjimas baigėsi fizišku vežimėlio saugos diržų sutraukymu), tai todėl apie nešiojimą ir kalbėjau... Pas mane tai kol kas beveik vienintelis užtikrintas būdas nueit iš taško A į tašką B

O dėl krūvio nugarai pastatant ir paimant... Hm... Tiesą sakant, man didesnis krūvis gaunasi nešti nepastatant ar nepaleidžiant pabėgiot ilgą laiko tarpą, o paties paėmimo momentu ar nuleidimo kol kas krūvio kaip ir nepajuntu.
Bet čia jau aišku ne į temą.