Žinokit šiandien ėjau pasivaikščioti su teta ir savo krikštasūniu (4 metai).. Jie ruošiasi važiuoti pas gimines į Latviją, tai ėjom ir aptarinėjom, ką jis ims į kelione, ką jam reikia dar nupirkti (sulčių ir sausainiukų mašinoje valgyti

)..teta sako einam į parduotuvę nupirksim sausainių ir dešrytės sumuštiniams, tai mažius kaip užsiožiavo

neeisu, sustojo vidury kelio ir rėkia NEEISIU, teta vis bando pakalbinti, kad einam, pažiūrėsim gal atvežė kokių naujų prekių, einam reikia gi tėveliui dešrytės nupirkti, nes nepavalgys bus silpnas na ir pan... o jis vis tiek neeisiu.. mato, kad artinasi mama, tai tupia, o galiausiai visai atsisėdo ant asvalto

teta sako jam, kad kelkis, juk niekas nesėdi ant žemės, o tas Bac ir atsigulė

jau žiūriu teta garuoja, priėjo prie jo, paėmė už rankos ir kelia (tempia, kad atsistotų), bet vaikas tai jau nemažas, užsispyrė ir priešinasi, nesikelia ir vis rėkia niekur aš neeisiu. Girdžiu jau balsą pakėlė ant mažojo ir vis tempia, o tas nesistoja. Sakau duok aš pabandysiu.. teta pikta kaip širšė (parduotuvėlėl jau tuoj užsidaro, vaikas isterikuoja, žmonės per langus išlindę stebi, kas vyksta) sako, daryk ką tik nori. Vaikas į mane kvadratinėm akim žiūri ir rėkia nesikelsiu, neeisiu. Aš gi, jau visokiausių būdų prisiskaičiusi ir pan.. sakau nesikelk, pagulėkim, priėjau ir atsisėdau šalia ant asvalto.. nu toliau cirkas tikras buvo.. vaikas iš netikėtumo rėkti nustojo, sako kodėl tu sėdi, aš jam atsakau, kad tu sėdi ir aš nusprendžiau pasėdėt, kad tau liūdna nebūtų. Vaikas (atsikelia ir mane už rankos paėmęs traukia, kad kelčiausi): nesėdėk ant asvalto, gi išpurvinsi kelnytes...žmonės gi nesėdi ant žemės - nešvaru, nesveika

galvojau numirsiu iš juoko, bet gi negaliu juoktis iš vaiko, tai klausiu, o kodėl tu gulinėji, nebijai išpurvinti rūbelių.. jis sako aš negaliu eiti man akmenukas koja duria, reikia akmenuką išimti

išėmėm tą nelemtą akmenuką, tai spėjom ir iki parduotuvės nueiti ir jokių 'psichų' daugiau nebuvo... tik vis teta negalėjo apsiramti: "juk galėjo pasakyti, kad akmenukas įkrito, o ne vartytis ant žemės"