Įkraunama...
Įkraunama...

Kai mamai baigiasi kantrybė..

kartais man irgi pritruksta kantrybes, nors siaip ir daug jos turiu atrodo biggrin.gif . mes su isterijom tik pradedam kovot, nes tik dabar priejom toki perioda. kai paklausi ko nors patarimo is ju patirties tai isgirsti atsakyma kad ju vaikai taip nesielge arba isgirstu tik zodi musti, musti musti, eh...kai kuriuo atveju tevai padaro meskos paslauga vaikui, jis gali uzsisklesti savyje, gali but pristabdytas tobulejimas. maciau viena kart atveji kai mama mazoje parduotuveje kur buvo daug zmoniu dukrai pasiule i uzpakali, ir uz ka?ogi uztai kad ji norejo pasizvalgyt tarp zmoniu,ji buvo rami.tokiu atveju ji tikrai nesuprastu nei uz ka gavo...pirma karta mano vaikas poliklinikoj parode isterija kad neisejo jam laiptais palaipiot,o mane pasmerke kai kas kad neleidau vaikui nuo laiptu nusirist ir pristabdziau,ko pasekoje buvo isterija. Antrakart ,t.y. siandien susiduriau su jo isterija parke,kad neleidau voliotis pelkej (jam 1m 4men.).nekilo ranka suduot,o gal reikejo plaukstelt.nes niekas nepadejo ka bedariau.pasiemiau ant ranku nereaguodama kaip elgiasi ir tiesiu taikymu namo.tai apsiramino vistiek. dar nezinau veiksmingo budo kaip su tokiom isterijom kovot. gal atsiras kas ir mane uzsipuls, bet perdaug neteiskit smile.gif
Atsakyti
balta rozyte, na jus saunuole tikrai 4u.gif VISI vaikai (su retom isimtim) nori ishsipurvinti, nori iskraustyti siuksliadeze, nori paimti tai, kas nepasiekiama, nori visu demesio, ir NESUPRANTA, kodel negalima, kodel namie galima parekt, o jau pardej ne, NEMOKA isreiksti savo jausmu ir nemoka pasakyti, ko nori. Taip kad jusu vaikas butent toks kaip ir visi, jis nieko nedaro baisaus smile.gif As visada bandau nukreipti demesi, kai buna situacija, kada imanoma nukreipti. Ir kuo reciau sakyti 'ne', kad nepatapciau burbekle, nieko neleidzianti. Zinoma, ribos viskam yra. O kaip manai, jei savo vaikucius, kai oziukai i sikna duria, tiesiog apkabintume atsitupusios, ziuredamos i akeles pasakytume, kad suprantam, kaip jie kazko nori, bet yra kaip yra ir kitaip buti negali, kartu paliudetume ir leistume paraudot i mamos peti is tos nevilties biggrin.gif As cia garsiai svarstau visokius budus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_rožytė @ 2009 11 20, 21:04)
kartais man irgi pritruksta kantrybes, nors siaip ir daug jos turiu atrodo  biggrin.gif . mes su isterijom tik pradedam kovot, nes tik dabar priejom toki perioda. kai paklausi ko nors patarimo is ju patirties tai isgirsti atsakyma kad ju vaikai taip nesielge arba isgirstu tik zodi musti, musti musti, eh...kai kuriuo atveju tevai padaro meskos paslauga vaikui, jis gali uzsisklesti savyje, gali but pristabdytas tobulejimas. maciau viena kart atveji kai mama mazoje parduotuveje kur buvo daug zmoniu dukrai pasiule i uzpakali, ir uz ka?ogi uztai kad ji norejo pasizvalgyt tarp zmoniu,ji buvo rami.tokiu atveju ji tikrai nesuprastu nei uz ka gavo...pirma karta mano vaikas poliklinikoj parode isterija kad neisejo jam laiptais palaipiot,o mane pasmerke kai kas kad neleidau vaikui nuo laiptu nusirist ir pristabdziau,ko pasekoje buvo isterija. Antrakart ,t.y. siandien susiduriau su jo isterija parke,kad neleidau voliotis pelkej (jam 1m 4men.).nekilo ranka suduot,o gal reikejo plaukstelt.nes niekas nepadejo ka bedariau.pasiemiau ant ranku nereaguodama kaip elgiasi ir tiesiu taikymu namo.tai apsiramino vistiek. dar nezinau veiksmingo budo kaip su tokiom isterijom kovot. gal atsiras kas ir mane uzsipuls, bet perdaug neteiskit  smile.gif

Žmonėms niekada neįtiksi. O aš susilaukiau komentarų kažkada parduotuvėj, nes leidau lipt laiptais. Dukra dar nelabai mokėjo vaikščiot, bet labai norėjo. Ir kokia aš bloga motina buvau, nes vaikui gi taip sunku lipti, o aš atseit verčiu lipti ir tyčia nenešu ant rankų lotuliukas.gif
Dėl pelkės teisingai, manau, padarėt. Jei vaikas didesnis, prieš tai galima ir paaiškint, kokios bus pasekmės (sušlaps, susirgs, eis namo), o jam vistiek nepaklausius būtent taip ir padaryti. Mums tai padeda.

Bet to apkabinimo, kai vaikas isterikuoja, tai aš nesuprantu g.gif Maniškė nesileidžia, nors tu ką. Dar labiau supyksta, muštis pradeda ir tenka mamai bėgt biggrin.gif
Atsakyti
mylimuke, gal man taip paprasta su tuo apkabinimu nuramint, nes mano dar maza pana-niekaip is mamos gniauztu nepasprunka ir mamos neprimusa biggrin.gif priverstinai gauna nurimti, bet ir nebuna baisu, nes mama cia pat. pirmas 10sekundziu labai supyksta, kaip drisau ja taip apkabint, o paskui nusileidzia, susvelneja, pati apsikabina smile.gif gal kai bus didesne ir nebeiseis taip...
Atsakyti
Su tais apkabinimais man irgi nesigauna... Bandziau kelis kartus, tik gavau nuo vaiko i veida... Td dar labiau supykau.. Vyras vaika paguldo i lova ir neleidzia islipti kol nenusiramins.. Kartais gal ir veikia, bet kartais nesustoja verkti, td neiskenciu ir paimu ant ranku. Vyras pyksta, bet negaliu sirdis plysta smile.gif
Atsakyti
Su dirzu niekada, maziukui tipo pliauksteliu, kai prisisioja po stalu doh.gif
Pries musima schmoll.gif
Atsakyti
Na, mums mustis kol kas nereikia- išsisprendziam savo problemytes ir su oziukais susitariam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2009 11 21, 15:32)
mylimuke, gal man taip paprasta su tuo apkabinimu nuramint, nes mano dar maza pana-niekaip is mamos gniauztu nepasprunka ir mamos neprimusa  biggrin.gif priverstinai gauna nurimti, bet ir nebuna baisu, nes mama cia pat. pirmas 10sekundziu labai supyksta, kaip drisau ja taip apkabint, o paskui nusileidzia, susvelneja, pati apsikabina smile.gif gal kai bus didesne ir nebeiseis taip...

Esu bandžiusi ne kartą, ir kai buvo maža, vistiek tik dar didesnis pyktis kildavo. Gal paprasčiausiai netinka toks būdas mums. Dabar dažniausiai užtenka kalbėjimo, nuraminu lėtai kalbėdama, nukreipdama dėmesį ar jai ožiuojantis tiesiog ignoruodama. O tada jau galima kalbėtis apie reikalą, nes bandant vienai kitą perrėkti ir mamai kantrybė kartais gali trūkti karsta.gif Kuo ramiau pati jaučiuosi, tuo ramesnis vaikas.

QUOTE(agute07 @ 2009 11 21, 20:09)
Su dirzu niekada, maziukui tipo pliauksteliu, kai prisisioja po stalu  doh.gif
Pries musima schmoll.gif

O šito nepatarčiau daryti. Šlapinimasis yra normalus kiekvieno žmogaus procesas, už tai bausti negalima. Geriau sugalvokit efektyvesnių būdų, kaip pratinti ant puoduko. 4u.gif
Atsakyti
geriausias budas atkreipti demesi padurnioti pasivalioti ( jai namie aisku biggrin.gif ) , as vakar pvz kai pradejo isterikuot paemiau zaisla ir pradejau JUO su dukryte kalbetis , visokiais nesamones jau neprisimenu ka ten pasakojau bet ir gert jam duodavau ir valgyt kose, ir ant puodelio sodinau tipo ant puoduko- susidomejo-nurimo islindo is po stalo ir pradejo su juo zaist, o anyta tuo tarpu begiojo apsiasarojusi ir reke kad greitaja kviesciau kad vaikas rekia po stalu be perstojimo visa pusvalandi doh.gif , po to kai viskas nurino klausiu jos, ka greitoji galetu padaryt? blink.gif sako raminamuju ileistu kokiu doh.gif biggrin.gif 2 METU VAIKUI!!!!! zodziu mamytes kantrybes viskas praeina svarbiausia islikti ramiom kad vaikas jokiu budu nepamatytu kad esi bejege ir nezinai ka daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mixasia @ 2009 11 22, 21:31)
geriausias budas atkreipti demesi padurnioti  pasivalioti ( jai namie aisku biggrin.gif ) , as vakar pvz kai pradejo isterikuot paemiau zaisla ir pradejau JUO su dukryte kalbetis , visokiais nesamones jau neprisimenu ka ten pasakojau bet ir gert jam duodavau ir valgyt kose, ir ant puodelio sodinau tipo ant puoduko- susidomejo-nurimo islindo is po stalo ir pradejo su juo zaist, o anyta tuo tarpu begiojo apsiasarojusi ir reke kad greitaja kviesciau kad vaikas rekia po stalu be perstojimo visa pusvalandi doh.gif , po to kai viskas nurino klausiu jos, ka greitoji galetu padaryt? blink.gif  sako raminamuju ileistu kokiu doh.gif  biggrin.gif 2 METU VAIKUI!!!!! zodziu mamytes kantrybes viskas praeina svarbiausia islikti ramiom kad vaikas jokiu budu nepamatytu kad esi bejege ir nezinai ka daryti mirksiukas.gif

smile.gif anytos kartais pavaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 11 22, 22:46)
smile.gif anytos kartais pavaro smile.gif

Ne tik anytos, bet ir mamos wink.gif
Atsakyti
kai pritruksta kantrybes paprasciausiai ignoruoju vaika. nekreipiu demesio nei i ozius, nei i rekima, ar betikslius prasymus. jei pradeda isterikuoti iseinu i kt kambari, tada eina verkdamas is paskos ir tenka paimti ant ranku, o kartais net pliaukstelti per pampersa biggrin.gif geriausias budas nuraminti, tai duoti to ko nori vaikas, arba nukreipti demesi. aisku vaikas turi buti ne slapias, pavalges ir isimiegojes.
musu tetis zymiai kantresnis ir eis "ant pavadelio" vaikui biggrin.gif na o as visiskai neturiu kantrybes doh.gif
Atsakyti