Įkraunama...
Įkraunama...

Kai mamai baigiasi kantrybė..

QUOTE(mylimuke @ 2009 11 18, 17:24)
Tos mamos puola į vieną kraštutinumą (nieko nedaryti), o jūs į kitą. Ir niekuo jūs ne geresnė už jas. "Liga" (o iš tikrųjų- normalus vaiko vystymosi etapas) gali pasireikšt ne tik aktyvia forma (rėkimu, bėgimu, draskymusi), bet ir perdėtu pasyvumu, nesidomėjimu pasauliu, aplinka (o kas, jeigu mama ir už tai lups?), užsisklendimu. O gal ir maištavimu, tyčiniais išsišokimais (dažnai paauglystėje). O ir koks puikus pavyzdys vaikams: "muši, reiškia turi viršenybę prieš mušamąjį". Manot, nepanaudos to kieme ir ateity savo šeimoje?
Puikiai iliustruojate jau anekdotų patapusią frazę "muša- reiškia myli"  doh.gif

Mylimuke aciu uz nuoroda 4u.gif As irgi pries musima,nes pati taip buvau aklejima.Buvau viena karta sudavusi savo mazylei i subine ir tai per pampersa doh.gif doh.gif doh.gif bet buvau isejusi is pusiausvyros su jos kritimais,isterijom ir tt.Kai jai sudaviau ji sako: - mamai padalysiu saca.Man nezmoniskai pribloske jos tokia reakcija.Mes abidvi kalbejomes apsikabinusios.Man sirdi taip skaudejo,apsiverkiau iskarto verysad.gif verysad.gif verysad.gif Kai dbr ji neklauso ir truksta kantrybe nusisukusi nuo jos pastoviu ir tada kimbu i auklejima mirksiukas.gif buna kartais pradedu aukstesniu tonu kalbeti,zinau,kad irgi negerai.Vaikas supranta kaip santykiu aiskinima.Sunkoka - toms mamos kurios vaika augina namuose ir mazai kas padeda.Mano atvejis panasus.Uztat kantrybe kaupiu kai miegu mirksiukas.gif
Atsakyti
Man tai ramus tonas visada pasiteisina. O stai kazkada nunesiau i lovyte, tai verkdamas ir trepsedamas lovyte sulauze. Jokios naudos. Dar labiau isiaudrino ir susierzino. Net nebandau jokiu isvedinejimu is kambario ir tt. Atsitupiu ir aiskinu jo akiu lygmenyje. Gal ir paverkia, bet tikrai isiklauso, nes nustoja daug greiciau verkti, nei pvz kai buvo ikeltas i lovyte smile.gif
Atsakyti
[quote=zverelis2,2009 11 19, 17:56]
ISMESIU TAVO MIKI MAUZA" tai jos mylimiausias zaislas is didziosios raides.
Skaiciau knygoje apie vieninteli ir nepakartojama vaiko zaisliuka.Negalima,kad vaikas priprastu prie vieno zaislo.Vaiko mylimiausias zaislas - pasaulio virsune po tevu. Reikia kuo greiciau atpratinti ir nemanipuliuoti,kad ismesite miki mauza i siuksliu deze.Cia didziausia vaiko trauma kai jis isgirsta jusu zodzius.Cia jokia ne bausme cia - manipuliacija vaiko jausmais.Jis myli sita zaisla,prisirises labai.Kodel kiti vaikai turi zailsus ir nesa i mokykla,slepia kuprineje g.gif buna nuplyses,koks pvz kiskis be ausies smile.gif ir buna,kad ji praranda.Praradimas prilygsta mirciai.Taigi apie ta mike pagalvokite. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2009 11 24, 16:29)
Man tai ramus tonas visada pasiteisina. O stai kazkada nunesiau i lovyte, tai verkdamas ir trepsedamas lovyte sulauze. Jokios naudos. Dar labiau isiaudrino ir susierzino. Net nebandau jokiu isvedinejimu is kambario ir tt. Atsitupiu ir aiskinu jo akiu lygmenyje. Gal ir paverkia, bet tikrai isiklauso, nes nustoja daug greiciau verkti, nei pvz kai buvo ikeltas i lovyte  smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Su dukryte paprastai susitariu- ji tikrai manimi pasitiki smile.gif Paaiskinu kad blogai elgiasi ir ji paprastai supranta ka blogai padare. O del berniuku... Zinau, kad juo auginti reikia taip , kad nepazeisti ju savigarbos ir pasitikejimo savimi g.gif Tad su tom isterijom ir kritimais tiesiog beda schmoll.gif Palieki be demesio- nukencia sese, nubaudi- kencia savigarba doh.gif . O laiko jiems tikrai daug skyriu nes be galo juos myliu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 11 18, 17:29)

Elementariausias patarimas- išlieti pyktį kitur ir išmokyti to vaiką.

tai kur ta pykti islieti? unsure.gif ypac vaikas, kur turetu ta pykti deti? as pati nesu piktas zmogus, mane isvada is kantrybes tik dukters isterijos doh.gif ir tada nei ramus kalbejimas nei rekimas nepadeda. kad siaip sau supykusi ji rektu tai dar nieko, bet kad pardeda visokias nesamones daryti arba prisigalvoja kazkokiu taisykliu stilium ne ten stovi, neik ten-eik kitur, neziurek arba ziurek, neklausinek (kaip ji sako, nors turi galvoje nesnekek) ir panasiai. nubrauki jai asara tai ji tipo griebia ta asara is ranku ir dedasi sau ant veido klykdama "mano" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 11 27, 00:52)
tai kur ta pykti islieti?  unsure.gif ypac vaikas, kur turetu ta pykti deti? as pati nesu piktas zmogus, mane isvada is kantrybes tik dukters isterijos  doh.gif ir tada nei ramus kalbejimas nei rekimas nepadeda. kad siaip sau supykusi ji rektu tai dar nieko, bet kad pardeda visokias nesamones daryti arba prisigalvoja kazkokiu taisykliu stilium ne ten stovi, neik ten-eik kitur, neziurek arba ziurek, neklausinek (kaip ji sako, nors turi galvoje nesnekek) ir panasiai. nubrauki jai asara tai ji tipo griebia ta asara is ranku ir dedasi sau ant veido klykdama "mano"  doh.gif

Prajuokinot su ta ašara hihihi.gif (nors jums turbūt nejuokinga). O tai ir klausot, kai varinėja "neik ten, stovėk ten"? mastau.gif Maniškė irgi panašių ožių privalgius: "noriu valgyt", duodu valgyt, tada rėkia "nenooooriu", "paimk ant rankų", paimu, tada "nelįsk" doh.gif Neatradau dar vieno būdo visiems atvejams, kartais apkabinimas padeda, kai ji pati leidžiasi, kartais tiesiog palieku, kol išsivaikščios ožiai.
O pyktį išlieti galima į pagalvę (standartinis būdas), plaunant grindis, šveičiant vonią ar tiesiog išeinant į kitą patalpą/lauką nusiraminti. O ką vaikui galima pasiūlyti- gal pašokinėti, palakstyti (saugiai), kol išsidūks? Na, gal su didesniu vaiku susitarti, kad jeigu pyksi, tai išsiliek taip ir anaip.

P.S. O kaip didžioji reaguoja į naują šeimos narį?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 11 27, 00:04)
Prajuokinot su ta ašara hihihi.gif  (nors jums turbūt nejuokinga). O tai ir klausot, kai varinėja "neik ten, stovėk ten"? mastau.gif  Maniškė irgi panašių ožių privalgius: "noriu valgyt", duodu valgyt, tada rėkia "nenooooriu", "paimk ant rankų", paimu, tada "nelįsk"  doh.gif  Neatradau dar vieno būdo visiems atvejams, kartais apkabinimas padeda, kai ji pati leidžiasi, kartais tiesiog palieku, kol išsivaikščios ožiai.
O pyktį išlieti galima į pagalvę (standartinis būdas), plaunant grindis, šveičiant vonią ar tiesiog išeinant į kitą patalpą/lauką nusiraminti. O ką vaikui galima pasiūlyti- gal pašokinėti, palakstyti (saugiai), kol išsidūks? Na, gal su didesniu vaiku susitarti, kad jeigu pyksi, tai išsiliek taip ir anaip.

P.S. O kaip didžioji reaguoja į naują šeimos narį?

i tai ar ar klausom kai ji vadovauja, tai ziurint kokie tie jos norai..atsizvelgti atzizvelgiam pvz jei ji nenori kad prie jos kas lystu, bet i tokius ozius kai ji pvz neleidzia iseiti pro duris tai nekreipiam demesio, nes cia jau nesamone doh.gif

susitarti su ja pykcio metu be sansu, kol neisizviegia tol atrodo kurcia bet kokiems zodziams.

i sesute reaguoja gerai, nori rupintis, padeda sauskelnes keisti, nori prisiglausti, paglostyti. buna kad "sumazeja" praso kad ja paimtu ant ranku, naktimis atslenka i musu lova pamiegoti doh.gif

tiesa dar jai naktimis uzeina tokie priepuoliai unsure.gif miega ir gal susapnuoja ka ar kaip.. ir kad prades rekti doh.gif taip pat niekas nepadeda, ateini paguosti o ji vel pradeda, tai uzdeg sviesa tai uzgesink, tai iseik, tai ateik, nestovek, sedek, gulek ir pan. ir zviega..net iskaimynu gavom pastabu..tipo tai cia tas vaikas kur naktimis rekaloja doh.gif

tokis patarimas kad iseti i kita kambari arba ja palikti viena kamrayje nelabai veikia, nes ji eina is paskos ir viena kambaryje nebuna. dar vios sitos pykcio scenos baigiasi tuo kad ji apsisiusioja i kelnes doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 27 lapkričio 2009 - 10:57
Bandėm kelis kartus bausti dukrą pliaukštelint per užpakalį, jokios naudos iš to, dabar kai tik išlenda ožiukai, nekreipiam dėmesio į ją, iškart nusiramina smile.gif ji mėgėja dėmesį atkreipti rėkdama, tai mokinam sakyti prašau smile.gif aš pati kai netenku kantrybės, o tai būna tikrai nedažnai, stengiuosi nukreipti mintis kitur, arba kai susipykstam su dukryte, iškart ir susitaikom, apsikabinam.
Atsakyti
Stengiuosi tiesiog išeiti iš kamabrio arba skaičiuoju iki 10.
Atsakyti
as pykti isverkiu nes kazkaip laikyt savyje ner jegu musimas nepadeda saukimas irgi ne doh.gif doh.gif doh.gif dickis tai pykiam isreiskia isterija doh.gif mazasis paskuij broly bet mazajam pasaku kad gausi dyza ir nurimsta mirksiukas.gif (dirza)
kartais iseinu i vonia uzsidarau ir pabunu ax.gif o ka daryt kai nervai nelaiko ir musimas nepadeda atrodo kad galva dauzyk i siena doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 11 27, 11:43)
susitarti su ja pykcio metu be sansu, kol neisizviegia tol atrodo kurcia bet kokiems zodziams.

i sesute reaguoja gerai, nori rupintis, padeda sauskelnes keisti, nori prisiglausti, paglostyti. buna kad "sumazeja" praso kad ja paimtu ant ranku, naktimis atslenka i musu lova pamiegoti  doh.gif

tiesa dar jai naktimis uzeina tokie priepuoliai  unsure.gif  miega ir gal susapnuoja ka ar kaip.. ir kad prades rekti  doh.gif taip pat niekas nepadeda, ateini paguosti o ji vel pradeda, tai uzdeg sviesa tai uzgesink, tai iseik, tai ateik, nestovek, sedek, gulek ir pan. ir zviega..net iskaimynu gavom pastabu..tipo tai cia tas vaikas kur naktimis rekaloja  doh.gif

Pykčio priepuolio metu tikrai neįmanoma susitarti, o ir nereikia, negirdės nei rėkimų, nei gražių žodžių. Geriau tada, kai vaikas geros nuotaikos smile.gif
Gerai, kad nori sesute rūpintis ir taip reaguoja. O tas "sumažėjimas" palyginus irgi normalu, kai atsiranda naujas šeimos narys ir jai automatiškai dėmesio kažkiek sumažėjo.
Mums irgi būdavo, kad naktį tokie rėkimai užeidavo. Gal susapnuodavo, tai kol visai neišbudindavau, ir nenustodavo. Bet jau kai prasideda ožiai (eik, neik, daryk, nedaryk), tai palieku lovytėj, būna, kad apsiverčia ir toliau miega mastau.gif

QUOTE(vasarele85 @ 2009 11 27, 17:52)
as pykti isverkiu nes kazkaip laikyt savyje ner jegu musimas nepadeda saukimas irgi ne  doh.gif  doh.gif  doh.gif dickis tai pykiam isreiskia isterija  doh.gif  mazasis paskuij broly bet mazajam pasaku kad gausi dyza ir nurimsta  mirksiukas.gif  (dirza)
kartais iseinu i vonia uzsidarau ir pabunu  ax.gif  o ka daryt kai nervai nelaiko ir musimas nepadeda atrodo kad galva dauzyk i siena  doh.gif

O kitais būdais ar bandėt su vaikais susitarti?
Panašu, kad visiems trims reikėtų išmokti valdyti pyktį 4u.gif
Atsakyti