Įkraunama...
Įkraunama...

Akių problemos, priežiūra ir pan.

Tuomet belieka tik su gydytoja įtikinti ją, kad linzės gali negrįžtamai pakenkti regėjimui - juk daromos net ragenos transplantacijos operacijos, tad kad saviškės su linzėmis į paraudusias akis nesugadintų... po to irgi tik transplantacija padėtų. Aš dabar nešioju tik tiek, kol akys nerausta... pradeda raust, iš karto atgal prie akinių.
Atsakyti
apie bet ka galima rasti ir neigiamu dalyku....tas pats ir su sia operacija...tas pats ir su kontaktiniais lesiais ar akiniais...o siaip ka sakua tikrai zinau nes si straipsni jau esu skaicius ir domejusis...operacija visgi pasidariau ir nesigailiu..
Atsakyti
del gydytoju,kurie nusiteikia pries sia operacija-sakoma-,kad jei visi trumparegiai ir toleregiai pasidarytu sias operacijas,akiu gydytojai liktu be darbo......tai gi....o vienareiksmio atsakymo niekada nebuvo ir nebus..bet tas pats del lesiu-atsimenu ,kai pradejau nesioti-mano akiu gydytoja laba(pabreziu -labai)rekomendavo,nes mat jai i kisene byredavo kapeikos nuo tu kam nors isiulytu bent jau pabandyti ir parduotu lesiu....o jie taip pat nera nekaltas stebuklas-sausina akis,o jei dar uzdegimai....vystosi astigmatizmas(po leto,bet vis gi ir lasas po laso akmeni prataso),deformuoja akies isgaubima ir pan...neesu gydytoja,taigi jei pasidometumete siuo dalyku manau rastumete daug straipsniu,negirianciu lesiu,ar akiniu..zmoniu akys,kurie nesioja akinius tampa kazkokios,net nezinaukaip cia pasakius,bet matosi,kai toks zmogus be akiniu,akys tokios kaip kurmio(sorry uz issireiskima,bet,kas nesioja akinius su didesniu minusu,turbut suprantat apie ka as cia)nors as neesu pries akinius,bet pati ju niekada negalejau nesioti ir nenesiociau...pati irgi jau trys metai po tokios op,jokiu nusiskundimu tfu tfu tfu...beje,kiekvienas tos operacijos negali leisti sau pasidaryti,juk ne 50 litu kainuoja...bet bent jau pasvajoja...as pries tai kokius 5 metus svajojau(dar lietuvoj nedare)....
Atsakyti
QUOTE(freddda @ 2005 11 08, 12:50)
del gydytoju,kurie nusiteikia pries sia operacija-sakoma-,kad jei visi trumparegiai ir toleregiai pasidarytu sias operacijas,akiu gydytojai liktu be darbo......tai gi....o vienareiksmio atsakymo niekada nebuvo ir nebus..bet tas pats del lesiu-atsimenu ,kai pradejau nesioti-mano akiu gydytoja laba(pabreziu -labai)rekomendavo,nes mat jai i kisene byredavo kapeikos nuo tu kam nors isiulytu bent jau pabandyti ir parduotu lesiu....o jie taip pat nera  nekaltas stebuklas-sausina akis,o jei dar uzdegimai....vystosi astigmatizmas(po leto,bet vis gi ir lasas po laso akmeni prataso),deformuoja akies isgaubima ir pan...neesu gydytoja,taigi jei pasidometumete siuo dalyku manau rastumete daug straipsniu,negirianciu lesiu,ar akiniu..zmoniu akys,kurie nesioja akinius tampa kazkokios,net nezinaukaip cia pasakius,bet matosi,kai toks zmogus be akiniu,akys tokios kaip kurmio(sorry uz issireiskima,bet,kas nesioja akinius su didesniu minusu,turbut suprantat apie ka as cia)nors as neesu pries akinius,bet pati ju niekada negalejau nesioti ir nenesiociau...pati irgi jau trys metai po tokios op,jokiu nusiskundimu tfu tfu tfu...beje,kiekvienas tos operacijos negali  leisti sau pasidaryti,juk ne 50 litu kainuoja...bet bent jau pasvajoja...as pries tai kokius 5 metus svajojau(dar lietuvoj nedare)....

Mano požiūriu, nėra nieko, kas nekenkia, bet minusas po operacijos - vis tiek senatvėje teks akinius užsidėt, nes lazeriu regėjimą galima koreguoti tik vieną kartą. Geriau jau liksiu prie akinukų ir retkarčiais - linzių.
Atsakyti
senatvej prisireikia akiniu skaitimui,nuo atsiradusios toliaregystes,taigi ju nesioti nereikia,tik uzsidet kai prisireikia ka skaityti...ir kai mane guosdavo,kad senatvej visai nereiks akiniu(tipo atsirandanti toliaregyste isnaikins trumparegyste...),man neatrode,kad tai protingas paguodimas...juk kur dar ta senatve blink.gif o siaip tai as nesiekiu ka nors itikinti,kad va operacija gerai,lesiai ir akiniai blogiau ar geriau...kiekvienas turim savo galva,tai kiekvienas ir pasirenkam ,kas mums geriau ir priimtiniau...beje,operacija gan naujas dalykas,todel atrodo gan rizikingas(na is dalies ir yra,o gal dar bus kada irodyta ,kad ir nieko gero is to),tai ne kiekvienam uztenka drasos ir ryzto tam...
Atsakyti
Klausykit, merginos, apie tuos akių pratimus - kas žino, kur juos apskritai rasti? Kaune, pvz?
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 11 14, 17:06)
Klausykit, merginos, apie tuos akių pratimus - kas žino, kur juos apskritai rasti? Kaune, pvz?

Jei tiks, tai cia rasiau tuos pratimus. Dar knygu buna pirkt knygynuose, bet sitie pratimai neblogi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2005 11 14, 18:31)
Jei tiks, tai cia rasiau tuos pratimus. Dar knygu buna pirkt knygynuose, bet sitie pratimai neblogi  ax.gif

Ačiū smile.gif O realiai padeda? Kiek? Kas bandė? Man vaikui reikia... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 lapkričio 2005 - 20:42
QUOTE(Noa @ 2005 11 14, 20:41)
Ačiū smile.gif O realiai padeda? Kiek? Kas bandė? Man vaikui reikia... sad.gif

su vaikais yra labai sunkus, jie valios neturi nei pratimams daryti, nei laikytis darbo ir poilsio rėžimo sad.gif

jeigu vaikas turi problemų su regėjimu reikėtų:
kuo daugiau valgyti daržovių (ypač kopūstai, špinatai, brokoliai), vasarą - daug mėlynių (taigi Noa teks išmokti uogauti, jeigu dar nemoki), iš maisto dar gerai valgyti kepenis (ne per dažnai), vitaminai stebuklų nedaro - juos gerti reikėtų karts nuo karto, ne uoliai kaip kasdieninę duoną

kuo mažiau TV ir kompo - jeigu jau TV ar kompas tai tik įjungus gerą šviesą (vakare) - daryti pertraukas
kompą pastatyti priešais langą, kad vaikas kuo dažniau pasižiūrėtų pro langą į žalumą ir tolį
dar nestatyti TV ir kompo taip, kad dienos šviesa kristų ant ekrano, t.y. prietaisai turi būti nugara į langą
kuo daugiau būti grynam ore - laisvalaikis toks, kad akys nebūtų įtemptos

akims lavinti labai gerai yra tenisas (kamuoliuko judesiai stiprina akis ir jų raumenukus)

nereikia dažnai keisti vaikui akinių lęšių į stipresnius (nes akys pripranta, t.y. vis labiau tingi dirbti)

dar gerai žalia arbata

nervai kenkia regėjimui

pratimai yra gerai - jeigu priversi savo vaiką daryti 4u.gif

daugiau neatsimenu patarimų

namuose galiu daugiau pasižiūrėti
Atsakyti
kazkada turejau -8,nesiojau akinius,po to linzes kelis metus,uzsiknysau galutinai ir pries 7metus padariau operacija Maskvoje.Liuks!Aisku,pasikankinau kol pagijo,bet dabar dziaugiosi geru regejimu.
Atsakyti
aš irgi dažnai sėdžiu prie kompo, galvoju gal galiam kokius akiniukus įsigyti, kad taip neskaudėtų akys, su antireflexine danga , na man tai atrodo, kad apsaugotų.Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(otta @ 2006 01 20, 09:42)
aš irgi dažnai sėdžiu prie kompo, galvoju gal galiam kokius akiniukus įsigyti, kad taip neskaudėtų akys, su  antireflexine danga , na man tai atrodo, kad apsaugotų.Ką manot?

akis skauda nuo netaisyklingo darbo su kompiuteriu, o ne nuo kompiuterio

dirbant su kompu
1. reikia kuo dažniau daryti pertraukas, pažiūrėti į tolį,
2. atstumas tarp akių ir monitoriaus mažiausia 50 cm,
3. sėdėti aukštai, tai yra taip kad nežiūrėti į monitorių iš apačios o truputį iš viršaus
4. daryti pratimus (vartyti akis į įvairias puses, kad raumenys padirbėtų)
5. nedirbti naktimis, vėlai vakare (normalus darbo ir poilsio režimas)

vakar perskaičiau, kad norint stiprinti savo regėjimą reikėtų valgyti džiovintų abrikosų - juose yra daug betakarotino

labai geras patarimas, ypač žiemą, kai nėra mėlynių, kitų akims naudingų šviežių lietuviškų vaisių
Atsakyti