Įkraunama...
Įkraunama...

Akių problemos, priežiūra ir pan.

O su tais okulistais.

Na aš astigmatizmą turu nuo vaikystės, ir man jį visur nustato kur tikrinuos karts nuo karto. Tik kartą poliklinikoj okulistė ciocia tokia pareiškė, kad mano regėjimas idealus ir man nieko nereik... į tą popierių su raidėm pabaksnojus. smile.gif

O aš tą astigmatizmą jaučiu, šiaip man jis gyvenime nemaišo.. vienos akies. Ja šiektiek per miglą tarsi viskas matos.

Ieškojau temos, nes pati pirmadienį einu į optiką pasitikrint, nes jau seniai tai dariau, akinius turiu, ale juos tai naudoju, tai pamirštu... priklausomai nuo diskonforto lygio skaitant. Visada šiek tiek toliaregystę turiu. Bet turiu įtarimą, kad kaip visada su vienu okulistu neapsieisiu smile.gif O tai bizni yra biznis unsure.gif

O gal kas žinot kokią nepriklausomą akių kliniką Vilniuj, kuri nebūtų perdėm brangi? Bet jaučiu nebūna tokių smile.gif Nes kokia prasmė tiesiog išrašinėti akinius smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Traleliushke @ 2010 05 05, 11:05)
Man kadangi astigmatizma randa nuo pat vaikystes ir visiskai nesusijusiose vietose, tad pagrindo netiketi neturiu  smile.gif  O konsultuojantis del akiu operacijos ir sake kad pirma koreguotu astigmatizma, tik tada regejimo gerinimo operacija galima. Hmmm, oi vargelis su tom akytem..

o tai jum astigmatizmą operacijos būdu koreguos? g.gif

kartais pagalvoju, bet baisu man prie akių lyst
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 05 15, 17:39)
O gal kas žinot kokią nepriklausomą akių kliniką Vilniuj, kuri nebūtų perdėm brangi? Bet jaučiu nebūna tokių smile.gif Nes kokia prasmė tiesiog išrašinėti akinius smile.gif

ka reiskia nepriklausoma blush2.gif ?
As lankausi Eagle vision, tai man kaip senai klientei ten visad nemokamai akis tikrina.
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 05 14, 11:38)
Tas juodas taskelis niekada neisnyks, bet tai ir nieko baisaus, jis nieko nedaro ir niekam netrukdo. Jam atsirasti yra daug priezasciu: persirgtas gripas, stresas ir t.t. 4u.gif

Tai riebalinės apnašos, kurios kaupiasi tinklainės pigmentiniame epiteliniame audinyje, o negatyvus jų poveikis tas, kad su laiku plonina makulą bei ją džiovina. Problemos prasideda senatvėje, kai išauga makulos degeneracijos rizika.
Atsakyti
Pas mane astigmatizmas vienoj aky 0.5 tai aknius dare su cilindru, bet kai pradejau nesiot lesius tai sake, kad jei nedidelis tai cia nebutina ir lesius dave paprastus, bet siaip patarciau pasikonsultuot su dar kokiu gydytoju wink.gif
QUOTE(LonelyBoy @ 2010 03 28, 23:30)
Ir siaip kartais pries miega kai veidrodyje pasiziuriu i akis, tai buna tokios paraudusios, kartais lyg ir kraujagysles trukusios, tai buna lyg kraujosjuvos tokios.

o cia turbut tiesiog nuo nuovargio , mano irgi kartais buna paraudusios, persti, kai kompu daugiau dirbu arba nuo saules, vejo ir pan. tai as karts nuo karto kokius kompresus pasidarau, mankstele.
Atsakyti
paskutiniu metu gana ilgai prasėdžiu prie pc.pastebėjau,kad akys labai skauda ir peršti,parausta...nuėjau pas okulistą,išrašė akinukus,diagnozė-trumparegystė doh.gif
nusiperku tuos akinukus....o per juos dar blogiau matau,nei be jų biggrin.gif ar čia priprasti reikia,ar tiesiog ne tokio tiprumo parinko g.gif
Atsakyti
Mano akys silpti pradėjo vaikystėje, labai daug skaičiau. Turėjau akinukus, bet jie greitai man tapo per silpni tai juos užsidėdavau vis rečiau ir rečiau kol galų gale visai jų atsisakiau ir paskendau ruke ir migloje. Slėpiau savo nematyma tiek nuo tėvų tiek nuo draugų. Akių patikrinimas mokykloje tapo didžiausiu mano košmaru bėgdavau tą dieną iš mokyklos, nors buvau pavyzdinga mokinė. Kai akių gydytojas patikrino akytes jos jau buvo gerokai nusilpusios iki -7. Gydytojas tada įdėjo kontaktinius lęšius johnson ir nuo tada pasaulis mano akyse ryškus ir akys nebesilpsta. Dariau tikrai blogai kad ilgai nenešiojau regos korekcijos priemonių, būtent todėl akys nusilpo taip daug. Jau 11 metų nešiojų linzes ir akys nebesilpsta nei kiek. Turiu ir akinukus, bet man su jais labai skauda galvą. Todėl savo regą koreguoju tik itin aukštos kokybės kontaktinius lęšiais. Dabar įsigijau vienadienius, silikoninius su itin akštos kategorijos UV filtrais, gydytojas man juos rekomendavo kadangi jie sveikiausi akim.
Atsakyti
Mano nuomonė šiuo klausimu tokia: jei žmogus nepakeičia savo vidaus, dėl kurio jam pablogėjo regėjimas, operacijos metu galimos komplikacijos, o vėliau- sugrįžti blogas regėjimas...Daug kas priklauso nuo tavęs paties, ne tik nuo operuojančio gydytojo...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 02, 17:27)
Mano nuomonė šiuo klausimu tokia: jei žmogus nepakeičia savo vidaus, dėl kurio jam pablogėjo regėjimas, operacijos metu galimos komplikacijos, o vėliau- sugrįžti blogas regėjimas...Daug kas priklauso nuo tavęs paties, ne tik nuo operuojančio gydytojo...

vis dėlto su tavim nsutinku, kol nenešiojau regos korekcijos priemonių akys silpo nepataisomai, per 4 metus dioptrijos augo kaip ant mielių prisiauginau iki -6,5 nors ir dariau akių mankštą, šildymus ir dar visokius metodus išbandžiau ir tt. Pradėjus nešioti kontaktinius lęšius per 10 metų regėjimas nenusilpo nei kiek. Gailiuosi kad klausiau visokių neaiškių „daktarėlių“ patarimų apie akių raumenis schmoll.gif būčiau išsaugojus daug geresnį regėjimą.
Atsakyti
QUOTE(auksines_plunksneles @ 2010 06 15, 10:21)
vis dėlto su tavim nsutinku, kol nenešiojau regos korekcijos priemonių akys silpo nepataisomai, per 4 metus dioptrijos augo kaip ant mielių prisiauginau iki -6,5 nors ir dariau akių mankštą, šildymus ir dar visokius metodus išbandžiau ir tt. Pradėjus nešioti kontaktinius lęšius per 10 metų regėjimas nenusilpo nei kiek. Gailiuosi kad klausiau visokių neaiškių „daktarėlių“ patarimų apie akių raumenis  schmoll.gif būčiau išsaugojus daug geresnį regėjimą.

Turėjau galvoje ne tiek pratimus, kiek pokyčius žmogaus viduje...
Atsakyti
Na, mergaitės, kartais kai kurios nusišnekate. jei žmogus gimsta su akių ligom, jei yra paveldimumas, prie ko čia save vidum gydyti, kas čia per nesamonė? Ir beja, kaip jums atrodo, kaip čia reiktų save gydyti, ką?
Yra ligų, kuriomis sergant, būtina nešioti akinius, o kitaip gresia apakimas.
Ir dar. Dėl lazerinių opercijų. Ar matėt nors vieną akių gydytoją, kuris darytusi lazerinę operaciją? Jie visi nešioja AKINIUS. Taigi.... sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(barbora666 @ 2010 06 15, 12:57)
Na, mergaitės, kartais kai kurios nusišnekate. jei žmogus gimsta su akių ligom, jei yra paveldimumas, prie ko čia save vidum gydyti, kas čia per nesamonė? Ir beja, kaip jums atrodo, kaip čia reiktų save gydyti, ką?
Yra ligų, kuriomis sergant, būtina nešioti akinius, o kitaip gresia apakimas.
Ir dar. Dėl lazerinių opercijų. Ar matėt nors vieną akių gydytoją, kuris darytusi lazerinę operaciją? Jie visi nešioja AKINIUS. Taigi.... sunglasses2.gif

Barbora, nes tai yra tik kosmetinė operacija. Priežasčių ji nepašalina. O argi visi darosi kosmetines operacijas? Ar visoms moterims, pvz., reikalingi krūtų inplantai?

Siūlyčiau, jei ko nors neišmanai, nerašyk, kad tai yra nesąmonė...Gali praeiti tik koks pusmetis ir sužinoti, kad tai visiškai sąmonė smile.gif
Atsakyti
Barbora pritariu tau 100% .
Atsakyti