MARMURINIS SURIO TORTAS
Paplociui - 150g.sokoladiniu sausainiu,saukstas sviesto.
Kremui - 750g.grietineles surio(pvz.maskarpones,Philadephia)200ml.cukraus,250ml.grietines,1saukstas kvietiniu miltu,2 sauksteliai vanilinio cukraus,2kiausiniai,50g.juodojo sokolado.
Sausainius sutrinkite su saukstu istirpinto sviesto.Gauta mase prispauskite prie apvalios formos dugno,isklotos kepimo popieriumi.I dideli dubeni sudekite grietineles suri,suberkite cukru ir elektriniu plakikliu pora minuciu plakite.Imaisikite grietine,miltus ir vanilini cukru. Tuomet nuolat maisydami sudekita kiausinius. 400 ml mases atidekite i mazesni inda-ten imaisykite tirpinta sokolada.Puse sviesios mases uztepkite ant sausainiu pagrindo.Ant jos uzdekite puse sokolado mases.Taip padarykite dar kelis sluoksnius,lengvai pamaisykite-kad pavirsius taptu panasus i marmura. Kepkite 160 laipsniu orkaiteje 1 valanda 15 minuciu,istrauke atvesinkite.Uzdenkite ir 4 valandas arba per visa nakti laikykite saltai.
Papildyta:
MORKU IR RIESUTU TORTAS
Paplociui 250ml cukraus,450ml kvietiniu miltu,2 sauksteliai kepimo milteliu, 0,5 saukstelio geriamosios sodos. 2 sauksteliai cinamono,puse saukstelio druskos,3 kiausiniai,350ml aliejaus, 500ml tarkuotu morku 150-200 ml grustu graikisku riesutu.
Kremui - 200g. grietineles surio (Philadelphia arba marskapones),250ml cukraus pudros, 2 saukstai apelsinu sulciu.
Papuosimui 50g. baltojo sokolado.
Sumaisyti birius produktus.I isplaktus kiausinius ispradziu imaisykite alieju ir birius produktus,o paskui sudekite tarkuotas morkas ir grustus riesutus.tesla dekite i apvalia kepimo forma isklota kepimo popieriumi ir kepkite 175 laipsniu karstumo orkaiteje 50-60 minuciu.Siek tiek pravesusi torto paploti isimkite is skardos ir palikite visiskai ATVESTI. Tuomet perpjaukite i 2 arba3 sluoksnius.kambario temperaturos suri isplakite su cukraus pudra,imaisykite apelsinu sultis.Kremu sutepkite sluosnius,galite aptepti ir virsu.papuosti baltu sokoladu.
Papildyta:
CHALVOS TORTAS
paplociui - 4 kiausiniai, 150ml. cukraus,150 ml kvietiniu miltu,50ml maltu migdolu,1.5 saukstelio kepimo milteliu.
Idarui _ 200g. chalvos ,200ml.plakamos grietineles 200ml varskes kremo,300ml. apelsinu marmelado.
papuosimui migdolu drozles
Kiasinius isplakite su cukrumi.Kepimo miltelius sumaisykite su miltais,persijokite ant kiausiniu plakinio ir issukite iki vientisos mases.tesla supilkite i skarda isklota kepimo popieriumi,tolygiai paskirstykite ir kepkite 180 laipsniu orkaiteje 45 minutes.Iskepusi paploti supjaustyti i tris vienodo storio lakstus.
tarkuota Chalva imaisykite i grietinele ir varskes krema.Visus paplocius is pradziu aptepkite apelsinu marmeladu,o paskui paruostu misiniu ir sudekite viena ant kito9virsuje turi buti Chalvos kremas). Torta kelias valandas arba per nakti laikyti saltai.
Papildyta:
QUOTE(jovittutte @ 2010 01 25, 18:17)
MARMURINIS SURIO TORTAS
Paplociui - 150g.sokoladiniu sausainiu,saukstas sviesto.
Kremui - 750g.grietineles surio(pvz.maskarpones,Philadephia)200ml.cukraus,250ml.grietines,1saukstas kvietiniu miltu,2 sauksteliai vanilinio cukraus,2kiausiniai,50g.juodojo sokolado.
Sausainius sutrinkite su saukstu istirpinto sviesto.Gauta mase prispauskite prie apvalios formos dugno,isklotos kepimo popieriumi.I dideli dubeni sudekite grietineles suri,suberkite cukru ir elektriniu plakikliu pora minuciu plakite.Imaisikite grietine,miltus ir vanilini cukru. Tuomet nuolat maisydami sudekita kiausinius. 400 ml mases atidekite i mazesni inda-ten imaisykite tirpinta sokolada.Puse sviesios mases uztepkite ant sausainiu pagrindo.Ant jos uzdekite puse sokolado mases.Taip padarykite dar kelis sluoksnius,lengvai pamaisykite-kad pavirsius taptu panasus i marmura. Kepkite 160 laipsniu orkaiteje 1 valanda 15 minuciu,istrauke atvesinkite.Uzdenkite ir 4 valandas arba per visa nakti laikykite saltai.
Man sitas tai ziauriai skanus tortas atrodo,o svarbiausia tai tikrai nesudetingas...
Papildyta:
MORKU IR RIESUTU TORTAS
Paplociui 250ml cukraus,450ml kvietiniu miltu,2 sauksteliai kepimo milteliu, 0,5 saukstelio geriamosios sodos. 2 sauksteliai cinamono,puse saukstelio druskos,3 kiausiniai,350ml aliejaus, 500ml tarkuotu morku 150-200 ml grustu graikisku riesutu.
Kremui - 200g. grietineles surio (Philadelphia arba marskapones),250ml cukraus pudros, 2 saukstai apelsinu sulciu.
Papuosimui 50g. baltojo sokolado.
Sumaisyti birius produktus.I isplaktus kiausinius ispradziu imaisykite alieju ir birius produktus,o paskui sudekite tarkuotas morkas ir grustus riesutus.tesla dekite i apvalia kepimo forma isklota kepimo popieriumi ir kepkite 175 laipsniu karstumo orkaiteje 50-60 minuciu.Siek tiek pravesusi torto paploti isimkite is skardos ir palikite visiskai ATVESTI. Tuomet perpjaukite i 2 arba3 sluoksnius.kambario temperaturos suri isplakite su cukraus pudra,imaisykite apelsinu sultis.Kremu sutepkite sluosnius,galite aptepti ir virsu.papuosti baltu sokoladu.
Papildyta:
CHALVOS TORTAS
paplociui - 4 kiausiniai, 150ml. cukraus,150 ml kvietiniu miltu,50ml maltu migdolu,1.5 saukstelio kepimo milteliu.
Idarui _ 200g. chalvos ,200ml.plakamos grietineles 200ml varskes kremo,300ml. apelsinu marmelado.
papuosimui migdolu drozles
Kiasinius isplakite su cukrumi.Kepimo miltelius sumaisykite su miltais,persijokite ant kiausiniu plakinio ir issukite iki vientisos mases.tesla supilkite i skarda isklota kepimo popieriumi,tolygiai paskirstykite ir kepkite 180 laipsniu orkaiteje 45 minutes.Iskepusi paploti supjaustyti i tris vienodo storio lakstus.
tarkuota Chalva imaisykite i grietinele ir varskes krema.Visus paplocius is pradziu aptepkite apelsinu marmeladu,o paskui paruostu misiniu ir sudekite viena ant kito9virsuje turi buti Chalvos kremas). Torta kelias valandas arba per nakti laikyti saltai.