Ginekologė davė lapą kai buvo 29 savaitės.Liepė sekt nuo 9 iki 21 val judesius,jei nebūtų 10 iš kart pas gydytoją.Dar jeigu daug judesių vienu metu tai skaityt kaip vieną judesį.
Vienzo..niekas dar man jokiu lapu nedave ir apie skaiciavimus nekalbejo, bet prisismeigusi skaiciau info inete ir t.t. todel pradejau skaiciuot savarankiskai ir isigijau paranoja
Kai tik imu laukt tu kartu - tai net prakaitas pila bet kurmis tyli sau ir ne krust - protestuoja
Jei pavyksta siek tiek prisimirst, pradeda banguot, vartytis ir baksnot.
Taip kad nuo siandien nusprendziau baigt panikas
Jei kas nors lialkai butu - pajusiu is kart - tiek judejima, tiek nejudejima. Ot taip.

na mums taip pat nedave jokiu lapu, tik sake stebeti, kad per diena butu ne maziau kaip 10 judesiu
o pas mus, man atrodo, per minute 10 buna

o pas mus, man atrodo, per minute 10 buna

Man tai dave ta lapa judesiukam skaicuoti, tik nesupranu kaip teisingai skaiciuti .
Kiek per 1valanda tu judesiuku
Ar kiek per diena
Kai man aiskino, pirma suskaiciuoti kiek per valanda judesiuku buna ir kaska dar padauginti, kad nereiketu skaicuoti keik per diena judesiuku vaikelis padaro.
Nieko nesuprantu, susipainiojau visai, pirma karta kai buvau
nieko nereikejo skaicuoti
gal kas jau susidurete su tokiu skaicaivimu

Kiek per 1valanda tu judesiuku
Ar kiek per diena
Kai man aiskino, pirma suskaiciuoti kiek per valanda judesiuku buna ir kaska dar padauginti, kad nereiketu skaicuoti keik per diena judesiuku vaikelis padaro.
Nieko nesuprantu, susipainiojau visai, pirma karta kai buvau

Man gyd. dave lapa, kur parasyta, kad skaiciuoti judesius reikia du kartus per diena po pusvalandi. Per ta pusvalandi turetu buti penki judesiai, taigi desimt per diena. Jei per pusvalandi nesuskaiciuoji penkiu judesiu, reikia sekti dar pusvalandi. Pradesiu skaiciuoti nuo kitos savaites, kai bus 31 sav.

Turejau ir as lapa judesiu zymejimui. Bet nezymejau, tiesiog paskaiciuoju, kad per diena butu apie 10 judesiu ir viskas

Turiu pastebėt, kad galvos skausmas tie judesių skaičiavimai. Aš kelias dienas paskaičiavau, tai tik susinervindavau ir viskas. Jei nesuskaičiuoji tų kelių judesių per pusvalandį, tai prisigaloji nesąmonių, kad nejuda ir panašiai. Gal tiesiog vaikutis per miegus sujudėjo, o nuo to momento būtent ir imi skaičiuot, kai jis paprasčiausiai sau toliau sėkmingai miega ir nė krust.
Tada aš tiesiog dienos bėgyje žiūrėdavau, kaip jaučiu judesius. Būdavo, malasi malasi kokią valandą, tai ir ne 10 ir ne 20 tų judesių būdavo. O po to kelias valandas ramu. Bet svarbu, kad juos jauti, o tie 10 judesių kartais dar nieko nereiškia
Palinkėsiu visoms skaičiuojančioms nepulti į paniką, bet ir nelikti labai abejingoms. Tiesiog su protu skaičiuokit, įvertindamos tai, kad vaikutis neturi ištisai maltis, bet ir ištisai miegoti neturėtų
Tada aš tiesiog dienos bėgyje žiūrėdavau, kaip jaučiu judesius. Būdavo, malasi malasi kokią valandą, tai ir ne 10 ir ne 20 tų judesių būdavo. O po to kelias valandas ramu. Bet svarbu, kad juos jauti, o tie 10 judesių kartais dar nieko nereiškia

Palinkėsiu visoms skaičiuojančioms nepulti į paniką, bet ir nelikti labai abejingoms. Tiesiog su protu skaičiuokit, įvertindamos tai, kad vaikutis neturi ištisai maltis, bet ir ištisai miegoti neturėtų

Ir man davė tą lapą judesiams skaičiuoti, tai toks jau sąlyginis dalykas tas skaičiavimas( pvz. man jei ką darau, einu , dirbu tų judesių kažkaip nejaučiu, na nekreipiu taip dėmesio, o jei sėdžiu stoviu ar guliu tai tikrai labaiu tuos judesius jaučiam ) , gal pora pirmų dienų bandžiau atsigulus skaičiuot, bet paskui nusprendžiau ,kad tai tik laiko gaišimas, dabar iš akies pažymiu tą valandą kada suskaičiavau 10 judesiukų ir viskas
Juda jis pas mane intensyviai
Sunerimčiau jei jau per dieną labai pasyvus lelka būtų , tad agal pabandyčiau atsigulus paskaičiuot...

aš gavau tą lapelį 30 sav., kai išėjau į dekretą...taigi jau dvi savaites sąžiningai skaičiuoju
man gydytoja sakė, kad užtenka tik ryte vieną pusvalandį paskaičiuot, kad būtų ne mažiau kaip penki judesiukai...o pas mane būna apie 15
jei kartais ryte leliukas miega, tai skaičiuoju per pietus arba vakare, bet tik vieną kartą dienoj...nes pas mane oi kaip juda

kai mum buvo 30sav., irgi dave lapa ir liepe skaiciuoti judesius, bet maniskis taip spardesi kad as net neskaiciuodavau
, bat kai pajutau kad sumazejo judesiai nulekem pas gydytoja tai paklause sirdute ir viskas buvo tvarkoj sako pries gala jam pasidaro anksta ir maziau juda, beje gime dviem savaitem anksciau ir vandenys buvo labai zali, tai aciu dievui kad nieko nenutiko
taaip niekas ir nepasake kodel jie pazaliavo, juk nesirgau per visa nestuma ir jokiu vaistu negeriau

As skaiciavau judesius tik ligonineje savaite laiko laukdama gimdymo, nes pernesiojimas buvo. Tai reikedavo skaiciuoti po pusvalandi tris kart dienoj, visada mazdaug tuo paciu metu.
Maniskis raitydavosi taip kad nespedavau piesti tu rutuliuku, taskiuku ir kuoliuku
, tik paskutine diena pilvelyje buvo itartinai ramus...
Maniskis raitydavosi taip kad nespedavau piesti tu rutuliuku, taskiuku ir kuoliuku

As judesiu niekur nezymiu (nors ir daktare sake, ir lapa turiu). Tiesiog jauciu per diena ir mintyse "registruoju". Pradzioje, zinoma, bandziau pagal visas tas metodikas skaiciuot, bet tai tikra nesamone (kaip jau daugelis mamyciu pastebejo) - vien paranoja ir nervai bereikalingi! Juk savo vaikelio "dienos rezima" kiekviena jaucia. Mano mazius savo judesiuku "norma" (ir dar daugiau) anksti ryte (matyt, zadina) ir velai vakare "atbeldzia". Kaip laikrodukas. Dienos metu retai kada aktyvus buna, nebent kazkokiu jam maloniu zmoniu i svecius ateina (busima mociute (mano anyta), busima teta ir pan.) - tada mazulis visada "apsireiskia", parodo, kaip moka pilva "ibanguoti"
O siaip, jei viena bunu, ir lelius pilvelyje per diena ramiai snaudzia. Jei vidury dienos pagal tas metodikas judesiu laukti pradeciau - is proto iseiciau.