Mano panai 3m 9 men nupirkom uzvakar 100 detaliu delione, vakar grizusi is darzelio sudeliojo
as maniau bent 2 vakaram uzteks
zodziu nzn kelis kartus dar ji ja sudelios kol prasys naujos vel
reikes matyt dar didesne nupirkti (tik kad nebutu bedos jei nepavyks sudeti
) zodziu vargelis su tom delionem

Mano sūnus buvo užsidegęs dėlionėmis nuo 2 su puse metų iki kokių 3, gal 3 su puse. Tai iš pradžių pirkdavome vcup'e, paskutiniam aukšte ten tokia maža žaislų parduotuvė, berods Spragtukas vadinasi, tai pas juos būdavo labai fainų ir nebrangių, apie 4 lt kainavo. Svarbiausia, kad jos turėdavo dugnelį-pagrindą po savimi, tai patogu būdavo ir į kelionę pasiimti, ir lovoje prieš miegą padėlioti.
Jos tokios labai geros pradedantiesiems - gana stambios detalės, spalvingos, yra ir iš visai mažai dalių - 6-10.
Dabar kažkada ten buvau, tai irgi dar yra, bet jau kiek pabrangusios. O ir maniškį dabar nebe taip vilioja jos - dabar įdomiau lego, beibleidai ir kitokie reikalai
Jos tokios labai geros pradedantiesiems - gana stambios detalės, spalvingos, yra ir iš visai mažai dalių - 6-10.
Dabar kažkada ten buvau, tai irgi dar yra, bet jau kiek pabrangusios. O ir maniškį dabar nebe taip vilioja jos - dabar įdomiau lego, beibleidai ir kitokie reikalai

QUOTE(Brunetike @ 2011 08 12, 13:20)
Mano panai 3m 9 men nupirkom uzvakar 100 detaliu delione, vakar grizusi is darzelio sudeliojo
as maniau bent 2 vakaram uzteks
zodziu nzn kelis kartus dar ji ja sudelios kol prasys naujos vel
reikes matyt dar didesne nupirkti (tik kad nebutu bedos jei nepavyks sudeti
) zodziu vargelis su tom delionem 

taip greitai atsibosta?

mano sunui nuo 2m puzzle buvo zaislas nr 1. tik tiek, kad jos brangios o neretai jis jas ir pakramto. tik gerai, kad kazkaip neismeto, sudelioja ir iskart i dezute surenka. dabar jam 2m 5men tai pats be kitu pagalbos sudeda puzle is 12 daliu. gal pavyktu ir is daugiau, bet nebandem. per diena jei buna namie kokius 2-3 kartus uzsiimi sia veikla
QUOTE(padraika22 @ 2011 10 16, 08:29)
mano sunui nuo 2m puzzle buvo zaislas nr 1. tik tiek, kad jos brangios o neretai jis jas ir pakramto. tik gerai, kad kazkaip neismeto, sudelioja ir iskart i dezute surenka. dabar jam 2m 5men tai pats be kitu pagalbos sudeda puzle is 12 daliu. gal pavyktu ir is daugiau, bet nebandem. per diena jei buna namie kokius 2-3 kartus uzsiimi sia veikla
pabandykit duot ish daugiau daliu

Vaikas vaikui nelygu. Pas mus mažieji - 6-erių broliukas ir 2m. 9mėn. sesutė dėlioja tas pačias dėliones iš 24-60 dalių. Tiesiog vyresniam dėlionės visiškai nerūpėjo, kol nepamatė sesės žaidžiant. Pradžioje brolis progresavo greičiau, bet daug labiau dėliones mėgstanti mažoji netrukus jį beveik prisivijo, dabar jau tik greičiu atsilieka ir dar vargsta, jei paveiksliukas su daug smulkių elementų. Iš vyresniųjų vaikų irgi vienam dėlionės buvo įdomios jau nuo 1,5 metukų, o kitas, nors ir turėdamas savo lentynoje visą brolio dėlionių "arsenalą", jomis praktiškai ir nežaidė niekada. Beje, pastebėjau, kad dėliones mėgsta tie mano vaikai, kuriems taip pat prie širdies konstruktoriai, lego, mozaikos ir pan. dalykai. Tuo tarpu likusieji mieliau žaidžia situacinius žaidimus, stalo žaidimus ir pan.
[quote=padraika22,2011 10 16, 16:29]
[/quote
Mes irgi 2-ju budami pradejome nuo 12 detaliu puzliu, kurias greitai perprato ir dekmingai deliojo, veliau seke 30, 48 detaliu. Dabar maziui 3,5 m. ir gana sekmingai sudeda 76 detaliu puzle, aisku jeigu nepritingsta bededamas
[/quote
Mes irgi 2-ju budami pradejome nuo 12 detaliu puzliu, kurias greitai perprato ir dekmingai deliojo, veliau seke 30, 48 detaliu. Dabar maziui 3,5 m. ir gana sekmingai sudeda 76 detaliu puzle, aisku jeigu nepritingsta bededamas

Pas mus vyresnis susidomejo delionem tik prie pora menesiu - dabar jam 4, iki to laiko praktiskai nedeliojo, uz tai jaunesnysis, kai ziurejo ka brolis daro - tai budamas 2 m. laisvai sudeliodavo 12 daliu kartu su broliu. Tai dabar delioja abu, tik skirtingus, maziukas medines, nes dar i burna kisame, lankstome , metome, o vyresnysis jau 48-100 bando delioti, reikia tik padeti siek teik

QUOTE(kava su bruknem @ 2011 08 07, 14:19)
Manajam 3 metu zirniukui puzles visai neidomios. Ismeto ir tiek. Netraukia jo, geriau knygutes ar siaip paprastos masinytes.
Pas mus tas pats. Kai aš dedu, tai dar žiūri, padeda, bet pats tai..

[quote=ruta_zalia,2011 11 03, 12:37]
[/quote
[/quote]
reiskias reikia ieskoti su daugiau detaliu. bus kaledu seniui uzduotis puzle sunui nupirkti
[/quote

[/quote]
reiskias reikia ieskoti su daugiau detaliu. bus kaledu seniui uzduotis puzle sunui nupirkti

Manajam 10 m., bet 1000 detaliu jam ne problema, o ir vaiko visa savaitgali lyg nebutu