Sergantiesiems GERL rekomenduojama valgyti tik tuos produktus, kurie nesukelia rėmens. Vengti:
o Riebaus, kepto, rūkyto, maisto, sūdytų, sūrių, rūgščių, marinuotų, raugintų produktų, pilvo pūtimą skatinančių vaisių ir daržovių (kopūstų, ridikų, ropių, špinatų)
o Citrusinių vaisių ir jų sulčių (ypač greipfrutas, refliukso rykštė)
o Šviežios mielinės tešlos kepinių
o Kofeino turinčių gėrimų (kavos, arbatos, kolos)
o Alkoholio ir angliarūgštės prisotintų gėrimų
o Aštrių patiekalų, aštrių pipirinių prieskonių, garstyčių, pipirmėtės, mėtos, cinamono, česnako, žalių svogūnų
o Pomidorų, pomidorų padažo, kečupo
o Koncentruoto sultinio (buljono)
o Šokolado, saldumynų
Nėra griežtai draudžiamų maisto produktų. Produktai iš vengtinųjų maisto produktų grupės gali būti blogesnės savijautos priežastimi. Vengtinųjų maisto produktų reiktų atsisakyti ligos paūmėjimo periodu.
http://www.pasveik.l...principai/25066Aš stengiuosi vadovautis šiomis rekomendacijomis, nors ir ne visada pavyksta, ypač valgant ne namie. Iš saldumynų atsisakiau tik šokolado.