Įkraunama...
Įkraunama...

Buto paieškos krizės metu: ieškau bendraminčių

QUOTE(arvisa @ 2009 11 26, 16:09)
Baikit nesamones rasyti ir gasdinti zmones. Arba jus NT agenturoje dirbat arba nesuprantat, kas NT-isnikai blefuoja. Esu pora kart papuoles i tokia situacija ieskodamas buto ir vis dar jie neparduoti. Dabar agenturos emesi naujo budo ale panasaus aukciono organizavimais- gal zmogus supanikuos ir puls pirkti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

arvisa, nereikia taip žiauriai. Gal tikrai iškreips mano info kai kurių žmonių suvokimą apie NT rinką... Tikrai tikiu, kad šitas atvejis gana išskirtinis, nes nu buvo paskelbtas geras variantas už labai įkandamą kainą. Dėl kitų butų, pvz., jei prašo 150 000, aš būdavau pasiruošusi tik kokia 120 000 mokėt ir nesukdavau galvos, jei ten jie nesileisdavo į kalbas. O šitas tiesiog taip papuolo (gal agentūra "eksperimentą" darė, nuleisdama kainą gerokai, o gal tikrai reikėjo labai parduot ir nesitikėjo tokio žmonių susidomėjimo), kad buvo visapusiškai labai tinkamas, ir neįtikėtinai pigus (nerašysiu detalių, nes dauguma nesikniso po skelbimus, ir pradės čia rašyt išvedžiojimus, kiek jiems atrodo vertas tas butas). Žodžiu, man irgi nepatinka tokie aukcionai, geriau iš karto normalią kainą parinktų.
Atsakyti
Aš dar skirstau potencialius butus į elektrinius ir dujinius - žiūrint kas virtuvėj. Kažkaip visą gyvenimą gyvenau dujiniam bute, o ir elektra žada žiauriai brangti... taip kad elektriniai butai mano akyse turi amžesnę vertę.
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 11 26, 20:08)
Aš dar skirstau potencialius butus į elektrinius ir dujinius - žiūrint kas virtuvėj. Kažkaip visą gyvenimą gyvenau dujiniam bute, o ir elektra žada žiauriai brangti... taip kad elektriniai butai mano akyse turi amžesnę vertę.

Dabar gyvenam bute kur elektrine vyrykle. 2 faziu skaiciukai. Didesnio elektros sunaudojimo beveik nepajutom (keleta litu padidejo).... Tik su dujine greiciau pagaminti galima...
Atsakyti
sveiki, deduosi prie jusu, i3skausi buto vilniuje, o kokio ir kur niekaip neapsisprendziu, tiesa, pirkciau su paskola.. o jus kaip pastebejau visi su grynaisiais, eh, idomu butu suzinoti ka siulo bankeliai musu del nt paskolu
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2009 11 26, 22:13)
sveiki, deduosi prie jusu, i3skausi buto vilniuje, o kokio ir kur niekaip neapsisprendziu, tiesa, pirkciau su paskola.. o jus kaip pastebejau visi su grynaisiais, eh, idomu butu suzinoti ka siulo bankeliai musu del nt paskolu

priklauso nuo pajamų ir norimos paskolos ..... man asmeniškai visi bankai siūlėsi duot.....
Atsakyti
Mums, jei dar bent truputį sutrauks atlyginimus, jau joks bankas jokios paskolos neduos. Kita vertus, aš ir nenoriu. Visą gyvenimą vengiau būti skolinga. Užtat įsigudrinom sukaupti bent pusę reikalingos sumos grynaisiais. Taigi optimaliausias variantas būtų apsikeitimas su priemoka. Gaila tik, kad siūlomų keitimui butų pasirinkimas labai menkas.
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 11 27, 00:07)
Mums, jei dar bent truputį sutrauks atlyginimus, jau joks bankas jokios paskolos neduos. Kita vertus, aš ir nenoriu. Visą gyvenimą vengiau būti skolinga. Užtat įsigudrinom sukaupti bent pusę reikalingos sumos grynaisiais. Taigi optimaliausias variantas būtų apsikeitimas su priemoka. Gaila tik, kad siūlomų keitimui butų pasirinkimas labai menkas.

98 % lietuvių gyvena nuosavame būste, apie kokį ženklų paklausos augimą išvis galime šnekėti? Aš dar pasilieku prie meškų, nes net jei dugną ir pasiekėm, nelabai tikiu kad įmanomas staigus atšokimas, vadinasi laiko bus..
Atsakyti
Apskritai paėmus, paklausos augimas, manau negresia. Esmė tame, kad visgi dauguma norinčiųjų pirkti sau būstą, gali leisti tik pigiausias dabar skelbiamas kainas, todėl tokie butai ir turi didesnę paklausą. Pvz., manau , kad senesnės statybos dabar lengviau parduoti remontuotiną butą už jo kainą, negu visiškai suremontuotą butą tame pačiame name už pilną (dar dažnai ir pervertintą) kainą. Taigi ta paklausa tokia nevientisa dabar sakyčiau... Bet aš tikiu, kad palaukus ir geresniems butams, norėdami parduoti, pardavėjai leis kainą, tada atitinkamai prastesnieji turės nusileisti. Bet jei nori pigaus varianto, beveik visą laiką turėsi varžytis su kitais pirkėjais.

Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 11 27, 00:07)

AS taip pat nenoriu paskolos, kolkas jos ir neteko imti. O variantai man patinkantys kainuoja daugiau nei turiu pinigeliu. Bet pvz. ma patiko variantas kai kalbejomes su vieno namo pardaveju, kad jis suinteresuotas parduot ir del to likusio skirtumo, kazkaip susitartumem jam sumoket per pvz kokius 5 metus, ar taip ieskoti kokiu alternatyvu. Va , kazkaip guodzia mintis, kad su supratingu pardaveju susitarsiu kaip per laika susimoket likusia dali 4u.gif

O del tu geru variantu irgi keistas atvejis buvo. Veiksmas kaune, parduodamas geram rajone namelis, su 12a sklypu ir tikrai prieinama kaina. Skambinejau nuo pat pamatymo to skelbimo skambinejau....ir niekas net nekele. Gal irgi koks 'eksperimentas' tikrina ar uz realias kainas zmones pirktu:)
Atsakyti
Jungiuosi ir as i sita buri. Veiksmo vieta- Kaunas. Ieskom 3 kambariu butuko, noretumem iki 100 tukst, bet orientuojames i pavasari su viltimi, kad atpigs rolleyes.gif
Atsakyti
Ieskau pirkti nesuremontuota 2 kambariu buta Vilniaus centre. Jeigu turite ka pasiulyti, rasykit i AZ.
Atsakyti
Jungiuos ir as smile.gif
ieskome Vilniuje 4 kambariu buto- jau issirinkome koki norim- deja, bent jau dabar tokiu parduoda tik 5 per visa Vilniu ( nu bent, aktyviai ieskant daugiau neradome)... Is tu 5- mums daug maz tinka 2.
Planuojame imti paskola, tai tikrai bandsim kuo daugiau numust ax.gif
mokesim iki 350 000 - be uz tokia kaina jau norim visko- tik atsikraustyt ir gyvent...

del derybu- neseniai ziurinejom buta, kuris pgl skelbima "kainuoja" 377 tukst., bet uz 320 atiduotu- ir jauciu, mkad tai ne riba...
Kitas skelbiasi 380, bet is kart nuleidzia iki 360 - kai net nepradejom deretis doh.gif ...
bet pasitaiko ir tokiu, kurie grieztai sako - kaina galutine doh.gif
Atsakyti