Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai

QUOTE(Žoržett @ 2009 11 28, 15:25)
Mano Kruvinoji Merė skleidžiasi  wub.gif
user posted image

Labai gražus žiedas,be defektų wub.gif Jei domina tirkas pavadinimas ,parašyktie,man į AŽ mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 29 lapkričio 2009 - 10:14
mano kaledukas padziugino mane kokiais 10 isskleistu ziedu ir viskas , kiti pumpuriukai pradejo byret verysad.gif turbut jau jie ir nebeprazys g.gif
Atsakyti
QUOTE(ADDULE @ 2009 11 29, 11:00)
mano kaledukas padziugino mane kokiais  10 isskleistu ziedu ir viskas , kiti pumpuriukai pradejo byret  verysad.gif  turbut jau jie ir nebeprazys g.gif

Jau buvau rašiusi,kad tai yra normalus dalykas.Bet didelis pumpurų kritimas,gali būti nuo pernelyg didelės dregmės ir nepastovaus ortemperatūros svyravimo. smile.gif
Atsakyti
Aš irgi dar pridursiu, kristi pumpurai gali - kai žemė perdžiūva ir,kai augalui trūksta kalio ir fosforo trąšų,todėl tinkamai ir reguliariai reikia tręšti dar prieš pumpurų formavimąsi.

Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2009 11 29, 16:35)
Aš irgi dar pridursiu, kristi pumpurai gali - kai žemė perdžiūva ir,kai augalui trūksta  kalio ir fosforo trąšų,todėl tinkamai ir reguliariai reikia tręšti dar prieš pumpurų formavimąsi.

thumbup.gif ,jau tiek sykių buvau sakiusi,kad ir žydint gėlytes reikai tręšti smile.gif
Atsakyti
Lewisios gražūs žiedai labai, mergos raudoniukas irgi thumbup.gif
Mano jau baigia peržydėti.
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 11 30, 09:59)
Lewisios gražūs žiedai labai, mergos raudoniukas irgi  thumbup.gif
Mano jau baigia peržydėti.

Manųjų didžioji dalis taip pat,bet turiu kurie tik pradeda žydėti smile.gif
Atsakyti
nu va mano lasisiukas zydi,
user posted image
o kaimietukas senovinis jau kelis pumpurelius krauna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egleja @ 2009 11 30, 12:15)
nu va mano lasisiukas zydi,
user posted image
o kaimietukas senovinis jau kelis pumpurelius krauna  smile.gif

Krauna ,todėl ,kad yra tikrasis kalėdukas ir žydės dayg maž per kalėdas mirksiukas.gif
Atsakyti
o lasisinis taip iseina,kad ne tikras? g.gif
Atsakyti
Atsakysiu kaip moku blush2.gif ...Tie visokių spalvų - geltoni, lašišiniai, rausvi ir pan. yra hibridiniai kalėdukai, išvesti iš vieno vadinamo tikrojo kalėdinio kaktuso..schl. truncata veislės..Vadinami kelėdiniais, nes nuo savo giminaičio niekuo nesiskiria per daug, tik žiedų spalva, šiek tiek forma ir dažniausiai anksčiau pražysta..Lapkričio viduryje - gale, iki Kalėdų nužydi dažniausiai..Kai tas tikrasis žydi per Kalėdas..Nu bet hibridiniai yra gražesni, dažnai laikomi per šiltai- namie juk šilta būna - ir anksčiau peržydi..Štai pas mano mamą auga rausvas hibridinis kalėdukas...nešildomam kambaryje - koks 12 C ant palangės..Pumpurai auginami antras mėnuo..Žydės per Kalėdas..Prie tokio temp. ir žydės ilgai, ko gero..Šiltam kambaryje nužydėtų per gerą savaitę..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 12 01, 15:07)
Atsakysiu kaip moku blush2.gif ...Tie visokių spalvų - geltoni, lašišiniai, rausvi ir pan. yra hibridiniai kalėdukai, išvesti iš vieno vadinamo tikrojo kalėdinio kaktuso..schl. truncata veislės..Vadinami kelėdiniais, nes nuo savo giminaičio niekuo nesiskiria per daug, tik žiedų spalva, šiek tiek forma ir dažniausiai anksčiau pražysta..Lapkričio viduryje - gale, iki Kalėdų nužydi dažniausiai..Kai tas tikrasis žydi per Kalėdas..Nu bet hibridiniai yra gražesni, dažnai laikomi per šiltai- namie juk šilta būna - ir anksčiau peržydi..Štai pas mano mamą auga rausvas hibridinis kalėdukas...nešildomam kambaryje  - koks 12 C ant palangės..Pumpurai auginami antras mėnuo..Žydės per Kalėdas..Prie tokio temp. ir žydės ilgai, ko gero..Šiltam kambaryje nužydėtų per gerą savaitę..

thumbup.gif
šiek tiek įsiterpsiu:
Tikrasis kalėdinis kaktusas yra 'Schlumbergera x buckleyi user posted image.Iš jo išvesta labai daug rūšių-zygokaktusų-"schlumbergera truncata".
Kalėdiniais vadinami todėl,kad jų tėvynėje-Brazilijoje šiuo metų laiku yra -vasara,o pas mus žiema.Bet dėl tam tikrų klimato zonųpasikeitimo bei sąlygų pokyčio, mūsų kalėdukų žydėjimas prasideda ankstėliau,bet kaip minėjo Violeta,jų žydėjimą galima reguliuoti žeminant temperatūrą,tačiau jos negalima nuleisti žemiau nei +13* smile.gif
Atsakyti