taigi tos tyreles uzkonservuotos, uzsuktos hermetiskai tai ir galioja ilgai..ar jus uogieniu nedarot?

mamytes,o kai darot vaisiu tyreles vaisius apverdat? ar sviezius trinat

QUOTE(Kasiopėja @ 2010 05 06, 12:02)
Tik va kaip tą kukuruziene išvirti tai kol kas taip pat informacijos nelabai randu.
Jeta o tai čia santykis vandens ir kruopų toks pats eina maltų ir nemaltų?
nemaltų. prieš gaminant rekomenduojama kruopas pamerkti 6-8 valandoms, o po to dar perplauti vandeniu ir tada virti.
o dėl kukurūzų košės, tai kiek žinau ji rekomenduojama tik nuo 10 mėn. , nes menka maistinė vertė. o virti, aš įsivaizduoju, kad kaip ir visas košes. Vandens maltoms kruopoms žiūrėk iš akies, bet žiūrėk, kad jos būtų apsemtos ir vandens virš jų dar būtų apie 2 pirštus (3 cm), jei reiks dar dapilsi vandens. Maltos turėtų greit išvirti per 3-5 min. galima pagardinti kaip ir visas kitas šalto spaudimo nerafinuotu aliejumi, sviestuku, uogomis ar tarkuotu obuoliuku

Papildyta:
QUOTE(pandora2006 @ 2010 05 06, 12:15)
aš trinu šviežius. Ištraukiu iš šaldiklio, palaikau kambario temperatūroj kol atšils ir trinu per sietelį

QUOTE(Jeta @ 2010 05 06, 12:18)
aš trinu šviežius. Ištraukiu iš šaldiklio, palaikau kambario temperatūroj kol atšils ir trinu per sietelį

Man ir atrodo,kad sviezi geriausia, islaiko vitaminu

QUOTE(pandora2006 @ 2010 05 06, 12:20)

Dar pagalvojau, kad galima ir virt, kaip jau anksčiau kažkuri mergaitė šnekėjo, kad daryti su moliūgu ir kokiu nors vaisium tyreles, tai tada reikėtų apvirt pvz moliūgą su obuoliu. Nebandžiau, bet gal ryt pabandysiu

su ta fruktoze tai atsargiai... ir apskritai vaisiu nereikia zmogui daug valgyti nes jei nera tokie nekalti kaip atrodo
o provokuoja svorio augima... va darzoves - valio!

QUOTE(Margareta @ 2010 05 06, 12:23)
su ta fruktoze tai atsargiai... ir apskritai vaisiu nereikia zmogui daug valgyti nes jei nera tokie nekalti kaip atrodo

kiek jau tie musu vaikuciai tu vaisiu suvalgo? juk ne kiaura diena juos slamscia. manau, kad vaisiai puikiai papildo vaikuciu mityba. be to, tas svorio augimas priklauso nuo mitybos iprociu...

QUOTE(pandora2006 @ 2010 05 05, 15:02)
Tada neskubesiu palauksiu dar pusnatros savaiteles, tada duosiu darzovyciu po biski ir taa kaip ir jus po 2 savaiciu vaisines tyreles savos gamybos kokios nors 

o as beveik kartu pradejau ir vaisius , po sauksteli, po truputi...
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2010 05 06, 13:23)

na jau, ar tikrai jau provokuoja, ypac vaikams, kazkap laba abejuoju

aisku, kudikeliai daug nesuvalgo..bet kad saldinti fruktoze netaptu ilgalaikiu iprociu
mano pirmagime dukra vaisiniu tyreliu nepripazino nei pirktiniu nei savos gamybos
raukydavosi nuo ju, bet papildomai niekuo ir nesaldinau
valgydavo zalia obuoli, banana, sezono metu uogas

mano pirmagime dukra vaisiniu tyreliu nepripazino nei pirktiniu nei savos gamybos

QUOTE(Saldu444 @ 2010 04 23, 14:16)
ot prisuktos mamos su tuo "iki 6 men uztenka MP". o ka daryt jei neuztenka??? pvz. mano maziukas per 5 men nepriaugo svorio nei gramo, nors maitinau MP. ir ka, sakysite, kad jam uztenka??? tai ir pradejom koses valgyt nuo 5 men. ir nebuvo jokios tragedijos. Nepykit, mamukai, bet nereikia but tokiom kategoriskom... 

jei nepastebėjote, tai komentavau mamą kuri nuo 3 mėn kudiki viskuo primaitina. Ištraukėt iš konteksto ir pritaikėt sau

merginos kaip manot kiek reikia virti maziams mesa, kad liktu daugiau teigiamu medziagu
as dar nelabai isibegeju su mesa, bet jau pradedu po truputi virti, tik vat irgi nezinau ar ja pries tai sumalta virti ar vienu gabalu
sumaltos frikadeles aisku greiciau isvirtu o ir smulkintuvas gal geriau sumaltu
idomi jusu nuomone

QUOTE(dušara @ 2010 05 09, 12:18)
merginos kaip manot kiek reikia virti maziams mesa, kad liktu daugiau teigiamu medziagu
as dar nelabai isibegeju su mesa, bet jau pradedu po truputi virti, tik vat irgi nezinau ar ja pries tai sumalta virti ar vienu gabalu
sumaltos frikadeles aisku greiciau isvirtu o ir smulkintuvas gal geriau sumaltu
idomi jusu nuomone 

na as tai nemaliau, taciau supjausciau smulkesniais gabaliukais, kad greiciau isvirtu. Dejau i verdanti vandeni, paviriau 10 min, nupyliau ta vandeni ir tada uzvirinau nauja ir dejau mesyte jau su darzovem ir viriau dar apie 10 min.

Gal kas pakomentuos - gerai, blogai as cia darau?