Įkraunama...
Įkraunama...

6 mn. vaikelių mityba

Na jungiames ir mes prie bendraamziu smile.gif
Pas mus dar vis pagrindinis maistas MP. Jau po truputi pradedam valgyt darzoviene ir matosi, kad visai patinka thumbup.gif Bet va toks klausimelis g.gif Nuo kada jau ivesti antraji maitinima, t.y. kazkokia kose vakarui, ar vaisiu tyrele?
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2009 12 02, 16:17)
tai savo gamybos ir duodu.bet kazko pradejo sukti nosi.ipac nuo mesiniu tyreliu doh.gif

O savo pienuko įmaišote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 02, 18:32)
O savo pienuko įmaišote? smile.gif

taip.i darzoviene imaisau MP,i kruopiene irgi.
Papildyta:

na manau neuztenka vien MP 6,5 men kudikiui. Mes irgi labai vargom ( nuo 4men.), kol ismoko kosytes valgyti. Pradzioj irgi tik po sauksteli suvalgydavo, klykdavo baisiausiai. darbar irgi daznai rikdomes kol pavalgo pakankamai. Reikia labai daug kantrybes, bet nenuleiskit ranku. Po truputeli, po truputeli ir prades valgyti.. Sekmes 4u.gif
[/quote]

darzoviene valge neblogai,bet su mesyte jau nenori.
Atsakyti
Aš linkusi manyti, kad kai vaikui pieno nebepakaks, jis pradės valgyti košytes. Juk kiekvienas vaikas skirtingas ir jaučia, kas jam gerai, o kas blogai. Gali būti, kad jei vaiko kiek silpnesnė virškinimo sistema, jis ilgiau atsisako valgyti košes, o kieno stipresnė ir nėra jokių pašalinių pojūčių, pradeda košytes valgyti anksčiau. biggrin.gif

Manyčiau reiktų jausti širdimi, ko vaikui reikia, o ne vaikytis medicinos madų. Juk tada, kai mus augino, gydytojai nedėdavo gimusio vaiko mamai ant krūtinės, ligoninėje atskirdavo kūdikį nuo mamos, liepdavo griežtai daryti 3 val. pertraukas tarp maitinimų, nuo 1 mėn. įvesdavo morkų sultis, kas šiandien mums sukelia juoką. blink.gif

Galbūt dar po 20 metų medikai nustatys, kad nuo kada reiktų primaitinti kūdikį diktuoja pats vaikas. T.y., kai jis noriai pradeda ragauti papildomą maistą, tada ir reikia jį primaitinti.

Jeigu Jus padelsite iki 7 mėn. su papildomu maistu, pasaulis tikrai neapsivers. Na, o jei jausite, kad padelsti reiktų iki 7,5 mėn. vadinasi, taip ir turi būti. 4u.gif

Maniškė, kai jau norėjo papildomo maisto, mūsų su vyru kąsnius skaičiuodavo, taip norėjo valgyti. Ir aš ja pradėjau primaitinti nuo 3 mėn. (duodavau obuoliuką, nuo 3,5 slyvas, pomidorą). O dabar ji pas mane valgo košes 4x dienoje. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 03, 11:39)
...Juk kiekvienas vaikas skirtingas ir jaučia, kas jam gerai, o kas blogai...

atsiprasau uz komentara, bet nieko jie nejaucia ir nieko nezino. man su valgymu nuo pat gymimo problemos, tai negi Jusu nuomone mano vaikas jaucia, kad jam isvis nereikia valgyti? Papo imti nenori, buteliuka duodu irgi klykia, kol po kokios minutes skaniausiai traukti pieneli pradeda. Kose irgi keikia, bet suvalgo skaniausiai.. Visi vaikai skirtingi. Vienas parodo savo nora valgyti, kitas nesupranta, kad reikia parodyti..
Jeigu pora menesiu vaikas labai mazai tepriauga, tada primaitinimas manau butinas.. Na, bet cia tik mano nuomone..
Svarbiausia tik mamytes, nemarinkit vaikucio badu biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytės,
mums jau 5 mėn. pradėsiu jau įvedinėti košytes. turiu kelis klausimėlius. o jūs verdat ar gal garų puode gaminat daržoves, nes aš mąstau, kad gal garų puode daugiau vitaminų išlieka?
mano mažiukė kažko pradėjo naktim labai dažnai keltis kas 1,5 arba 2val...patraukia iš vieno ir vėl miega, o dieną normaliai kas 2,5 arba 3val...seniau keldavos naktį retai tik porą kartų g.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2009 12 03, 18:56)
sveikos mamytės,
mums jau 5 mėn. pradėsiu jau įvedinėti košytes.  turiu kelis klausimėlius. o jūs verdat ar gal garų puode gaminat daržoves, nes aš mąstau, kad gal garų puode daugiau vitaminų išlieka?
mano mažiukė kažko pradėjo naktim labai dažnai keltis  kas 1,5 arba 2val...patraukia iš vieno ir vėl miega, o dieną normaliai kas 2,5 arba 3val...seniau keldavos  naktį retai tik porą kartų g.gif

Man irgi taip buvo, tai vakarais pradėjus mišinuką duot buvau, nes man rodos pienuko trūko... dabar vėl kažkaip normaliai... bet tas kėlimasis kas kelias valandas...
Man po mišinuko kokias keturias val pamiegodavo, o tada ir pienuko daugiau susikaupdavo ax.gif
Atsakyti
Mano vyro sesuo gyvena Norvegijoje ir pati yra medikė. Ji ten augina du 3 ir 5 metų vaikus. Jų gydytojų taktika yra tokia, kad niekas tų vaikų nesveria ir nematuoja. Ten nėra tokio dalyko, kad per mažai ar per daug priaugo. Norvegijoje viskas yra norma, išskyrus jei vaikutis serga. Ir ten tikrai niekas nesuprastų, kad vaikas per mažai priaugo, tad pradėkime jį maitinti prievarta. schmoll.gif

Kas link naktų, tai maniškė taip pat kas 2,5 - 3 val. kelia. O dieną ji miega tik keturias valandas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZEMIKA: 04 gruodžio 2009 - 10:48
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 03, 11:39)
Maniškė, kai jau norėjo papildomo maisto, mūsų su vyru kąsnius skaičiuodavo, taip norėjo valgyti. Ir aš ja pradėjau primaitinti nuo 3 mėn. (duodavau obuoliuką, nuo 3,5 slyvas, pomidorą). O dabar ji pas mane valgo košes 4x dienoje.  wub.gif

laba
norėjau paklausti: valgot 4 kartus košes, kuriuo laiku ir kokias? O kiek kartu valgo jūsų pienelį? Kiek sveriat ir koks ūgis Jūsų valgiukės mirksiukas.gif
Idomu dėl to, kad mūsų mergaičių skirtumas 1 diena ax.gif
Maniškė valgo košes 2 kart. dienoj ir 1 kart tyrelė, MP 5 kartus. Naktį ji visą išmiega, tai naktim nevalgo ax.gif
pusės metukų svėrė 9 kg, ūgis 71 cm.
Atsakyti
Norėčiau ir aš prisijungti, nes pačiai kyla įvairių klausimų. Mūsų istorija būtų tokia: 4 mėn. priaugom 300 gr., tai gydytoja liepė jau primaitinti ir pradėti nuo vaisių tyrelės - obuolio, banano. Pora savaičių pratinomės prie to, paskui įvedėm daržovių košę - bulvė, morka, vėliau, dar po savaitės į daržovių košę įmaišėm cukiniją/moliūgą. Taip dabar valgom iki šios dienos. Vaisių suvalgom apie 100 gr., o daržovių apie 140 gr. per diena. Maitinu MP pagal poreiki - maždaug kas dvi val.
Mano gydytoja vaisių tyrelę rekomendavo duoti apie 10-11 val., o per pietus daržoves. Perskaičius jūsų pasisakymus, supratau, kad dauguma vaisiu duodat vakare. Ar jums taip rekomendavo?
Atsakyti
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 13:52)
Norėčiau ir aš prisijungti, nes pačiai kyla įvairių klausimų. Mūsų istorija būtų tokia: 4 mėn. priaugom 300 gr., tai gydytoja liepė jau primaitinti ir pradėti nuo vaisių tyrelės - obuolio, banano. Pora savaičių pratinomės prie to, paskui įvedėm daržovių košę - bulvė, morka, vėliau, dar po savaitės  į daržovių košę įmaišėm cukiniją/moliūgą. Taip dabar valgom iki šios dienos. Vaisių suvalgom apie 100 gr., o daržovių apie 140 gr. per diena. Maitinu MP pagal poreiki - maždaug kas dvi val.
Mano gydytoja vaisių tyrelę rekomendavo duoti apie 10-11 val., o per pietus daržoves. Perskaičius jūsų pasisakymus, supratau, kad dauguma vaisiu duodat vakare. Ar jums taip rekomendavo?

Ne viska parašiau biggrin.gif . Dar vienas klausimėlis, ar reiktų pradėti duoti grudų košę? Mano mitybos racionas kaip ir skurdokas, lyginant su kitais. Naktį keliasi 3-5 kartus, priežastis neaiški, bent jau aš nežinau, ar čia alkanas vaikiukas, ar jam dantys. g.gif
Atsakyti
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 12:52)
Norėčiau ir aš prisijungti, nes pačiai kyla įvairių klausimų. Mūsų istorija būtų tokia: 4 mėn. priaugom 300 gr., tai gydytoja liepė jau primaitinti ir pradėti nuo vaisių tyrelės - obuolio, banano. Pora savaičių pratinomės prie to, paskui įvedėm daržovių košę - bulvė, morka, vėliau, dar po savaitės  į daržovių košę įmaišėm cukiniją/moliūgą. Taip dabar valgom iki šios dienos. Vaisių suvalgom apie 100 gr., o daržovių apie 140 gr. per diena. Maitinu MP pagal poreiki - maždaug kas dvi val.

laba
aš asmeniškai neduodu prieš daržovienę tyrelės, nes mažė paragavus skanaus dalyko,daržovienės tiesiog nebevalgys, tai daržovienę palieku apie 16 val. ir tai po MP.
O grūdinę košę mes valgom apie 18.30 val. Jau maišau, darau grikius plius avižas, dribsnius,nes mažė avižų nepripažįsta, siūlė man į košes dėt tyreles, bet aš kolkas grieštai tariu NE lotuliukas.gif bo poto visai atsisakys valgyt normalią nepaskanintą košę.
Kaip kažkas gerai pasakė, tėvai patys įtakoją vaikų mitybą ax.gif žodžiu, kaip pasidarysi kokį meniu, prie ko pripratinsi, tą ir valgys,
Nes žinau vieną pvz,Viena mamytė pripratino prie skanių dalykų, tai dbr lelius visai nevalgo normalaus maisto ax.gif

Papildyta:
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 13:19)
Ne viska parašiau biggrin.gif . Dar vienas klausimėlis, ar reiktų pradėti duoti grudų košę? Mano mitybos racionas kaip ir skurdokas, lyginant su kitais. Naktį keliasi 3-5 kartus, priežastis neaiški, bent jau aš nežinau, ar čia alkanas vaikiukas, ar jam dantys. g.gif

o į šį klausimą gali atsakyti Jus prižiūrintis gydytojas arba pati, jeigu matai, kad lelius mažai svorio priauginėja, gal ir verta primaitinti jau ir grūdų košyte plius TP ax.gif
Atsakyti