Įkraunama...
Įkraunama...

6 mn. vaikelių mityba

QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 12 01, 00:05)
Noriu paklausti, o kokias morkas jus verdate maziukams? Ar tiesiog is parduotuves/turgaus? Mes dar MP valgom, bet jau domiuosi tuo, nes vis tiek greit ateis tas laikas, kai jau reikes kazka duoti...
Skaiciau, kad mazyliams reikia ankstyvasias morkas duoti. Dabar aisku, ju nera, tai ir klausimas - ar tinka tos, kurios dabar parduodamos? Ar nealergizuoja?

As morkas naudoju is kaimo, o jei neturit tokio, tada siulyciau pirkti turguose. O ar alergizuoja ar ne, tai tik suzinosit pradeje jas valgyti. As pacioj pradzioj isimdavau is morkos serdi, nes ten daugiausiai alergenu.Kai maciau, kad nealergizuoja, pradejau virti visa morkyte.
Atsakyti
Sveikutes,

Sakykit prasau,ar jus duodat MP po kosytes davimo? Nes maniske pavalgo darzoviu koses ir dar noretu. Ar duoti vandenuko,ar sulciu,ar arbateles po to?
Atsakyti
QUOTE(laimingoji1978 @ 2009 12 01, 12:23)
Sveikutes,

Sakykit prasau,ar jus duodat MP po kosytes davimo? Nes maniske pavalgo darzoviu koses ir dar noretu. Ar duoti vandenuko,ar sulciu,ar arbateles po to?

Sveiki mirksiukas.gif as tai kosyte darzoviu duodu pries pietu miegelius (apie 12val ir apie 3val), o po kosytes visada ji dar nori pienuko atsigerti, nes mes ipratom taip uzmigti ax.gif nors esu ir arbateles davus, bet mano mazoji nelabai megsta visokias arbateles, vandenuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 12 01, 01:05)
Noriu paklausti, o kokias morkas jus verdate maziukams? Ar tiesiog is parduotuves/turgaus? Mes dar MP valgom, bet jau domiuosi tuo, nes vis tiek greit ateis tas laikas, kai jau reikes kazka duoti...
Skaiciau, kad mazyliams reikia ankstyvasias morkas duoti. Dabar aisku, ju nera, tai ir klausimas - ar tinka tos, kurios dabar parduodamos? Ar nealergizuoja?

Anstyvųjų morkų yra stiklainiukuose- Milupa, hipp ar kažkas, bet mano nuomone daug geriau morkytė iš daržo ar turgaus. Aš iš parduotuvės mažiui dar neduodu nieko, užšokam į turgelį ūkininkų ir nuperkam daržovyčių blush2.gif
Atsakyti
Aš savo mažylei morką (iš sodo) pradėjau duoti nuo 5 mėn. O dabar perkam ūkininkų turgeliuose. smile.gif
Atsakyti
sveiki.vaikas atsisake valgyt tyreles unsure.gif ar jam(6,5men)uztenka MP? g.gif gal kam taip irgi yra atsitike.
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2009 12 01, 16:21)
sveiki.vaikas atsisake valgyt tyreles  unsure.gif  ar jam(6,5men)uztenka MP? g.gif gal kam taip irgi yra atsitike.

Pas mus tas pats, tik mes jau nuo 4 mensiuku bandom kazka duot doh.gif trukstam svorio. Nu niekaip neikisu nieko. Per diena suvalgo iki 50 ml ir viskas ir tai vos ne per prievarta doh.gif turiu susipirkus visas kosytes kurios prekyboje + visu rusiu tyreles. Be to kiekviena karta gaminu savo darzovienes. Kiekviena karta prigaminu 3 skirtingo maisto ir kas? Nieko nevalgo vistiek...
Atsakyti
QUOTE(Živile60 @ 2009 11 26, 13:40)
Maniske diena per 5 min apsisuka, o nakti tai gal per15 min, tik kad labai jau prailgsta man tas laikas doh.gif 
O apie kita kambari nieko nesu negirdejus. As senai norejau ja kitam kambari migdyti, bet del patogumo migdau savam kambari. Gal reiketu pameginti g.gif
O moliugas ir cukinija kazi kaip veikia viduriukus, kietina ar minkstina? Ir ar juos maisot su bulvemis?kazkaip man nedera smile.gif

sveikos
moliugas ir cukinija laisvina viduriukus mirksiukas.gif
ir moliugas labai sveika, aš net tyrele mažei verdu obuolys kartu su moliugu, kitą kart su cukinija, labai skanu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 11 26, 16:15)
Nuo vienų bulvių daug kam kietėja viduriai, todėl jau pridėkite morką. Ji viduriukus sunormalizuos. O dėl daržovių mikso, tinka, netinka, tai atsakymas vienas. Prie ko pripratinsit, tas vaikui ir tiks. Pripratinsit prie pirktinių košių, valgys tik tas, pripratinsit prie naminių - valgys jas, pripratinsit prie daržovių kombinacijų, tai valgys jas ir pan.
  Primaitinu ją nuo 5 mėn., nes ji labai norėjo ir buvo nepakankamai MP. 4u.gif

aš esu skaičius,kad morka kietina, ir mums tikrai nuo jos kietėjo viduriukai, beje, ji alergenas jeigu kurios lelius linkęs į alergiją, mes jos nenaudojam visai.
Papildyta:
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 11 27, 14:32)
o gydytojai nieko neperspeja del tu atveztiniu darzoviu - kalafijoru, cukiniju, bananu, kiviu...? juk pas mus ju nera (arba tos, kuriu sezonas baigesi?. kokia nauda vaikuciui is tu chemizuotu darzoviu ir vaisiu? ar niekas sau neuzdave tokio klausimo?

kalafijorų ir cukinijų galima užsiauginti kaime ax.gif
mes prisiauginom ir dbr valgom, o žiemai užsišaldėm ax.gif
Papildyta:

morka yra didelis alergenas, mus nuo jos bėrė unsure.gif o šiaip reik duoti apipjausčius, šerdies neduoti, mums taip rekomendavo alergologė ax.gif
Atsakyti
sveiki. gal kas zinote, nuo kada i darzoviu kosyte galima deti burokeli? mano vyresnioji labai mego buroka, bet pamirsau, nuo kada galima ji ivesti
Atsakyti
Vaikai geriau valgo savos gamybos košes, sumaišytas su MP. Pabandykite.
Mano mažiukė valgo viską, kas sumaišyta su MP. Vakar grikių košę su MP kirto net pasigardžiuodama. Be MP valgo tik vaisius. smile.gif

Be MP (pirktinės košės, tyrelės ir pan.) spjauna net daina. Neįkiši. schmoll.gif
Atsakyti
tai savo gamybos ir duodu.bet kazko pradejo sukti nosi.ipac nuo mesiniu tyreliu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 02 gruodžio 2009 - 15:19

As verdu morkas is savo darzo. Jei nera ankstyvuju morku, tai tiks ir dabartines. Ar alergizuoja, tai kiekvienas kudikis individualus. maniskiui pvz viskas gerai. siaip siulyciau paieskoti, kur yra ekologisku morku, is ukininku darzu ar pan., bus sveikiau vaikuciui. sekmes 4u.gif

QUOTE(laimingoji1978 @ 2009 12 01, 12:23)
Sveikutes,

Mes valgom pagrinde misinuka, nes MP labai mazai beturiu. Labai ivairiaia. kai pavalgo kosytes, tai kazkaip matau ar dar alkanas, ziuriu kiek kosytes suvalge. kartais duodu, kartais ne. manau pati pamatysi ar dar nori, o jei nori, tai zinoma duok MP smile.gif Sekmes 4u.gif

QUOTE(dzigitas @ 2009 12 01, 16:21)
sveiki.vaikas atsisake valgyt tyreles  unsure.gif  ar jam(6,5men)uztenka MP? g.gif gal kam taip irgi yra atsitike.

na manau neuztenka vien MP 6,5 men kudikiui. Mes irgi labai vargom ( nuo 4men.), kol ismoko kosytes valgyti. Pradzioj irgi tik po sauksteli suvalgydavo, klykdavo baisiausiai. darbar irgi daznai rikdomes kol pavalgo pakankamai. Reikia labai daug kantrybes, bet nenuleiskit ranku. Po truputeli, po truputeli ir prades valgyti.. Sekmes 4u.gif
Atsakyti