Įkraunama...
Įkraunama...

6 mn. vaikelių mityba

Ačiū brasskyte už išsakytą nuomonę. Dar tik norėjau paklausti, o avižų ir grikių dribsniai, tai specialūs vaikučiams? Su vandeniu ar su MP dribsius darot?
Valgo mažius 10-11 val. vaisių tyrelę, 14-15 val. daržovių ir taip mes visą mėnesį. Pasisekė man, po vaisių tyrelės gana normaliai valgo ir daržovės. Didelių problemų kaip ir nebuvo, po truputį, po truputį didinam daržovių suvalgomą kiekį. Visko būna, kokią dieną ir mažiau suvalgo.
Atsakyti
Mano valgi Jonytė pusės metu svėrė 7900 g. ir buvo 69 cm. ūgio.
O dėl to ką ir kada duoti, tai matyt galima eksperimentuoti taip, kaip nori. O vaikas pats padiktuos eiliškumą. Ypač kai dar maitinamas MP. smile.gif

Dėl vaisių, tai neteko skaityti kokių rekomendacijų. Tiesiog prieš naktį duodu ką nors lengvesnio - t.y. vaisių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 18:43)
Ačiū brasskyte už išsakytą nuomonę. Dar tik norėjau paklausti, o avižų ir grikių dribsniai, tai specialūs vaikučiams? Su vandeniu ar su MP dribsius darot?
Valgo mažius 10-11 val. vaisių tyrelę, 14-15 val. daržovių ir taip mes visą mėnesį. Pasisekė man, po vaisių tyrelės gana normaliai valgo ir daržovės. Didelių problemų kaip ir nebuvo, po truputį, po truputį didinam daržovių suvalgomą kiekį. Visko būna, kokią dieną ir mažiau suvalgo.

yra Milupos spec.kūdikiams, bet mes jau valgom ir Nordic, vokiški. Svarbu, kad grikių dribsniai patys švariausi.
Verdu ant vandenuko. Pavalgius košytės po pusvalandžio atsigeria MP.
Šaunuolis Jūsų lelius, bo maniškė po skanumynų, t.,y vaisių tyrelės, jau nuo daržovienės sukasi lotuliukas.gif tai jos gauna kaip desertą pavakariams lotuliukas.gif
Mūsiškė jau suvalgo 200-240 ml. daržovienės, pan, kruopų ir 130 tyrelės ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!

Turiu klausymeli, gal kam teko susidurti. Iki 5,5 men. valgem tik MP, dabar pradejom darzovines kosytes su mesyte. Taciau niekaip neina pratinti vaiko atsigerti is buteliuko. Kramto, bet netraukia. Kaip pratinot prie buteliuko?
Aciu uz atsakyma!
Papildyta:
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 12:19)
Ne viska parašiau biggrin.gif . Dar vienas klausimėlis, ar reiktų pradėti duoti grudų košę? Mano mitybos racionas kaip ir skurdokas, lyginant su kitais. Naktį keliasi 3-5 kartus, priežastis neaiški, bent jau aš nežinau, ar čia alkanas vaikiukas, ar jam dantys. g.gif

Mes taip pat keldavomes nakti kas valanda, nors anksciau ismiegodavo visa nakti. Gydytoja israse mikstura, sako, kad 6 menesiu vaikuciams daznai miegas sutriksta, nes daug nauju pojuciu: ir juda daugiau, ir ropoja, ir sedi, ir kalba... Jau kelias dieneles geriam po sauksteli pries miega, lengviau pasidare, ir vaikas dienos metu ramesnis, nes issimiega.
Atsakyti
Gal ir kvailai nuskambes, bet nuo kokios koses reiketu pradet? blush2.gif rikiu, avizu, manu ir t.t. Nes kol kas skanaujame darzoviene ir kokia nors vaisiu tyrele ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nerciutte* @ 2009 12 08, 00:58)
Gal ir kvailai nuskambes, bet nuo kokios koses reiketu pradet?  blush2.gif rikiu, avizu, manu ir t.t. Nes kol kas skanaujame darzoviene ir kokia nors vaisiu tyrele  ax.gif

patariama pradėti nuo grikių (jie labai vertingi), taip pat nuo ryžių (tik jeigu bėdos su kakučiu nerekomenduojama., tada kukuruzų krupos, avižos, kviečiai-jeigu ne alergiškas vaikis. Manai patys nemaistingiausi ax.gif aš jų net ir neduosiu visai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(-=Jelena=- @ 2009 12 07, 23:27)
Sveikos mamytes!

Turiu klausymeli, gal kam teko susidurti. Iki 5,5 men. valgem tik MP, dabar pradejom darzovines kosytes su mesyte. Taciau niekaip neina pratinti vaiko atsigerti is buteliuko. Kramto, bet netraukia. Kaip pratinot prie buteliuko?
Aciu uz atsakyma!
Papildyta:
Mes taip pat keldavomes nakti kas valanda, nors anksciau ismiegodavo visa nakti. Gydytoja israse mikstura, sako, kad 6 menesiu vaikuciams daznai miegas sutriksta, nes daug nauju pojuciu: ir juda daugiau, ir ropoja, ir sedi, ir kalba... Jau kelias dieneles geriam po sauksteli pries miega, lengviau pasidare, ir vaikas dienos metu ramesnis, nes issimiega.

mums irgi buvo nenorėjimas buteliuko, tai vandenuką, arbatyte girdydavau su šaukšteliu, dbr kažkaip jau moka gerti ir iš buteliuko, bet jau mokomes gerti iš puodelio su snapeliu.

O mūsų miegelis kaip tik pasitaisė, kai tik sulaukėm pirmų dviejų perliukų, mažylė jau daugiau nei menuo išmiega visą naktį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brasskyte @ 2009 12 08, 11:32)
mums irgi buvo nenorėjimas buteliuko, tai vandenuką, arbatyte girdydavau su šaukšteliu, dbr kažkaip jau moka gerti ir iš buteliuko, bet jau mokomes gerti iš puodelio su snapeliu.

O mūsų miegelis kaip tik pasitaisė, kai tik sulaukėm pirmų dviejų perliukų, mažylė jau daugiau nei menuo išmiega visą naktį  ax.gif

Kokie Jus šaunuoliai. Geriate iš puoduko. O kaip pavyko įpratinti.
Maniškė tą snapelį kramto ir viskas. 4u.gif

Ir dėl miegelio super. Manoji dar vis kelia kelis kartus per naktį. Ir perliukus dar slepia. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZEMIKA: 08 gruodžio 2009 - 11:06
Papildyta:
[/quote]

Gaila, kad per tuos gripus vizitas pas gydytoja nusikele. Bet jau planuoju kita savaite nueiti pas ja, butinai reikes uzsiminti, nes ir diena prastai miegot pradejo. Ir visa tai prasidejo, kai suejo 6 men. Nors mes ir dantuko nei vieno neturim. rolleyes.gif
Atsakyti
mes pratinamos prie darzovienes anksciau po kelis saukstelis o siandien taip skaniai valge bet visos nedaviau, suvalge apie 80ml ir dar MP gere.
mamytes ar jus gramais sveriat ar is akies darzoviene darot?
mes nuo siandien kasdien jau virsim.kiek turetu suvalgyt pirmom dienom?rasot kad nuo keliu sauksteliu ir didinti bet kad labai skaniai valgo tai kiek jos duoti?
Atsakyti
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 08, 12:05)
Kokie Jus šaunuoliai. Geriate iš puoduko. O kaip pavyko įpratinti.
Maniškė tą snapelį kramto ir viskas.  4u.gif

Ir dėl miegelio super. Manoji dar vis kelia kelis kartus per naktį. Ir perliukus dar slepia. biggrin.gif

kažkaip kramtė kramtėm žaidė, pilstės lotuliukas.gif ilgai taip žaidė ir dbr pažaidžia, bet jeiogu labai ištroškus tai geria kaip didelė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliuxx @ 2009 12 08, 13:48)
mes pratinamos prie darzovienes anksciau po kelis saukstelis o siandien taip skaniai valge bet visos nedaviau, suvalge apie 80ml ir dar MP gere.
mamytes ar jus gramais sveriat ar is akies darzoviene darot?
mes nuo siandien kasdien jau virsim.kiek turetu suvalgyt pirmom dienom?rasot kad nuo keliu sauksteliu ir didinti bet kad labai skaniai valgo tai kiek jos duoti?

Savo mažiukę maitinu tiek, kiek nori. Niekados jokių gramų nesvėriau, nes man tai atrodo kvailoka. Įsivaizduokime, kad kokia stirna sveria maistą stirniukui. Ir niekada man nepavykdavo duoti tik šaukštelį, pvz. įvedant košes ar pan. Net ir pirmą kartą valgant daviau tiek, kiek nori. smile.gif

O taip maitinu todėl, kad mažiukės tvirtas skrandukas. Aišku, jei būtumėm turėję kokių bėdų, maitinčiau atsargiau. 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 08, 14:57)
Savo mažiukę maitinu tiek, kiek nori. Niekados jokių gramų nesvėriau, nes man tai atrodo kvailoka. Įsivaizduokime, kad kokia stirna sveria maistą stirniukui. Ir niekada man nepavykdavo duoti tik šaukštelį, pvz. įvedant košes ar pan. Net ir pirmą kartą valgant daviau tiek, kiek nori.  smile.gif

aciu uz ats...
as ir manau nieko nesversiu darysiu is akies, o kiek valgys tiek, juk per prievarta nekisi...mes ir taip lb daug priaugam, 5men sverem 9.500, tai tik MP valgem ir nuo siandien darzoviene valgysim kasdien jau
Atsakyti