Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

Sveikos 4u.gif
Kepiau duonelę pagal svedišką raugą{kurį auginau keturias dienas,į kurio sudėtį įėjo vanduo +miltai+tarkuotas obuolys}
Gavosi senovinis ragaišis{nes dėjau kepintų kmynų+saulėgrąžų,čia aš,dėjau nuo savęs}
Ir supratau,kad duonos kokybė priklauso nuo pakildinimo laiko,nuo raugo.
Gavosi skanus ragaišis.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 03 01, 13:15)
Sveikos 4u.gif
Kepiau duonelę pagal svedišką raugą{kurį auginau keturias dienas,į kurio sudėtį įėjo vanduo +miltai+tarkuotas obuolys}
Gavosi senovinis ragaišis{nes dėjau kepintų kmynų+saulėgrąžų,čia aš,dėjau nuo savęs}
Ir supratau,kad duonos kokybė priklauso nuo pakildinimo laiko,nuo raugo.
Gavosi skanus ragaišis.

Ar gerai iškilo, raugas juk jaunas? Kvietinę duoną kepėte?
Atsakyti
[quote=pipete,2010 03 01, 13:47]
Ar gerai iškilo, raugas juk jaunas? Kvietinę duoną kepėte?
[/quote
Pipete,aš,pagal šį receptą dariau pirma kartą.
Man iškilo keletas klausimų,į kuriuos ieškosiu atsakymo.
Cia ,kai minėjau receptas švediskas,bet jis ruošiant duonytę dar deda 4g. mielių
Aš,ir į rauga ir į pačią masę dėjau rupių miltų.
Duona gavosi nuostabau skonio kvietinė.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
turiu klausimuką,gal galite pasidalinti savo patirtimi,kepant duonelę orkaitėje.
Noriu išsikepti ruginę duonelęsu ruginiu raugu,ar ruošiant rugių raugą {indas kuriame ruošiamas}uždaromas maistine plėvele ,atr užtenka uždengti sarvietėle.
Pasidalinkite ,prašau,būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 03 02, 21:26)
Sveikos 4u.gif
turiu klausimuką,gal galite pasidalinti savo patirtimi,kepant duonelę orkaitėje.
Noriu išsikepti ruginę duonelęsu ruginiu raugu,ar ruošiant rugių raugą {indas kuriame ruošiamas}uždaromas maistine plėvele ,atr užtenka uždengti sarvietėle.
Pasidalinkite ,prašau,būsiu dėkinga 4u.gif


Uždengiamas subadyta maistine plėvele.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 03 02, 21:47)
Uždengiamas subadyta maistine plėvele.

Pipete 4u.gif ačiukas,kad pasidalinai patirtimi 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, niekaip nesuprantu cool.gif , kodėl reikia raugą auginti maitinti? g.gif Aš kepu duoną orkaitėje (duonkepėje tik bulkas), bet raugą atidedu nuo minklės (3 šaukštus) ir laikau šaldytuve. Prieš kepimą 1 parą palaikau kambario temperatūroje, suminkau ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 06, 19:13)
man irgi orkaiteje nebekyla. Kiek pakyla iki kepimo tiek. Ir plutele labai kieta gaunasi. Vynioju iskepta i dregna ranksluosteli, dedu i maiseli. Vis tiek kieta.


Mano duonytė minkšta, plutelė taip pat nuostabi. Aš darau taip: kepu 200 laips. temperatūroje 1 val. 10 min. (ankščiau kepiau 1, 15). Išėmusi iš orkaitės viršų gausiai patepu lašinukais ir užkloju šlapiu (bet ne varvančiu) perkeliniu rankšluostuku. Taip valią ugdau mažiausiai pusvalandį blush2.gif Po to išimu iš dubens (aš kepu moliniame arba stikliniame inde) ir niam niam lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2010 03 07, 17:47)
Mergaites, niekaip nesuprantu  cool.gif , kodėl reikia raugą auginti maitinti? g.gif  Aš kepu duoną orkaitėje (duonkepėje tik bulkas), bet raugą atidedu nuo minklės (3 šaukštus) ir laikau šaldytuve. Prieš kepimą 1 parą palaikau kambario temperatūroje, suminkau ir t.t.  thumbup.gif

Dianux68,
ar,tu kepi ruginę duonelę,?jeigu,taip gal gali pasidalinti savo kepamu receptuku.
Būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Aš kepu, kaip čia pasakius, labiau ruginę arba labiau kvietinę. Va ir dabar kyla labiau ruginė duonelė, po valandos kepsiu. O receptėlio tikrai negaila smile.gif : 200 g. kvietinių, 400 g. rupių ruginių, 400 g. ruginių plius - saulėgražų, linų sėklų, avižų sėlenų, kmynų, sezamo sėklų (visko po 2 saujas) x 1 litro gerai šilto vandens (bet ne karšto). Pirmą kartą nedėjau avižinių dribsnių. Pažiūrėsiu kas išeis. Vakar kepiau labiau kvietinę, tai laabai patiko, buvo puresnė. Šiandieninė dar ypatiga tuom, kad įdėjau apie saują smulkiai pjaustytų rukytų lašinukų.
O receptėliai - fantazijos reikalas, juodesnė, baltesnė, su vaisiais ir kt.
Atsakyti
Dar pamiršau doh.gif . Cukraus 100 - 120 g. (man patinka saldesnė, todėl dedu 120 g.), druskos 2/3 arb. šaukšteliai.

Pagalvojau, kad receptą parašiau, kaip žinančiom smile.gif , bet dar papildysiu info kaip aš darau.
1 parą pakilusį raugą įdedu į 1 ltr. vandens ir sumaišau su miltų, sėklų mišiniu (aukščiau rašiau). Išminkau, atidedu 3 valg. šaukštus raugo į švarų, sausą stiklianį ir padedu į šaldytuvą iki sekančio kepimo. Minklę šlapiomis rankomis sudedu į dubenį, gražiai apglostau ir padedu šiltai 6 valandom. po to kepu.
Atsakyti
Dianux68 apie duonas kalbam ir kepam duonelę temoje, ten daugiau apie raugą ir receptus pakalbėta.
O kad kepi stikliniame inde, tai man naujiena, nes galvojau, kad jis nepraleidžia šilumos pakankamai, juk molinis indas visai kas kita.
Atsakyti