Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(rytorasa @ 2010 01 29, 13:07)
ir aš pagal tą patį receptą ruginį raugą dariau. Pirmą` parą rūgimas ir kilimas matėsi (pakilo ir buvo daug burbuliukų), po paros, raugas suskystėjo, ir burbuliukų beveik nebuvo. Šiandien trečia para, tačiau pokyčių jokių nepastebėjau, tik tai, kad ant paviršiaus išsiskyręs skystis, raugas skystas be burbuliukų, skonis rūgštus.  Kas su juo negerai?  unsure.gif


Ruginį raugą galima palaikyti iki savaitės, vis pamaitinant. Nieko neišmetinėjau, kiek skaičiau, tai tik su kvietiniu taip žaisti reikia. Maniškis nereiklus, kartais ir savaitę kitą šaldytuve pabadauja ir nieko smile.gif Kepu sėkmingai duonelę, iš pradžių pirmu raugimu pora stiklinių miltų su raugu ir vandeniu, po pusės paros dadedu dar miltų (arba kviet arba ruginių), visokių sėklų, salyklo, druskos vandens ir kepu virš valandos apie 180 laipsnių. Sakiau, bandysiu plikytą. O duonos kepimo temukės man per daug išsamios, galva apsisuka... Einu šitą pabaigsiu skaityti, matau, kad nemažai jau praleidau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2010 03 17, 00:01)
Ruginį raugą galima palaikyti iki savaitės, vis pamaitinant. Nieko neišmetinėjau, kiek skaičiau, tai tik su kvietiniu taip žaisti reikia. Maniškis nereiklus, kartais ir savaitę kitą šaldytuve pabadauja ir nieko smile.gif Kepu sėkmingai duonelę, iš pradžių pirmu raugimu pora stiklinių miltų su raugu ir vandeniu, po pusės paros dadedu dar miltų (arba kviet arba ruginių), visokių sėklų, salyklo, druskos vandens ir kepu virš valandos apie 180 laipsnių. Sakiau, bandysiu plikytą. O duonos kepimo temukės man per daug išsamios, galva apsisuka... Einu šitą pabaigsiu skaityti, matau, kad nemažai jau praleidau. smile.gif

O kokią plikytą žadate kepti? as irgi noriu plikytos su raugu ax.gif
Atsakyti
malsenos puslapyje yra plikyta ir SM daug receptų.
Atsakyti
Sveikos kepejeles smile.gif
Kepu duona jau geras pusmetis, o gal ir daugiau. Keleta pastebejimu, kad pluta nebutu kieta, iskepus reikia su saldziu vandeniu aptepti ar apslakstyti ir suvynioti i maistine plevele, apdengti siltu ranksluosciu ar pan., valgoma tik po 2 val.
Kepu metalineje skardoje jokio skirtumo koks kepimo indas, svarbu NEDARINETI orkaites. Vien tik is ruginiu miltu niekada neiskils taip kaip is kvietiniu, ivairus priedai, o ypac aliejuoti (saulegrazu branduoliai, sezamai, linu seklos ir pan.) taip pat neduoda gerai iskilti. Temperatura pradzioje apie 220 ir kepu apie 40 min, paskui mazinama iki 150 ir kepu apie 75 min.
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 16, 21:53)
Katik isikepiau Palangos duoneles. Pasaka wub.gif  Jau galvojau, kad vel nesigaus. Kepiau stikliniame inde ir pradzioje labai svrsciau ar kepti uzdengus ar ne. Tai kokias 15 min kepiau uzdengusi o paskui atidengiau. Duona iskepe stora kietoka plutele, bet aptepiau kiausinio ir pieno plakiniu tad suminkstejo. Asmeniskai as noreciau dar minkstesnes pluteles ax.gif
Idomu jeigu kita karta kepciau vien tik uzdengus gal nebutu pluta tokia kieta? o gal blogai iskeptu g.gif ?

labas, aš iškeptą duonelę dar karštoką uždengiu drėgna linine pašluoste, iš ryto plutelė buna tikrai minkšta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rapugis @ 2010 03 18, 20:30)
Sveikos kepejeles smile.gif
Kepu duona jau geras pusmetis, o gal ir daugiau. Keleta pastebejimu, kad pluta nebutu kieta, iskepus reikia su saldziu vandeniu aptepti ar apslakstyti ir suvynioti i maistine plevele, apdengti siltu ranksluosciu ar pan., valgoma tik po 2 val.
Kepu metalineje skardoje jokio skirtumo koks kepimo indas, svarbu NEDARINETI orkaites. Vien tik is ruginiu miltu niekada neiskils taip kaip is kvietiniu, ivairus priedai, o ypac aliejuoti (saulegrazu branduoliai, sezamai, linu seklos ir pan.) taip pat neduoda gerai iskilti. Temperatura pradzioje apie 220 ir kepu apie 40 min, paskui mazinama iki 150 ir kepu apie 75 min.

Dėkui, o tai aš kamuojuosi, knygose tiesos nerandu biggrin.gif , o patirties per maža. Kepu duonas su grūdais, + linų sėmenų įberiu, gaunasi drėgnos, suprantu, kad mielių (kviečių padauginus) situacija pasitaisytų, bet norisi kuo natūraliau padaryti.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Seniai besilankiau šioje temutėje mirksiukas.gif
Pasdalinsiu švieios duonytės receptuku (dabar kepu iš kart juodą su lašinukais ir šviesią thumbup.gif , visiems pagal skonį). Parašysiu tik produktų santykį.

700 g. kvietinių miltų
300 g. ruginių
2 saujos saulėgrąžų
2 saujos avižų sėlenų
120 g. cukraus
3 nubraukti šaukštekiai druskos
3 šaukšai raugo
1 ltr. šilto vandens

Kepu, kaip visada, 200 laipsn. temperatūroje, 1 val. 10 min.


Atsakyti
kazko temuke aprimus bigsmile.gif , stai ka iskepiau vakar
user posted image
Atsakyti
Labai graži duona. Su raugu ar su mielėmis kepėte?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 04 17, 18:34)
Labai graži duona. Su raugu ar su mielėmis kepėte?

aciu us pagyras blush2.gif bigsmile.gif , kepiau su raugu
Atsakyti
QUOTE(Kristinele123 @ 2010 04 17, 20:31)
aciu us pagyras  blush2.gif  bigsmile.gif , kepiau su raugu

pagal koki recepta?
Atsakyti
Labai mėgstu ruginę duoną, tačiau mano duonkepė ruginės tešlos nei išminko, nei iškepa schmoll.gif o aš labai nemėgstu minkyti... gal galit parekomenduoti maišytuvą (mikserį), kuris išminkytų ruginę tešlą ax.gif
Atsakyti