QUOTE(Meduvė @ 2010 03 17, 14:25)
O kokią plikytą žadate kepti? as irgi noriu plikytos su raugu
Sveikutė,
seniai bebuvau temukėj, tai tik dabar atsakau. Kepiau jau daug kartų, kiekvienąkart vis kitokia truputį gaunasi

Radau virtuvė žurnale, tik db nerandu, bet maždaug prisimenu
Raugo turiu, tai nedarau kas kart. Dvi stiklinės rupių ruginių miltų ir sauja kmynų užplikomos trimis stiklinėmis karšto vandens. Tiesa, dabar sumažinau vandens kiekį - arba dedu truputį daugiau miltų antram etape, nes buvo šlapoka. Palieku, kol atvės, pora valandų, tada įminkau maždaug stiklinę raugo ir palieku pernakt (12 val.) Vėliau įminkau vieną stiklinę rupių ruginių, vieną rupių kvietinių, du šaukšteliai druskos, trys šaukštai cukraus, vienas medaus (tirpinu šildydama arba su trupučiu šilto vandens), šaukštas salyklo, ir priedų pagal pageidavimus, šiandien dėjau tik sėmenų, šiaip visko galima. minkau (geriau šlapiom rankom) tai aš paminkau iš pradžių kaip išeina, paskui nusiplaunu rankas, šlapioms rankom paminkau ir suformuoju pailgą kepaliuką, dedu į aliejumi pateptą skardą ir dar pakildinu tris keturias valandas. Paskui gerai įkaitinu orkaitę iki 250 laipsnių, 15 min kepu, sumažinu iki 200 ir dar kepu apie valandą, nors recepte nurodytas pusvalandis, bet man neužtekdavo. Pluta visiškai plonutė gaunasi. Tešla neatkimba nuo rankų, bet reiktų ją čiut kietesnę daryt, kad nebūtų šlapia sukritusi duona paskui. Jei gerai pavyksta, gaunasi tokia saldžiarūgštė. Skanaus, jei kepsit