Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(Di72 @ 2010 04 19, 16:04)
Labai mėgstu ruginę duoną, tačiau mano duonkepė ruginės tešlos nei išminko, nei iškepa  schmoll.gif  o aš labai nemėgstu minkyti... gal galit parekomenduoti maišytuvą (mikserį), kuris išminkytų ruginę tešlą  ax.gif

Bandžiau ta tema kalbėti virtuvinių kombainų skiltyje, bet nebuvo su kuo šnekėti doh.gif.
Žinau, kad geras yra KitchenAid , bet pas mus gali parduotuvėje rasti tik Kenwood, pati dar galvoju ką pirkti.
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2010 04 17, 20:10)
pagal koki recepta?

receptuka buvau radus cia pirmame puslapyje, kuri biskeli dariau pagal save ax.gif , galiu parasyti
* 3 puodeliai miltu( 2 kvietiniu, 1 ruginiu)
* 1 arbatinis saukstelis slapiu mieliu ( paskiui kepiau be ju, naudojau jau rauga, kuri pasilikau nuo pirmosios duonutes kepimo)
* 1 arb. š. druskos
* 3 arb. š. cukraus arba medaus
* 1,5 puodelio silto vandens
* galima dar imesti keles saujeles saulegrazu, ar abrikosu, galima ir nedeti

viska gerai ismaisau ir palieku kilti (dazniausiai palieku per nakti, bet iskyla ir ansciau smile.gif
pakilusia tesla issiverciu ant stalo ir paminkau, kad iseitu oras, suformuoju kepaliuka ir dedu i bleta kurioje kepsiu, vel pakildinu ir kepu.
Dedu i ikaitusia orkaite , kepu 200-180 laipsniu, mazdaug 45 min.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 04 19, 18:16)
Bandžiau ta tema kalbėti virtuvinių kombainų skiltyje, bet nebuvo su kuo šnekėti  doh.gif.
Žinau, kad geras yra KitchenAid , bet pas mus gali parduotuvėje rasti tik Kenwood, pati dar galvoju ką pirkti.


Oi, mamyte kokie nepigūs unsure.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie kepejeliu 4u.gif
Antra karta kepiau duonele su mielemis,irgi gavosi labai skaniai 4u.gif Tik klausimas, ax.gif ka daryti,kad priedai 'priliptu' prie teslos? blush2.gif Pvz saulegrazos,ar moliugo seklos,kada juos imaisyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2010 04 23, 20:52)
Jungiuosi prie kepejeliu 4u.gif
Antra karta kepiau duonele su mielemis,irgi gavosi labai skaniai 4u.gif Tik klausimas, ax.gif ka daryti,kad priedai 'priliptu' prie teslos? blush2.gif Pvz saulegrazos,ar moliugo seklos,kada juos imaisyti? 4u.gif

as tai imaisau, kai jau buna pakilus pirma karta, tada jau idedu visus priedus ir kildinu, o jau tada tiesiai i orkaite bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Di72,2010 04 20, 16:51]
Oi, mamyte kokie nepigūs unsure.gif
[/qu
Di72,-jie yra nepigus,bet reikia dar renkantis žiūreti ir į galinguma.
Juk "Kitchen Aid"
yra universalus,ir galima priedus nusipirkti atskirai.
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 17, 14:25)
O kokią plikytą žadate kepti? as irgi noriu plikytos su raugu ax.gif


Sveikutė,
seniai bebuvau temukėj, tai tik dabar atsakau. Kepiau jau daug kartų, kiekvienąkart vis kitokia truputį gaunasi smile.gif Radau virtuvė žurnale, tik db nerandu, bet maždaug prisimenu smile.gif
Raugo turiu, tai nedarau kas kart. Dvi stiklinės rupių ruginių miltų ir sauja kmynų užplikomos trimis stiklinėmis karšto vandens. Tiesa, dabar sumažinau vandens kiekį - arba dedu truputį daugiau miltų antram etape, nes buvo šlapoka. Palieku, kol atvės, pora valandų, tada įminkau maždaug stiklinę raugo ir palieku pernakt (12 val.) Vėliau įminkau vieną stiklinę rupių ruginių, vieną rupių kvietinių, du šaukšteliai druskos, trys šaukštai cukraus, vienas medaus (tirpinu šildydama arba su trupučiu šilto vandens), šaukštas salyklo, ir priedų pagal pageidavimus, šiandien dėjau tik sėmenų, šiaip visko galima. minkau (geriau šlapiom rankom) tai aš paminkau iš pradžių kaip išeina, paskui nusiplaunu rankas, šlapioms rankom paminkau ir suformuoju pailgą kepaliuką, dedu į aliejumi pateptą skardą ir dar pakildinu tris keturias valandas. Paskui gerai įkaitinu orkaitę iki 250 laipsnių, 15 min kepu, sumažinu iki 200 ir dar kepu apie valandą, nors recepte nurodytas pusvalandis, bet man neužtekdavo. Pluta visiškai plonutė gaunasi. Tešla neatkimba nuo rankų, bet reiktų ją čiut kietesnę daryt, kad nebūtų šlapia sukritusi duona paskui. Jei gerai pavyksta, gaunasi tokia saldžiarūgštė. Skanaus, jei kepsit smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Kepiau savo pirmaja duonele... Man rodos siek tiek gavosi "prisviles blynas", kaip dazniausiai buna su pirmuoju kepimu rolleyes.gif
Kelias dienas narsiau per receptu temas. Beveik visi skirti duonkepems, todel surasyta tik produktai...o kaip rankomis minkyti ir kepti orkaiteje nedaug radau.
Pasirinkau labai paprasta recepteli is CIA . Ir stai kas gavosi...
Batonu nepavadinciau, nes skonis tikrai duoniskas ax.gif

user posted image

user posted image

Vietoj mieliu dejau kvietinio raugo. Kildinau per nakti ir vat siandien ryte kepiau.
Gavosi gal kiek perslapias, net nezinau, kadangi pirmas bandymas...
O ar labai turi reiksmes kiek kartu kildinta tesla buvo? Nes tik siandien atradau, kad rekia du kartus kildinti g.gif
Ir kokios konsistencijos turi ji buti? Manau, kad padariau perskysta...
Atsakyti
QUOTE(DuoDuo @ 2010 05 09, 11:42)
Batonu nepavadinciau, nes skonis tikrai duoniskas  ax.gif

Vietoj mieliu dejau kvietinio raugo. Kildinau per nakti ir vat siandien ryte kepiau.
Gavosi gal kiek perslapias, net nezinau, kadangi pirmas bandymas...
O ar labai turi reiksmes kiek kartu kildinta tesla buvo? Nes tik siandien atradau, kad rekia du kartus kildinti  g.gif 
Ir kokios konsistencijos turi ji buti? Manau, kad padariau perskysta...


Gal ilgiau reikėjo kepti? Kvietinės duonos po minkymo yra kildinamos, po to perminkomos, formuojamos ir vėl kildinamos.
Atsakyti
Kaip matyti kiekviena "atidirbusi" savo metodiką mirksiukas.gif Aš kepu orkaitėje ir tik ruginę duoną su ruginiu raugu. Kvietinių miltų kartais dedu kokią stiklinę jei pritrūkstu ruginių, arba kai dedu daugiau grūdų. Rankomis minkau labai trumpai. Duodu dubenį su tešla sukti vyrui kol pradeda pūkšėti, tada tik šiek tiek apminkau, sukrečiu į skardeles ir dedu į šaltą orkaitę. Kildinu per naktį, anksti ryte (kiekvieną šeštadienį) įjungiu 200 laipsnių ir vėl einu miegoti smile.gif Už 1,5 val pabundu nuo šviežios duonos kvapo.
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2010 04 25, 11:14)
as tai imaisau, kai jau buna pakilus pirma karta, tada jau idedu visus priedus ir kildinu, o jau tada tiesiai i orkaite  bigsmile.gif

Dekui,kai kepsiu dabar,tai taip ir darysiu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
noriuu pasiteirauti, o kokiu rezimu kepate duona orkaiteje?
Atsakyti