Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(zylute81 @ 2011 01 19, 19:28)
na tai sita tai suprantam tik va kiek to raugo butent tam receptui bulvinei duonelei deti g.gif

nes gavosi labai skani net vyras sake kaip cia tokia skani gavos rolleyes.gif


apie 100 - 150 g
Atsakyti
Na man susuko galva visi tie raugai lotuliukas.gif prisikaiciau visokiuos forumuos, bet vistiek apsvietimas neapsireiske... radau tokia minti kad norint mieles raugu pakeisti reikia mieliu nedeti ( aisku) ir is duotu miltu bei skyscio atimti tai ka jau rauge sudejai. nu bet ar tai logiska g.gif man kazkaip ne. dauguma atsakymu yra tokiu, kad nera formules kaip apskaiciuoti, reikia nujausti. na gerai, ir toliau pasiliksiu receptus su raugu tolimai ateiciai unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 01 19, 22:07)
Na man susuko galva visi tie raugai  lotuliukas.gif  prisikaiciau visokiuos forumuos, bet vistiek apsvietimas neapsireiske... radau tokia minti kad norint mieles raugu pakeisti reikia mieliu nedeti ( aisku) ir is duotu miltu bei skyscio atimti tai ka jau rauge sudejai. nu bet ar tai logiska g.gif  man kazkaip ne. dauguma atsakymu yra tokiu, kad nera formules kaip apskaiciuoti, reikia nujausti. na gerai, ir toliau pasiliksiu receptus su raugu tolimai ateiciai  unsure.gif


o kodėl nelogiška, juk pats paprasčiausias raugas tai miltai ir vanduo, ir norint laikytis visų recepto proporcijų reik atsižvelgt ir į tai kas sunaudota raugui.



Man tai labai įdomūs tie jūsų krepšiukai blush2.gif
Panašius mačiau rusu forume pas vieną Vokietijoj gyvenančią.
Čia jie specialiai duonai? Kažkaip LT nieko tokio niekad nemačiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 19 sausio 2011 - 22:26
QUOTE(keistuole @ 2011 01 19, 22:23)
...
Man tai labai įdomūs tie jūsų krepšiukai  blush2.gif
Panašius mačiau rusu forume pas vieną Vokietijoj gyvenančią.
Čia jie specialiai duonai? Kažkaip LT nieko tokio niekad nemačiau

taip spec duonai mirksiukas.gif joje kildama igauna forma, poto belieka tik isversti atsargiai ir kepti, nes pacios nera orkaitems ar kepimui aplamai pritaikytos.
Siaip manau galima uzsisakyti LT pas zmones, kur dirba su vytelemis ar kaip tos apvalios medines juosteles vadinas g.gif jos tik susuktos ir vinutemis sukabintos. Viskas. belieka tik forma issirinkti. Pries naudojant vidu isbarstyti miltais, kad i tarpus neprilystu ir visas menas thumbup.gif kurio kaina visai nepatarukli bent cia, bet tie norai norai... as ebay ziurinejau tai nei velnio nepigiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 19 sausio 2011 - 22:33
QUOTE(aguonele @ 2011 01 19, 22:32)
taip spec duonai  mirksiukas.gif  joje kildama igauna forma, poto belieka tik isversti atsargiai ir kepti, nes pacios nera orkaitems ar kepimui aplamai pritaikytos.
Siaip manau galima uzsisakyti LT pas zmones, kur dirba su vytelemis ar kaip tos apvalios medines juosteles vadinas  g.gif  jos tik susuktos ir vinutemis sukabintos. Viskas. belieka tik forma issirinkti. Pries naudojant vidu isbarstyti miltais, kad i tarpus neprilystu ir visas menas  thumbup.gif  kurio kaina visai nepatarukli bent cia, bet tie norai norai... as ebay ziurinejau tai nei velnio nepigiau


4u.gif
o aš ieškojau ir ebay, bet kažkaip neradau.
Pati naudoju būtent iš vytelių susuktą (kaip krepšelis), bet reik būtinai klot kepimo popierių nes ji nesandari, o kiek LT ieškojau, tai tik lenkiškas plastmasines radau.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 20, 00:23)
o kodėl nelogiška, juk pats paprasčiausias raugas tai miltai ir vanduo, ir norint laikytis visų recepto proporcijų reik atsižvelgt ir į tai kas sunaudota raugui.
Man tai labai įdomūs tie jūsų krepšiukai  blush2.gif
Panašius mačiau rusu forume pas vieną Vokietijoj gyvenančią.
Čia jie specialiai duonai? Kažkaip LT nieko tokio niekad nemačiau

tai va va tas apskaiciavimas ir yra man kazkaip kaip cia dabar zinot kiek ita rauga sudejau miltu ir vandens nu labai pamscius ismastyciau gal g.gif













Atsakyti
as irgi ,,vargstu''su raugo paskaiciavimu.Ir kepiniai buna nedaruge arba perruge doh.gif Na bet per ilga laika gal issiaiskinsiu,o dabar vika darau is akies cool.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 19, 22:38)
o aš ieškojau ir ebay, bet kažkaip neradau.

va paziurinek, cia ebay o cia amazon.de 4u.gif as firmos birkmann nusipirkus ax.gif

as susiradau recepta kur dedas pirktinis raugas bigsmile.gif kaip sykis pries koki pusmeti nusipirkau pakeli, imeciau saldytuvan ir pamirsau doh.gif tai bandysiu kuria diena kas gausis. siandien kildinu kaimiska duonike su seltos miltais. Pirmas bandymas tokiu miltu, laukiu nesulaukiu rezultato rolleyes.gif pati tesla tai patiko labai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 20 sausio 2011 - 20:38
QUOTE(aguonele @ 2011 01 20, 20:36)
va paziurinek, cia ebay o cia amazon.de  4u.gif as firmos birkmann nusipirkus ax.gif



oi ačiū 4u.gif
Būtent tai ko ieškojau
Atsakyti
na ka issikepiau as savo duonike vakar vakare 4u.gif
man ji siandien ryte biski sausoka pasiorde, bet zinau kad ko gero permazai vandens ipyliau ir per trumpai kildinau. O esmine reiksme turi, kad kepiau ant kepimo akmens. Nu prie jo dar reiks padirbeti blush2.gif
ka vistiek domina receptas, prasau: kaimiska duona su speltos miltais 4u.gif

user posted image
Atsakyti
ir man kilo klausimas ka daryt kad duonele kita diena nebutu sausoka ir kazkaip greit dziuna kas pasidalins patirtim ar galima ka padaryt kad taip nebutu g.gif
Atsakyti
Na va Aguoneles bulvinė duona su raugu
user posted image
Atsakyti