
Ka darau ne taip, kad duona su raugu neiskyla - iskepusi ji kaip kose slapia ir nekilusi viduryje, graziai iskile purus tik pakrasciai. kepiau ir rugine, ir kvietine, ir vis tas pats

QUOTE(levrete @ 2011 01 17, 18:46)
Ka darau ne taip, kad duona su raugu neiskyla - iskepusi ji kaip kose slapia ir nekilusi viduryje, graziai iskile purus tik pakrasciai. kepiau ir rugine, ir kvietine, ir vis tas pats 



QUOTE(levrete @ 2011 01 17, 17:46)
Ka darau ne taip, kad duona su raugu neiskyla - iskepusi ji kaip kose slapia ir nekilusi viduryje, graziai iskile purus tik pakrasciai. kepiau ir rugine, ir kvietine, ir vis tas pats 

Man tokia situacija gavosi kai permažai įdėjau miltų. Dabar dedu daugiau, kad suformavus kepaliuką jis išlaikytų formą. Kepu 30 min 200 laipsniu karstumo orkaiteje ir 1 val. 15 min 150 laipsniu karstumo orkaiteje.
Na as visus tris kartus kepiau pagal sita recepta, tik miltu dejau tai daugiau ruginiu, tai kvietiniu.
1kg miltu
1l vandens
1 stikline aviziniu dribsniu
1 stikline saulegrazu branduoliu
2 saukstai kmynu
2 saukstai moliugu seklu
1 stikline selenu
100g medaus
100g cukraus
2 arbat, sauksteliai druskos
2 saukstai sezamo seklu
raugo
Rauga is saldytuvo isimti ir palaikyti kambario temperaturoje 2 valandas. I silta vandeni dedamas raugas, ismaisoma, pilamas istirpdytas medus.
Atskirai sumaisoma : miltai, dribsniai, cukrus, druska, saulegrazos, moliugu seklos, kmynai, selenos. Uzpilama vandeniu su raugu, gerai ismaisoma ir sukreciama i sezamo seklomis pabarstyta forma, o apie 5 saukstus teslos atidedama i inda ir dedama i saldytuva kaip raugas kitam kepimui. forma su tesla pastoma siltai 12 valandu. O tada dedama i salta orkaite ir kepama 200 laipsniu 1 val ir 10 min.
Beje, seklu antra ir trecia karta dejau zymiai maziau nei parasyta, galvojau, gal jos trukdo teslos purumui.. Bet vistiek gaudavosi luitas slapios teslos kepalo viduryje. Pagal jusu patarimus speju, kad visgi reikia deti i ikaitinta orkaite, o gal ir vandens recepte per dielis kiekis
1kg miltu
1l vandens
1 stikline aviziniu dribsniu
1 stikline saulegrazu branduoliu
2 saukstai kmynu
2 saukstai moliugu seklu
1 stikline selenu
100g medaus
100g cukraus
2 arbat, sauksteliai druskos
2 saukstai sezamo seklu
raugo
Rauga is saldytuvo isimti ir palaikyti kambario temperaturoje 2 valandas. I silta vandeni dedamas raugas, ismaisoma, pilamas istirpdytas medus.
Atskirai sumaisoma : miltai, dribsniai, cukrus, druska, saulegrazos, moliugu seklos, kmynai, selenos. Uzpilama vandeniu su raugu, gerai ismaisoma ir sukreciama i sezamo seklomis pabarstyta forma, o apie 5 saukstus teslos atidedama i inda ir dedama i saldytuva kaip raugas kitam kepimui. forma su tesla pastoma siltai 12 valandu. O tada dedama i salta orkaite ir kepama 200 laipsniu 1 val ir 10 min.
Beje, seklu antra ir trecia karta dejau zymiai maziau nei parasyta, galvojau, gal jos trukdo teslos purumui.. Bet vistiek gaudavosi luitas slapios teslos kepalo viduryje. Pagal jusu patarimus speju, kad visgi reikia deti i ikaitinta orkaite, o gal ir vandens recepte per dielis kiekis

QUOTE(levrete @ 2011 01 18, 16:52)
Na as visus tris kartus kepiau pagal sita recepta, tik miltu dejau tai daugiau ruginiu, tai kvietiniu.
1kg miltu
1l vandens
1 stikline aviziniu dribsniu
1 stikline saulegrazu branduoliu
2 saukstai kmynu
2 saukstai moliugu seklu
1 stikline selenu
100g medaus
100g cukraus
2 arbat, sauksteliai druskos
2 saukstai sezamo seklu
raugo
Rauga is saldytuvo isimti ir palaikyti kambario temperaturoje 2 valandas. I silta vandeni dedamas raugas, ismaisoma, pilamas istirpdytas medus.
Atskirai sumaisoma : miltai, dribsniai, cukrus, druska, saulegrazos, moliugu seklos, kmynai, selenos. Uzpilama vandeniu su raugu, gerai ismaisoma ir sukreciama i sezamo seklomis pabarstyta forma, o apie 5 saukstus teslos atidedama i inda ir dedama i saldytuva kaip raugas kitam kepimui. forma su tesla pastoma siltai 12 valandu. O tada dedama i salta orkaite ir kepama 200 laipsniu 1 val ir 10 min.
Beje, seklu antra ir trecia karta dejau zymiai maziau nei parasyta, galvojau, gal jos trukdo teslos purumui.. Bet vistiek gaudavosi luitas slapios teslos kepalo viduryje. Pagal jusu patarimus speju, kad visgi reikia deti i ikaitinta orkaite, o gal ir vandens recepte per dielis kiekis
1kg miltu
1l vandens
1 stikline aviziniu dribsniu
1 stikline saulegrazu branduoliu
2 saukstai kmynu
2 saukstai moliugu seklu
1 stikline selenu
100g medaus
100g cukraus
2 arbat, sauksteliai druskos
2 saukstai sezamo seklu
raugo
Rauga is saldytuvo isimti ir palaikyti kambario temperaturoje 2 valandas. I silta vandeni dedamas raugas, ismaisoma, pilamas istirpdytas medus.
Atskirai sumaisoma : miltai, dribsniai, cukrus, druska, saulegrazos, moliugu seklos, kmynai, selenos. Uzpilama vandeniu su raugu, gerai ismaisoma ir sukreciama i sezamo seklomis pabarstyta forma, o apie 5 saukstus teslos atidedama i inda ir dedama i saldytuva kaip raugas kitam kepimui. forma su tesla pastoma siltai 12 valandu. O tada dedama i salta orkaite ir kepama 200 laipsniu 1 val ir 10 min.
Beje, seklu antra ir trecia karta dejau zymiai maziau nei parasyta, galvojau, gal jos trukdo teslos purumui.. Bet vistiek gaudavosi luitas slapios teslos kepalo viduryje. Pagal jusu patarimus speju, kad visgi reikia deti i ikaitinta orkaite, o gal ir vandens recepte per dielis kiekis

priedų mažint negalima, nes tada gaunas per daug vandens
O šiaip ji ar jums buvo iškilus prieš kepant?
na iskepe mano AGUNEKES bulvine duonele ir buvo siektiek eksperimentine nes visu pirma gavos daugiau mieliu visu antra imaisas pastovejo saldytuve ne para o beveik dvi nes pasidariu o kita diena teko isvaziuot ie nebuvo kada jau ir duonikes kept
bet nieko rezurtate viskas super tik foto nera dar nes MB fotika issivezes
o idomu jai toki pat receptuka daryt tik su kvietiniu raugu kazi kaip viska keist reiketu


o idomu jai toki pat receptuka daryt tik su kvietiniu raugu kazi kaip viska keist reiketu

QUOTE(zylute81 @ 2011 01 18, 20:02)
o idomu jai toki pat receptuka daryt tik su kvietiniu raugu kazi kaip viska keist reiketu 

na puiku kad vistiek kazkas tai gavos


o man kitas klausimas kyla, kaip rauga pakeisti mielemis


QUOTE(aguonele @ 2011 01 18, 21:13)
įmanoma, juk ir tas, ir tas dedamas tam pačiam reikalui iškelt tešlą

O kaip zinot,kiek jo det?
QUOTE(keistuole @ 2011 01 18, 18:13)
priedų mažint negalima, nes tada gaunas per daug vandens
O šiaip ji ar jums buvo iškilus prieš kepant?
O šiaip ji ar jums buvo iškilus prieš kepant?
Buvo iskilusi, tik kadangi palikdavau kilti per nakti, proceso nematydavau, bet man toks vaizdas, kad ji iklidavo o po to lyg susmegdavo truputi. Na bet receptas sako laukti 12 valandu, as tiksliai tiek ir laukdavau.
Dar norejau pasitikslinti, o tai tas raugas tikrai su visais priedais ( seklomis, dribsniais pvz. ) atidedamas kitam kartui?
QUOTE(levrete @ 2011 01 19, 16:11)
Buvo iskilusi, tik kadangi palikdavau kilti per nakti, proceso nematydavau, bet man toks vaizdas, kad ji iklidavo o po to lyg susmegdavo truputi. Na bet receptas sako laukti 12 valandu, as tiksliai tiek ir laukdavau.
panašu į tai, kad ji jums perrūgdavo.
QUOTE(keistuole @ 2011 01 18, 23:25)
na tai sita tai suprantam tik va kiek to raugo butent tam receptui bulvinei duonelei deti

nes gavosi labai skani net vyras sake kaip cia tokia skani gavos
