Batonas pradedantiems 
Jis puikus!!! Viduje purus, švelnus, su traškia plutele primenančia sluoksniuotos tešlos skonį.
Receptą radau viename forume kaip pradedantiesiems iškepti vykusį batoną
Sekantį kartą iš šios tešlos kepsiu ragelius.

Taigi 2 batonams reikės:
stiklinė šilto vandens
šaukštas cukraus
7 gr. sausų mielių
šaukštelis druskos
8 šaukštai aliejaus
3 st. miltų
stiklinės talpa 200 ml.
Mieles ištirpinti kartu su cukrumi šiltame vandenyje. Pastatyti šiltai maždaug 10-čiai min. , kad mielės suputotų.
Sumaišyti su likusiais ingridientais. Aš maišau kombaino pagalba maždaug 5-6 min.
Suformuoti rutulėlį, dėti į pateptą aliejumi indą ir pastatyti valandai šiltai.

Po valandos turime dvigubai pakilusią tešlą.

Perpjauname ją į dvi dalis, tešla labai maloni, perminkome ir iškočiojame plona blyną.
Tuomet susukame tešlą į volelį.

Mums gaunasi 2 voleliai. Dedame juos į skardą išklotą kepimo popieriumi. Uždengiame rankšluoščiu ir statome šiltai dar 40-50 min.

Po 50 min. turim 2 iškilusius batonus, kuriuos reik labai palengva įpjauti aštriu peiliu, labai patogu įpjovimus atlikti "britvos" pagalba

Dedame į ikaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 25 min.

Atvėsiname ir mėgaujamės
Sėkmės ir skanaus!!
Jis puikus!!! Viduje purus, švelnus, su traškia plutele primenančia sluoksniuotos tešlos skonį.
Receptą radau viename forume kaip pradedantiesiems iškepti vykusį batoną
Sekantį kartą iš šios tešlos kepsiu ragelius.
Taigi 2 batonams reikės:
stiklinė šilto vandens
šaukštas cukraus
7 gr. sausų mielių
šaukštelis druskos
8 šaukštai aliejaus
3 st. miltų
stiklinės talpa 200 ml.
Mieles ištirpinti kartu su cukrumi šiltame vandenyje. Pastatyti šiltai maždaug 10-čiai min. , kad mielės suputotų.
Sumaišyti su likusiais ingridientais. Aš maišau kombaino pagalba maždaug 5-6 min.
Suformuoti rutulėlį, dėti į pateptą aliejumi indą ir pastatyti valandai šiltai.
Po valandos turime dvigubai pakilusią tešlą.
Perpjauname ją į dvi dalis, tešla labai maloni, perminkome ir iškočiojame plona blyną.
Tuomet susukame tešlą į volelį.
Mums gaunasi 2 voleliai. Dedame juos į skardą išklotą kepimo popieriumi. Uždengiame rankšluoščiu ir statome šiltai dar 40-50 min.
Po 50 min. turim 2 iškilusius batonus, kuriuos reik labai palengva įpjauti aštriu peiliu, labai patogu įpjovimus atlikti "britvos" pagalba
Dedame į ikaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 25 min.
Atvėsiname ir mėgaujamės
Sėkmės ir skanaus!!
Nu kaip SKANIAI cia
Aciukas uz recepta
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 14:37)
labai skaniai ir batoniskai atrodo! Mano visos bulkos atrodo kaip pyragai...manau visa esme ju suformavime (susukta i volelius)?
Aptepti ju niekuo nereikia?
QUOTE(ingaaaa @ 2011 03 05, 17:24)
aciu
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 05, 17:36)
labai skaniai ir batoniskai atrodo! Mano visos bulkos atrodo kaip pyragai...manau visa esme ju suformavime (susukta i volelius)?
Taip?
Aptepti ju niekuo nereikia?
Aptepti ju niekuo nereikia?
butent siu aptepti tikrai nereik,praras puse savo skonio taip raso
na jei skanu taj ar pyne ar bulka, batonas ar formine duona reiksmes turi nedaug
sitas formavimas man labai patiko
Laba
Kaip skaniai atrodo batoncikai
reikes kada pabandyti...
Kaip skaniai atrodo batoncikai
Batonas pradedantiems
na zinokit negaliu, kaip uzsinorejau sito batono
atrodo fantastiskai
gaila , kad jau biski veloka, kitaip begciau kept!!!
aciu labai uz toki receptuka saunu
na zinokit negaliu, kaip uzsinorejau sito batono
aciu labai uz toki receptuka saunu
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 16:46)
butent siu aptepti tikrai nereik,praras puse savo skonio taip raso
na jei skanu taj ar pyne ar bulka, batonas ar formine duona reiksmes turi nedaug
sitas formavimas man labai patiko
na jei skanu taj ar pyne ar bulka, batonas ar formine duona reiksmes turi nedaug
sitas formavimas man labai patiko
issikepiau ir as batonus pagal si recepta - SUPER
P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 15:37)
Batonas pradedantiems 
Jis puikus!!! Viduje purus, švelnus, su traškia plutele primenančia sluoksniuotos tešlos skonį.
Receptą radau viename forume kaip pradedantiesiems iškepti vykusį batoną
Sekantį kartą iš šios tešlos kepsiu ragelius.
Jis puikus!!! Viduje purus, švelnus, su traškia plutele primenančia sluoksniuotos tešlos skonį.
Receptą radau viename forume kaip pradedantiesiems iškepti vykusį batoną
Sekantį kartą iš šios tešlos kepsiu ragelius.
na nerealus fotoreportazas. aciu ULEI
QUOTE(mafiene @ 2011 03 05, 23:18)
Ale tikrai, kaip graziai atrodo, lyg is pardotuves parnestas ir nufotkintas.
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 08, 15:39)
issikepiau ir as batonus pagal si recepta - SUPER
Tikri batonai gavosi, o ne pyragai
ir as susigundziau tuo batonu, ryt eisiu kepti, nes sendien reik kepti blynus
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 08, 15:39)
kaip dziaugiuos,kad itikau
nzn
QUOTE(Ulė @ 2011 03 08, 17:34)
man rodos tuom kad sausu reikia daug maziau nei slapiu mieliu
o jau batonu grozis
P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?
[/quote]
Mano manymu skystos mielės sveikesnės už sausas. Kiek skaičiau sudėtį, tai tokia nuomonė susidarė.
[/quote]
Mano manymu skystos mielės sveikesnės už sausas. Kiek skaičiau sudėtį, tai tokia nuomonė susidarė.






