Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

Mano siandienine duona su manų kruopomis 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Batonas pradedantiems smile.gif

Jis puikus!!! Viduje purus, švelnus, su traškia plutele primenančia sluoksniuotos tešlos skonį.
Receptą radau viename forume kaip pradedantiesiems iškepti vykusį batoną smile.gif
Sekantį kartą iš šios tešlos kepsiu ragelius.

user posted image


Taigi 2 batonams reikės:

stiklinė šilto vandens
šaukštas cukraus
7 gr. sausų mielių
šaukštelis druskos
8 šaukštai aliejaus
3 st. miltų

stiklinės talpa 200 ml.

Mieles ištirpinti kartu su cukrumi šiltame vandenyje. Pastatyti šiltai maždaug 10-čiai min. , kad mielės suputotų.
Sumaišyti su likusiais ingridientais. Aš maišau kombaino pagalba maždaug 5-6 min.
Suformuoti rutulėlį, dėti į pateptą aliejumi indą ir pastatyti valandai šiltai.

user posted image


Po valandos turime dvigubai pakilusią tešlą.

user posted image


Perpjauname ją į dvi dalis, tešla labai maloni, perminkome ir iškočiojame plona blyną.
Tuomet susukame tešlą į volelį.

user posted image

Mums gaunasi 2 voleliai. Dedame juos į skardą išklotą kepimo popieriumi. Uždengiame rankšluoščiu ir statome šiltai dar 40-50 min.

user posted image


Po 50 min. turim 2 iškilusius batonus, kuriuos reik labai palengva įpjauti aštriu peiliu, labai patogu įpjovimus atlikti "britvos" pagalba smile.gif

user posted image

Dedame į ikaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 25 min.

user posted image


Atvėsiname ir mėgaujamės smile.gif

Sėkmės ir skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Nu kaip SKANIAI cia wub.gif Aciukas uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 14:37)
Batonas pradedantiems smile.gif


labai skaniai ir batoniskai atrodo! Mano visos bulkos atrodo kaip pyragai...manau visa esme ju suformavime (susukta i volelius)? bigsmile.gif Taip?
Aptepti ju niekuo nereikia?
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 03 05, 17:24)
Nu kaip SKANIAI cia wub.gif Aciukas uz recepta 4u.gif

aciu wub.gif

QUOTE(Gladiola @ 2011 03 05, 17:36)
labai skaniai ir batoniskai atrodo! Mano visos bulkos atrodo kaip pyragai...manau visa esme ju suformavime (susukta i volelius)? bigsmile.gif  Taip?
Aptepti ju niekuo nereikia?

butent siu aptepti tikrai nereik,praras puse savo skonio taip raso 4u.gif
na jei skanu taj ar pyne ar bulka, batonas ar formine duona reiksmes turi nedaug biggrin.gif 4u.gif
sitas formavimas man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Laba

Kaip skaniai atrodo batoncikai wub.gif reikes kada pabandyti...
Atsakyti
Batonas pradedantiems smile.gif


na zinokit negaliu, kaip uzsinorejau sito batono biggrin.gif atrodo fantastiskai thumbup.gif gaila , kad jau biski veloka, kitaip begciau kept!!!
aciu labai uz toki receptuka saunu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evelinukass: 07 kovo 2011 - 23:38
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 16:46)
butent siu aptepti tikrai nereik,praras puse savo skonio taip raso 4u.gif
na jei skanu taj ar pyne ar bulka, batonas ar formine duona reiksmes turi nedaug biggrin.gif  4u.gif
sitas formavimas man labai patiko thumbup.gif

issikepiau ir as batonus pagal si recepta - SUPER thumbup.gif Tikri batonai gavosi, o ne pyragai assa.gif

P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 15:37)
Batonas pradedantiems smile.gif

Jis puikus!!! Viduje purus, švelnus, su traškia plutele primenančia sluoksniuotos tešlos skonį.
Receptą radau viename forume kaip pradedantiesiems iškepti vykusį batoną smile.gif
Sekantį kartą iš šios tešlos kepsiu ragelius.

na nerealus fotoreportazas. aciu ULEI clap_1.gif

QUOTE(mafiene @ 2011 03 05, 23:18)
Laba

Kaip skaniai atrodo batoncikai  wub.gif reikes kada pabandyti...


Ale tikrai, kaip graziai atrodo, lyg is pardotuves parnestas ir nufotkintas.

QUOTE(Gladiola @ 2011 03 08, 15:39)
issikepiau ir as batonus pagal si recepta - SUPER thumbup.gif  Tikri batonai gavosi, o ne pyragai assa.gif



ir as susigundziau tuo batonu, ryt eisiu kepti, nes sendien reik kepti blynus
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 08, 15:39)

P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?

kaip dziaugiuos,kad itikau bigsmile.gif bigsmile.gif biggrin.gif

nzn blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 08, 17:34)

man rodos tuom kad sausu reikia daug maziau nei slapiu mieliu g.gif o siap skirtumo neturetu buti paciam gaminiui smile.gif

o jau batonu grozis bigsmile.gif kepsiu ir as drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liusii: 08 kovo 2011 - 15:40
P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?
[/quote]
Mano manymu skystos mielės sveikesnės už sausas. Kiek skaičiau sudėtį, tai tokia nuomonė susidarė. 4u.gif
Atsakyti