Batonas pradedantiems 
Jis puikus!!! Viduje purus, švelnus, su traškia plutele primenančia sluoksniuotos tešlos skonį.
Receptą radau viename forume kaip pradedantiesiems iškepti vykusį batoną

Sekantį kartą iš šios tešlos kepsiu ragelius.

Taigi 2 batonams reikės:
stiklinė šilto vandens
šaukštas cukraus
7 gr. sausų mielių
šaukštelis druskos
8 šaukštai aliejaus
3 st. miltų
stiklinės talpa 200 ml.
Mieles ištirpinti kartu su cukrumi šiltame vandenyje. Pastatyti šiltai maždaug 10-čiai min. , kad mielės suputotų.
Sumaišyti su likusiais ingridientais. Aš maišau kombaino pagalba maždaug 5-6 min.
Suformuoti rutulėlį, dėti į pateptą aliejumi indą ir pastatyti valandai šiltai.

Po valandos turime dvigubai pakilusią tešlą.

Perpjauname ją į dvi dalis, tešla labai maloni, perminkome ir iškočiojame plona blyną.
Tuomet susukame tešlą į volelį.

Mums gaunasi 2 voleliai. Dedame juos į skardą išklotą kepimo popieriumi. Uždengiame rankšluoščiu ir statome šiltai dar 40-50 min.

Po 50 min. turim 2 iškilusius batonus, kuriuos reik labai palengva įpjauti aštriu peiliu, labai patogu įpjovimus atlikti "britvos" pagalba


Dedame į ikaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 25 min.

Atvėsiname ir mėgaujamės

Sėkmės ir skanaus!!