Nepamenu kuri buvote paskelbusi tokį duonos receptą:

Cituoju:
"Duona
* 3 puodeliai miltu( 2 kvietiniu, 1 ruginiu)
* 1 arbatinis saukstelis slapiu mieliu ( paskiui kepiau be ju, naudojau jau rauga, kuri pasilikau nuo pirmosios duonutes kepimo)
* 1 arb. š. druskos
* 3 arb. š. cukraus arba medaus
* 1,5 puodelio silto vandens
* galima dar imesti keles saujeles saulegrazu, ar abrikosu, galima ir nedeti
viska gerai ismaisau ir palieku kilti (dazniausiai palieku per nakti, bet iskyla ir ansciau pakilusia tesla issiverciu ant stalo ir paminkau, kad iseitu oras, suformuoju kepaliuka ir dedu i bleta kurioje kepsiu, vel pakildinu ir kepu.
Dedu i ikaitusia orkaite , kepu 200-180 laipsniu, mazdaug 45 min.
as tai imaisau, kai jau buna pakilus pirma karta, tada jau idedu visus priedus ir kildinu, o jau tada tiesiai i orkaite ." Citatos pabaiga.
Kadangi savąjį kvietinės duonos raugą perrūginau

, tai labai noriu šią duonelę išsikept.
Jeigu galėtumėte atsakykite į keletą klausimų:
1. Kiek būtų maždaug puodelis gramais? (turiu svarstykles pasverčiau tiksliai)
2. Aš kepu tik su rupiais kvietiniais ir ruginiais miltais, matomai reiktų daugiau vandens pilti?
3. Kokia tešlos konsistencija turėtų būti kaip blynams ar kietesnė?
Būčiau dėkinga už atsakymus