Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

[quote=saulyte33,2011 03 08, 15:53]
P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?
[/quote]
Mano manymu skystos mielės sveikesnės už sausas. Kiek skaičiau sudėtį, tai tokia nuomonė susidarė. 4u.gif
[/quote]
na, man, kazkodel, irgi taip atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 09, 13:53)
na, man, kazkodel, irgi taip atrodo ax.gif


realiai tai jos skiriasi tik drėgmės kiekiu, o sudėtis tų pačių sausų mielių paėmus skirtingus pokučius gali būt skirtinga. Kaip ir visur vieni gamintojai deda daugiau visokių nuo gedimo apsaugančių priedų, kiti mažiau.
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 08, 14:39)
P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?

reikia imti kitu santykiu, bent jau aš tai naudoju: 7g sausų mielių = 21g normalių.. (žodžiu - 3 kart daugiau)
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 08, 14:39)
P.S. kuo skiriasi skystos mieles nuo sausu?


Kuo skiriasi nežinau,bet aš jau kurį laiką naudoju tik sausas. Su šitomis man visi gaminiai normaliai iškyla. Tik va, tada jau jų dedu ne pagal receptą ( ant mielių pakelio parašyta, kad pakelis skirtas 1 kg miltų, tai mieles dedu pagal tai, kiek miltų naudoju.).
Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 14:37)
Batonas pradedantiems smile.gif


Būtinai bandysiu kitą savaitę.
AČIŪ
Atsakyti
Nepamenu kuri buvote paskelbusi tokį duonos receptą: 4u.gif Cituoju:
"Duona
* 3 puodeliai miltu( 2 kvietiniu, 1 ruginiu)
* 1 arbatinis saukstelis slapiu mieliu ( paskiui kepiau be ju, naudojau jau rauga, kuri pasilikau nuo pirmosios duonutes kepimo)
* 1 arb. š. druskos
* 3 arb. š. cukraus arba medaus
* 1,5 puodelio silto vandens
* galima dar imesti keles saujeles saulegrazu, ar abrikosu, galima ir nedeti

viska gerai ismaisau ir palieku kilti (dazniausiai palieku per nakti, bet iskyla ir ansciau pakilusia tesla issiverciu ant stalo ir paminkau, kad iseitu oras, suformuoju kepaliuka ir dedu i bleta kurioje kepsiu, vel pakildinu ir kepu.
Dedu i ikaitusia orkaite , kepu 200-180 laipsniu, mazdaug 45 min.
as tai imaisau, kai jau buna pakilus pirma karta, tada jau idedu visus priedus ir kildinu, o jau tada tiesiai i orkaite ." Citatos pabaiga.
Kadangi savąjį kvietinės duonos raugą perrūginau doh.gif , tai labai noriu šią duonelę išsikept. mirksiukas.gif
Jeigu galėtumėte atsakykite į keletą klausimų:
1. Kiek būtų maždaug puodelis gramais? (turiu svarstykles pasverčiau tiksliai)
2. Aš kepu tik su rupiais kvietiniais ir ruginiais miltais, matomai reiktų daugiau vandens pilti?
3. Kokia tešlos konsistencija turėtų būti kaip blynams ar kietesnė?
Būčiau dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 10, 12:48)
Nepamenu kuri buvote paskelbusi tokį duonos receptą: 4u.gif Cituoju:
"Duona
* 3 puodeliai miltu( 2 kvietiniu, 1 ruginiu)
* 1 arbatinis saukstelis slapiu mieliu ( paskiui kepiau be ju, naudojau jau rauga, kuri pasilikau nuo pirmosios duonutes kepimo)
* 1 arb. š. druskos
* 3 arb. š. cukraus arba medaus
* 1,5 puodelio silto vandens
* galima dar imesti keles saujeles saulegrazu, ar abrikosu, galima ir nedeti

viska gerai ismaisau ir palieku kilti (dazniausiai palieku per nakti, bet iskyla ir ansciau  pakilusia tesla issiverciu ant stalo ir paminkau, kad iseitu oras, suformuoju kepaliuka ir dedu i bleta kurioje kepsiu, vel pakildinu ir kepu.
Dedu i ikaitusia orkaite , kepu 200-180 laipsniu, mazdaug 45 min.
as tai imaisau, kai jau buna pakilus pirma karta, tada jau idedu visus priedus ir kildinu, o jau tada tiesiai i orkaite ." Citatos pabaiga.
Kadangi savąjį kvietinės duonos raugą perrūginau doh.gif , tai labai noriu šią duonelę išsikept. mirksiukas.gif
Jeigu galėtumėte atsakykite į keletą klausimų:
1. Kiek būtų maždaug puodelis gramais? (turiu svarstykles pasverčiau tiksliai)
2. Aš kepu tik su rupiais kvietiniais ir ruginiais miltais, matomai reiktų daugiau vandens pilti?
3. Kokia tešlos konsistencija turėtų būti kaip blynams ar kietesnė?
Būčiau dėkinga už atsakymus 4u.gif

Matau citavote mano teksta smile.gif
pabandysiu atsakyti i klausimus:
1. Tikrai nezinau gramu, nes niekada ju nesveriau, dedavau i mazdaug 200 ml dydzio puodeli, cia manau svarbu proporcijos kiekiu
2. Vandens pildama ziurekit kaip gaunasi pati duonos konsistencija. panasiai manau turetu buti.As kai darau nesupilu viso vandenio is karto, po biskeli ir ziuriu kokia tesla gaunasi
3. Tesla turi buti tikrai kietesne nei blynine, daug kietesne, minkytis turi smile.gif

na gal mazdaug atsakiau aiskiai- tikiuosi rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Kristalė*,2011 03 10, 19:45]
Ačiū, kad atsiliepei. 4u.gif Na, aš jau ir išsikepiau tą duonelę. Visai nieko, tik truputį druskos gal reiktų pridėti. mirksiukas.gif Atsidėjau raugo 3 valgomus šaukštus. Sakyčiau labai smarkiai man nekilo, nors kildinau orkaitėje vis pašildydama.
O jūs irgi iš rupių miltų kepėte? Nes tada reikia daugiau vandens, šie miltai daugiau sugeria negu tie balti -nerupūs miltai, iš kurių blynus kepame. g.gif
Sekantį kartą kepsiu jau be mieliu, bandysio iš atidėto raugo. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, kepejeles,
as su tokiu prasymu... Gal kas galetu duoti ar parduoti ruginio raugo. Niekaip nepavyksta man jo pasidaryt, o taip norisi juodos duonos issikept doh.gif

Jei ka, tai parasykit i AZ, nes temos neseku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 16:37)
Batonas pradedantiems smile.gif


Aciu uz recepta. Jau kepiau.
Tik man batonas nesigavo toks apvalus g.gif Kol kildinau suformuota batona, jis man nusedo, issipute i sonus, o kai kepe tai ir liko su plokscia apacia. O ir vidus buvo laaabai jau koretas (netoks kaip nuotraukoje) g.gif
Bet vistiek, batonelis gavosi skanus, savas, be priedu...
dar karta aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 10, 20:47)

Ačiū, kad atsiliepei. 4u.gif  Na, aš jau ir išsikepiau tą duonelę. Visai nieko, tik truputį druskos gal reiktų pridėti. mirksiukas.gif  Atsidėjau raugo 3 valgomus šaukštus. Sakyčiau labai smarkiai man nekilo, nors kildinau orkaitėje vis pašildydama.
O jūs irgi iš rupių miltų kepėte? Nes tada reikia daugiau vandens, šie miltai daugiau sugeria negu tie balti -nerupūs miltai, iš kurių blynus kepame. g.gif
Sekantį kartą kepsiu jau be mieliu, bandysio iš atidėto raugo. drinks_cheers.gif

as kepaiu is paprastu miltu, nerupiu, o su druskute, tai cia skonio reikalas mirksiukas.gif
O kitam kartui tai ir nereika deti mieliu, dekit jau pasilikta rauga, ben jau as taip darau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Plaukia laivas @ 2011 03 10, 21:25)
Aciu uz recepta. Jau kepiau.
Tik man batonas nesigavo toks apvalus  g.gif  Kol kildinau suformuota batona, jis man nusedo, issipute i sonus, o kai kepe tai ir liko su plokscia apacia. O ir vidus buvo laaabai jau koretas (netoks kaip nuotraukoje) g.gif
Bet vistiek, batonelis gavosi skanus, savas, be priedu...
dar karta aciu  4u.gif


Mažai turiu kepiniuose patirties. Kartą su mielinėmis bandelėmis man taip atsitiko. Ruošiuosi kepti šį batoną. Gal žinote, kodėl jis nesigavo apvalus, "nusėdo"? Gal tešlą reikia kietesnę daryt, daugiau miltų dėt? Ar tiksliai receptūros laikytis? Kažin, kiek gramais būtų stiklinė miltų?
Atsakyti
QUOTE(mamabalta @ 2011 03 11, 17:34)
Ar tiksliai receptūros laikytis? Kažin, kiek gramais būtų stiklinė miltų?

Pirma kart kepant as tiksliai laikaus recepturos,o jei patiko-tai ir improvizuot galima smile.gif Viena stikline miltu - t.y., 250ml, yra 150 gramu.
Atsakyti