QUOTE(MamyteVK @ 2011 03 16, 12:57)
Sveikutės,
aš duonutės kepime esu naujokė.
Tad prašau man atskykit, pasidalinkit patirtimi, ar gaminant raugą iš vandens ir miltų yra normalus reiškinys vandens išsiskyrimas raugo paviršiuje apie 3-čią parą ar čia jau blogo raugo gaminimo ženklas.
Ačiū už atsakymą
Visai neseniai su tokia pačia problema susidūrė keletas kepėjėlių kitame forume. Tai galiu pacituoti, ką aš joms į tai atsakiau, gal ir jums padės
"Raugas ir neturi aktyviai augti kiekvieną dieną. Aktyviausias procesas ir yra pirmosios dvi dienos, o vėliau jis bręsta, nors auga ir vėl leidžiasi, tik tai sunku pastebėti. Pirminį raugą geriausia daryti tik iš rupių ruginių miltų, nes kvietiniai yra kaprizingesni, ir nepatyrusiai ne visada gaunasi. Na, o jei atsiskiria vanduo nežymiai, tai man atrodo, kad gerai neišmaišėte. Raugą reikia gerai išmaišyti prieš maitinant ir pamaitinus. O jeigu vandens labai daug atsiskiria, tai sekančiu maitinimu, mažinkit vandens kiekį, nes akivaidu, kad jo perdaug. "