Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

Liuks batoniukas gavosi thumbup.gif su braskemis jau puse neliko tongue.gif
Atsakyti
Kepiau ir aš tą "pradedančiųjų batoną", gavosi super thumbup.gif , parduotuvėj tokio skanaus nenupirksi, tik mažoki tie batonėliai, kitą sykį nedalinsiu tešlos į dvi dalis ir bandysiu kept su šlapiom mielėm biggrin.gif
Atsakyti
Populiarus gi tas "pradedanciuju" biggrin.gif Ir as kepiau - labai liux gavosi. Aciu. Tik miltu truputi daugiau dejau. Ir dar pastebejau, kad tas kurio neperminkiau pries kociodama zymiai puresnis ir skanesnis.
Atsakyti
Ir as kepiau ta populiaruji batona( du) . biggrin.gif Tikrai gavosi skanus. Ta pati vakara jau buvo nedaug like lotuliukas.gif Dabar noriu issikepti duonos. Kazko panasaus i PALANGA. Gal patartumet,katra cia panasesne? Gal koki receptuka pacios jau susikurusios turite? ax.gif
Atsakyti
Su tuo pradedaniųjų batonu tikrai yra viena rimta problema - per mažai gaunasi ir labai greitai susivalgo lotuliukas.gif
Na, forma man gavosi ne itin graži, bet skonis thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 14:37)
Batonas pradedantiems smile.gif



Aciu uz ideja, kaip tik neseniai pradejau dairytis batono receptu, nes pati kepu naturalaus raugo duona su grudais, tai bus geras paivairinimas essen.gif
Atsakyti
Gal kas turit formines duonos recepta? 4u.gif Bet tos baltos, na ji dar ir tokia gumine truputi (gal supratot apie ka as) ax.gif
Atsakyti
Na va ir aš išbandžiau Pradedančiųjų batoną 4u.gif Pas mane jis iškepė tamsesnis, nes miltai rupaus malimo. Įkelsiu nuotraukas, truputį nepavyksta blush2.gif
Papildyta:
user posted image
Iškilusi tešla
user posted image
Batonai paruošti kepimui
user posted image
thumbup.gif
user posted image
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Digse: 15 kovo 2011 - 10:55
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 14, 23:42)
Gal kas turit formines duonos recepta? 4u.gif  Bet tos baltos, na ji dar ir tokia gumine truputi (gal supratot apie ka as) ax.gif

As kepiau si varianta, tik dejau i keksines formas, tai gavosi tokia tarybine formine duonele, na zinoma tik toli grazu ne gumine, bet labai labai skani thumbup.gif
http://aguonele.blog...vine-duona.html
Atsakyti
Sveikutės,

aš duonutės kepime esu naujokė.
Tad prašau man atskykit, pasidalinkit patirtimi, ar gaminant raugą iš vandens ir miltų yra normalus reiškinys vandens išsiskyrimas raugo paviršiuje apie 3-čią parą ar čia jau blogo raugo gaminimo ženklas.
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2011 03 16, 12:57)
Sveikutės,

aš duonutės kepime esu naujokė.
Tad prašau man atskykit, pasidalinkit patirtimi, ar gaminant raugą iš vandens ir miltų yra normalus reiškinys vandens išsiskyrimas raugo paviršiuje apie 3-čią parą ar čia jau blogo raugo gaminimo ženklas.
Ačiū už atsakymą  4u.gif

Visai neseniai su tokia pačia problema susidūrė keletas kepėjėlių kitame forume. Tai galiu pacituoti, ką aš joms į tai atsakiau, gal ir jums padės
"Raugas ir neturi aktyviai augti kiekvieną dieną. Aktyviausias procesas ir yra pirmosios dvi dienos, o vėliau jis bręsta, nors auga ir vėl leidžiasi, tik tai sunku pastebėti. Pirminį raugą geriausia daryti tik iš rupių ruginių miltų, nes kvietiniai yra kaprizingesni, ir nepatyrusiai ne visada gaunasi. Na, o jei atsiskiria vanduo nežymiai, tai man atrodo, kad gerai neišmaišėte. Raugą reikia gerai išmaišyti prieš maitinant ir pamaitinus. O jeigu vandens labai daug atsiskiria, tai sekančiu maitinimu, mažinkit vandens kiekį, nes akivaidu, kad jo perdaug. "

Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 16, 12:32)
Visai neseniai su tokia pačia problema susidūrė keletas kepėjėlių kitame forume. Tai galiu pacituoti, ką aš joms į tai atsakiau, gal ir jums padės
"Raugas ir neturi aktyviai augti kiekvieną dieną. Aktyviausias procesas ir yra pirmosios dvi dienos, o vėliau jis bręsta, nors auga ir vėl leidžiasi, tik tai sunku pastebėti. Pirminį raugą geriausia daryti tik iš rupių ruginių miltų, nes kvietiniai yra kaprizingesni, ir nepatyrusiai ne visada gaunasi. Na, o jei atsiskiria vanduo nežymiai, tai man atrodo, kad gerai neišmaišėte. Raugą reikia gerai išmaišyti prieš maitinant ir pamaitinus. O jeigu vandens labai daug atsiskiria, tai sekančiu maitinimu, mažinkit vandens kiekį, nes akivaidu, kad jo perdaug. "



Ačiū už atsakymą :aciuks
Dariau raugą iš kvietinių miltų, ruginių dar neturėjau.
Bandysiu daryt ir iš ruginių mirksiukas.gif
Atsakyti