Liuks batoniukas gavosi
su braskemis jau puse neliko
Kepiau ir aš tą "pradedančiųjų batoną", gavosi super
, parduotuvėj tokio skanaus nenupirksi, tik mažoki tie batonėliai, kitą sykį nedalinsiu tešlos į dvi dalis ir bandysiu kept su šlapiom mielėm
Ir as kepiau ta populiaruji batona( du) .
Tikrai gavosi skanus. Ta pati vakara jau buvo nedaug like
Dabar noriu issikepti duonos. Kazko panasaus i PALANGA. Gal patartumet,katra cia panasesne? Gal koki receptuka pacios jau susikurusios turite?
Su tuo pradedaniųjų batonu tikrai yra viena rimta problema - per mažai gaunasi ir labai greitai susivalgo
Na, forma man gavosi ne itin graži, bet skonis
Na, forma man gavosi ne itin graži, bet skonis
QUOTE(Ulė @ 2011 03 05, 14:37)
Aciu uz ideja, kaip tik neseniai pradejau dairytis batono receptu, nes pati kepu naturalaus raugo duona su grudais, tai bus geras paivairinimas
Gal kas turit formines duonos recepta?
Bet tos baltos, na ji dar ir tokia gumine truputi (gal supratot apie ka as)
QUOTE(Gladiola @ 2011 03 14, 23:42)
Gal kas turit formines duonos recepta?
Bet tos baltos, na ji dar ir tokia gumine truputi (gal supratot apie ka as) 
As kepiau si varianta, tik dejau i keksines formas, tai gavosi tokia tarybine formine duonele, na zinoma tik toli grazu ne gumine, bet labai labai skani
http://aguonele.blog...vine-duona.html
Sveikutės,
aš duonutės kepime esu naujokė.
Tad prašau man atskykit, pasidalinkit patirtimi, ar gaminant raugą iš vandens ir miltų yra normalus reiškinys vandens išsiskyrimas raugo paviršiuje apie 3-čią parą ar čia jau blogo raugo gaminimo ženklas.
Ačiū už atsakymą
aš duonutės kepime esu naujokė.
Tad prašau man atskykit, pasidalinkit patirtimi, ar gaminant raugą iš vandens ir miltų yra normalus reiškinys vandens išsiskyrimas raugo paviršiuje apie 3-čią parą ar čia jau blogo raugo gaminimo ženklas.
Ačiū už atsakymą
QUOTE(MamyteVK @ 2011 03 16, 12:57)
Sveikutės,
aš duonutės kepime esu naujokė.
Tad prašau man atskykit, pasidalinkit patirtimi, ar gaminant raugą iš vandens ir miltų yra normalus reiškinys vandens išsiskyrimas raugo paviršiuje apie 3-čią parą ar čia jau blogo raugo gaminimo ženklas.
Ačiū už atsakymą
aš duonutės kepime esu naujokė.
Tad prašau man atskykit, pasidalinkit patirtimi, ar gaminant raugą iš vandens ir miltų yra normalus reiškinys vandens išsiskyrimas raugo paviršiuje apie 3-čią parą ar čia jau blogo raugo gaminimo ženklas.
Ačiū už atsakymą
Visai neseniai su tokia pačia problema susidūrė keletas kepėjėlių kitame forume. Tai galiu pacituoti, ką aš joms į tai atsakiau, gal ir jums padės
"Raugas ir neturi aktyviai augti kiekvieną dieną. Aktyviausias procesas ir yra pirmosios dvi dienos, o vėliau jis bręsta, nors auga ir vėl leidžiasi, tik tai sunku pastebėti. Pirminį raugą geriausia daryti tik iš rupių ruginių miltų, nes kvietiniai yra kaprizingesni, ir nepatyrusiai ne visada gaunasi. Na, o jei atsiskiria vanduo nežymiai, tai man atrodo, kad gerai neišmaišėte. Raugą reikia gerai išmaišyti prieš maitinant ir pamaitinus. O jeigu vandens labai daug atsiskiria, tai sekančiu maitinimu, mažinkit vandens kiekį, nes akivaidu, kad jo perdaug. "
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 16, 12:32)
Visai neseniai su tokia pačia problema susidūrė keletas kepėjėlių kitame forume. Tai galiu pacituoti, ką aš joms į tai atsakiau, gal ir jums padės
"Raugas ir neturi aktyviai augti kiekvieną dieną. Aktyviausias procesas ir yra pirmosios dvi dienos, o vėliau jis bręsta, nors auga ir vėl leidžiasi, tik tai sunku pastebėti. Pirminį raugą geriausia daryti tik iš rupių ruginių miltų, nes kvietiniai yra kaprizingesni, ir nepatyrusiai ne visada gaunasi. Na, o jei atsiskiria vanduo nežymiai, tai man atrodo, kad gerai neišmaišėte. Raugą reikia gerai išmaišyti prieš maitinant ir pamaitinus. O jeigu vandens labai daug atsiskiria, tai sekančiu maitinimu, mažinkit vandens kiekį, nes akivaidu, kad jo perdaug. "
"Raugas ir neturi aktyviai augti kiekvieną dieną. Aktyviausias procesas ir yra pirmosios dvi dienos, o vėliau jis bręsta, nors auga ir vėl leidžiasi, tik tai sunku pastebėti. Pirminį raugą geriausia daryti tik iš rupių ruginių miltų, nes kvietiniai yra kaprizingesni, ir nepatyrusiai ne visada gaunasi. Na, o jei atsiskiria vanduo nežymiai, tai man atrodo, kad gerai neišmaišėte. Raugą reikia gerai išmaišyti prieš maitinant ir pamaitinus. O jeigu vandens labai daug atsiskiria, tai sekančiu maitinimu, mažinkit vandens kiekį, nes akivaidu, kad jo perdaug. "
Ačiū už atsakymą :aciuks
Dariau raugą iš kvietinių miltų, ruginių dar neturėjau.
Bandysiu daryt ir iš ruginių









